URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El batle només té dos camins: rectificar o dimitir

Alternativa | 02 Maig, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

Els grups municipals d’Alternativa per Pollença, PSOE, UMP, PSM, Esquerra Republicana i els dos regidors no adscrits exigim al Batle una negociació conjunta i consensuada dels pressuposts o la seva dimissió.


Després de les darreres declaracions del batle sembla ser que no té cap intenció, a pesar d’estar en minoria, de fer autocrítica i rectificar la seva actitud de falta de transparència i diàleg que ha marcat la gestió municipal aquests darrers mesos, i que ha abocat en la impossibilitat d’aprovar els pressuposts per aquest any 2013. Una aprovació que ja arribava tard i que s’ha va veure frustrada per la manca d'interès del batle i del seu soci de govern de consensuar-los amb la resta de partits.  El PP i la Lliga varen agafar el camí fàcil negociant el pressupost només amb CiU i el president d’UMP  per poder-los aprovar,  d’esquenes a la resta de partits i al propi portaveu i regidor d’UMP. És clar que és més beneficiós per Pollença una negociació amb tots els partits, on les prioritats i necessitat del municipi es poden detectar més fàcilment, que aquest mercadeig del PP i la Lliga amb els doblers de tots els pollencins per tan de procurar-se els vots favorables .

En aquest moment el batle té dos camins. Rectificar immediatament aquesta actitud i negociar els pressuposts, vitals pel municipi, de forma oberta i transparent o si no està dispost a rectificar, l’altre camí que li queda és dimitir i deixar pas a algú amb més capacitat de diàleg que pugui governar aquest Ajuntament.

El batle demostra una actitud poc valenta instant a l’oposició a fer una moció de censura quan sap perfectament que legalment no la podríem dur endavant donat que la majoria absoluta necessària perquè una proposta de moció de censura prosperi en el cas de Pollença se veuria incrementada en dos vots, pel fet que dos dels proponents són regidors no adscrits a cap partit, i per tant el seus vots no computen en una moció de censura. (Veure article de la LOREG a la continuació de l'article).

Resulta sorprenent que el batle no vegi dins l'actual equip de govern (PP-Lliga Regionalista) cap altre regidor capacitat ni legitimat per posar-se al capdavant de l’Ajuntament (declaracions fetes al diari Última Hora el 28/04/2013). Aquí es demostra el tarannà del batle, que ha conduït de manera totalment personalista la gestió municipal, sense intentar cercar acords amb la oposició, però sense comptar tampoc amb la complicitat dels seus companys de govern o de partit.  Aquest fet ha arribat a un extrem tal que actualment posa en perill la governabilitat del nostre Ajuntament.

Si realment el batle està en política per convicció, tal com va dir en el darrer ple, ara és l’hora de demostrar-ho fent un exercici de responsabilitat. Una responsabilitat que darrerament ha estat absent, i això no ho podem permetre perquè les conseqüències les estam patim tots com a ciutadans.

Els portaveus dels grups municipals, Alternativa per Pollença, PSOE, UMP, PSM, Esquerra Republicana i els 2 regidors no adscrits.


 Gràcies al batle per les seves paraules en referència al nostre portaveu, per desgràcia la moció de censura no és tan fàcil, començant pel fet de que Alternativa només té dos regidors de 17.

 

 

Aquesta és la regulació de la Ley Orgánica del Régimen Electoral General sobre mocions de censura (des de la modificació del 1999):

Artículo 197. Moción de censura del Alcalde.

1. El Alcalde puede ser destituido mediante moción de censura, cuya presentación, tramitación y votación se regirá por las siguientes normas:

a      La moción de censura deberá ser propuesta, al menos, por la mayoría absoluta del número legal de miembros de la Corporación y habrá de incluir un candidato a la Alcaldía, pudiendo serlo cualquier Concejal cuya aceptación expresa conste en el escrito de proposición de la moción.

En el caso de que alguno de los proponentes de la moción de censura formara o haya formado parte del grupo político municipal al que pertenece el Alcalde cuya censura se propone, la mayoría exigida en el párrafo anterior se verá incrementada en el mismo número de concejales que se encuentren en tales circunstancias.

Este mismo supuesto será de aplicación cuando alguno de los concejales proponentes de la moción haya dejado de pertenecer, por cualquier causa, al grupo político municipal al que se adscribió al inicio de su mandato.

b      El escrito en el que se proponga la moción censura deberá incluir las firmas debidamente autenticadas por Notario o por el Secretario general de la Corporación y deberá presentarse ante éste por cualquiera de sus firmantes. El Secretario general comprobará que la moción de censura reúne los requisitos exigidos en este artículo y extenderá en el mismo acto la correspondiente diligencia acreditativa.

c                     

d      El documento así diligenciado se presentará en el Registro General de la Corporación por cualquiera de los firmantes de la moción, quedando el Pleno automáticamente convocado para las doce horas del décimo día hábil siguiente al de su registro. El Secretario de la Corporación deberá remitir notificación indicativa de tal circunstancia a todos los miembros de la misma en el plazo máximo de un día, a contar desde la presentación del documento en el Registro, a los efectos de su asistencia a la sesión, especificando la fecha y hora de la misma.

e                     

f        El Pleno será presidido por una Mesa de edad, integrada por los concejales de mayor y menor edad de los presentes, excluidos el Alcalde y el candidato a la Alcaldía, actuando como Secretario el que lo sea de la Corporación, quien acreditará tal circunstancia.

g                     

h      La Mesa se limitará a dar lectura a la moción de censura, constatando para poder seguir con su tramitación que en ese mismo momento se mantienen los requisitos exigidos en los tres párrafos del apartado a, dando la palabra, en su caso, durante un breve tiempo, si estuvieren presentes, al candidato a la Alcaldía, al Alcalde y a los Portavoces de los grupos municipales, y a someter a votación la moción de censura.

2. Ningún concejal puede firmar durante su mandato más de una moción de censura. A dichos efectos no se tomarán en consideración aquellas mociones que no hubiesen sido tramitadas por no reunir los requisitos previstos en la letra b) del apartado 1 de este artículo.

Comentaris

Miquel Sánchez

Re: El batle només té dos camins: rectificar o dimitir

Miquel Sánchez | 04/05/2013, 17:15

De moment sense pressupost i sense font a la plaça.

Alternativa per Pollença

Convocatòria

Alternativa per Pollença | 02/05/2013, 19:32

Dilluns, 6 maig, a les 18.30 hores.

Club Diario de Mallorca

"HIPOTEQUES I DESNONAMENTS A DEBAT"

HI INTERVENEN
Ada Colau
Portaveu Plataforma d´Afectats per la Hipoteca

Àngela Pons
Portaveu Pataforma d´Afectats per la Hipoteca de Mallorca

HO PRESENTA I MODERA
Antoni Tarabini
President de la Fundació Gadeso

HO ORGANITZA
FUNDACIÓ GADESO
PLATAFORMA D´AFECTADES PER LES HIPOTEQUES-MALLORC

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb