URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

“Maneres de fer política” xerrada-col·loquí amb David Fernàndez

Alternativa | 17 Abril, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

El passat divendres em vaig desplaçar a Vilafranca per assistit a la xerrada-col·loquí que organitzaven conjuntament l’Obra Cultural Balear i Pla de Mallorca en Marxa amb la presència d’en David Fernàndez diputat del Parlament de Catalunya per la C.U.P.

Com anava molt just de temps,  la primera sorpresa va ser que el recinte estava ple de gom a gom amb la presència de càrrecs destacats del “MÉS” entre altres. El recinte tenia una capacitat per un centenar de persones, quan  vaig arribar ja feien la presentació d’en David Fernàndez, i com no podia ser d’un altre manera el moderador  va posar els exemples de Felanitx i Pollença on la C.U.P. ja té contactes i vincles molts forts.

La xerrada va durar devers 45 minuts on en David va explicar la història de la C.U.P. nascuda del moviments ciutadans, per exemple  la guerra de l’aigua que va tenir lloc a Barcelona on l’empresa concessionària va pujar les tarifes indiscriminadament i es va topar amb un grup de ciutadans que es varen negar a pagar aquesta pujada,  i quan l’empresa els va tallar el subministra no es varen quedar sense aigua gràcies la solidaritat d’altres ciutadans. Va posar altres exemples de com la creació de Casals i Ateneus propicia un intercanvi de idees i el naixement de moviments ciutadans.

Amb el tema de la crisi va deixar ben clar que si l’estat no recupera els servicis essencials per la població com energia, transport, sanitat, educació, banca pública i cooperativisme per lluitar contra les multinacionals, aquesta sortida serà una sortida en fals o inici d’un altre tipus de crisi.

Ja dins el col·loqui se li va demanar sobre alguns temes:

Independència i Sobiranisme:  Es la meta que han de tenir els Països Catalans però no qualsevol sobiranisme, va fer una crítica bastant forta a Esquerra Republicana a la que va nomenar com “escuders d’en Mas “ ja que estava donat llum verda a totes les propostes de retalls i vetava totes les altres mesures contra el retalls principalment de C.U.P. o de Iniciativa per Catalunya, també va qualificar al Govern de CIU com inoperant ja que la que realment comandava era na Merkel.

Sortir d’Europa: Aquí va jugar amb les paraules i li va sortir realment bé va dir que Catalunya no pot sortit d’Europa per la seva situació geogràfica però que l’actual Unió Europea no era el model on la Catalunya hauria d’estar ja que el primer han de ser les persones.

Les Illes Balears són Catalunya? Va contestar que no. Aleshores el Països Catalans? Aquí va estar brillant, va dir clarament que la paraula “països” és plural i Catalunya tot just és un d’aquests països i que les Illes Balears serien el que elles decideixin, i fins i tot va dir que li agradava més la denominació de “Països Valencians”  que Catalans i que això tot just eren coses sense importància

Sobre les relacions amb Esquerra va contestar que estaven molt fredes des de que estaVa donant suport a les polítiques de CIU

Com anècdota li varen demanar per Corea del Nord, va contestar que no era el seu model però que Corea de Sud tampoc era un model a seguir .

Una vegada acabat el col·loqui malgrat estar en David molt sol·licitat varen tenir temps de parlar 5 minuts plegats de la situació de Pollença,  va enviar una gran salutació a la nostra Assemblea  i ens va demanar que mai ens obliden de la gent, perquè el benestar la gent és el més important de tot i que no ens deixem dominar mai pel centre-dreta o la dreta ja que el seu objectiu és el mateix, les grans empreses i el liberalisme.

 

Comentaris

jrv

excussatio

jrv | 18/04/2013, 23:26

I que una autoritat pugui fer això me costa creurel, si fos així certament que abans de tot me deprimiría.

jrv

Accussatio

jrv | 18/04/2013, 23:24

Ningú , que jo sàpiga, ha denunciat el batlle en cap moment des de la plataforma de camins, simplement s'ha denunciat el fet d'animals morts suspitossament nombrossos, coincident amb propietat d'ell o de la seva familia, a mi no m'interessa, i no ens interessa tant qui ha fet l'endemessa, que repeteixo no hem tenim ni idea, com el camí estigués practicament impedit, el que qualsevol autoritat ha de estar interessada en mantener lliure per poder pasar amb normalitat. I que les ovelles morin allà, passa peró els moixos i la llebra no està clar.
Tot plegat , molt penós.

Alternativa per Pollença

Re: “Maneres de fer política” xerrada-col·loquí amb David Fernàndez

Alternativa per Pollença | 18/04/2013, 09:11

Sembla que el batle ja no recorda el que va dir al primer moment, això és el que es va publicar al Diario de Mallorca:
.. el alcalde de Pollença aseguró ayer que dos de las ovejas son de su propiedad y que sabía que se encontraban en el punto denunciado por la plataforma porque, según su versión, las mismas ovejas "habían muerto en este mismo punto porque buscan lugares con sombra".

Quina de les dues versions hem de creure? Menteix el batle o la premsa s'inventa les seves declaracions?

Cabells drets

Ovelles mortes

Cabells drets | 17/04/2013, 23:45

Al Punt Informatiu en Tomeu Cifre (batle) fa aquesta declaració sobre les ovelles: "Pel que fa a les ovelles , dues eren meves i la tercera no sé de qui.....al seu moment, vaig enterrar les dues ovelles dins els fems, una de les dues maneres de procedir quan mor un animal, i misteriosament les ovelles aparegueren a aquell indret del camí".
No volies brou, idò tassa i mitja.

Miquel Sánchez

Re: “Maneres de fer política” xerrada-col·loquí amb David Fernàndez

Miquel Sánchez | 17/04/2013, 16:48

Alex, "Països" és plural, per tant per parlar d'unitat primer s'hauran de configurar aquests "Països Catalans"

Pepe

Re: “Maneres de fer política” xerrada-col·loquí amb David Fernàndez

Pepe | 17/04/2013, 16:46

La veritat Alex més enfora d'etiquetes, és que a Alternativa ens sentim molt a gust amb la nostra relació amb les CUP perquè són candidatures que han sabut incorporar als eixos nacional i social, una aposta nítida per la radicalitat democràtica. D'aquesta forma les CUP han pogut atraure a molt de gent com jo mateix.

Joan CC

Re: “Maneres de fer política” xerrada-col·loquí amb David Fernàndez

Joan CC | 17/04/2013, 13:13

Abans de decidir entre països Catalans, Reupública Federal o altres opcions, caldria clarificar en que consisteixen cada una d'aquestes opcions. El que es clar es que el model actual s'ha esgotat.

Joan CC

Re: “Maneres de fer política” xerrada-col·loquí amb David Fernàndez

Joan CC | 17/04/2013, 13:11

Hola Alex, Alternativa per Pollença s'ha posicionat a favor del dret a decidir. Dins la nostra assemblea trobem que no es el moment de posicionar-nos en un sentit o l'altre sinó de procurar que ja sigui el que sigui el camí triat, neixi realment des de abaix i sota unes rels vertaderament democràtiques.

Alex

Re: “Maneres de fer política” xerrada-col·loquí amb David Fernàndez

Alex | 17/04/2013, 12:44

I alternativa a Pollença com es declara . Soberanista-Independentista?. Que pensau dels Països catalans com a unitat política? Defensareu aquestes idees? Voleu estar dins l'estat espanyol o renuncia a ell?

Alternativa per Pollença

Re: “Maneres de fer política” xerrada-col·loquí amb David Fernàndez

Alternativa per Pollença | 17/04/2013, 10:18

Al darrer ple vam demanar l'informe jurídic que fa falta segon el batle per fer la sol·licitud sobre l’accés a Cala Castell i que després de quasi any i mig no ha comanat.

Alternativa per Pollença

Ultima Hora

Alternativa per Pollença | 17/04/2013, 10:14

El diputado de Esquerra Joan Tardà lleva el debate del Camí de Ternelles al Congreso
Interroga al Ministerio de Medio Ambiente sobre el libre acceso a Cala Castell
h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/diputado-esquerra-joan-tarda-lleva-debate-del-cami-ternelles-congreso.html

Entre altres coses l'Ajuntament ha de complir la moció que que vam presentar conjuntament Alternativa PSOE; PSM-EN i Esquerra al gener del 2011, i que es va aprovar amb el vot a favor dels grups que presentavam la moció més la Lliga i l’abstenció del PP, CiU i UMP:
Sol•licitar al Ministeri de Medi Ambient, i Medi Rural i Marí i a la Demarcació de Costes en Illes Balears que faci efectiu, d’acord amb les determinacions de la Llei de Costes, l’accés a Cala Castell contemplat en l’annex 11 del projecte de delimitació de bens de domini públic marítim terrestre aprovat per Ordre Ministerial de data 31 de desembre de 2008.

Alternativa per Pollença

Diario de Mallorca

Alternativa per Pollença | 17/04/2013, 09:37

Los residentes volverán a quedarse sin plazas de ORA el próximo verano
El Ayuntamiento descarta la puesta en marcha de la zona verde, que contemplaba plazas exclusivas para los vecinos.

www.diariodemallorca.es/part-forana/2013/04/17/residentes-volveran-quedarse-plazas-ora-proximo-verano/839490.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb