URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Rebutjam la manca de transparència de l'equip de govern

Alternativa | 27 Abril, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Nota conjunta de tots els partits de l'oposició (excepte CiU).

Una vegada més l’equip de govern, i especialment el batle, va demostrar ahir el seu talant prepotent i autoritari en l’aprovació del document més important de l’Ajuntament que són els pressuposts.

L’equip de govern va dur a aprovació en el ple d’ahir els pressuposts per l’any 2013 d’una forma més que lamentable i totalment qüestionable. Els pressuposts no només són un llistat de números i partides, els pressuposts expressen la voluntat d’un equip de govern entorn a les actuacions que se pensen dur a terme en el nostre municipi. Per tant, és un dels documents més importants que s’aproven per plenari i donat que l’actual equip de govern està més que amb minoria hauria de voler negociar un pressupost que reflectís no només la voluntat de 6 regidors, sinó la voluntat de la majoria per tal que el màxim beneficiat fos el poble, per damunt dels interessos personals.

Però de nou, com hem pogut veure darrerament, les formes del batle han estat més que reprovables. Ahir i d’una forma totalment oberta se’n va intentar riure de la majoria dels pollencins duguen un pressupost a aprovar sense cap voluntat de cercar consens, i fent canvis en el propi plenari com si d’una tómbola es tractes. El pressupost és un tema molt seriós i un batle no se pot permetre jugar d’aquesta manera, perquè al final qui hi perd és el nostre poble.

El pressupost que l’equip de govern va dur a aprovació no només havia sofert més de 80 modificacions respecte de l’esborrany presentat per l’ex-regidora d’hisensa en el mes de gener, unes modificacions de les que no se’ns va explicar cap ni una després de 3 mesos entre la darrera reunió i la comissió informativa, sinó que, a més, el batle en el propi ple va efectuar més de 10 canvis, alguns d’ells més que substancials. Tot això a canvi del vot favorable de dos partits, Convergència per les Illes i Unió per Pollença (CiU), i Unió Mollera Pollencina (UMP), fruit de les negociacions que el propi batle i el regidor de la Lliga varen estar efectuant d’esquenes a la resta de partits en els dies previs al ple.

Un fet destacable i lamentable va ser que en cas d’UMP aquestes negociacions se varen dur a terme amb el President del partit d’esquenes al seu propi regidor i portaveu de l’Ajuntament. Afortunadament el regidor d’UMP clarament va rebutjar aquest joc possibilitant que el pressupost ahir se rebutjàs per majoria i així es pugui tractar a una Junta de Portaveus, que és el que se va fer en l’anterior pressupost. Volem una negociació oberta i transparent, per tal que tots els partits puguem donar la nostra opinió al respecte.

La “prepotència” del batle està posant en perill d’una manera preocupant la governabilitat d’aquest Ajuntament, per la qual cosa li demanam que o bé que faci autocrítica en un exercici de responsabilitat, o bé dimiteixi, però amb aquest talant no se pot continuar duent el timó de l’Ajuntament perquè tots sortirem perjudicats.

Finalment també volem ressaltar que al final del ple no hi va haver-hi temps per tractar dues mocions urgents que consideram de molta importància. Per una banda una moció a favor de la implantació de la zona verda gratuïta per a residents al Port de Pollença i per altra l'aprovació per Ple del contracte per la la Direcció Artística del Festival de Pollença. La falta de temps provocà que les mocions quedassin pendents i esperam que el batle no aprofiti aquesta circumstància per decretar mesures contraries a la voluntat majoritària del Ple i, en qualsevol cas, convoqui la Junta de Portaveus o un Ple Extraordinari per tractar aquestes qüestions.


A Pollença el 26 d'abril de 2013

 

Imatge de http://historiagrafica.wordpress.com/tag/elecciones/  Intent de compra de vots al món rural de la Espanya de 1918. Tovar, El Imparcial, 14-2-1918

 

Comentaris

Carme

´C´an Moneo

Carme | 29/04/2013, 18:10

Que els millonaris que varen encarregar C´an Moneo, com que se veu que tenien posibilitats de pagar, que ho paguin. Els pollencins no tenim perquè pagar els aires de grandesa de quatre sonats.

maki

Poblema curidic a venir

maki | 29/04/2013, 17:22

I pot pasar que a Pollença, CiU voti contra el PI i la Lliga, i la Lliga voti a favor de CiU però contra el PI, o el el PI contra Ciu i La Lliga, o que que el PI editi un manual d'instruccions amb fotos per saber qui és del PI, qui és de CiU, qui és de la Lliga, qui son ex-Lliga o ex-PI i si els hi han de respondrer al saludo o no, ....

Margalida Amengual

Lío amb el Pi i CiU

Margalida Amengual | 29/04/2013, 13:51

Crec que ja està bé de que ens vulgun vendre la moto de que CiU i Pi no és el mateix. El pi fa comunicats, es reuneix amb empresaris, dona suport a coses, etc. amb el nom del PI i en Joan Ramón apareix com afiliat del Pi, igual que en Martí Roca per tant PI ES IGUAL A CIU I VICEVERSA. Això és la pura realitat, i ja està bé de tanta tonteria de pins i cius, home! Estic farta que als ciutadans d'aquest país patètic, el polítics ens menteixin cada dia sense cap vergonya, només ens falta també que al nostre propi poble també ho facin.

Pepe

Re: Rebutjam la manca de transparència de l'equip de govern

Pepe | 29/04/2013, 12:55

Si dos diaris diferents publiquen una nota de premsa d'un partit i aquest no desmenteix res el consider verídic. El que és poc rigurós és no desmentir una notícia si aquesta no és verídica.
Respecte a les votacions podem parlar des de l'Ullal a aquesta darrera.
Si el PI no actua i sou tan rigorosos no entenc per que el vostres mitjans de comunicació a internet ara són del PI?
De totes formes la nostra prioritat ara no és soluciona el vostre embull, ja us aclarireu.

Falacies

Re: Rebutjam la manca de transparència de l'equip de govern

Falacies | 29/04/2013, 08:45

I poca rigorositat... Quines votacions? El PI no actua com a tal... Els diaris son veridics depenent del que si diuen m'interesaa a mi o no.

Pepe

Re: Rebutjam la manca de transparència de l'equip de govern

Pepe | 28/04/2013, 23:30

Evidentment

Lo dit

Re: Rebutjam la manca de transparència de l'equip de govern

Lo dit | 28/04/2013, 22:30

Percepcions subjectives.

Pepe

Re: Rebutjam la manca de transparència de l'equip de govern

Pepe | 28/04/2013, 22:22

No m'importa tornar a recorda el que ja hem dit. Podem començar per la proximitat ideològica entre PP I CiU que ha resultat evident en un bon grapat de votacions importants. Podem continuar pel projecte comú del PI entre el regidor de la Lliga i els regidors de CiU
I fa dies el PI va recordar al PP que tenien pactes a varis ajuntaments com per exemple a Pollença i no vam veure cap comunicat desmentint aquesta informació:

www.elmundo.es/elmundo/2013/03/30/baleares/1364642699.html

hwww.mallorcadiario.com/politica/el-pi-se-defiende-de-los-ataques-del-pp-121599.html

Ara vull veure que opina CiU de temes com el pagament de l'auditori d'en Moneo i si demana que es facin els informes de l'auditoria aprovats fa dos mesos

Percepció subjectiva

Re: Rebutjam la manca de transparència de l'equip de govern

Percepció subjectiva | 28/04/2013, 21:45

I per que mes ido?

Pepe

Re: Rebutjam la manca de transparència de l'equip de govern

Pepe | 28/04/2013, 21:33

Evidentment si vaig dir que els dos regidors de CiU eren regidors de l'equip de govern a l'ombra no va ser només per la seva negociació-vot al tema dels pressupost amb el PP i el seu company de PI.

presup

Re: Rebutjam la manca de transparència de l'equip de govern

presup | 28/04/2013, 14:14

Ara te diran troll

Objectivitat subjectiva.

Re: Rebutjam la manca de transparència de l'equip de govern

Objectivitat subjectiva. | 28/04/2013, 13:25

Del que t'ha oblidat també mencionar és que de l'acord d'Esquerra de l'any passat tampoc es va saber fins al ple i a diferencia de 2013 tu no digueres a esquerra que governava amb el PP perquè hi votava a favor.
També has oblidat mencionar que fins al mes de Març la responsable s'ha ver-los presentat al febrer de 2012 (després d'haver hagut de retirar-los del ple en inextremis dos pics) encare era al govern.

Això també fets objectius, ara qualsevol pot opinar i intentar vendre la seva moto.

presup

Re: Rebutjam la manca de transparència de l'equip de govern

presup | 28/04/2013, 11:23

Se t'ha oblidat mencionar que el pressupost el va redactar la princess i que ara no el vol aprovar per trencar el que l'interessa. Deu ser de les coses surealistes redactar un pressupost per votar-lo en contra crec que es per fer un Salvados, jajajajajajaja

Miguel Sánchez

Re: Rebutjam la manca de transparència de l'equip de govern

Miguel Sánchez | 28/04/2013, 11:19

Islandes, quan l'esquerra no fa d'esquerra pasen aquestes coses.

Pepe

Re: Rebutjam la manca de transparència de l'equip de govern

Pepe | 28/04/2013, 10:48

Islandes per alguna cosa els nostres comentaris són lliures, i cada un pot parlar i argumentar del que vulgui.
Al meu cas prefereix parlar del darrer ple que ha marcat un canvi important a la legislatura. Una legislatura que cal recordar encara no ha arribat a la meitat.
Hem passat d'un pressupost del 2012 que va ser presentat per a la seva aprovació inicial al febrer del 2012 i que després de cinc reunions i nombrosos intercanvis de correus entre tots els grups,cercant el consens es va aprovar amb els vots a favor de PP-Lliga i Esquerra (9), abstenció d’Alternativa, PSOE i CiU (6) i el vot en contra de UMP i PSM (2).
A un pressupost del 2013 que se ha presentat dos mesos més tard, al qual només es va fer una reunió al desembre (quan encara havia l'anterior regidora d'Hisenda)i al qual PP i Lliga han negociat només amb CiU i amb el president d'UMP sense comunicar els seus acords fins el mateix moment del ple.

L'anterior són fets objectius, ara qualsevol pot opinar però que no es vulgui vendre la moto de que les coses s'han fet bé i de que l'oposició som els culpables d'aquest desgavell.

També volia ressaltar un tema important; el regidor d'UMP va demanar al ple la retirada dels pressupost per a un millor estudi. El batle es va negar amb una finalitat clara; trencar UMP.

islandes

Re: Rebutjam la manca de transparència de l'equip de govern

islandes | 28/04/2013, 10:16

D'Islandia i el seu miracle no en deis res? Vist de defora es molt facil idealitzar-ho, pero no devien estar tan be com deien...

Miquel Sánchez

Re: Rebutjam la manca de transparència de l'equip de govern

Miquel Sánchez | 27/04/2013, 23:15

El que està clar és que UMP ha esclatat, ara mateix hi ha dues vessants, la "PPera" i la "mollera", en Nadal sembla que és de la "mollera" i la "PPera" és la que va negociar amb el batle d'esquena als "molleros", debat intern que poc acabar amb el partit

Alternativa per Pollença

Re: Rebutjam la manca de transparència de l'equip de govern

Alternativa per Pollença | 27/04/2013, 19:10

Al nostre perfil de facebook podeu llegir la notícia publicada al diari Última Hora:
"Denuncian coa cciones del arquitecto municipal al PSM para que cobre Moneo".

jrv

Jubilats que tenen temps

jrv | 27/04/2013, 18:10

La veritat , i malgrat apreció personalment al regidor de UMP, que jo tampoc m'esperava la claritat de plantejaments i el grau de rigor i responsablitat amb que aquest, cada vegada mes, exerceix la seva funció de representant del seus votants, i no solsament per aquesta decissió de rebota-se contra qui li havia fet el llit per un plat de llenties, o ve¡es a saber, per un sopar de llagosta....
Ja ho va dir el Batlle a una entrevista rediofònica, aixó de que els jubilats tenen molt de temps, i fan denuncies, o fins i tot es llegueixen les actes, etc. , cosa que molts regidors reciclats no fan.
Enhorabona als rigorossos.

maki

Incompetent??

maki | 27/04/2013, 18:03

Está clar que la questió de si el Plé és o no competent, no està gens clara, troll. Però sembla evident que si el Batlle pressideix el Plé, la validessa de la ressolució ha de ser valida, elemental...
A no ser que esperin que vagi a pixar per votar. Seria divertit.

Joan

UMP

Joan | 27/04/2013, 10:21

En Nadal no em deixa de sorprendra, positivament, enhorabona pel seu coratge.

Alternativa

Re: Rebutjam la manca de transparència de l'equip de govern

Alternativa | 27/04/2013, 10:02

Nadal Moragues rompe la disciplina de partido de UMP y tumba los Presupuestos

htt
p://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/nadal-moragues-rompe-disciplina-partido-ump-tumba-presupuestos.html

37

Moneo

37 | 27/04/2013, 10:00

Quin paperillo els de CiU (o PI), no son més que la merda que sura de l'extinta UM.

Alternativa

Re: Rebutjam la manca de transparència de l'equip de govern

Alternativa | 27/04/2013, 09:57

Acusan al alcalde de pagar el proyecto de Moneo para evitar que se investigue
Gobierno local y oposición discrepan sobre la obligatoriedad de abonar los honorarios del arquitecto - El PP no logra aprobar los presupuestos por la negativa del edil de UMP, de quien Cifre esperaba apoyo.
www.diariodemallorca.es/part-forana/2013/04/27/acusan-alcalde-pagar-proyecto-moneo-evitar-investigue/841746.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb