URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Manifest de la comunitat educativa de Pollença

Alternativa | 06 Maig, 2013 00:01

Avui publicam el manifest de la comunitat educativa de Pollença que va ser llegit a la passada tancada del 25 d'abril als institut del municipi. 

MANIFEST DE LA COMUNITAT EDUCATIVA DE POLLENÇA

Siau benvinguts tots: alumnes, pares i professors. Hi cabem tots, en aquest acte de protesta, en aquesta reafirmació de la nostra dignitat com a ciutadans. Perquè aquest és el motiu principal que ens ha reunit: fer sentir la nostra veu, el patrimoni més valuós que tenim en democràcia.

Hi ha, però, qui intentarà manipular el sentit de les concentracions que a hores d'ara es fan a gairebé tots els centres educatius de les Illes Balears, i una vegada més acusaran el professorat de "casta privilegiada" que s'aprofita de l'alumnat i de les famílies per no perdre una suposada posició avantatjosa respecte a la resta de treballadors.

Avui, la nostra veu no pot ser sinó primerament solidària amb tots aquells sectors de la societat que es troben indefensos davant les injustícies que la crisi econòmica ha provocat, i que els empeny a la marginació.

Que ningú es deixi enganar, la nova llei educativa és un pas més, com el que s'està fent amb la sanitat, un pas que apunta directament no únicament a la destrucció de la societat del benestar, sinó sobretot a la destrucció dels principis democràtics bàsics: ¿és possible una democràcia sense una educació i una sanitat públiques i de qualitat? Ja coneixeu la resposta.

No ho dubteu, la doctrina que inspira la nova llei educativa és pura ideologia, i ho és perquè no està basada en cap plantejament científic, pedagògic o psicològic; ideologia al servei de la construcció d'un model de societat submís a la voluntat del poder polític i financer.

I com, si no, podem valorar una llei que limita la llibertat de càtedra; una llei que fa de la selecció del professorat un procés arbitrari; una llei que elimina la capacitat de decidir que tenien fins ara els Consells Escolars; una llei que elimina la pràctica democràtica en l'elecció dels directors de centre?

L'aberració educativa que pretenen imposar, però, no acaba aquí ¿Com hem de valorar que la LOMCE definesqui els seus objectius únicament en la valoració dels resultats, dels exàmens i de les notes, i no tingui en compte el procés d'ensenyament-aprenentatge? Com s'ho faran, per tant, tots aquells alumnes que, per raons diverses, necessitin una atenció especial? Idò bé, amb el temps, la desigualtat en les condicions a l'hora d'incorporar-se a la societat serà un fet inevitable. Les retallades en la dotació econòmica als centres i de professorat faran la resta. No passeu pena, però, si vos podeu permetre una educació privada.

Per acabar, la cirereta d'aquest pastís nefast: el decret del trilingüisme. Un model copiat, punt per punt, del que ja fa uns anys va implantar la Generalitat Valenciana als centres educatius del País Valencià, i que ha donat els següents resultats: una taxa de fracàs escolar, o sigui d'aquells alumnes que no se graduen als 16 anys, del 37 %, val la pena repetir-ho: 37 %. I pel fa que al coneixement de l'anglès el resultat és un suspens, tant a primària com secundària, com així ho certifiquen les darreres proves d'avaluació de la mateixa conselleria.

I vos deveu demanar el motiu d'aquest fracàs a la comunitat veïna. Idò bé, per tal d'implantar aquest model, el sistema educatiu requeria uns 3.000 docents; per contra, i en només 2 anys, el País Valencià compta amb 1.486 professors menys. ( informació extreta de El País, 6 de març de 2012, edició del País Valencià).

Trobau alguna coincidència amb el que pot esdevenir aquí, a les Illes Balears? Aquí com allà, bona part del docents que encara no han perdut la feina no estan suficientment preparats per impartir la seva especialitat en anglès, i la conselleria no ha fet cap actuació per posar-hi remei.

Per tant, si no s'aconseguirà augmentar el domini de l'anglès, què pretenen amb aquest decret? Novament no hi ha dubtes: es tracta d'arraconar la llengua pròpia de les Illes Balears, de fer més gran el nombre d'alumnes incapaços no ja de dominar el català sinó simplement d'espressar-s'hi, perquè no la puguin sentir seva, aquesta llengua. Anorrear-la en definitiva, abocar-la a la marginació de temps passats.

Tots els presents sabem que amb aquesta concentració no aconseguirem que ni el ministre ni el conseller d'educació es facin enrere en les seves intencions. Quin sentit té, per tant, haver-nos reunit aquí avui? El patrimoni més valuós que tenim en aquest moment és la nostra veu, fem-la sentir idò, és la nostra força, és la certesa que la democràcia exigeix unes altres formes, és el compromís d'on no ens mourà ningú. No som titelles. Som i serem ciutadans.

DIJOUS 9 DE MAIG VAGA GENERAL D’EDUCACIÓ.

 

 

 

 

Comentaris

Pepe

Re: Manifest de la comunitat educativa de Pollença

Pepe | 07/05/2013, 16:39

O no tan penós Joan, al final decisions com aquesta desimputació crec que fan més mal que bé a la monarquia i són una demostració més del limitada que és l anostra democràcia.

Pepe

Re: Manifest de la comunitat educativa de Pollença

Pepe | 07/05/2013, 16:37

Pere tal vegada aquest comentari l'has de fer als responsables de comunicació del Pi i als periodistes.

Pere

Re: Manifest de la comunitat educativa de Pollença

Pere | 07/05/2013, 13:18

Sí Pepe, un altra exemple de demagogia...., ni a Sineu ni Alcudia hi ha cap regidor de la LLiga. Els regidors, forman el grup de les segles en que se presenten a unes eleccions, se va representar el Pi a les darreres eleccions municipals?..... .Si els regidors surten del grup municipal que formen son "transfuges o no adscrits, com vulguis" i passa el que ha passat a Pollença. Amb independencia de les segles i del que representen els regidors es poden sentir del partit que vulguin, i més si el partit pel que se presentaren a desaparegut. Per exemple, podria passar que un regidor fos de la LLiga o de CXI i no del PI, llavors si no es mou no li passa res i, en canvi, si deixa de ser del partit pel que va ser elegit es converteix en un transfuga o un no-adscrit (ve a ser el mateix). Be, tampoc tenc tan interés en que tu ho entenguis, tu segueix amb les teves demagogies i frustracions no adscrites.....molt xerreras i poc feras. A lo màxim que arribaràs a fer, camarada Garcia, son les decissions de Govern de la Junta de Govern a la que reconeixes pertanya però de la que dius no governa.

Joan CC

Re: Manifest de la comunitat educativa de Pollença

Joan CC | 07/05/2013, 13:12

L'audiència provincial suspèn la imputació de la infanta! Penós!

Pepe

Re: Manifest de la comunitat educativa de Pollença

Pepe | 07/05/2013, 10:45

Hermità avui tens altre exemple al Última Hora; ...PSOE y el PI (en la oposición) acusan al equipo de gobierno municipal (PP-Carme García) de «ocultar información» acerca del proyecto.

jr

Troya

jr | 07/05/2013, 10:37

En Cosé Ramon Bausà portava el mal amagat. Era un potencial Governador Civil disfressat de candidat a president de la CAIB. Un germà bessó ideològic den Delgado. Res de nou des de Castella-Madrid, el que sobta i decebeix és la escassa reacció defensiva de la burguesía mallorquino-balear, engrescada sempre en el seu redolet provincia...

Pepe

Pi

Pepe | 06/05/2013, 16:58

És clar que segon el lloc interessa dir una cosa u altra. El més coherent vista la deriva cap a Madrid del PP balear, confirmada al darrer canvi de govern, seria que no tingués el suport dels que teòricament diuen que volen aturar això. Parlar de moderar el PP i assegurar la governabilitat d'aquest PP em sembla una irresponsabilitat.

Alternativa per Pollença

Petició

Alternativa per Pollença | 06/05/2013, 12:12

Benvolguts i benvolgudes,

Hi ha iniciada aquesta campanya de recollida de signatures al parlament
europeu, en previsió de l'oposició del "Reino de España" a fer la consulta
a Catalunya.

Si us plau, si no ho has fet encara, SIGNA i fes-ho arribar a qualsevol
persona que estigui conscienciada

www.europeancitizensdecide.eu/petition.php?language=2

L'hermità

Pi

L'hermità | 06/05/2013, 11:19

A diferència de Pollença, resulta que a altres pobles el Pi sí que té regidors, tot i tampoc haver-se presentat mai a les eleccions. Quines coses més curioses:

“El Pi: Avui no ens hem volgut perdre la Fira de Sineu, molt ben acompanyats pel regidor d’El Pi Pep Oliver”

h
ttps://www.facebook.com/photo.php?fbid=478781292191571&set=a.416018768467824.98632.399927196743648&type=1&theater

jrv

surrealisme

jrv | 06/05/2013, 09:36

Si en ves de fer castells d'arena, fessin maquetes d'urbanitzacions, no tindrien cap dificultat

Alternativa per Pollença

Re: Manifest de la comunitat educativa de Pollença

Alternativa per Pollença | 06/05/2013, 08:47

Los castillos de arena salen a concesión
Costas ha impuesto tres multas de 865 euros por edificar estas esculturas. Por primera vez, el Ayuntamiento de Pollença saca a concurso los tramos de playa donde se podrán construir

www.diariodemallorca.es/mallorca/2013/05/06/castillos-arena-salen-concesion/843466.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb