URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Matances a la possessió

Alternativa | 12 Maig, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Avui publicam un article d'en Bernat Morey amb dibuix original d'en Miquel Trias. Ja sabeu que si voleu escriure algun article només ens l'heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail.com

 Somiem que fem de porquerets a son Bauzá des Caülls i l´amon Gómez fort ens bel·la. Que no falti cap porcellet en tornar de l´ alzinar i que grunyin tots així com toca. El Señorito i els seus missers de Ciutat  han de venir de matances i els volen ben trilingües. Ells saben d´ensenyar  el que sap tot hom. Res. Però comanden. Volen menjar bones sobrassades trilingües però ningú sap de porquets fins que no n´ ha guardat una temporada. Mirin quins deixons pensem resignats. No  i l´amon  Gómez  és petit però  brama fort.  El Señorito vendrà a passar revista i no vol sentir cap grunyida que no sigui en foraster, en gonella o en anglès. Sinó les sobrassades no seran menjadores.  Es igual si els marges cauen i els ametllers se moren. Se´n fot si la clastra grossa per dinar encara no està acabada i el tren de Sta Maria abandonat a mig fer ens xapa mitja finca. No en vol saber res del plet perdut  per que la possessió ocupa el camí  de Ciutat o de si  el torrent de Coanegra  ha portat  mig  Festival Park i encara no s´ha netejat cap tanca. Es igual. Les sobrassades han de ser trilingües i en gonella.  I ja ens  tenim aglans amb una ma garrot amb l´altre com a bons porquers. Per això hem estudiat. Arriba el gran dia i tot va com una seda. Missers i senyores seuen a la balconada per veure l´espectacle mentre Don Joserra passa revista. Els porcs grunyen de manera ininteligible  no saben si en foraster o en gonella salvant la situació, fins que un més espolsat  amolla ben clar just en veure la ganiveta.. Farmàcia¡  Farmàcia¡..i aquí s´esgarrà tot. L´endemà fem  el boliquet. Està clar que no servim de porquers. Els criem massa espabilats pels señoritos. No hi ha hagut cap sobrassada bona. Han tornat blanques. Les hem embarcades a Alemanya. Allà els agraden així.

 Laboratoria Dibuix original de Miquel Trias

 

Ja sabem com és l’apotecari que ens comanda per delegació del govern eppanyol: Rei de la caverna plutònica, Faedor d’embulls econòmics, Servil amb els poderosos i Valent amb els pobres etc. Tanmateix no sé si tenim clar d’on surt, de Medrit ben cert, però exactament de quin forat? on s’ha pogut forjar un enemic nostre tan aferrissat? D’on ha eixit un ignorant o mal intencionat que en qüestions de llengua va a mitges amb el Sírculo Vaueà, com aquell que per tractar-se un càncer acut a un remeier? Després de molts de mesos d’estudiar davall terra i llegir un caramull de papers culers he arribat a concloure que per força ha d’esser una criatura dels laboratoris feréstecs de la Eppanya negra més dictatorial, de la línia que connecta Rajoy amb Franco, els Borbons restaurats i tutti quanti. Per si no ho teníeu clar i per allò que una imatge val per mil paraules, pegau-li un cop d’ull al burot que ve amb aquest missatge i agafau-vos-ho amb calma…

Comentaris

Pepe

Re: Matances a la possessió

Pepe | 13/05/2013, 20:17

Cardador la discrepància és sana el que no és sa és parlar des de l'anonimat d'unes discrepàncies d'unes altres persones que dius que venen a les nostres assemblees, això es malaltís ic om pots comprendre amb una opinió tan rigorosa i contrastada com la teva només puc parlar de que ets un "troll cizañero" ni més ni manco i si no t'agradacom dius tú me la dur francament "ben fluixa"

Cardador

Re: Matances a la possessió

Cardador | 13/05/2013, 18:55

Vol dir senyor Sánchez que he quedat sense arguments?. Efectivament deu ser un problema no tenir la seva imaginació o percepció de les coses. Del que vostè diu encara no he pogut entendre res que se refereixi en el que jo he comentat.

Vol dir senyor García que és faltar el respecte manifestar que hi pot haver discrepancies o opinions diferentes damunt un tema, com per exemple el tractament polític de persones imputades, entre les persones que participen en una Assamblea?.Sí, com vostè diu potser que tengui un problema per no veure que la diferencia, discrepancia,pluralitat d´opinins dins una Assamblea sigui pot respectuosa. Per la seva desgracia alguns pensam diferent a vostè encara que això li sembli poc respectuos. És això també una forma de discrepancia i la meva opinió.

Pepe

Re: Matances a la possessió

Pepe | 13/05/2013, 17:49

Cardador no ets respectuós quan des de l'anonimat intentes crear cizaña dins la nostra assemblea i dius que suposades persones que participen de la nostra assemblea discrepen del que decidim. Si no entens que això no és respectuós amb nosaltres tens un problema.
Per a mi no resulta gens instructiu contestar a aquestes trolladas però consider que és el meu deure que hem de fer.

Miquel Sánchez

Re: Matances a la possessió

Miquel Sánchez | 13/05/2013, 17:14

Sembla que en Pepe ha deixat sense arguments al cardador i ara es sent "cardat" i ha de anar "a per jo", que hem de fer, doncs la meva posició a la vaga d'educació era la mateixa que les dues anteriors que el nin quedaria a casa (de fet va ser l'únic alumne de la seva clase que va faltar), Per que no va quedar? Doncs per què tenia un examen i l'havia preparat molt bé, i per més "catxondeo" m'assabent que hi ha escola al bloc de La Punta, per això el meu comentari allà, res més.

Joan CC

Re: Matances a la possessió

Joan CC | 13/05/2013, 15:36

Follinero, la qüestió es perquè aquesta insistència en que precisament nosaltres demanem la dimissió de Malena quan no ho ha fet cap altre partit. Ara per ara, crec que no te cap sentit demanar la seva dimissió ja que esta a l'oposició, si qualque company ho proposa a una assemblea ho debatrem i si tu vols argumentar seriosament el perquè ho hem de fer també o pots fer, si em convenç o proposaré jo mateix
Salut i força

Cardador

Re: Matances a la possessió

Cardador | 13/05/2013, 15:30

Jo no soc respetuos amb l'Assamblea de Alternativa? Ho diu l'Assamblea d'Alternativa o ho dius tu?. Tu fas comentaris i dones opinions i quant te convé ho poses en plural i altres en singular. Jo simplement he comentat (o me consta) que hi ha gent que partícipa a Assemblees de Alternstiva i no comparteixen l'opinio que manifestes en relació a les imputacions. Aixo es faltar el respecte a qualcu?. Es irrespetuos posar de manifesta alguna discrepància?, com per exemple, la posició den Miguel Sánchez respecta a la Vaga en el sector educatiu. No se en que t'he pogut ofendre, els meus comentaris me remet. De tote manera, no era la meva intenció ofendre ningú i penso que aquests comentaris en relacio a una discrepancia han estat molt instructius i aclaridors ......., es una opinió.

Follinero

Follinero a Garci

Follinero | 13/05/2013, 14:30

No tenim perque estar d'acord amb tot el que diuen els entrevistats a Salvados. (Vol dir aixo que penses que un polític imputat amb representació a un ajuntament no ha de dimitir) No se si un regidor a l'oposició a un ajuntament té conflictes d'interessos si té una simple imputació. (La senyora imputada pel seu passat UMita, ho record perquè hi ha molta gent també d'UM que no hi està i aixi hi tot se la tracte com a delinqüents, per anònims d'aquest bloc però coincidents amb la linea d'A, quan va ser imputada tenia dedicació exclusiva al nostre Ajuntament i per més afegito per dies àrees que ha abandonat i ha deixat sense fet els deures, pot ser per conflicte s'interessos o perquè no li bastava la dedicació exclusiva)

Pd. Joan CC no demanareu la dimissió de La senyora imputada pel seu passat UMita, ho record perquè hi ha molta gent també d'UM que no hi està i aixi hi tot se la tracte com a delinqüents, per anònims d'aquest bloc però coincidents amb la linea d'A, per la seva imputació, sinó quan hi va haver la seva fuga de la Lliga.

Pepe

Re: Matances a la possessió

Pepe | 13/05/2013, 14:10

Cardador es poden utilitzar bones paraules i ser molt irrespectuós i el contrari també. Al teu cas ets profundament irrespectuós ja que tant t'és el que hem explicat i explicarem simplement intentes crear cizaña, faltes el respecte a la nostra assemblea i me faltes el respecte a mi des de l'anonimat, és la meva opinió .

Cardador

Re: Matances a la possessió

Cardador | 13/05/2013, 13:48

Pepe, es una opinió, i suposo que d´això se tracta a un blog obert a opinions i comentaris, si no hi estàs d´acord idò tan contents. NO crec haver estat irrespetuós amb ningú, tu evidentment no opines igual que jo idò allà tu. No crec que a una persona que opini diferent a tu, malgrat participi amb un anònim, se li hagui de dir "cizañero" i atribuir-li intencions polítiques de governar o no governar (cosa que me la dur francament "ben fluixa").

En quan el tema, ja també tan recurrit, d´escriure baix anònims. I per què no s´ha de fer sempre que ho faci de forma respectuosa amb el altres?. Moltes vegades no veig el mateix respecte amb les contestacions, com per exemple avui. Un o Una pot escriure per donar una opinió o donar una dada, etc... i per què no ho ha de poder fer anònimament?. A mi no m´interessa gaire participar a les Assamblees d´Alternativa. No per res, sinó simplement perquè jo no sol coincidir massa amb les idees i plantajaments del vostre partit i tampoc me vull enemistar amb gent que si hi coincideix. Alguns no saben diferenciar les coses. I malgrat la proposta den jrv, molt atractiva per això de vestir-se de cirineo a una asamblea d´un partit polític, no ho faré perque tampoc me sembla massa respetuós, en aquests cas, amb la religió católica. També, evidentment, es una opinió.

jrv

Sistemes...

jrv | 13/05/2013, 12:42

Atesa encaparrudament compulsiu de escriure comentaris anònims, a vegades amb contingut, a vegades mes buits que el cap d'en Rajoy, i atés que les convidades tan reiterades durant anys de participar en les nostres assamblees no donen resultat, i pensant que es que están empagaits i no volen que coneixem els autors, tal volta hauriem de fer un darrer intent, i oferir als cuatre ( o tres, o dos, o un) anònims poder venir encapuxats, o vestits de cirineo, així se preservará l'anonimat, però podrem sentir en directe les seves propostes, i viuran en directe les nostres( de tots) assamblees, on tot hom pot dir la seva i ser escoltat, cosa que no passa per tot, pobrets.
Jo habilitaría un vestidor on se puguin posar la caputxa, o el vestit de cirineo, per la seva comoditat i intimitat. Tot sigui perque vinguin, d'una vegada i se puguin explaiar.

Pepe

Re: Matances a la possessió

Pepe | 13/05/2013, 12:29

"Cardador" no sé si sou patètics o divertits amb aquesta política "cizañera" de comentaris anònims que feu, m'imagin que és resultat de la vostra impotència per fer oposició als que governen. La veritat que tendra merito si estau tota la legislatura amb les mateixes matraques, ara no crec que sigui productiu ni per a vosaltres ni per a Pollença.

Totes les nostres mocions són consensuades en assemblea. A més a més les nostres assemblees són obertes o sigui que si vols pots venir a la propera; podràs opinar, i votar com qualsevol altre membre de la mateixa. I si vols proposar una moció per demanar la dimissió de na Malena cap problema el debatem i el votam. I si no et va bé que sigui iniciativa nostra el pots demanar als altres set partits que tenen representació al Ple.

Pepe

Re: Matances a la possessió

Pepe | 13/05/2013, 12:15

En poc temps hem vist la mort d'Alpha Pam i la mort d'un indigent a Sòller. La societat hauria de despertar i lluitar contra el desmantellament de l'Estat del Benestar. Un desmantellament que es fa amb l'excusa de la crisi però que realment només respon a interessos econòmics concrets.

JRV

Llauna man

JRV | 13/05/2013, 11:50

Entenc que SI s'hagués pogut pactar i organitzar unes condicions que també beneficiassin mes en qualque aspècte el municipi de Pollença, malgrat tal volta no sabrem mai quantes persones lligades de qualque forma a aquesta competició s'allotjaren al nostre municipi, cuantes efectuaren consumicions aqui, etc.
Crec que encara tenim un govern municipal, amb una regidora DE TURISME en dedicació exclusiva, i tal volta la coordinació hagués pogut esser molt millor, i produir beneficis de diferente casta amb un mínim de molèsties per a tots, .
Ara bé, el rerafons del meu anterior comentari va mes enllà, en el sentit de que no entenc " la industria de los forasteros", com l'anomenavem als pricipis del segle XX ,simplement com un mitjà de fer -nos mes rics, però mes incults i ignorants, mes servils, però menys hospitalaris, mes arrogants però menys sensibles,mes explotadors i menys partidaris del repartiment just del benefici turístic, menys humans en una paraula.
Estic segur que no és això que cerquen aquí els visitants.
I el comentari sobre l'emigrant mort a l'hospital d'Inca per una nefasta i inhumana praxis metge i política va per aquí,no està fora de context, cap on va la qüalitat humana de la nostra societat entestada en adorar el Molock turisticohoteler especulador...
??Volem ser cada cop mes rics però menys persones?
On queda l'esperit mediterrani tants cops alabat i utilitzat com a ganxo turístic, amb la seva vessant humana i sensible?
Volen els turistes robotets servils i besaculs?

Joan CC

Re: Matances a la possessió

Joan CC | 13/05/2013, 11:44

Em fa certa gracia aquesta obsessió per vincular a na Malena amb Alternativa quasi com si fos part de la nostra assemblea. Per començar, com diu Garci no veig massa conflicte d'interessos per una simple imputació de una regidora de l'oposició.
En segon lloc, Alternativa vam ser els primers i no se si els únics ( tinc el dubte de si el Psm o va arribar a fer) en demanar la seva dimissió. En tercer lloc com diu Pepe, estaria bé consensuar entre tots els partits quin es el moment en que s'hauria de dimitir, o com es parlava ahir a Salvados, tal vegada estaria be que el jutge pogués obligar a dimitir quan no ho fan els polítics.

Cardador

Re: Matances a la possessió

Cardador | 13/05/2013, 11:23

Crec que això de parlar amb plural Pepe no es massa rigurós......., cada vegada amb més frequència constato que hi ha opinions de persones que venen a les assamblees de Alternativa que no coincideixen amb el plantajament que tu fas, en especial en quan a les imputacions.

Pepe

Re: Matances a la possessió

Pepe | 13/05/2013, 10:33

Follinero no és que no sigui cert és que no és rigorós i em dona la impressió que darrera l'anonimat no s'amaga més que la falta de coherència, segon qui sigui imputat va bé una cosa i segon qui no.
Els fets són és fets; al 2010 vam proposar i aconseguir l'aprovació d'una moció en referència al tema de la possible imputació que és tan valida ara com l'era al 2010 sense que variï segon qui sigui l'imputat/imputada.
El que si m'agrairia que es desenvolupés és el codi ètic i disseny de mesures institucionals locals per a la prevenció de pràctiques irregulars, però cap dels equips de governs que hem tingut des del 2010 han mostrat el seu interès per fer res a aquest tema.

Garci

Re: Matances a la possessió

Garci | 13/05/2013, 10:23

No tenim perque estar d'acord amb tot el que diuen els entrevistats a Salvados. No se si un regidor a l'oposició a un ajuntament té conflictes d'interessos si té una simple imputació.

Follinero

Vos agrada Salvados?

Follinero | 13/05/2013, 08:59

Si si, tot lo que tu vulguis però una cosa no lleva l'altra. Per molt d'acord, lo que s'ha dit a Salvados el desacredita totalment... Ara bé som un anònim i lo que dic no és cert.

Miquel Sánchez

Re: Matances a la possessió

Miquel Sánchez | 12/05/2013, 23:43

Desprès de tenir més informació del desenvolupament de l'Iron Man, aquest és el meu editorial publicat a Esport Pollencí

EDITORIAL

El Port de Pollença pateix I’Iron Man

per Miguel Sánchez Vives
12-05-2013 23:35

Aquest passat cap de setmana s’ha celebrat amb sortida i arribada a la nostra veïna Alcúdia la prova nomenada Iron Man on homes i dones de distintes edats i nacionalitats s’enfronten a 1.900 metres de natació, 90,1 kilòmetres de bicicleta i 21,1 kilòmetres a peu o corrent.

El desenvolupament d’aquesta prova deixa incomunicat al Port de Pollença per terra, mar i aire al començament de la temporada turística i amb una percepció dels seus ciutadans que tot just els hi crea unes molèsties ja que aïllament dura prop de 4 hores.

Pels aficionats aquesta prova s’ha de mantenir ja que és molt important per l’illa de Mallorca, pels més profans amb la matèria no ha de tornar passar pel “Moll” ja ni que vehicles amb mercaderies varen poder entrar ni sortir del Port, i no serveix que es va avisar amb molta antelació ja que moltes activitats no es poden avançar ni retardar. En que es segur es que durant tres hores l’únic que es viu al Port de Pollença és el pas de bicicletes sense cap tipus d’informació de qui eren, quin lloc a la classificació tenien etc. mentre que a la veïna Alcúdia els nins i menys nins gaudien de jocs, animació etc. que per ventura és el que ha faltat al Port de Pollença on no s’ha donat l’oportunitat als seus residents i turistes de gaudir d’alguna manera de la prova.

Per un digital dedicat 100 per cent a l’esport se’ns fa molt difícil demanar que una prova d’aquesta categoria no passi pel nostre municipi, però el que és segur que si els residents i turistes del Port de Pollença no tenen una compensació en forma d’activitats complementaries i informació per aquestes prop de 4 hores d’aïllament, la prova ho tindrà difícil per tornar tenir el vist i plau dels mateixos perquè la prova torni passar pel Port de Pollença.

Pepe

Follinero

Pepe | 12/05/2013, 23:34

M'encanta Jordi Evolé i el seu programa Salvados entre altres coses per la seva valentia i rigor, valors que no té el teu comentari.

Valentia et falta per fer un comentari, al qual no hi ha cap necessitat d'amagar-se, darrera l'anonimat i rigor et falta per què el tema de demanar la dimissió només si hi ha mesures cautelars no és una opinió nostra és un acord que vam prendre el ple de l'Ajuntament a la passada legislatura(març del 2010) només amb l'abstenció del PP.
h
ttp://alternativa.balearweb.net/post/112662

Pepe

Re: Matances a la possessió

Pepe | 12/05/2013, 23:26

Pens Joan Ramon que la clau és que és que molèsties i repercussió haurien de ser proporcionals i la pregunta que plantejavam va en aquest sentit.

jrv

Llaunaman?

jrv | 12/05/2013, 22:20

Jo entenc que la competició de l'Iron Man beneficia especialmente Alcudia, però de retruc beneficia a la comarca i també a tot Mallorca, a mes de permetrer a esportistes de la nostra illa participar-hi i als visitants gaudir de tot un espectacle.
Certament que és produeixen inevitables molesties, al meu entendrer , soportables, però jo personalment me ressisteixo a viure permanentment pendent de si qualsevol activitat pública o privada molestarà o caura bé o no als turistes, a alguns turistes...perque no tinc cap enquesta on digui que un nombre important de visitants ha vist la seva estança aquí pertorbada per mor d'una activitat esportiva o social.
Jo m'imagino que aquesta especie de gelosia de tot el que afecta els turistes, vegent aspèctes negatius on no n'hi hi ha, arriba a ser un poc patològica...
S'ha fet qualque enquesta entre els turistes (visitants diría jo) respecte en quin punt els hi pot haver afectat l'ironman, per exemple? O les festes del Carme, o les de Sant Pere, o les de la Patrona, o les carreres ciclistes, o la mitja maratò? Fins i tot les processons?
Certament que s'ha de procurar evitar molesties, però a TOT HOM. També als que porten els fills a escola o els recullen, als que han d'anar a fer feina, a les ambulàncies, als bombers, als ciutadans que simplement volen circular.
Jo crec que la CORDIALITAT i la HOSPITALITAT , l'eficiència en resodrer problemas PERSONALS I COL·LECTIUS d'autòctons i forans ha de ser constant, però me sembla patètic caure en un servilisme buit d'humanitat, que pot arribar a fer-nos penosos io sense gens de personalitat, una caricatura de persones, la mateixa que voldrien els amos de les grans cadenes hoteleres i especuladors.
Me mareix el mateix alt respècte el turista que ha d'esperar 10 minuts a creuar el carrer, però també la persona que ha viscut la tragedia de morir perque no tenia una puta tarjeta sanitària.
Malament anem si tan sols ens preocupa que un turista, amb raó o tal volta sensa, hagui remugat.

Follinero

Vos agrada Salvados?

Follinero | 12/05/2013, 22:00

@jordievole: "Un imputado debe dimitir por decencia, pero eso viene de serie, no se compra". @JoanQueralt dixit. #SedDeJusticia

Aquí a L'Ajuntament en tenim una i no ha dimitit... Se veu que no ho du de sèrie... I vosaltres heu declarat en ocasions que com que no hi ha cautelars no és necessari. El fet com ha dit el catedràtic Queralt és que hi ha conflicte s'interessos ja que no es podrà defensar al mateix temps que s'ha de dedicar als ciutadans!

Pepe

Re: Matances a la possessió

Pepe | 12/05/2013, 18:09

Pens que la clau com diu Joan es cercar una mica més de benefici pel municipi que compensi les molèsties.

Miquel Sánchez

Re: Matances a la possessió

Miquel Sánchez | 12/05/2013, 17:18

Un altre simptoma de putrefacció y descomposició del sistema actual, a Grècia "bressol de la democràcia" amenacen als mestres d'escola amb presó si fan vaga

Miquel Sánchez

Re: Matances a la possessió

Miquel Sánchez | 12/05/2013, 17:09

Per cert Joan C C, segons la COPE aquesta prova "que se ha disputado en la localidad levantina de la Alcudia", bé ja ni Mallorca

Joan CC

Re: Matances a la possessió

Joan CC | 12/05/2013, 15:19

Respecte a l'Iron Man, el primer que vull dir es que cada any per aquest temps record quan el 2007 varem organitzar la triatló al Port de Pollença i el fet de no aconseguir ni un duro per part dels hotelers. Es vera que era el primer cop que organitzàvem un esdeveniment així i que en certa manera pagarem la novatada però ens va desanimar molt el poc suport per part de hotels i restaurants. En segon lloc crec que s'ha de mirar tot amb una mica de perspectiva, crec que la carrera es bona no sols per Alcudia, si es promociona Mallorca també i sortim guanyant nosaltres. Cert es que s'hauria de lluitar per que ens arribes qualque benefici més , ja que mos menjam moltes molèsties. Finalment crec que es més el renou que es fa abans que els perjudicis reals.Per exemple, es `parlava que els equips de basquet convenia que aplacéssim els partits per por de no poder sortir, finalment no varem tenir problemes per anar a jugar.

Miguel Sánchez

Re: Matances a la possessió

Miguel Sánchez | 12/05/2013, 09:57

Sobre aquest tena de l'Iron Man jo vaig comentar en "petit comité" que a la presentació la paraula Pollença o Port de Pollença no havia sortit per res.

Els dissabtes són molt complicats en temporada turística al Moll, hi ha empreses de serveis que han de tenir els xalets nets a les 15 hores, si tenim en compte que la sortida dels clients és a les 10 del matí i no poden arribar fins passat el mig dia la cosa es complica per fer la "sortida", pot ser que aquest any no sigui exemple per la crisi, però amb un any normal ahir es podia haver fet molt de mal a aquestes empreses i a la imatge del nostre municipi.

Alternativa per Pollença

Re: Matances a la possessió

Alternativa per Pollença | 12/05/2013, 00:33

Enhorabona a Alcúdia per l'Iron Man, però la pregunta és si a Pollença li compensa tenir el municipi més de dos hores assetjat, parlant amb comerciants i venedors sembla que no. Vosaltres que opinau?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb