URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Preguntes del ple de març

Alternativa | 09 Abril, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

 Aquestes són les nostres preguntes, respostes i comentaris del darrer ple de març. L'equip de govern segueix incomplint els acords de ple, el batle segueix al servei de la família March i la legislatura es sembla cada vegada més a les que hem patit al passat.

- La parròquia ocupa part de l’edifici municipal de Sant Jordi?

-El batle va contestar que no tenia gens clar que hi hagi res municipal, va dir que ens mostraria l'expedient.

Ens va sorprendre la resposta ja que pensavam que només havia dubtes al tema de l'església del convent no ha aquest cas. Esperam veure aquest expedient i aclarir aquest tema d'una vegada.


- Pollença té el dubtós honor de ser un dels 18 municipis citat al informe de la Defensora del Poble com "administració entorpecedora" ja que fins tres vegades no ha donat informació requerida sobre el tancament de la carretera vella de Lluc. Per què no han donat aquesta informació?

- El batle va respondre que no tenia cap constància de cap escrit a l'actual legislatura.

És clar que ni a l'anterior legislatura ni a l'actual la defensa dels camins públics de tots ha estat una prioritat sinó més bé tot el contrari.

- Per què no han recorregut davant el Tribunal Suprem la sentència d’apel·lació sobre el camí de Ternelles i esgotar aquesta via judicial, tot i valorant la dificultat de que sigui admès el recurs contra la sentència de l’Audiència Provincial.

El batle va respondre que era pràcticament impossible i ara cal defensar la part que hem guanyat; la servitud de pas ja que la propietat si que ha presentat la seva apel·lació.

Com ja vam dir al seu dia és una vergonya que l'Ajuntament no hi hagi presentat el recurs d'apel·lació i només d'entès des de la convivència que hi ha entre la família March i el senyor batle. Havia una possibilitat per mínima que fos i l'Ajuntament ha renunciat a lluitar per un bé públic com el camí de Ternelles.

-Ens podia informar i facilitar el regidor el pla d'estalvi energètic segon el qual es van apagant diferents zones del municipi.

- Va respondre el regidor de serveis, en Martí Roca; l'any passat ja es va fer aquest pla a primera línia del Port de Pollença del mes de Novembre fins a març. A la zona verda del polígon es manté tot l'any. A la urbanització de les Palmeres es fa des de febrer i és mantendrà. També es fa a una part de la Sant Vicenç Polígon... L'enginyer ens pot resoldre dubtes.

Hem rebut un grapat de queixes respecte a aquestes apagades. No posam en dubte que siguin un estalvi important però caldria informar als ciutadans i pensam que ha estat una errada important mantenir l'apagada a tota la primera línia del Port de Pollença quan ja havia negocis oberts i turistes.

- Per què no és compleix l’article 51 del conveni d’EMSER en referència a l’encarregat RSU, aquest article diu ; quan un lloc de feina es vengui ocupant amb treballs de superior categoria per un període igual a dotze mesos continus o discontinus en un període de dos anys, es crearà una vacant amb la categoria del lloc de feina i es cobrirà mitjançant el sistema de promocions establert.

- Va contestar la regidora d'EMSER, na María Buades: la vacant existeix, la categoria està damunt plantilla però no està coberta. Primer s'hauria de fer la promoció interna de capatàs i després es faria la d'encarregat. De facto per l'empresa és considerat un càrrec de confiança.

Una demostració de com hi ha gent que té bo,es continuen fent parts i quarts i es continua sense regularitzar la plantilla a l'Ajuntament. Si el propi Ajuntament no compleix els seus convenis poc pot demanar a la resta.


- Quan pensen fer la propera reunió per parlar del pressupost?

- Contesta el batle; la liquidació del 2012 al ser positiva ens dona tota una sèrie d'avantatges. Tendrem un esborrany en dos setmanes.

Han passat dues setmanes i continuam amb els pressuposts prorrogats i sense aquest esborrany promès. Un dels temes al qual s'havia millorat s'ha esvaït i aquesta legislatura cada vegada es sembla més a les anteriors.

 

-Per què han deixat passar el temps sense avançar en la nova ordenança d’ocupació de la via pública?

- Contesta el batle; no estarà llesta per aquesta propera temporada.

Cal recordar que se'n va fer l'aprovació inicial de forma urgent fa un any, teòricament per posar-la en marxa la temporada passada... Ha passat un any i tot ens fa pensar que passarà a l'igual que la passada legislatura; tendrem una ordenança que es ficarà a un calaix. Falta valor per legislar a favor del bé comú encara que això signifiqui oposar-se a l'interès d'uns pocs.


- Ja han fet els informes respecte a l’auditoria aprovats al darrer ple?

- Contesta el batle: no.

Quan es va aprovar la nostra moció vam demanar que aquesta feina fos prioritària perquè ja esperavam que intentassin amagar l'auditoria. No hi ha excuses per no fer el que va aprovar el ple per unanimitat i han de fer els tècnics municipals.

 

-Quan pensen complir les dues mocions aprovades a aquest ple en referència a les fonts del municipi?

- Contesta el batle; en poder.

Amb dues mocions aprovades ja al ple en referència a aquest tema sembla que la via teòricament democràtica ja està esgotada i que haurem de fer nosaltres i els ciutadans la feina que no vol fer l'equip de govern.

- Quan pensen fer la reunió de portaveus en referència al Festival.

- Resposta del batle; quan tinguin la informació.

S'ens va donar molt de presa per fer arribar els nostres dubtes i peticions d'informació després del desgavell de reunió amb Joan Valent, setmanes després ni s'ens ha donat respostes ni informació.

- En referència a les platges del municipi. Tots els licitadors es troben al dia d’avui al corrent dels seus pagaments? Quin percentatge de compliment dels precs de condicions han considerat necessari per la prorroga dels contractes? Què han fet o pensen fet respecte al compliment d’Immobiliària Formentor que només ha estat d’un 42,36% en el cas del sobre 4.

-Respon la regidora de Medi Ambient; encara no s'ha fet la prorroga de contractes. Els licitadors es troben al dia i a més a més tenim les fiances. I el tema de Formentor eren només dos cartells i papereres que no havien instal·lat.

Resulta sorprenent que el batle fes una campanya a tots els mitjans de comunicació sobre la instal·lació de les platges que s'havia fet abans de Pasqua quan encara no s'havien prorrogats els contractes. Respecte a l'incompliment dels plecs per part de Formentor si eren tan poca cosa més raó encara tenim, si no són capaços de complir un mínim no s'hauria de prorrogar el seu contracte.

- Quan pensen demanar a l’assessor jurídic un informe sobre la moció aprovada al ple en gener del 2012 per sol·licitar al Ministeri fer efectives les determinacions de la Llei de Costes a l’accés a Cala Castell.

-Respon el batle. Ara que el té fresc tal vegada el pot fer.

Segur que encara no l'ha comanat i es que és més que clar que el batle està al servei dels March i no de Pollença.

- Quantes vegades des de l’aprovació de la moció a setembre del 2012 han requerit oficialment a la Direcció de Patrimoni els informes corresponents respecte a la fàbrica de Can Morató?

-Respon al batle. L'ha demanat a tècnics i polítics i res.

Ens agrairia veure al registre de sortides de l'Ajuntament aquestes “nombroses” peticions.

 


Aquest divendres primer acte de la dècima edició d'Abril de República, a les 20:00 h xerrada d'Antoni Tugores: " el desembarcament de Bayo a Mallorca" al Centre Cultural de Pollença.

 

 

 

Comentaris

Pepe

Re: Preguntes del ple de març

Pepe | 11/04/2013, 16:50

Totalment d'acord Tofol, les declaracions de la regidora al ple estan enregistrades, tal vegada ha arribat el moment de denunciar el tema de forma legal.

TOFOL PLOMER

Re: Preguntes del ple de març

TOFOL PLOMER | 10/04/2013, 19:15

A vegades es increible la ignoracia de alguns regidors, ¿Com es posible que la regidora d‘EMSER pugi dir que l‘ encrregat es un carreg de confianca si no l‘han anomenat ni ella ni el batle¿ Un carreg de confianca es un carreg politic que nomes pot anomenar un politic i finalitza de forma automatica quan el politic que l‘anomena cesa del seu carrec pel que si va ser anomenat per un consistori anterior ja fa temps que esta ocupant una plaza de forma il.legal i protegida de forma insconcient o fraudulentament pel gerent de l‘empresa.

jrv

Animals morts cami vell de Lluc

jrv | 10/04/2013, 12:51

Avui a l'informatiu de IB3 del mitgdia crec que s'ampliarà la noticia sobre el lamentable fet de l'abocament d'animals morts damunt un indret de la carretera vella de Lluc: 3 ovelles, dos moixos i una llebra(recent) morts a un indret del camí proper al torrent de Llinars. Sabem que el Batlle de Pollença i uns dels denunciants han sigut entrevistats per aquesta cadena autonòmica

Alternativa per Pollença

Re: Preguntes del ple de març

Alternativa per Pollença | 09/04/2013, 21:49

Ens han enviat les fotografies d'aquests animals morts a la Carretera Vella de Lluc i ens diuen que s'ha posat una denúncia davant de la conselleria de Medi Ambienti el SEPRONA però no sabem res més del tema de moment.

ido

quin desastre

ido | 09/04/2013, 21:40

No serè jo, el que acusi d’ignorància a un llicenciat en Ciències Químiques i màster en Informàtica de Gestió de la Universitat de les Illes Balears, que ha dirigit els centres Sant Francesc (1981-1997) i Lluís Vives (1997-2011) de Palma i en l’actualitat ocupa el càrrec de conseller d'Educació, Cultura i Universitats del Govern de les Illes Balears. Però que per defensar o justificar el contingut dels nous texts de l’idioma balear digui, que es tracte de defensar les variants que fa milers d’anys que es parlen en aquestes terres; crec que s’ha passat mil pobles. En tot cas, fa milers d’anys, en aquestes terres ni es parlava català, ni menys castellà, ni tan sols llatí i és que per justificar els fets indefensables, de vegades el millor que es pot fer per mantenir el seu sou, és tenir la boca tancada

Incredul

Re: Preguntes del ple de març

Incredul | 09/04/2013, 20:57

Animals morts a Ca Na Borrassa!. Serà una broma siciliana d'en Llavis gruixats?

Alternativa per Pollença

Re: Preguntes del ple de març

Alternativa per Pollença | 09/04/2013, 13:18

Atenció al que vol fer el PP amb la llei de costes. h
ttp://sociedad.elpais.com/sociedad/2013/04/08/actualidad/1365453412_051354.html

jrv

Camins del Municipi de Pollença.

jrv | 09/04/2013, 12:27

Sento no poder felicitar als autors del mapa de rutes senderistes de Pollença, per varis motius, entre d'altres, per la imprecissió de les rutes reflectides al mapa, per la falta al mapa de camins de primer ordre, per a cobrir les necessitats un senderista: El Cami de Ternelles fins a Cala Castell i el Castell, el de Ariant, Cala Engossalba, Cala Murta, Cala Figuera, El Caló, Cala en Feliu, el Fumat, el Cami vell del Far de Formentor, etc...
Se que hi ha dificultats per la distribució del mapa, però vist lo vist, no se si convé la seva distribució.

Joan CC

Re: Preguntes del ple de març

Joan CC | 09/04/2013, 11:47

Ha mort Jose Luís Sampedro, un jove de 96 anys. Un vertader savi i sobretot una gran persona, tant de bo la seva saviesa s'expandís per tota la societat.
Descansi en Pau Mestre!!!

Joan CC

Re: Preguntes del ple de març

Joan CC | 09/04/2013, 10:27

Respecte al tema del Pla energètic, caldria plantejar si tenen en compte els aparcaments de la gola i el nou del poliesportiu de Pollença (crec que no a jutjar per el nombre de faroles que instal·len). Si es cert que elaboren un pla energètic proposaria que tinguessin en compte les instal·lacions esportives. També estaria bé que sol·licitar a qui tingui la competències que facin qualque cosa en l'excés de enllumenat de la via de circulació.

Alternativa per Pollença

Diario de Mallorca

Alternativa per Pollença | 09/04/2013, 09:29

Pollença obvia el camino de Ternelles en las rutas turísticas

www.diariodemallorca.es/part-forana/2013/04/09/pollenca-obvia-camino-ternelles-rutas-turisticas/837687.html

Alternativa per Pollença

Fins 18 d'abril

Alternativa per Pollença | 09/04/2013, 09:15

Fins 18 d'abril es poden registrar a l'Ajuntament reclamacions,
objeccions o observacions sobre el Reglament de Règim
Interior de la Residència de Pollença

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb