URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Fer les coses bé al Festival

Alternativa | 30 Maig, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

NOTA DE PREMSA CONJUNTA. ALTERNATIVA, PSOE, UMP, PSM i no adscrits

Els grups Alternativa, PSOE, UMP, PSM i no adscrits denunciam la irresponsabilitat del batle que pretenia contractar al senyor Valent com director del Festival saltant-se la llei, mitjançant un negociat per exclusivitat amb informes tècnics contraris, i li exigim que cumpleixi el que marca la llei, convidant a altres dues empreses o artistes consensuats al negociat. També demanam que el contracte sigui només per l'any 2013, ja que consideram que pel 2014 i 2015 es poden fer les coses ajustades a la llei i amb  temps, fent un contracte negociat amb publicitat o un concurs públic.

_______________________________________________________

Com recordareu, després de tota la polèmica que va sorgir sobre la gestió del Festival del 2012 en el mes de març s'ens va convocar a una reunió amb el director del Festival, en Joan Valent,  sense aportar-nos cap documentació i amb menys de 24 hores d’antelació,  el que va provocar la no assistència  a la reunió dels regidors d'Alternativa, PSOE, UMP, PSM  Esquerra i els dos regidors no adscrits, i que mostréssim públicament el nostre malestar amb la manera d’actuar del batle. En aquell moment li vam demanar, que s'ens convoqués a una reunió en temps i forma per explicar-nos la nova documentació presentada pel Sr. Valent i l’informe tècnic al respecte.

La reunió que demanàvem mai es va fer i des d'aquell moment el batle ha anunciat en diferents ocasions la seva decisió unilateral de contractar a Joan Valent com a director del Festival pel que resta de legislatura i amb la possibilitat de prorroga pel 2015.

Amb aquesta intenció el batle va presentar a la darrera Junta de Govern (el passat dimarts, 21 de maig) un plec de condicions per fer el contracte citat mitjançant un negociat sense publicitat al qual només es convidava a Joan Valent (això només es pot fer quan tan sols existeix un professional a qui es pugui encarregar la prestació del servei). A petició del regidor d'Alternativa, present a la Junta de Govern, es va retirar el plec pel seu estudi i per fer aportacions per part dels grups de l'oposició. Va ser llavors quan s'ens van facilitar els informes d'intervenció i secretaria de l'Ajuntament on indiquen, com és lògic, que no està acreditada  l'exclusivitat del Senyor Valent per fer aquesta feina i que per tant cal convidar a altres dos professionals al negociat.

Evidentment en aquest moment el senyor Valent parteix amb una gran avantatge en aquest contracte negociat, ja que fa mesos, seguint les instruccions del batle, fa feina amb l'organització del Festival 2013. Per això els partits de l'oposició (excepte CiU) hem demanat al batle que el procediment negociat sense publicitat es faci convidant a altres empreses o artistes, tal i com marca la llei, amb capacitat real de fer la feina, i havent consensuat aquestes convidades per evitar fraus -convidades només per cobrir l'expedient-. També hem demanat que el contracte sigui només pel 2013, ja que consideram que pel 2014 i 2015 es poden fer les coses ajustades a la llei i amb temps suficient, per tal de fer un negociat amb publicitat o un concurs públic.

A més a més, hem proposat tota una sèrie de millores al plec de condicions com: incloure el programa del festival valorat per una comissió d'experts, control de les entrades, que la supervisió del personal i mitjans tècnics aportats per l’Ajuntament sigui feta pel mateix Ajuntament,  que sigui l’Ajuntament que controli i fiscalitzi tot el que faci referència a qüestions econòmiques del festival...

Tot plegat deixa en evidència la forma totalment irresponsable amb la qual ha gestionat el batle aquest tema, deixant passar els mesos i ara, un mes i mig abans de començar el Festival, presenta uns plecs de condicions que incompleixen la llei de contractes pel que fa al tema de l’exclusivitat, la qual cosa posa en perill la celebració del Festival per aquest any. Esperam que d'una vegada per totes el batle abandoni aquesta forma de gestionar autoritària i cerqui el consens que li demanam tan necessari a aquest i a altres temes.


 31 articles anteriors sobre el Festival. 

L'exclussivitat que negociaren en març no és possible, ara cal rectificar i fer les coses bé. 

 

 

Comentaris

Pepe

Re: Fer les coses bé al Festival

Pepe | 03/06/2013, 16:58

Hola Margalida, la meva afirmació de que coneixies a Valent, estava feta des de l'afecte, si m'he equivocat de persona i t'he ofès esper que acceptis les meves disculpa.
Respecte a la gestió d'en Valent no s'han aclarit els temes que vam demanar al seu dia (patrocinadors, associació, entrades...). El batle ens va enviar una mica més d'informació però res més, el mateix batle diu que no sap més...
Torn a repetir per alguns aquest tema és una qüestió personal entre Valent i Malena però no es tracta d'això. Hem estat 9 de 17 regidors els que hem fet unes peticions molt concretes i prou lògiques. Si no estau d'acord en complir la llei al 2013 (negociat a tres) i millorar al 2014-15 (negociat amb publicitat i concurs) m'agrairia llegir els vostres arguments.

Preocupat

Re: Fer les coses bé al Festival

Preocupat | 03/06/2013, 15:55

Com és que a ningú ni li importa que l'any passat en Valent creas una associació sobre el festival de Pollença a Algaida?
Pentura faran una associació dels Cossiers de Pollença a Alaró i ningú tampoc dirà res. I a lo millor una de Moros i Cristians a Manacor. Així ens va!!!

Brou

Re: Fer les coses bé al Festival

Brou | 03/06/2013, 14:30

Supòs que per defensar a la senyora estrany diràs que si que vas errada.

Margalida Amengual

Festival

Margalida Amengual | 03/06/2013, 13:39

També, ja que hi som, vull afegir que, si mal no record, el Sr. Valent va explicar les anomalies en quan a la gestió econòmica i va quedar aclarit, com també se va aclarir que l'Ajuntament, i com a reponsable la Sra. Estrany, no havia estat tot lo diligent que calia ja que, en el tema de patrocinadors privats, ella va dir que no ho sabia quan això es va anunciar, en presència d'aquesta senyora, a la roda de premsa de presentació del festival. Si vaig equivocada, digueu-m'ho.

Margalida Amengual

Festival

Margalida Amengual | 03/06/2013, 13:20

Hola Pepe, no sé el que vols insinuar però jo a n'en Joan Valent no el conec personalment ni tenc cap relació amb ell. Conec el seu treball musical, això sí, i m'agrada molt.
M'hàs ofés amb aquest comentari tan aspre, no crec que sigui de rebut però bé, tu sabràs. Me pensava que aquest bloc estava obert a totes les opinions; es veritat que hi ha comentaris que a vegades falten al respecte i fins i tot insulten, no ha estat mai el meu cas així que abans de afirmar que jo tenc una relació amb aquest senyor i que, per tant, jo em podria veure beneficiada o contentada o jo que sé, m'ho podries haver demanat. Ah, i te demàn perdò si té ofés en el meu anterior comentari, no era la meva intenció.
Que tenguis un bon dia.

Corin Tellado

Ternura

Corin Tellado | 01/06/2013, 19:36

Certament els contes están embullats, però...és tan simpatic en valent, tan agradable!

Pepe

Re: Fer les coses bé al Festival

Pepe | 01/06/2013, 17:46

No m'enfado però me molesta que es parli de manies i que es vulguin fer excepcions. Jo si que tinc clar que no tenim cap culpa, haver anat o no a la reunió de principi de març (convocada amb menys de 24 hores i sense informació) no canvia res. Des de principi de març, el batle ha deixat passar pràcticament tres mesos sense fer el que li demanavam al final de la nota conjunta 9 dels 17 regidors de l'Ajuntament; "Demanam que el batle ens convoqui a una reunió amb temps i forma per explicar-nos la nova documentació presentada pel Sr. Valent i l’informe tècnic al respecte."

Si el batle en març pensava que podia fer un negociat per exclusivitat i a final de maig ens presenta aquest negociat amb els informes que diuen que és impossible no és culpa nostra.

Una qüestió és el tema artístic i una altra la gestió econòmic-administrativa per part d'en Valent. La primera ha rebut una valoració positiva en general, la segona no estat gens transparent.

Nosaltres hem fet i feim tot el possible per solucionar el tema però no tenim els mitjans per convocar les reunions, comanar els contractes, els informes...

Però no passis pena el batle farà el nyap de fer un negociat tard i mal i Valent sera director dos anys més un.

Des de l'afecte et dic que els teus comentaris són fruit del teu coneixement i relació amb Valent.

Pere

Re: Fer les coses bé al Festival

Pere | 01/06/2013, 15:43

Segons he llegit al comunicat aquesta contractació es va plantejar a la darrera junta de govern. Per què no es va presentar el contracte en el mes de març, que va ser quan el batle va anunciar la contractació de Valent? No se poden cercar responsables fora de l'equip de govern perquè els regidors de l'oposició que jo sapi no gestionen cap àrea. Son els regidors de l'equip de govern els que tenen un sou per fer feina a l'Ajuntament, i a ells hem de demanar per què han tardat tant a presentar el contracte del festival.

Margalida Amengual

Festival

Margalida Amengual | 01/06/2013, 14:31

A veure, Pepe, no t'enfadis. Aquest tema ja fa estona que s'hauria d'haver solucionat, sí o no? Jo no tinc tant clar que vosaltres no tingueu part de culpa amb el que està passant perquè, si mal no record, no vàreu assistir a la reunió per mirar d'entendrer-vos tots els partits per poder solucionar aquest tema. Ja us ho vaig dir i us ho torn a dir ara, hi havíeu d'haver anat, fer l'esforç d'haver-hi anat pel bé del Festival. Llavors, si volien cometre una il.legalitat s'hagués pogut solucionar; ara, crec, ja no té remei. A mí no m'agrada que les coses es facin il.legalment, es clar que no, però tampoc vull que Pollença es quedi sense festival; idò, que feim ara? Solucionar-ho també és responsabilitat vostra, t'agradi o no, i s'ha de fer ràpidament.
I posats a dir tot el que pensam, crec que en Joan Valent és una molt bona opció, vist com el va portar l'any passat, per mi, un dels millors festivals que jo record. I que quedi clar que us ho dic desde l'afecte, políticament parlant, que us tinc, però crec que en aquest tema us heu equivocat.

Pepe

Re: Fer les coses bé al Festival

Pepe | 01/06/2013, 11:58

Margalida aquest argument de "tenir mania a..." per demanar complir la llei no m'ho esperava de tu.
No tenim ni mania ni simpatia pel senyor Valent i tampoc es tracta de posar pegues, es tracta de fer les coses bé i com marca la llei.

Alternativa no té cap responsabilitat que ens trobem l'1 de juny aquesta situació, pots repassar les actes dels plens i veuràs com des del final de l'anterior Festival insistiam en fer una reunió per valorar el Festival anterior i organitzar el d'enguany.

El que no farem a Alternativa es permetre una il·legalitat per la irresponsabilitat dels que ens governen.
A aquestes alçades ningú podrà ni voldrà competir amb Valent per això insistim en que el contracte ha de ser només d'un any.

Pel 2014 i 2015 cal un negociat amb publicitat o un concurs públic i que guanyi el millor és tan senzill com això.

Pens que Pere està molt encertat al seu comentari. La gent és molt crítica amb els polítics però aquests són un reflex de la societat.

Pere

Re: Fer les coses bé al Festival

Pere | 01/06/2013, 10:45

Avui en dia en tot el que està passant com a ciutadans no em de voler permetre que les coses no se facin seguint la llei, ni amb un festival ni amb qualsevol altra servei que doni l'Ajuntament. No ens podem queixar de que els polítics no fan les coses bé però després dir-lis que facin exepcions.

Margalida Amengual

Joan Valent

Margalida Amengual | 01/06/2013, 10:18

La veritar és que crec que teniu un poquet de mania al Sr. Valent. Creis voltros que, a aquestes alçades, heu de posar tantes pegues al Festival? No creis que és millor que se faci que que no? O també es hem de quedar sense festival? Jo no sé si és legal o no és legal el que vol fer l'Ajuntament, això no ho puc discutir, però sí que crec que no s'ha de deixar perdre el festival, perquè, entre altres coses, és un bon reclam turístic per un turisme que no només cerca sol i platja i, així com estàn les coses avui dia, hem de sumar, no restar. Creis que hi ha temps de "convidar" algú més a que faci propostes? Estam a 1 de juny i ja hauria d'estar tancat fa mesos. O creis que és tant fàcil presentar un programa de qualitat amb només un més d'antelació?!!!!! O es que coneixeu algú que ho vulgui fer?

Pepe

Re: Fer les coses bé al Festival

Pepe | 30/05/2013, 20:10

Començam el ple, el podeu seguir a Ràdio Pollença. Al nostre perfil podeu seguir les votacions.

Alternativa per Pollença

Ara balears

Alternativa per Pollença | 30/05/2013, 09:08

Denuncien que el batle de Pollença vol contractar el director del Festival de Música “al marge de la llei”.

www.arabalears.cat/xarxa_local/Pollenca-Festival_de_Musica-Joan_Valent_0_928107373.html

Alternativa per Pollença

Diario de Mallorca

Alternativa per Pollença | 30/05/2013, 09:07

El consistorio pollencí propondrá para el festival a otros dos directores además de a Valent
El alcalde recordó que Malena Estrany, ahora en la oposición, no invitó a otros artistas cuando contrató al compositor isleño.

www.diariodemallorca.es/sociedad-cultura/2013/05/30/consistorio-pollenci-propondra-festival-directores-ademas-valent/849260.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb