URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

English in the school, Oh My God

Alternativa | 01 Juny, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Els caps pensants de l’actual Govern de les Illes Balears s’han tret de la màniga un decret de llengües que vol que els nins estudiïn en català (no es sap quin), castellà i angles, el que no han dit es com pensen posar en marxa aquesta iniciativa que molt de pares veiem (en primera persona del plural) molt be, però dubtem ja que amb l’actual situació de les escoles això és impossible.

A unes Illes que surten llengües com bolets, el primera va ser l’anglès d’hostaleria (sense ironies) i ara el “baleà”, el cap pensant del Govern no volen potenciar l’actual assignatura d’anglès, si no que algunes assignatures es donin en aquest idioma.

Per poder impartir una assignatura en qualsevol idioma en primer lloc s’ha de dominar aquest, però no tipus “Tarzan” si no amb les seves particularitats i expressions ja que un idioma és alguna cosa més que gramàtica i vocabulari, un idioma és la forma d’expressió d’una cultura i un poble, per tant s’ha de conèixer perfectament per poder impartir amb criteri qualsevol assignatura, ja tenim l’experiència del català i el castellà on sense voler traduïm algunes expressions populars d’una llengua a l’altre i queda fatal o per “alquilar sillitas”

Molts de pares, des de la ignorància, acusaran als mestres de no haver-se preparat per donar les classes en anglès, com si l’anglès que s’ha de dominar es pugues aprendre en “dos dies”, estem parlant de que els nins surtin “DOMINANT” tres llengües, no que no en sàpiguen parlar cap si es posa en marxa aquesta bogeria de projecte que tan agrada al impresentable de Jorge Campos del Circulo Balear que poc l’importa els coneixements d’idiomes o de les diferents matèries que s’imparteixen a la escola, mentre es parli “castellano, faltaría más”.

Els pares si que volem anglès i alemany “ja que hi som”, però per la meva part sense perdre l’ensenyament en la ”modalitat de la Mallorca Nord des de Crestaix a l’Albufereta fins a Formentor” de la llengua catalana.

Als vídeos dues lliçons magistrals d’angles tipus “Circulo Balear”

 

Comentaris

jrv

Filòlegs of spain

jrv | 02/06/2013, 17:55

Vaja panxada de riure!!
Ni el mes agosserat picador cantoner dels anys 60 milloraria aquestes clases magistrals d'anglés, tipus Ansar fent-se el simpatic davant en Bush-Blair..
Llastima del trist rerafons de cutrerío pseudopedagogic que vol ser "multicultural" i que perjudicara els nostres fills i nets.

Verigud, figues seques amb pa aixut

English in the school, Oh My God

Verigud, figues seques amb pa aixut | 01/06/2013, 23:08

Cantri, rilisin, femili
youtube.com/watch?v=7gMnYKzJkik

Jorge Campossss....

Però.. què diu aquest home??

Jorge Campossss.... | 01/06/2013, 22:59

Vegent el domini de com surten els xavals a escola, que per no dominar no dominen cap dels dos idiomes, com per posar-li un tercer... I me refereisc com a domini de l'idioma saber ortografia, gramàtica i vocabulari. Tot ens queda una mica massa gros, no?

JRV

Recolzar l'ensenyament?

JRV | 01/06/2013, 19:34

El rerafons mes inquietant en relació a la mal anomenada "gestió" del govern Balear en quan a l'ensenyament,és que per influenciá d'un ultranacionalista hispano-castellà, Joorge Campos, i els cuatre arreplegats amb mania a tot lo català, la preocupació per l'elevat percentatge de fracàs escolar, i la minsa qualitat del mateix ha dessaparegut, substituida per la fòbia contra tot lo català, i l'intent de desprestigiar als ensenyants, una autèntica aberració.

idoi

De pena

idoi | 01/06/2013, 18:06

Tal vegada el que vol el govern es que no es parli del que han fet aquests darrers anys,aquests darrers anys (es tornen a escapçar els pressupostos del 2012, es retallen més de 17 milions d’euros, dels quals 10,5 milions són de la partida de personal, per tant, menys professorat per al proper curs), demanaria que es fes política de veres, això és el que els ciutadans en general li agrairíem al govern, i no que augmentes els problemas al sistema públic d'educació.

Pepe

Re: English in the school, Oh My God

Pepe | 01/06/2013, 12:18

La manipulació i desinformació a aquest tema ha estat total. Ahir a Ràdio Pollença va haver un debat on pens que es va explicar prou bé el tema

Els recursos que no tenen per substituir professor de baixa apareixeran ara per pagar-nos cursos d’anglès a tots?

Uns cursos que em permetran la competència necessària per parlar en anglès amb tal fluïdesa i vocabulari que podré fer classes de història?.

Cap problema per la meva part, encantat de poder dominar altra llengua. Però no oblidem l'altra part; en 1r d'ESO els alumnes seran capaços de aprendre en anglès el que els costa entendre en català?

Si l'objectiu real fos dominar la llengua anglesa; els mitjans i la temporalització utilitzats serien molt diferents.

Pepe

Re: English in the school, Oh My God

Pepe | 01/06/2013, 11:40

Avui al DdM breus sobre l'aprovat al ple de dijous, el podeu consultar al nostre perfil de facebook.

Alternativa per Pollença

Ultima hora

Alternativa per Pollença | 01/06/2013, 09:20

El Ajuntament de Pollença aprueba la ampliación de la unidad de salud del Port
h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/ajuntament-aprueba-ampliacion-unidad-salud-del-port.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb