URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

25 d'abril tancades contra la LOMCE

Alternativa | 30 Març, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Volem fer difusió d'aquesta carta que l'assemblea de l'IES Guillem Cifre de Pollença va enviar a mares i pares per donar a conèixer els motius de les protestes del professorat:

CARTA INFORMATIVA A MARES I PARES

Des de l'A.P.I.M.A., en col.laboració amb els professors de l'Institut volem donar suport a les protestes pels canvis que s'acosten i explicar-vos la situació:

Les professores i professors de l’IES Guillem Cifre de Colonya tenim la necessitat que tota la població, especialment les mares i pares dels nostres alumnes, estigui ben informada de la situació actual de l’educació pública, que no és més que un reflex de la situació que està patint tota la societat.

Ens preocupen molt els efectes que les retallades tenen i tendran en un futur en la qualitat de l’educació dels nostres fills, i que ja hem començat a patir. Ens agradaria recalcar que aquesta protesta no és una qüestió merament econòmica, tot i que evidentment ens preocupen les retallades que estam patint a nivell personal, com la resta de la ciutadania.

Per tant la nostra intenció és fer-vos arribar un petit resum d’alguns dels efectes que tendran les noves lleis que el Govern vol aplicar en l’àmbit educatiu, a més de les retallades que ja s’han començat a aplicar:

LOMCE (Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa):

Actualment el Govern està treballant en aquesta nova llei educativa que introduirà canvis com:
- Selecció antidemocrática dels directors dels centres, que ja no seran escollits conjuntament per l’administració i membres docents i no docents de la comunitat educativa, sinó únicament per l’adminstració, facilitant així que el director respongui a motivacions ideològiques i no pedagògiques.
- Pèrdua total del poder de decisió dels consells escolars, que passen a ser un òrgan consultiu.
- Retallades en la llibertat d’expressió del professorat: es podrà sancionar la lliure opinió en la tasca docent.
- Centralització de l’elaboració de les proves finals (a final de primària, ESO i batxillerat), preparades a Madrid, que no tendran en compte els continguts específics de cada comunitat autónoma.
- Discriminació per sexes, amb la possibilitat d’establir concerts educatius amb els centres que segreguen nins i nines.
- Degradació de matèries i endoctrinament dels infants: l’educació artística no serà obligatòria a primària, ni la tecnologia, la plàstica o la música a secundària. Desapareix Educació per a la Ciutadania i es dóna més força a l’assignatura de religió.
- El català deixa de ser la llengua vehicular dels centres i s’introdueix una aparent coexistencia amb el castellà, que acabarà amb el model d’immersió lingüística que garanteix una igualtat real de la ciutadania.

RETALLADES ALS CENTRES:

- Reducció dels presupostos dels centres.
- Reducció de les beques de menjador.
- Reducció dràstica del programa de reutilització de llibres de text.
- Augment de les taxes universitàries.
- Ampliació del nombre d’alumnes per aula (fins a un 20% més).
- Reducció de places de professorat (se n'han eliminat més de 800 a Balears els darrers dos anys).
- Reducció dels equips d’atenció a la diversitat i dels seus programes.
- No substitució del professorat durant els primers 15 dies de baixa.
Aquestes són només algunes de les retallades que ja s’estan patint als centres educatius. Pensam que no ens podem quedar aturats davant d’aquest atac a l’educació pública, i per aquest motiu s’han convocat una sèrie de vagues i accions reivindicatives com a mesura de protesta als centres. Sabem que per a les famílies poden suposar un trastorn, però esperam que entengueu que lluitam tots per un objectiu comú i us demanam el vostre suport.
La CEAPA (Confederació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes de tota Espanya) convoca el proper 25 d'abril una tancada a nivell estatal de tots els centres educatius (com la que vàrem fer a Mallorca el passat 28N). Us convidam a participar a la que farem al nostre centre, per poder parlar del futur dels nostres fills.

Moltes gràcies,

Assemblea de l’IES Guillem Cifre de Colonya, amb el suport de l’Associació de Pares i Mares

Pollença a 19 de Març del 2013
APIMA IES GUILLEM CIFRE DE COLONYA

 El 25 d'abril, la Marea Verda proposa tancades a tota Espanya contra la LOMCE. Mares, pares, professores... la lluita també educa!

 

 

 

Comentaris

Alternativa

Re: 25 d'abril tancades contra la LOMCE

Alternativa | 30/03/2013, 17:24

PP i PI, mantienen pactos en Pollença. www.diariodemallorca.es/mallorca/2013/03/30/pi-reprocha-pp-ataques-incorporacion-pastor/835913.html           

Alternativa

Re: 25 d'abril tancades contra la LOMCE

Alternativa | 30/03/2013, 09:46

Tercer pleito contra el Ajuntament de Pollença por la desclasificación del Vilar
htt
p://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/tercer-pleito-contra-ajuntament-pollen-por-desclasificacion-del-vilar.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb