URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Meitat legislatura

Alternativa | 22 Maig, 2013 00:01

Encara que sembli que ha passat més temps, avui arribam a la meitat de la legislatura;fa exactament dos anys, el 22 de maig del 2011, 822 ciutadans ens van votar i ens van convertir amb dos regidors i un 12,24% dels vots en la tercera força política del municipi i en la primera d’esquerres (article).

Durant aquests dos anys hem vist de tot; un govern en minoria PP-Lliga, que no esperavam (pensavam que UMP entraria a l’equip de govern),  i que va donar a una situació a la qual es van multiplicar les reunions i les negociacions cercant el consens, situació que per a nosaltres era inèdita, i que s’ha desinflat als darrers mesos. Per desgràcia també vam comprovar que alguns dels consens als que s'arribava, com l'aprovació de mocions proposades per l’oposició després no se feien complir per l’equip de govern.

També ens va sorprendre que s'ens convidés a formar part de la Junta de Govern com partit de l'oposició, una responsabilitat nova i complicada per a nosaltres que hem assumit intentant aportant idees i millorar el que s’ens ha anat proposant des de l’equip de govern sense deixar de fer la nostra feina d’oposició.

Al llarg d’aquests dos anys han passat multitud de coses que hem valorat i de les quals us hem informat puntualment però sense dubte el més important, políticament parlant,  ha estat la descomposició de la Lliga Regionalista, partit que va abandonar la majoria de la seva assemblea a Pollença inclosos els seus dos primers regidors, pel seu desacord amb el projecte polític de fusió amb Convergència (PI). Posteriorment el dos regidors no adscrits a més han abandonat l’equip de govern, al no arribar a un acord amb el PP.

Altre fet destacat és que el tercer regidor de la Lliga, que segueix a l’equip de govern, comparteix ara  projecte polític amb els dos regidors de CiU, a  l’oposició. Un vertader embull que pensam no es pot mantenir tota la legislatura.

Mentre els partits de l’oposició  hem actuat de forma prou responsable; ens hem coordinat; presentant mocions, peticions, demanant reunions, convocant un ple extraordinari....

A Alternativa per Pollença hem mantingut els nostres valors i idees i el  nostre compromís d’informació, transparència i comunicació amb tots els ciutadans a aquest bloc. Hem continuat amb la nostra feina continua de presentar mocions, precs, preguntes, al·legacions, notes de premsa... sense deixar de contestar a cap ciutadà que s’ha dirigit a nosaltres i sense deixar d’opinar i participar en cap tema que s’ens ha proposat. Com continuarem fent la resta de la legislatura.

Respecte al govern del PP-Lliga som realistes; no esperàvem d’ells que fossin ecològics, socials, transparents, participatius i defensores del que és públic però si que esperàvem que fossin més efectius a l’hora d’aconseguir ajudes de les entitats supramunicipals governades també pel PP, esperàvem que fossin més valents a temes com l’ordenança de l’ocupació de la via pública o l'auditoria i sobre tot esperavam i esperam que respecten el que s’aprova al ple i el que proposam la majoria dels regidors.  

No sabem cap a on anirà la legislatura; PP i Lliga han estat incapaços d’arribar a cap acord de govern amb altres partits i els regidors de l’equip de govern semblen en aquest moment desbordats per la feina, mentre el batle intenta controlar tot i no arriba (cal recordar que encara no ha delegat oficialment les àrees deixades pels regidors no adscrits). I poc  a poc observam una paràlisi progressiva de la gestió municipal. Tot plegat ens comença a recordar a la passada legislatura.

Sembla que la sortida a aquesta situació pot passar per un nou pacte de govern PP-PI-UMP, un pacte que xocaria frontalment amb el que havia defensat el PP al principi de legislatura; quan no volia saber res de Convergència, a la que identificava amb UM ,i de la que deia que les urnes havien castigat per alguna cosa. I quan deia que Pollença era un municipi i que no entraria en el joc de parlar de Pollença i Port Pollença com si fossin coses diferents. Paraules que veurem si s’ha portat el vent o no...

 

 Divendres 24 a les 19:30h  us esperam per parlar del nou reglament de Participació ciutadana a l'edifici Miquel Capllonch

 

 

Comentaris

Chin Chan Puu

COMERCIOS CHINOS EN POLLENSA

Chin Chan Puu | 22/05/2013, 23:50

Nosotros tlabajar mucho. mucho horas, mucho tlabajo, no quejar nosotros.
Emplesarios Pollensa tener que hacel igual, no quejar tanto, no plotestal y mucho más tlabajal. Comersio Pollensa solo quejas, mirar pa dentro y hacel autoclitica, despues hablar.
Comercio Pollensa muerto, parada, no actualizal, oblsoleto, mucho etc.
Pollensa comercio espavilal no quejal tanto

Alternativa per Pollença

Ultima Hora

Alternativa per Pollença | 22/05/2013, 22:46

Avui al Última Hora "El festival de Pollença inicia los trámites para contratar a Joan Valent".

Esperam que el batle tingui en compte els suggeriments que li farem arribar.

www.facebook.com/photo.php?fbid=533222436713066&set=a.517724248262885.1073741830.100000759446484&type=1&theater

P de P

ladran

P de P | 22/05/2013, 21:21

Ladran, luego cabalgamos amigo Sancho. seguiu així Salut i Força. P de P

anonims?

Re: Meitat legislatura

anonims? | 22/05/2013, 20:12

El que no entenc es que, si son anonims, com saben que son de CxI. No ho veig.

Observador

Formentor

Observador | 22/05/2013, 19:41

Hi ha hagut 5 anys per fer un Pla Especial que es redacta amb un més i no s'ha fet. Ara s'haurà d'esperar a l'aprovació de l'adaptació al Pla Territorial. Pareix que no valen ni laments ni consensos.

Toñi

Re: Meitat legislatura

Toñi | 22/05/2013, 19:10

Heu fet tanta de feina en aquests dos anys que vos han retut com a dues legislatures. Enhorabona!

Joan CC

Re: Meitat legislatura

Joan CC | 22/05/2013, 17:56

Que hi farem Juana, la meva intel·ligència és la que és, i la veritat em costa molt pensar que els regidors de CXI estarien disposats a consensuar amb nosaltres una moció de censura per treure a un company del Pi.
Ja estaria bé que els regidors de CXI parlessin amb la contundència que ho fan els seus anònims ( tot i que amb una mica més d'educació, clar). Malauradament es mouen molt millor en el terrenys de l'ambigüitat.

Alternativa per Pollença

Re: Meitat legislatura

Alternativa per Pollença | 22/05/2013, 17:56

Avui al Última Hora; "el alcalde busca consenso para reformar Formentor".

A Alternativa tenim molt clar el que volem; una reforma respectuosa del Hotel Formentor i el que no volem; més Villas Cortina.

www.facebook.com/photo.php?fbid=533115083390468&set=a.517724248262885.1073741830.100000759446484&type=3&theater

Pepe

Re: Meitat legislatura

Pepe | 22/05/2013, 17:29

Juana o qui sigui, el primer que t'he de dir és que si vols que et respectem el primer que has de fer és respectar a la resta i no dedicar-te a insultar des de l'anonimat.

Escriure és fàcil fer coses és diferent, i el que ha escrit CiU, CxI o el PI no té cap valor quan es van desmarcar de la resta de partits de l'oposició al tema de la reunió amb en Valent o van negociar els pressuposts a esquenes de la resta de partits de l'oposició. També podem parlar de les mocions, precs, preguntes, articles, iniciatives que ha fet CiU,CxI o el Pi els darrers mesos, més enfora de ficar-se de forma anònima amb la regidora no adscrita, amb nosaltres o de criticar als seus articles al PP extramunicipal la seva feina d'oposició es redueix a pràcticament zero.

Pots lladrar el que vulguis em sembla que vista l'actuació de CiU, Cxi o el PI el que fan de veritat és donar el seu suport al govern del PP amb la Lliga o Pi.

Juana Cifre

Re: Meitat legislatura

Juana Cifre | 22/05/2013, 14:55

Joan c c. Pensava que la tema curtesa era Fruit de una estrategia las blocs. Ara ja tenc clar que ets curt acabat.

CxI ha publicat moltes vegades que estaria dispost a donar suport a una moció fins i tot sense que se conti amb ells. L'unic que no ho ha entès ets tu. A part de que no vos interessa escoltar-ho perque voldria dir aturar i fer algo. Cosa que tots sabem que no estau disposats a fer.

Lladrar es molt fàcil. Fer coses........ Dur massa feina. I se poden equivocar.

Però jo som un trol. No en faceu cas.

cavirat

Re: Meitat legislatura

cavirat | 22/05/2013, 13:36

No vos falten padrines a voltros, res d'autocrítica, ni de solucions.

Joan CC

Re: Meitat legislatura

Joan CC | 22/05/2013, 13:21

Me sobren paraules, per aplicar una nova de fer política no necessitem moció de censura. Ja l'apliquem cada dia. Una altra cosa es treure a l'actual equip de govern, per això necessitaríem el recolzament de tots els partits polítics de l'oposició, sembla difícil que CXI acceptes presentar una moció de censura a un company del PI. I per acabar no sols es tracta de treure al batle sinó de consensuar un pla de govern i com hem dit sempre la oposició tot i la seva responsabilitat no es un grup homogeni. .

Garci

Re: Meitat legislatura

Garci | 22/05/2013, 13:01

Tenim 2 regidors només. Ja me dirás com ho fem...

Me sobren paraules

Re: Meitat legislatura

Me sobren paraules | 22/05/2013, 12:31

Presentau una moció de censura i aplicau aquesta nova manera de fer política des del govern!

Joan CC

Re: Meitat legislatura

Joan CC | 22/05/2013, 12:28

Ahir a l'article del PSM sobre Formentor empraven el terme Reset, també seria molt adequat per definir el que caldria fer ara mateix a l'Ajuntament de Pollença.

Joan CC

Re: Meitat legislatura

Joan CC | 22/05/2013, 11:42

La veritat és que una legislatura que tot i que el govern del PP semblava que s'avançava una mica respecte a l'anterior ha agafat un mal rumb i s'ha produït un estancament difícil d'arreglar. És una mica frustrant però no queda altra que seguir persistint en que hi ha altres formes de fer política. Una exemple és la reunió per un nou reglament de participació ciutadana que feim divendres. Nosaltres seguirem mirant de semblar llavors a veure si qualcuna germina

Alternativa per Pollença

Re: Meitat legislatura

Alternativa per Pollença | 22/05/2013, 09:13

El comercio local se moviliza contra la apertura de grandes superficies chinas
Las patronales solicitan una moratoria mientras se tramita el PGOU.

www.diariodemallorca.es/part-forana/2013/05/22/comercio-local-moviliza-apertura-grandes-superficies-chinas/847314.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb