URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Una reunió positiva per parlar dels pressuposts.

Alternativa | 21 Maig, 2013 00:01

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

Resum de la Junta de Portaveus del passat dijous a la qual vam parlar del pressupost, aquest dimecres en tornar a reunir per fer les nostres propostes concretes. 

La Junta es va iniciar amb una mica de tensió, ja que el batle no havia convidat a la mateixa  als regidors no adscrits, encara que finalment va acceptar la participació de na Malena a la reunió. El desenvolupament de la reunió va demostrar el positiu  que era fer reunions com aquesta i la voluntat positiva de tots els grups per tirar endavant els millors pressuposts possibles per a Pollença.

A la reunió li vam podes traslladar tota una sèrie de dubtes i idees,

- Vam demanar que es tornés a enviar a l'oposició els pressuposts com es feia abans; o sigui no una taula només del 2013 sinó un document excel comparant el pressupost del 2012 i del 2013 (com s'havia fet per exemple al gener), ja que això facilita molt la nostra feina. També vam demanar uns pressuposts desglossats per capítols.

- Vam demanar la raó per la qual respecte al pressupost que es va presentar per a la seva aprovació inicial havia molts de canvis en retribucions i incentius de funcionaris i personal. La resposta va ser que era una qüestió tècnica i que simplement es tractava d'una actualització de complements però que no canviava

- Vam demanar pels 200.000 euros que hi ha per projectes d'actuacions urbanístiques, dels quals 104.000 euros corresponen el projecte d'en Moneo. La resta seria per encarregar diferents projectes tècnics que l'Ajuntament no pot fer en aquest moment, Gotmar, Font, El Vilà... En aquest moment la informació que tenim és totalment insuficient per pagar el projecte d'en Rafel Moneo, que a la fí es troba físicament a l'Ajuntament. Com reconeix el propi batle hi ha una corresponsabilitat del Govern i consideram que cal arribar als tribunal per veure qui i què s'ha de pagar exactament i que els responsables donen les explicacions corresponents.

- Vam demanar pels 200.000 euros per instal·lacions esportives al Port; dues pistes de paddel i una pista de tennis.. La pista de tennis es faria a l'espai entre el bar del poliesportiu i les dues pistes de tennis actuals. També hi ha la idea de millorar l'espai entre el bar i la piscina municipal i potenciar aquesta entrada. Les pistes de paddel serien cobertes al aparcament al costat de la picina. Els vam transmetre la nostra opinió que no té sentit fer  pistes de paddel quan no es mantenen correctament les instal·lacions esportives que tenim.  La seva resposta és que hi ha molt de demanda i que les pistes privades de Duva no són cobertes. Igualment van dir que s'amortitzarien ràpidament (com si no hagués cap cost de manteniment.

- Vam demanar en què es fonamentaven els 20.000 euros per a la reparació de les campanes de l’església major de Pollença. Ens van contestar que es trobaven en mal estat i que era un servei públic. Els hem demanat en quina llei es fonamenta aquesta consideració, de moment no ens van donar resposta.

- Vam demanar per les partides de 1000  euros, a les mateixes en principi es pensa incorporar romanents de Tresoreria que en aquest moment no és possible per la llei d’estabilitat pressupostària: Millora infraestructures Cala Sant Vicenç, gespa camp de futbol, dotació serveis urbanització Gotmar, adequació Casal Ca'n Llobera, obres Passeig Port Pollença

Altres partides a l’actual esborrany:

- Partida de 3000 euros per a la rehabilitació de façanes al Centre Històric.

- 100.000 euros per a obres a l’aparcament de Ca les Munnares. S’ens va explicar com des de que es va fer l’aparcament els concessionaris no han pagat les quotes corresponents i com hi ha nombrosos problemes de manteniment. Cal posar en condicions l’aparcament i començar a cobrar les quotes.

- Partida de 150.000 euros per l’adequació del Centre Cultural. Cedit en un conveni per Colonya fins al 2018, Colonya està disposada a prorrogar el conveni fins a 2038. Es tracta de posar un ascensor, nova climatització i canviar les persianes.

- Partida de 60.000 euros per la ràdio municipal; s’ampliaran i milloraran les instal·lacions.

- Partida de 25.000 euros per un projecte de col·locació de fondejos.

- Partida de 955.201 euros per fer diferents expropiacions previstes al PGOU.

 

Divendres 24 a les 19:30h  us esperam per parlar del nou reglament de Participació ciutadana a l'edifici Miquel Capllonch  

 

Comentaris

Brou

Re: Una reunió positiva per parlar dels pressuposts.

Brou | 22/05/2013, 14:21

O fer menys el troll...

Joan CC

Re: Una reunió positiva per parlar dels pressuposts.

Joan CC | 22/05/2013, 14:05

Malauradament les solucions per l'ajuntament no depenen de nosaltres.
Com autocrítica, la veritat es que feim el que podem, tal vegada a nivell individual hauríem de cercar participar encara més i repartir-nos més les feines ja que tenim molts de fronts oberts. Però en lo essencial crec que ens hem mantingut fermes i coherents amb els nostres valors. Ah i si un cas també donar menys bolla a segons quins Trols destructius

pregunta

Re: Una reunió positiva per parlar dels pressuposts.

pregunta | 21/05/2013, 19:18

per que hi ha d'anar na Malena Estrany a una reunio i venir des de Palma pobreta si en Pepe Garcia representa millor que ningu els seus interesos?

Alternativa per Pollença

Nota de premsa Associació Comerciants

Alternativa per Pollença | 21/05/2013, 18:08

Comerciantes de Pollença y PIMECO piden una suspensión temporal para comercios de más de 400 metros
Palma, 21 de mayo de 2013. La Associació de Comerciants i Empresaris del municipi de Pollença y la patronal del comercio mallorquín PIMECO han solicitado esta mañana al Ajuntament pollensí que aplique una suspensión cautelar a las licencias para superficies comerciales de más de 400 metros cuadrados.
Tal como se explica en el escrito, la demanda de la asociación de comerciantes fue refrendada el pasado lunes 20 de mayo en un encuentro celebrado en el edificio Miquel Capllonch y en el que se convocaron a todos los comerciantes del Pollença, Puerto de Pollença y Cala Sant Vicens.
Esta petición ha sido firmada por los presidentes de la patronal y de la asociación de comerciantes, Bernat Coll y Dolores Domínguez respectivamente, quienes reclaman que la suspensión se aplique mientras dure el proceso de revisión del Plan General de Ordenación Urbana (PGOU) y adaptación al Plan Territorial de Mallorca que en estos momentos está llevando a cabo el consistorio de Bartomeu Cifre.
“Consideramos oportuno que el ayuntamiento establezca una suspensión transitoria para aquellas solicitudes de nuevos establecimientos comerciales que, por su tamaño, puedan alterar de forma sustancial la densidad comercial de Pollença” ha afirmado Domínguez.

En caso de que el ayuntamiento aplique la suspensión, los comerciantes propondrán con el apoyo de PIMECO un plan de dinamización y dimensión comercial que fortalezca el tejido empresarial pollensí.

Alternativa per Pollença

Ultima Hora

Alternativa per Pollença | 21/05/2013, 13:09

Entra en vigor la ORA del Moll que este año tampoco tendrá zona para residentes
h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/entra-vigor-ora-del-moll-este-ano-tampoco-tendra-zona-para-residentes.html

Joan CC

Re: Una reunió positiva per parlar dels pressuposts.

Joan CC | 21/05/2013, 10:12

Esperem per el bé del poble que sigui possible tornar a un mínim de consens per tractar els pressuposts.

Joan CC

Piscòpates

Joan CC | 21/05/2013, 10:10

Una prova més de que per el PP els aturats no són persones. Sols els interessa contractar aturats amb prestacions per estalviar-les. Els aturats que no cobren es poden morir de fam. Són una guarda de psicòpates!!

h ttp://www.cadenaser.com/economia/articulo/madrid-insta-oficinas-empleo-contratar-primero-cobran-prestacion/csrcsrpor/20130521csrcsreco_1/Tes

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb