URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Fer un nou Reglament de participació Ciutadana

Alternativa | 20 Maig, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

El passat ple de gener, Alternativa per Pollença va presentar una moció, signada també per PSOE, PSM i Esquerra, per millorar la participació ciutadana. Veure article i moció (27 de gener)

Des d'Alternativa varem considerar que el Reglament de Participació Ciutadana (del 2001) ja ha quedat obsolet en alguns aspectes: canvis legislatius que no es recullen, poques facilitats per a la intervenció del ciutadà davant el Ple, poca reglamentació de transparència per part de l'Ajuntament...

Per això, i amb la convicció que la democràcia, per ser-ho, ha de ser el màxim de participativa possible, en la moció es proposava fer un nou reglament de participació ciutadana, amb el màxim consens i participació possible per part d'entitats i ciutadania.

Finalment, la varem retirar ja que el batle va proposar, per agilitzar el procés, que presentàssim els canvis concrets als articles que considerem, abans que derogar l'actual reglament i fer-ne un de nou. La idea d'Alternativa és obrir el debat a la ciutadania i rebre idees i propostes de la resta de partits polítics, associacions, particulars... En definitiva, cercar el màxim consens i participació ciutadana, per elaborar una proposta de canvis a l'actual reglament.

Amb aquesta intenció hem convocat una reunió oberta en què hi estan convidades totes les persones, associacions i col·lectius de Pollença i que serà divendres 24 de maig de les 19.30 fins les 21h. al centre cultural Miquel Capllonch, del Port de Pollença.

Per tal que la trobada pugui ser el màxim profitosa possible, des d'Alternativa es demana que els assistents s'hagin mirat l'actual reglament i la proposta de canvis que hem fet des d'Alternativa (els podeu aconseguir enviant un correu a alternativaperpollenca@gmail.com).

Entre altres modificacions, Alternativa per Pollença proposa:

-que qualsevol persona o entitat pugui intervenir al ple

-que la consulta popular també pugui tractar de temes d'hisenda local

-que les iniciatives ciutadanes siguin resoltes pel ple, no pel batlle

-crear una Assemblea Oberta com a òrgan de consulta i diàleg entre ciutadans i gestors municipals, per discutir les polítiques i inversions a fer, que s'ha de convocar almenys un cop l'any, abans de l'aprovació dels pressuposts generals i que els acords que s'hi prenguin siguin vinculants.

 


Divendres 24 a les 19:30h  us esperam per parlar del nou reglament de Participació ciutadana a l'edifici Miquel Capllonch  

 

Comentaris

Alternativa per Pollença

Re: Fer un nou Reglament de participació Ciutadana

Alternativa per Pollença | 20/05/2013, 12:44

Hem rectificat l'article havia una errada; la reunió és al Centre Cultural no al Col·legi Miquel Capllonch.

Alternativa per Pollença

Última Hora

Alternativa per Pollença | 20/05/2013, 08:52

El Ajuntament de Pollença ha pedido a las Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient i Territori del Govern de les Illes Balears que autorice la construcción de un centro de tipificación del cordero en una finca rústica de 7.000 metros cuadrados ubicada junto a la depuradora de Pollença .

Titular i notícia no coincideixen:

h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/danza-figuras-manacor-fue-recuperada-1980-repetira-proximo-viernes.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb