URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Quatre cèntims i resultat del ple

Alternativa | 26 Abril, 2013 00:29 | facebook.com twitter.com

 Avui només publicam quatre cèntims sobre el ple al que ha hagut un intens debat que mereix un article més extens que publicarem tot d'una en poder. Al ple ja ha restat més que clar el canvi de tendència de PP i Lliga cercant i aconseguint el suport de CiU i intentant trencar a UMP negociant amb el seu president i no amb el seu portaveu i regidor.

Un ple amb un llarg debat a l'aprovació inicial del pressupost i la plantilla que ha estat rebutjada. En una primera votació s'han rebutjat les esmenes que proposava PP, Lliga, CiU i el president d'UMP (que no el seu regidor que ha votat en contra com la resta de partits de l'oposició) (8 a 9) I sense les esmenes el pressupost només ha tingut el suport del PP i la Lliga. (6 a 11)

La nostra moció per portar els expedients d'infracció urbanístics al ple també ha estat rebutjada  per la por traduïda en vots del PP, LLiga, CiU i UMP i el vot a favor de la resta de grups. (9 a 8)

La resta de les votacions les podeu veure al nostre perfil de facebook.

El ple ha finalitzat a les 00:00 sense haver pogut llegir les dues mocions que presentavam d'urgència els grups de l'oposició (sense CiU) en referència a posar la zona verda pels residents al Port de Pollença (el batle ha dit que ja és impossible) i en consensuar al ple la direcció artística del Festival tampoc va haver temps per plecs i preguntes.


Junta General d'EMSER

 

1.- Aprovació del Balanç, Memòria, Compta de Pèrdues i Guanys, proposta sobre el destí dels resultats socials i gestió de l’òrgan d’Administració corresponents a l’anterior exercici social tancat a 31 de desembre de 2012. - Comptes   - Memòria 2012

Aprovada amb la nostra abstenció, de CiU, PSM i Esquerra.

Vam preguntar per diversos temes, farem un article sobre el tema.

2.- Lectura i aprovació de l’acta de la Junta, si procedeix, o nomenament d’Interventors   per a la seva posterior aprovació . Es va nomenar a la regidora, na Maria, el nostre portaveu en Pepe García i en Miquel Angel d'Esquerra.

 El Ple

1.-Aprovació, si escau, de l’acta de la sessió ordinària de 27 de febrer de 2013. Aprovada per unanimitat.

2.- Aprovació, si escau, de la proposta de Pressupost i plantilla de personal de l’exercici 2013.

El batle va presentar al mateix ple unes esmenes al pressupost que havia negociat amb CiU i UMP. Després d'un llarg debat van ser rebutjades amb els vots en contra d'Alternativa, PSOE, UMP, PSM, Esquerra i no adscrits. Posteriorment l'aprovació dels pressupost només va tenir el suport del PP i la Lliga.

Un llarg debat amb molt de temes al que dedicarem un article.

El que és clar és que les coses no s'han fet com l'any passat, consensuant el pressupost després de cinc reunions. Des de desembre no ens hem reunit per parlar d'aquest pressupost i plantilla que s'ens va donar divendres. Des de divendres PP i Lliga només s'han preocupat de negociar a canvi dels seus vots amb CiU i amb el president d'UMP (qué no el seu regidor i portaveu) per  presentar-nos una sèrie d'esmenes al mateix ple. Al cas d'UMP el seu regidor va demanar la retirada del pressupost i va mostrar el seu desacord amb la bruta actuació del batle.

El PP i la Lliga han canviat el consens per un mercadeig de vots amb coses com dividir el pressupost de l'asfaltat de 400.000 euros en dues partides iguals entre Pollença i el Port de Pollença ( a la Cala Sant Vicenç res). Això no és pensar en el benefici del municipi ni intentar gestionar els dobler públics pensant en el bé comú. Demà publicam una nota conjunta de tota l'oposició excepte CiU. Com hem dit molt de temes que mereixen un comentari extens.

3.- Aprovació inicial, si escau,  de l’expedient de modificació de crèdit núm. 3/2013 per suplement de crèdit. Aprovada amb l'abstenió d'Esquerra i PSM.

4.- Aprovació, si escau, del reconeixement extrajudicial de crèdit 2/2013. Aprovada amb l'abstenció de PSOE, PSM i Esquerra.

5.- Aprovació definitiva de l’estudi de detall del sector UP-4A ( promotor: Funerària Pollença SC). Aprovada per unanimitat.

6.- Aprovació, si escau, de la modificació del contracte de servei de neteja viària, en relació  a les millores proposades. Aprovada amb la nostra abstenció

La nostra abstenció és perquè estam a favor de la modificació però mantenim la nostra oposició a la privatització dels serveis públics

7.- Aprovació inicial, si escau, de la desafectació parcial de l’edifici del centre de dia de Pollença. Aprovat amb l'abstenció d'Alternativa, PSOE,UMP,PSM i Esquerra.

L'equip de govern proposa aquesta desafectació per poder cedir part de l’edifici a AFAMA.

Valoram molt positivament la feina d'AFAMA però consideram que abans de la desafectació s'hauria de tenir clar el conveni amb AFAMA.

8.- Designació representants municipals a l’Assemblea General del Consorci d’Aigües de les Illes Balears. Aprovada només amb el vot a favor del PP i Lliga i abstenció de la resta.

 L’equip de Govern proposa el Batle i na Maria Buades de suplent.

9.- Moció  presentada pel grup Alternativa per la delegació de la resolució dels expedients sancionadors en matèria urbanística (pdf).

 Vam proposar una esmena a la nostra moció ja que després de consultar el tema amb l'assessor jurídic de l'Ajuntament encara que el batle no pot delegar la resolució al ple, aquesta sí que es pot fer al Ple com succeeix a Muro o Felanitx en el cas de les propostes de demolició. Per això vam proposar  com acord:

- Que  la resolució dels expedients sancionadors en matèria urbanística es faci  al ple municipal.

L'esmena de la moció va ser aprovada amb el vot a favor d'Alternativa, PSOE, PSM, Esquerra i no adscrits. Però la moció posteriorment va ser rebutjada amb els vots de PP, Lliga,  CiU i UMP.

Els partits que van votar en contra no van argumentar massa . La Lliga i UMP no van  dir res. CiU va al·legar que com no coneixia l'esmena va votar en contra. Ens sembla un excusa ja que l'esmena era  una qüestió simplement tècnica i no canviava absolutament res de la moció no com les esmenes que s'ens havien presentat al ple. El PP es va mostrar satisfet amb la situació actual i tampoc va argumentar massa més enfora de dir que era complicat

Donam les gràcies a PSOE, PSM, Esquerra i no adscrits que van a votar a favor de la nostra moció i que si que van a trobar que calia avançar en la millora de la disciplina urbanística. Farem un article

10.- Moció  presentada pel grup ERAM per declarar Pollença municipi republicà (pdf) Rebutjada. Vam votar a favor Esquerra, PSM i nosaltres, abstenció dels no adscrits i vot en contra de la res.

És molt trist veure com al segle XXI encara hi ha gent que defensa una institució medieval amb valors totalment contraris als drets humans. I penós és que regidors que es declaren republicans no siguin capaços de votar a favor d'una moció que era simbòlica.

11.- Moció  presentada pel grup PSM-EN i signada per nosaltres de millora de la seguretat de la carretera MA-2200 al seu pas pel poliesportiu de Pollença (pdf) Aprovada per unanimitat

Vam acceptar afegir una proposta del PP de demanar una rotonda a l'entrada pel Monument.

12.- Propostes/Mocions d’urgència

Es van fer les 00:00 i no hi va haver temps per discutir dues mocions d'urgència signades per tots els partits de l'oposició (excepte CiU), per fer que s'implanti la zona verda gratuïta pels residents   al Port de Pollença (el batle va dir que ja era impossible fer-ho), i per tal que les bases del contracte del Director Artístic del Festival s'aprovin al ple. Vam demanar al batle que no prengui decisions per decret en contra del criteri de la majoria dels regidors del ple.

II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació/ Dació de comptes de Batlia.

 

El batle a la fi ens ha fet la delegació per tirar endavant les mocions de l’expedient per obrir el carrer a Margalida Comas Camps i nomenar filla adoptiva a Clara Hammerl. Començarem a fer feina per fer aquest nomenament per a la patrona.

 

2.- Precs i preguntes.

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

No va haver temps. Haviam registrat un bon grapat.

 

Entre la Junta i el ple, alguns regidors mostram el nostre suport a la tancada per l'educació pública d'avui  (el nostre regidor en Miguel era el fotògraf). Al ple de Pollença hi ha cinc educadors. 

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb