URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Junta d'EMSER. Estatuts, càrrec de confiança...

Alternativa | 30 Abril, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

El passat dijous, abans del ple es va fer la Junta General d'EMSER a la qual vam fer diferents preguntes.

Des del Consell d'administració d'EMSER de juny del 2012, fa ja quasi un any, ens diuen que la modificació dels seus estatuts socials està enllestides, però passen els mesos i continuam sense aquest canvi tan necessari entre altres coses perque seva finalitat sigui oberta de tal manera que en el futur es pugui fer càrrec, entre altres temes, de les platges.

No s'ens va contestar aquest és un altre dels temes que fa ja massa temps es troba congelat. No sabem si per incapacitat o per falta de voluntat.

Tan la regidora com el gerent d'EMSER a preguntes del nostre partit i dels delegats de personal han contestat que l'encarregat de la recollida de fems és considerat un càrrec de confiança de l'empresa per justificar el que consideram una greu irregularitat; una discriminació en matèria de retribució i promoció. Qui ha nomenat aquest càrrec de confiança quan i com? En quina legislació s'han fonamentat per fer-ho?

Abans de que el tema sigui denunciat a inspecció de treball reiteram la nostra petició de que es faci la promoció interna de la plaça d’encarregat de la recollida de fems i de capatàs del mateix servei . D'acord amb el conveni, s'haurien de ocupar efectuant proves col·lectives, i amb una titulació avinent.  

No va haver resposta a les nostres preguntes. Aquest tema ja porta 10 anys de duració i desgavell. El encarregat fou escollit provissionalment  per el regidor del moment  i així segueix, mes per comoditat que per conveniencia en la gestió d'aquesta empres pública. El conveni col·lectiu especifica que les plaçes serán cobertes per promoció interna , o per concurs-opossició externa, és a dir, impàrcialment,  però els diferents gerents i regidors es troben cómodes en aquesta situació.  També cal dir que hi ha un percentatge important de personal laboral que no han fet proves selectives a EMSER, a l'Ajuntament, a la residència en quan a personal laboral i caldria resoldre aquesta situación per la via legal.

 El gerent d'EMSER va dir en un principi que no havia rebut cap pregunta per part dels delegats de personal . Quan li vam mostrar el document dels delegats de personal , va dir que no s'expressaven en el mateix sentit que nosaltres. El que és cert és el 2 d'octubre del 2012  els delegats de personal d'EMSER van registrar un document on demanaven la regulació d'aquesta plaça, i van reiterar la seva petició el passat 13 de març. La resposta del gerent va ser que és considerava a l'encarregat de la recollida de fems personal de confiança. Com li van recordar els delegats el citat encarregat no pot ser càrrec de confiança i el tema acabarà denunciat a inspecció del treball si no es regularitza

Com es troba la negociació per a un nou Conveni Col·lectiu?  

Sense resposta.

 Recordam que el vigent conveni col·lectiu estipula que l’empresa destinarà una partida pressupostària a seguretat i higiene i no és suficient el que ens va dir el gerent al darrer Consell de que n’hi ha una administrativa que dedica un 50% del seu temps al tema de riscos laborals.

l conveni al seu article 71, entre altres matitzacions, preveu ,textualment:

 "Amb la finalitat de millorar la prevenció de riscos i salut integral del personal d'Emser, l'Empresa hi reservarà una partida econòmica dels pressupostos.Aquesta provisió és destinarà a les mesures i instal·lacions necessaries que donant prioritat als objectius expressats, permetin aconseguir el millor nivell de seguretat  i salut de forma moderna i eficient. Els delegats de personal i de prevenció seran consultats en la negociació per determinar la partida pressupostaria avinent i el seu destí, i també hi podrà participar el servei de prevenció, a requeriment de l'empresa."

El gerent va contestar que havia una empresa contractada per realitzar aquesta feina.

Albercocs i cireres

 


Comentaris

A Fiol

irregularitas de contratació

A Fiol | 28/07/2013, 09:00

Al fil de tan d'insistir amb la irregularitat de contratació de l'encarragat d'emser per part d'alternativa,que li demanin al exdelegat i exencarregat d'emser d'aigues el perquè a aficat a traballar a emser a dit a algún traballador proper a ell. No ho diu

Alternativa per Pollença

Re: Junta d'EMSER. Estatuts, càrrec de confiança...

Alternativa per Pollença | 30/04/2013, 09:10

La plataforma procamins reclama una partida para expropiar las rutas de cala Castell y Castell del Rei
El colectivo cree necesario que se garantice de esta forma la servidumbre de paso reconocida por el PGOU
h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/pro-camins-publics-insta-expropiar-camino-ternelles-por-170-000-euros.html

Alternativa per Pollença

Re: Junta d'EMSER. Estatuts, càrrec de confiança...

Alternativa per Pollença | 30/04/2013, 09:10

Pro Camins Públics insta a expropiar el camino de Ternelles por 170.000 euros
h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/pro-camins-publics-insta-expropiar-camino-ternelles-por-170-000-euros.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb