URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Fa mala olor

Alternativa | 11 Abril, 2013 00:01

  Ahir la premsa informava de la troballa de diversos animals morts damunt la carretera vella de Lluc,  limitant amb la finca de Ca Na Borrassa, indret objecte de polèmica amb el Batlle  que reclama que el camí és seu.

 Diario de Mallorca

 Última Hora

El passat dissabte membres de la plataforma pro camins públics i oberts, transitant per la Carretera vella de Lluc a Pollença, arribanT al punt d'aquest camí que creua el Torrent de Linars (M-10, Km. 3,6) van percebre una intensa pudor a animal mort. Continuant el seu camí van comprovar per a la seva sorpresa, que sobre el mateix camí i a l'altura de la finca Ca Na Borrassa, i en la part dreta del camí i sobre el, jeien els cadàvers de tres ovelles en estat de descomposició, prop d'elles dos moixos també morts que  mostraven un estat de descomposició més recent i una llebre que podia ser morta del mateix dia.

La Plataforma ha entrat un escrit a la Conselleria de Medi Ambient i ha posat una denúncia al SEPRONA

A) que per l'autoritat o organisme que procedeixi, es donin instruccions o es procedeixi a retirar d'aquest camí públic els cadàvers dels animals, per motiu del risc sanitari que puguin suposar, per la molèstia a causa de la seva olor, i pel desagradable i lamentable visió que suposen pels excursionistes tant espanyols com estrangers que a aquesta primavera circulen pel camí en major nombre, dels quals alguns d'ells han expressat la seva queixa, i es procedeixi amb els cadàvers dels animals segon la normativa vigent.

B) que es facin els esbrinaments tendents a conèixer l'autoria d'haver deixat aquests animals en aquest emplaçament públic, així com a aplicar les mesures o sancions que procedeixi igualment segon lleis i normativa.

 Evidentment  les sospites sobre aquests fets apunten al batle o al seu entorn,ja que sempre s'ha mostrat contrari a reconèixer el caràcter públic i ha posat tot tipus d'impediments per a la seva obertura, impediments que han anat des dels recursos legals a col·locar abelles al costat del camí.

Les explicacions que va donar ahir el batle a la premsa no són gens convincents; va reconèixer que dos de les ovelles eren de la seva propietat i que "havien mort en aquest mateix punt perquè busquen llocs amb ombra". Com deia ahir un comentarista a la notícia;

Lo curiós es que si el propietari de les ovelles sap que fa dies que n'hi ha dues del seu remat i que a la vegada com a batle presenta una guia senderista com a ruta de la biodiversitat la qual inclou aquest camí, perquè no retira ell o fa retirar aquests animals?.

El batle va assegurar que  no sabia res dels dos moixos i la llebre i va declarar que "possiblement van morir en la carretera i algú els ha portat fins a aquí"

Evidentment qui va col·locar els animals al camí va actuar amb mala fe i amb la intenció de que no passi la gent. Qui més que el batle i el seu entorn volen aquesta part del camí tancat? La resposta és fàcil ningú. Per desgràcia serà molt complicat demostrar qui ha estat el culpable d'aquests fets, però com mínim el que ha de fer el batle immediatament  és tancar bé la seva finca, que no el camí.

 

 

 

 


 


Aquest divendres primer acte de la dècima edició d'Abril de República, a les 20:00 h xerrada d'Antoni Tugores: " el desembarcament de Bayo a Mallorca" al Centre Cultural de Pollença.

 

 

Comentaris

Pepe

Re: Fa mala olor

Pepe | 11/04/2013, 17:00

Subscric totalment les teves paraules jrv. Tothom pot analitzar els fets objectivament i pot llegir la denúncia que ha fet la Plataforma.
Hi ha un fet inqüestionable, el batle sabia que dos bens seus eren morts fa temps al camí públic i ell és era des del principi el responsable de retirar els animals morts com qualsevol propietari d'animals que es morin sigui a un lloc públic o privat.

El problema del batle és que mai entendrà que hi hagi gent que es dediqui a defensar els bens públics sense esperar res a canvi. I aquest problema és molt greu a un càrrec públic com el que ocupa el batle.

jrv

Acoso?

jrv | 11/04/2013, 09:48

No se si és certa aquesta afirmació a la prensa del Batlle sobre l'"acoso político", si fos així està molt equivocat. El Batlle està equivocat en això, no hi ha cap tipus d'acossament a ningú, i intentem actuar amb la major escrupulossitat i asepsia en el referent a partits politics, on sempre hi ha quacú amb mania persecutòria i paranoies mes dignes de secta que de partit polític.
El Batlle hauria de ser el primer que s'alegrés de que ciutadans que, ni cobren res per fer aquesta tasca que ja porta 7 anys d'activitat, de defensa de les propietats publiques i hi dediquen moltes hores, pateixen molesties i el risc d'encara ser mal vists , quan no perseguits per propietaris egoistes i ussurpadors, som simples ciutadans motivats a facilitar el gaudi de la natura a tots els ciutadans de Mallorca, i als visitants o turistes, els mateixos que son majorment clients d'hotels i petits hotels de Pollença...
Si el Batlle no te res a veura amb els animals morts, que ho crec, res a de temer, ningú, que jo sàpiga, l'ha denunciat...
I repeteixo, com a máxima autoritat del poble, s'ha d'alegrar que hi hagui ciutadans que denunciin fets que al cap i a la fí ens perjudiquen a tots.

Joan Ramon

-Ja ho val

Joan Ramon | 11/04/2013, 09:39

Jo també firm la instancia, i demanar que es retirin animals morts de damunt un camí, no es pot considerar que sigui fet per motius polítics, no entenc com pot dir aquests desbarats.

Idoi

ja ho val

Idoi | 11/04/2013, 09:33

Crec que la carirà de batlia trastorna, això no és normal.

Alternativa per Pollença

Ultima Hora

Alternativa per Pollença | 11/04/2013, 09:15

El alcalde Cifre retirará los animales muertos de la carretera vieja de Lluc
Dice ser víctima de una campaña de «acoso político» por parte de Pro Camins.

h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/alcalde-cifre-retirara-animales-muertos-carretera-vieja-lluc.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb