URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Organitza't i lluita!

Alternativa | 01 Maig, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Avui és 1 de Maig o Dia Internacional del Treballador. Una data molt assenyalada en el calendari obrer. Durant anys, des de finals del segle XIX, els obrers de tot el món empren aquesta data per fer una jornada de lluita i reivindicació dels seus drets. Un dia, amés, d’homenatge als Màrtirs de Chicago: anarcosindicalistes assassinats a Estats Units per haver participat en la vaga del 1 de maig de 1886 i la revolta del 4 de maig a Haymarket. Tot per aconseguir el seu “dret a la peresa”, que no era més que el dret a gaudir de 8 hores d’oci, 8 hores de descans i 8 hores de treball al dia. Una festa que s’ha vengut celebrant al llarg de temps i que a l’Estat espanyol fou prohibida en diversos moments de dictadura. El primer 1 de Maig “en llibertat” després del franquisme fou al 1978.

Avui en dia, però, parlar d’obrers i de sindicalisme sembla anacrònic. Els obrers ja no saben ni que ho son. Ara tots som consumidors i no som “tontos” perquè compram a Media Mark. I fins i tot confiam més en les organitzacions de defensa dels consumidors que en els propis sindicats (pensau qui té més bona premsa, FACUA o CCOO?).

Està clar que la pèrdua de consciència de classe explotada en la mentalitat col·lectiva és una de les causes d’aquesta mala imatge sindical. També s’encarrega prou el govern, patronal i mitjans de comunicació de tirar merda damunt els sindicats. Però no podem caure en el simplisme i en donar les culpes de tot als altres. Els sindicats són el que són en primer lloc perquè els seus propis militants no volen canviar-los, però, sobretot, perquè des de fa 35 anys han seguit una deriva de consolidació i enfortiment estructural que els ha fet convertir-se en maquinàries burocràtiques i al voltant d’ells s’ha creat una classe sindical molt extensa que viu dels propis sindicats. Els sindicats majoritaris viuen de les subvencions de l’Estat, no de les quotes dels propis treballadors. I, sense aquesta ajuda, tots els que depenen dels sindicats veurien perillar el seu lloc de feina o el seu “xiringuito”, en molts casos. I, possiblement això ha portat a aquests sindicats a no ser el combatius que la gent reclama, a pactar el retard de l’edat de jubilació, a fer ERE’s aplicant la nova reforma laboral, entre altres coses. Coses que no fan més que empitjorar la imatge que d’ells es té.

Criticar els sindicats pot semblar avui en dia una irresponsabilitat si tenim en compte la campanya mediàtica desfavorable, però la renovació d’aquests és imprescindible per a que recobrem la consciència de classe i per a que els obrers tinguem les estructures necessàries per organitzar-nos i lluitar.

Cal un canvi radical i immediat. I és fa tan imprescindible perquè vivim immersos en una crisi capitalista on els únics que la pagam i la sofrim som els treballadors i petits empresaris, mentre les grans empreses obtenen cada any més beneficis i els bancs son rescatats amb fons públics. La pèrdua de drets i “benestar” és fa cada dia més gran i no té una resposta contundent per part de les organitzacions sindicals, que son les que en teoria i històricament han fet front a aquests atacs del capitalisme. Però, què poden fer uns sindicats desprestigiats i una classe obrera immòbil? Poca cosa. I això ho saben els poderosos. Saben que tenen via lliure per aplicar qualsevol mesura. Cal revertir aquesta situació.

Que aquest 1 de Maig no sigui una festa, que sigui el principi de la presa de consciència de la classe obrera i del canvi de model de les seves organitzacions. Que entre tots aconseguim, no posar fre a les retallades, sinó sortir del capitalisme i transformar la societat d’alt a baix per aconseguir un món de tots i per a tots.

Aquest 1 de Maig, organitza’t i lluita!

 

 

 

Comentaris

jrv

Bubotes

jrv | 02/05/2013, 10:27

Marc, crec que t'has embullat o veus bubotes on no n'hi hi ha. Criticar al Batlle com a personatje públic, positivament o negativament es perfectament legítim, fins i tot diría que és ún deura de qualsevol ciutadá dins una democràcia. Jo no veig cap "difamasió" ni "acussació", tan sols veig una valoració ética, ben legítima i segur que justificada.
El Batlle tenia, te i tindrá suposo, activitats lligades a la seva titulació acadèmica, que entenc ben llegítimes i normals . Però pensó que aquestes i una defensa innecessaria i gens elegant, aferrissada, de la seva propietat, (o de la seva familia, m'es igual)que ningú li discuteix per altra banda, llindant amb un camí públic mes que documentat com a públic, això per no parlar de Ternelles, van per devant de la seva activitat com a Batlle, la pela es la pela, i el patrimoni, encara que sigui mal entes, van devant l'aprovació dels pressupostos, per posar un exemple.
Aixi que de difamassió i altres herbes RES.
I ja posats a escriure el que pens, no faltaría mes, reiteradamant he expossat que no dubto de la capacitat intelectual del Batlle i del seu voler donar la cara, fins i tot la seva habilitat política, ara bé l'"elegancia" així entre cometes, en les questions relatives la carretera vella de Lluc, prioritzar del seus interessos devant els públics deixant aparcat diàleg en questions tan trascendentals com el pressupost deixen aquestes capacitats com a estèrils pel comú...
Que ell fixi prioritats, no faltaría mes, però com a representat seu hem sento decebut, i no crec ser l'ùnic

Marc

Re: Organitza't i lluita!

Marc | 01/05/2013, 20:39

Joan ramon, xerra clar
Concreta acusacions o simplement estaras difamant

jrv

Prioritats.

jrv | 01/05/2013, 18:17

Sense dubtar de la seva bona capacitat,tal volta el Batlle tingui prioritats personals i econòmiques mes altes privadament , que no l'activitat política. Es ell fixa les prioritats, naturalment, però tal volta convendría començar a canviar el nom d'alló tan ben retribuit que en diuen "dedicació exclussiva", i no ell tot sol, per cert...

Pepe

Re: Organitza't i lluita!

Pepe | 01/05/2013, 11:09

El batle s'ha d'adonar d'una vegada que es troba en minoria. Tan la sortida dels regidors no adscrits com el ridícul que va fer amb el rebuig de l'aprovació dels pressuposts inicials són resultat del seu tarannà autoritari i falta d'autocrítica.
A les seves declaracions al Diario de Mallorca el batle deixa clar que els pressupost que va presentar no es van fer en funció de les necessitats del municipi sinó de tenir una majoria suficient . També resulta una excusa ben pobre dir que els pressuposts del 2013 són inviables per l'heterogeneïtat política del ple. Aquesta heterogeneïtat no va ser problema als pressupost del 2012 per que les coses es van fer d'una altra forma; amb cinc reunions cercant el consens.
Un dels evidents problemes del batle és la seva peresa a l'hora de reunir-se amb els grups de l'oposició

Alternativa per Pollença

El País

Alternativa per Pollença | 01/05/2013, 11:04

...el Tribunal Superior de Justicia de Baleares suspendió en otra sentencia la vigencia del planeamiento urbanístico en la selecta urbanización de Formentor, en Pollença, Mallorca. La decisión del tribunal responde a la acción de un vecino de la zona que, por otra parte, pleiteó durante años contra la aparente desmesura de un chalé litoral y la falta de control del Ayuntamiento.

Formentor y el hotel de lujo de los años veinte —que tramita, con lentitud, un programa de ampliación pendiente de autorización— conforman un núcleo de interés paisajístico y patrimonial. El denunciante señaló que se habían incumplido las normas sobre impacto, protección de aves y zonas de interes y que no se habían concretado las cesiones para zonas verdes por parte de los propietarios. En la “zona residencial unifamiliar aislada”, dicen los magistrados, resulta indiscutible de necesaria protección de los valores medioambientales.

Alternativa per Pollença

Re: Organitza't i lluita!

Alternativa per Pollença | 01/05/2013, 10:52

Los partidos instan a Cifre a dimitir si no negocia los presupuestos con todos
Acusan al alcalde de "falta de transparencia y diálogo" al buscar el apoyo de solo dos formaciones para aprobar las cuentas - El edil popular dice que sólo se sentará con la oposición si ésta presenta una propuesta unitaria

www.diariodemallorca.es/part-forana/2013/05/01/partidos-instan-cifre-dimitir-negocia-presupuestos/842513.html

Alternativa per Pollença

Ultima hora

Alternativa per Pollença | 01/05/2013, 10:52

La oposición pide la dimisión de Cifre si no quiere consensuar los presupuestos.
h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/oposicion-pide-dimision-cifre-quiere-consensuar-presupuestos.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb