URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Defensant les varietats

Alternativa | 21 Abril, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Escrit en defensa de les varietats
He dit varietats o barbaritats? Tant se fa,  el que hi ha en el fons d'aqueixa proposta o imposició és el mateix: una garba d'animalades,  bajanades, desbarats i dois amb l'única i sola finalitat d'acabar amb el català a les nostres Illes. Si no fos perquè no dubtam de la mala intenció pensaríem que no han anat a escola o que són un poc deficients de la caixa de Sant Per. Seguint l'exemple de llurs mentiders i embullosos senyors de la Kapital la caverna baueà retreu això de les modalitats que diuen que s'han de defensar.
Idò ja saben per on començar: per escriure, parlar i ensenyar amb la llengua catalana contra la que diuen que no van, perquè mentre ho facin en madrileny (modalitat) no empraran les modalitats de les Illes, o si?
Tanmateix a la llista d'exemples que diferencien el català del baueà que ens proposa el darrer fenomen humà que s'ha afegit a la taringa d'escopidors de desbarats,  n'hi ha un parell de ben forçats. Barret té molt que veure amb la barretina que duen a Eivissa amén de trobar-lo a la  toponímia mallorquina: coneixeu la bassa del Barreter a Santa Maria, que pensau que feia aquest barreter? de capells en parla la crònica de Pere IV, que no era mallorquí, al Principat no diuen batlle perquè empren una paraula castellana, per ventura  perquè antigament el càrrec de batlle no tenia les mateixes funcions que l'actual alcalde, maire o mayor; al Tirant, d'un valencià, hi trobam els gossos anomenats cans.
No crec que aquesta política l'apliquin al castellà, no mourien guerra perquè un andalús parlàs en modalitat madrilenya. Tanmateix com dic sovint aquests gonelles ens donen tema per fer acudits, paròdies i coverbos, i què posaríem als foguerons si aquests personatges no existissin?
 
 

Comentaris

Alternativa per Pollença

Re: Defensant les varietats

Alternativa per Pollença | 21/04/2013, 10:58

Los fondeos en la zona de baño del Port seguirán sin control el próximo verano
El Ayuntamiento descarta solicitar a Costas la explotación de cuatro puntos de amarre regulados por falta de consenso con la oposición.

h
ttp://www.diariodemallorca.es/part-forana/2013/04/21/fondeos-zona-bano-port-seguiran-control-proximo-verano/840406.html

Alternativa

Fira del vi

Alternativa | 21/04/2013, 10:49

Cuarenta bodegas llenan el Claustre en la décima edición de la Fira del Vi
Vi Primitiu y el Ajuntament organizan la muestra que estará abierta hasta hoy.
h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/cuarenta-bodegas-llenan-claustre-decima-edicion-fira-del-vi.html

La Fira del Vi de Pollença cumple diez años
Cerca de cuarenta bodegas mallorquinas presentaron ayer sus 230 caldos nuevos en la muestra enológica, que congregó a numeroso público

www.diariodemallorca.es/sociedad-cultura/2013/04/21/fira-vi-pollenca-cumple-diez-anos/840479.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb