URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Millora del Conveni entre l’ Ajuntament i l’IES Clara Hammerl

Alternativa | 09 Maig, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

 Fa poc vàrem tenir notícies sobre l’inici de conversacions per tal de redactar un nou conveni per negociar amb la Conselleria d’Educació i l’Ajuntament amb la fi d’aprofitar el pavelló de l’IES fora de l’horari lectiu. Ens va alegrar aquesta decisió, ja que va ser una de les coses que vàrem manifestar a l’anterior regidor d’esports en les reunions de l’inici de legislatura, perquè considerem que està desfasat i és insuficient. Finalment, el regidor Miquel Roca va confirmar que hi havia conversacions i ens va passar un esborrany per tal que poguéssim opinar. Vist l’esborrany, vàrem poder constatar que els acords que es cerquen són massa provisionals.

        Cal dir que el conveni actual es va firmar l’any 2003, en aquells moments estava previst construir un Pavelló Municipal, per tant es va firmar com a mesura puntual per tal que el Club de Bàsquet Eu Moll tingués una instal·lació on poder realitzar els seus entrenaments i partits. Cal recordar també que en aquell moment es va desfer la pista de bàsquet per construir les de tenis, ja que on hi havia les de tenis es va construir el Col·legi Miquel Capllonch.

        Al llarg d’aquests 10 anys hi ha hagut problemes degut a incompliments per part de les dues parts i a alguns aspectes que no queden massa clars en el conveni (recordem que era provisional).  

        El moment actual és molt diferent a aquell on es va negociar el conveni, és cert que la situació econòmica de l’Ajuntament és pitjor, però cal recordar el dèficit d’instal·lacions esportives del Port de Pollença i que en certa manera s’accepta que no és viable construir un pavelló municipal. En aquest sentit, Alternativa per Pollença s’ha posicionat sempre en el sentit d’aprofitar les instal·lacions que ja tenim, millorant el conveni.

        Per això, pensem que la negociació del nou conveni ha de ser dirigida a l’alta, per tal d’aconseguir un millor aprofitament per als ciutadans i no únicament per a reduir les despeses per part de l’Ajuntament. En definitiva, cal assumir la gestió de la instal·lació fora de l’horari lectiu.

        En aquest sentit pensem que seria bo negociar els següents punts:

No adequar el conveni exclusivament a les necessitats del club de bàsquet, per tal que l’Ajuntament pugui realitzar altres usos, si així ho decideix o si hi ha un descens de l’activitat del club. Les pistes exteriors han de poder ser utilitzades pels ciutadans sense necessitat de pertànyer al club.

Tancar o separar mitjançant una tanca les instal·lacions esportives (incloses les exteriors) de la resta de les instal·lacions de l’IES.

Adequar els vestuaris i els banys que actualment estan en mal estat.  Des de fa un parell d’anys els equips de bàsquet que venen a jugar al Port de Pollença s’han de dutxar amb aigua freda i no hi ha vestuaris per als arbitres.

Assumir la gestió de la instal·lació fora de l’horari de l’IES, inclòs els mesos de vacances d’estiu, Nadal i Pasqua. Cal tenir en compte que l’IES té prioritat per a fer les seves activitats extraescolars, però que en cas de no fer-ne la instal·lació pugui ser ocupada per a realitzar activitats municipals.

Assumir de forma real la vigilància de la instal·lació (evidentment fora de l’horari lectiu). Actualment es trasllada aquesta responsabilitat al club, especialment als entrenadors.

Integrar la gestió d’aquestes instal·lacions esportives dins un pla de manteniment de les instal·lacions esportives del Port de Pollença o de tot el municipi. Actualment no hi ha un pla de manteniment de la instal·lació, només es fan actuacions o reparacions puntuals que realitza l’Ajuntament o l’IES depenent de qui sigui l’interessat.

        Som conscients que tot això suposa més despeses per a l’Ajuntament, però són moltes menys que la construcció i manteniment d’un nou pavelló. Les instal·lacions públiques, independentment de l’administració que tingui la seva titularitat, són dels ciutadans. Per això cal cuidar-les i aprofitar-les al màxim.


Avui vaga general i manifestació per l'educació de les futures generacions.

 

 

Comentaris

Pepe

Re: Millora del Conveni entre l’ Ajuntament i l’IES Clara Hammerl

Pepe | 10/05/2013, 13:29

Crec que en Damià ja s'ha jubilat.
Esper que la comunitat educativa del Joan Mas reaccioni.
De moment avui no s'aprovarà la LOMCE però m'imagin que no tardaran massa en aprovar-la sense cap canvi significatiu. Una nova reforma d'educació no consensuada que durarà el que duri el govern del PP i van set reformes a Finlàndia van fer una reforma als anys 70 i fins avui els va molt bé.

No m'ho crec

Vaga

No m'ho crec | 09/05/2013, 22:01

No me puc creure que en Damià Oliver no hagi fet vaga. Pot ser que estigui de baixa?.

Alternativa per Pollença

Re: Millora del Conveni entre l’ Ajuntament i l’IES Clara Hammerl

Alternativa per Pollença | 09/05/2013, 19:51

La vaga d'educació a Pollença, dades facilitades per Ràdio Pollença i agafades per en Joan Rafel Covas Mariano. Resulta sorprenent que al Joan Mas no hagi hagut cap professor que hagi fet vaga.

CEIP COSTA I LLOBERA

ALUMNES A CLASSE: 42
PROFESSORS QUE FAN FEINA: 1

CEIP JOAN MAS

ALUMNES A CLASSE: No tenen dades
PROFESSORS QUE FAN FEINA: TOTS

CC MONTI-SION

ALUMNES A CLASSE: Tots
PROFESSORS QUE FAN FEINA: Tots

CEIP MIQUEL CAPLLONCH

ALUMNES A CLASSE: 70 (en total són 240)
PROFESSORS QUE FAN FEINA: 50%

CEIP PORT DE POLLENÇA

ALUMNES A CLASSE: 8 educació primària i 5 educació infantil
PROFESSORS QUE FAN FEINA: 2 (en total són 16)

IES GUILLEM CIFRE

ALUMNES QUE FAN VAGA
E.S.O: 294
BATXILLER: 150
PQPI: 14
CICLE GRAU MITJÀ: 9
CICLE GRAU SUPERIOR: 0

PROFESSORS QUE FAN FEINA: 16 (són 64)

IES CLARA HAMMERL

ALUMNES EN VAGA: 93%
PROFESSORS EN VAGA: 84%

Pepe

Re: Millora del Conveni entre l’ Ajuntament i l’IES Clara Hammerl

Pepe | 09/05/2013, 10:06

Molt bona feina del nostre coordinador en Joan que coneix el tema de primera mà Fa uns dies vam enviar aquesta informació a Martí Roca, el regidor que en aquest moment coordina l'àrea d'esport.
Ahir a la tertúlia de polítics en Martí va insistir en la importància de sumar i fer feina conjunta pel municipi, doncs l'hem donat un bon grapat d'idees per millorar el conveni i pot contar amb la nostra ajuda i col·laboració.

Alternativa per Pollença

Ultima hora

Alternativa per Pollença | 09/05/2013, 09:51

UMP podría expulsar o expedientar a su concejal tras negarse a dimitir
La agrupación se reunió anoche con Moragues en busca de un acuerdo.
h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/ump-podria-expulsar-expedientar-concejal-tras-negarse-dimitir.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb