URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Les eleccions a rector de la UIB

Alternativa | 18 Maig, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

La UIB es troba en campanya electoral. Finalment, són dos els candidats que s’hi presenten, curiosament tots amb un passat amb més d’una coincidència : Llorenç Huguet va ocupar la presidència de sa Nostra i del Consell Econòmic i Social, mentre que Antoni Riera va ser director del Centre de Recerca Econòmica de la UIB i sa Nostra; segons es diu, la relació de tot dos amb la caixa d’estalvis no va acabar precisament bé... Així, aparentment, sembla que no hi ha moltes diferències, ni tan sols ideològiques, així que és possible que més d’un decideixi no anar a votar el 22 de maig. Sobretot entre els estudiants, es poden escoltar comentaris respecte a que no canviarà res i que anar a votar no és important... Després de tot, de què serveix un rector, quan la conjuntura econòmica no permet cap marge de maniobra?

Deixant, de moment, de banda el fet que l’equip que conforma les candidatures és notablement distint , tenir dret a triar qui durà  el maneig de la primera institució pedagògica de les Illes és un privilegi de què, per cert, no poden gaudir democràcies tan consolidades com Estats Units o Dinamarca. Quan es varen oficialitzar les candidatures, se varen sentir veus demanant la fusió dels dos equips en un. Només hem de pensar en el nom  que donam a països en què es presenta una única llista electoral. La pluralitat és necessària, i tant de bo que les opcions fossin més de dues. Aquí podem triar. És veritat que el vot de l’alumnat compta manco que el dels professors, però no votar encara fa que la força dels estudiants sigui menor.

De totes formes, i això fa mal, no hi ha cap ambient electoral entre els companys de la UIB. N’hi ha que ni tan sols saben que hi ha eleccions a rector. Segurament el fet, lloable, que els dos candidats hagin renunciat a invertir els 2000 euros que els pertocaven per a fer campanya per dedicar-los a beques, hagi contribuït a aquest ambient fred. El problema és que quan s’han convocat eleccions al Consell d’Estudiants la situació ha arribat a ser gelada, amb processos en què no es va presentar ni una candidatura. Aquesta falta de implicació de l’alumnat de la UIB en els òrgans de govern de la institució no sempre ha estat així. La UiB que jo vaig conèixer als anys 80 tenia un alumnat molt més actiu ideològicament, compromès  i preparat per a la mobilització que la UIB que estic vivint ara. Segurament el descrèdit de totes les institucions, inclosa la universitat, és el signe dels temps, però la inhibició no és el millor camí.

És cert que m’hagués agradat tenir un candidat a rector molt més a l’esquerra que els dos que finalment s’hi han presentat. Clar que sí. Però quan un mira els equips que els acompanyen i quan un se llegeix els programes de tot dos , està clar que la millor opció és la que presenta Antoni Riera.  Convid a pegar una ullada a les seves propostes, concretes i detallades, i el que ha presentat Llorenç Huguet, més basat en allò que la UIB va fer quan ell ja va ser rector que en allò que faria si ho tornàs ser.

Està clar que, en temps de crisi, no podem esperar miracles, però el que sí que hauríem d’esperar de la nostra universitat és un compromís cap a aquells alumnes que tenen seriosos problemes econòmics, amb una política de beques que repari el mal que s’està fent des del govern. Igualment és necessària una major flexibilitat a l’hora d’aplicar uns plans d’estudi que fan impossible compaginar una carrera amb una feina, fins i tot a mitja jornada. La universitat pública ha de ser la universitat de tots, aquella que permet als fills dels treballadors arribar a titulacions superiors. A més, ha d’atendre les necessitats del mercat laboral i tot el que tant se repeteix, però també ha de formar persones que pensin, que raonin críticament, que siguin capaces de posar les bases teòriques que tombin aquest pensament únic que ens està ofegant. Pel que sé, he llegit, he sentit i he escoltat, la candidatura d’Antoni Riera me mereix moltes més garanties pel que fa a tots aquests aspectes. El 22 de maig jo aniré a votar i m’agradaria veure que els meus companys ho fan també.

María Antonia Valdivielso

 Candidats.

Debat entre els dos candidats.

Fotografia de http://www.noticiasmallorca.es/


 

Divendres 24 a les 19:30h  us esperam per parlar del nou reglament de Participació ciutadana a l'edifici Miquel Capllonch  

 

 

Comentaris

Alternativa per Pollença

Balears

Alternativa per Pollença | 22/05/2013, 22:48

Huguet repetirà com a rector de la UIB
El catedràtic de Ciències de la Computació ha obtingut el 52,68% dels vots, enfront el 47,32% de Riera.
h
ttp://dbalears.cat/actualitat/balears/lloren-huguet.html

Toñi

Re: Les eleccions a rector de la UIB

Toñi | 18/05/2013, 15:50

Pepe,

És exactament com tu has dit. Jo afegiria també una universitat més obrera i moderna.

Alternativa per Pollença

Diario de Mallorca

Alternativa per Pollença | 18/05/2013, 13:26

Pollença pone en marcha el servicio regular de control de animales vagabundos

www.diariodemallorca.es/part-forana/2013/05/18/pollenca-pone-marcha-servicio-regular-control-animales-vagabundos/846465.html?utm_source=rss

Pepe

Re: Les eleccions a rector de la UIB

Pepe | 18/05/2013, 13:16

Quan en Toni Riera va venir a fer una conferència l'any passat a Pollença m'havien parlat d'ell com un neoliberal, però a la conferència es va mostrar com un defensor de l'Estat de Benestar i amb unes idees prou raonables.
Respecte al seu equip coneix a en Joaquín Valdivielso (també va fer una conferència fa uns anys a Abril de República), només la seva presència m'indica que el projecte d'en Toni està prop de les idees que nosaltres defensam; més democràcia, més social i més ecològica.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb