URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Estam amb la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i amb Ada Colau

Alternativa | 01 Abril, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Com us vam informar al ple del passat dijous es va aprovar per unanimitat la nostra moció  per evitar els desnonaments al municipi de Pollença.

Un des punts que va sorgir al debat va ser el SISÈ. Ordenar a la Policia Local que no col·labori en els desnonaments per motius econòmics d'habitatge únic i habitual. Hi ha llocs on s'ha fet per ordre directa del batlle, com a Benidorm o Alaquàs, i en altres s'han aprovat mocions amb aquest punt; com és el cas de Montoro (per juny de l'any passat) o a Carmona (per gener d'enguany). Aquest són els enllaços.:

Benidorm
http://www.lasprovincias.es/v/20121120/alicante/polica-local-benidorm-participar-20121120.html

Alaquàs
http://www.elmundo.es/elmundo/2012/11/13/valencia/1352836659.html

Montoro: moció policia i plusvàlua jun 2012
http://www.20minutos.es/noticia/1521101/0/

Carmona: moció policia i treure diners
http://www.20minutos.es/noticia/1715741/0/

 Com ja vam comentar  el PP encara que estava d'acord amb la moció va demanar inicialment que retirassin la moció a l'espera de veure que passa amb la Iniciativa Legislativa Popular al Parlament. Aquesta demana tres coses: que l'entrega del pis sigui suficient per saldar el deute contret amb el banc (dació en pagament), que aquesta sigui retroactiva (beneficiï també totes les persones que ja han estat desnonades) i que qui no pugui pagar casa seva s'hi pugui quedar pagant un lloguer social assequible. Com ha denunciat la portaveu de la  Plataforma Ada Colau amb els canvis proposats pel PP, la ILP “queda irrecognoscible perquè no parlen de moratòries de desnonaments, no accepten la dació en pagament ni la retroactivitat, i no donen cap sortida als afectats”. A més, com ha dir la portaveu de la plataforma  després de la sentència europea que estableix la il·legalitat dels procediments de desnonament (des de 1993), l'Estat espanyol té l'obligació d'establir alguna mesura de retroactivitat per a totes aquelles persones que han estat desnonades amb una llei il·legal.

 A altre moment del debat el regidor del PP, en David Alonso va qüestionar les xifres donades per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca. A l'enllaç trobareu un estudi prou seriós sobre aquest tema fet per la Plataforma. De totes formes pensam que no té sentit entrar en una guerra de xifres sobre el tema quan hi ha gent als que se les ha portat a una situació tan desesperada que s'han suïcidat. 

El dret a l’habitatge i les atrocitats comeses per les entitats financeres indignen avui a més del 90% de la societat espanyola. A hores d’ara, no escapa a ningú el vertader drama humà que suposa un desnonament, la terrible situació a què, cada dia, moltes i moltes famílies es veuen abocades per culpa d’una llei desfasada, a mida de la banca i el gran capital. I per culpa també _ per què no dir-ho de banquers sense escrúpols, que actuen com vertaderes aus de carronya.

Cal recordar que a aquesta situació s’ha arribat entre altres causes per la manca de controls públics  sobre les entitats bancàries, com la deficient supervisió del Banc d’Espanya que ha reconegut la pròpia Comissió Europea i que el  recent  dictamen del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (posterior al registre d’aquesta moció) ha deixat en evidència. Durant vint anys s’ha vulnerat el dret europeu sobre protecció dels consumidors i s’ha impedit als afectats defensar-se davant de les clàusules contractuals abusives imposades per la banca al firmar la hipoteca.  Fins ara la normativa espanyola impedia al jutge pronunciar-se sobre aquestes clàusules abusives en un procés de desnonament i no podia suspendre al menys temporalment els mateixos.

Amb la passivitat dels poders públics i l’actuació carronyera d’alguns bancs s’ha arribat a situacions que no només comporten la pèrdua de l’habitatge habitual sinó la possibilitat de que s’embarguen salaris i bens present i futurs, amb una condemna de per vida i s’ha trencat totalment el presumpte equilibri entre entitats bancàries i famílies. Per recuperar aquest equilibri és imprescindible l’aprovació de la Iniciativa Legislativa Popular ara al Congrés dels diputats; la dació en pagament, la paralització dels desnonaments, i la conversió dels habitatges adjudicats per l’entitat finançera en un lloguer social a favor de l’ocupant.

No volem que ens passi com a Calvià on fa només unes setmanes vam veure com una parella de jubilats es van suïcidar. Volem que mitjançant la Comissió d’Avaluació i Seguiment de la crisi cap ciutadà de Pollença sigui desnonat de ca seva i que l’Ajuntament posi tots els seus mitjans al servei d’aquest objectiu.

Des d'Alternativa per Pollença volem expressar el nostre suport a la PAH i la seva portaveu Ada Colau davant dels atacs del PP i la caverna mediàtica que, orquestrats amb total sintonia,  que s'han atrevit a acusar a Colau de connivència amb l’entorn d’ETA.

 

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb