URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Festival. El que diuen els informes

Alternativa | 03 Juny, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

En resposta a alguns comentaris de que s'havia complit estrictament la llei a la proposta que va fer el batle respecte a la contractació de la direcció artística del festival de música de Pollença 2013-14 ,proposat a la darrera Junta de Govern de 21 de maig. Això diuen els papers, sense embullar i sense manipulacions:

El que es va proposar diu:

PRIMERA. OBJECTE DEL CONTRACTE.- L’objecte del present contracte és la contractació d’un Director Artístic per a la direcció, gestió i coordinació del Festival de Música de Pollença.

Les característiques específiques del servei, i també les condicions en què s’ha de dur a terme vénen determinades en el Plec de prescripcions tècniques.

A dit afecta es promou mitjançant procediment negociat sense publicitat per raons artístiques la contractació a un únic licitador, el Sr. Joan Valent, atenent la qualitat artística, la seva trajectòria professional a nivell nacional e internacional, la acceptació del requisits tècnics i organitzatius i la seva experiència en dit Festival.

I els informes diuen:

L'informe de la Secretària:

De conformitat amb diversos informes de la Junta Consultiva de Contractació Administrativa Estatal ( Informe 11/2004 de 7 de juny i Informe 52/2006 d’11 de desembre) “ la utilización del procedimiento negociado tiene caràcter excepcional y sólo procede cuando concurren las causas taxativamente previstas en la Ley, que son de aplicación estricta y han de justificarse “debidamente” en el expediente. La causa justificadora... es que solamente exista un único empresario o profesional al que pueda encargarse el objeto del contrato y que ello sea debido a causas técnicas, artísticas y de protección de derechos exclusivos.” I acaba assenyalant al primer informe que la causa de la utilització del procediment negociat “ no concurre por el solo hecho de las implicaciones artísticas o naturaleza del trabajo a encargar”

I l'informe de l'interventor:

"A l'expedient consta informe de l'àrea de cultura on dictamina que el director artístic seleccionat és un professional que podria dirigir artísticament el Festival de Pollença.

Per tant, per aplicar el procediment del present expedient, el factor determinant no són les raons tècniques o artístiques, sinó que existeixi  una única persona/professional a qui es pugui encarregar la prestació.,

L'informe no justifica aquesta exclusivitat, no podent-se utilitzar el procediment negociat sense publicitat d'acord amb l'article 170 d) del TRLCSP per encobir una adjudicació directa per raons de conveniència.

(...)

A la vista de l'anterior, el procediment emprat, el negociat sense publicitat, és correcte però a judici del que subscriu s'hauria d'haver demanat ofertes a 3 professionals capacitats per executar el contracte atès que no queda suficientment acreditat a l'expedient l'exclusivitat que exigeix l'apartat de l'article 174 del TRLCSP."

El dilluns 27 Alternativa per Pollença, PSOE, UMP, PSM, Esquerra i regidors no adscrits davant els informes de la secretària i l’interventor, els quals manifesten que no està acreditada l’exclusivitat del Senyor Valent, demanam en primer lloc  que el procediment negociat sense publicitat es faci convidant a altres empreses o artistes, tal i com marca la llei, amb capacitat real de fer la feina, i consensuats. Fer el contrari suposaria vulnerar la llei de contractes. Igualment demanam que el contracte ha de ser només d’un any i pels anys següents s'ha de fer un negociat amb publicitat o un concurs públic.

A més a més vam proposa tota una sèrie de millores al plec de condicions.

Al ple de dijous es va aprovar amb els vots a favor d'Alternativa, PSOE, UMP, PSM, Esquerra i No adscrits - en contra; PP, Lliga i CiU la moció que presentavam de forma conjunta demanant que el batle tingui en compte l'opinió de la majoria del Ple a l'hora de fer la contractació del directors artístic del Festival.

Ara veurem que fa el batle; demà tenim Junta de Govern i Comissió Informativa, estaria bé acabar la polèmica a aquest tema; fer un negociat convidat a tres persones enguany i començar a fer feina per fer un negociat amb publicitat o concurs públic pel 2014-2015.


3a articles anteriors sobre el Festival. 

Insistim  cal rectificar i fer les coses bé. 

 

 

Comentaris

jrv

Santa i senya

jrv | 07/06/2013, 21:51

Rectificar és de savis, per tant, poc freqënt en política.
Obssessionar-se amb qualcú en política,possitiva o negativament encara que sigui en una suposada Lucrecia Bòrgia pollensina, de beneits...

Alternativa per Pollença

Re: Festival. El que diuen els informes

Alternativa per Pollença | 07/06/2013, 16:52

Agraïm a CiU la seva rectificació al seu article sobre els papers del Festival.
Al seu article deien

Per acaba destacar que en la comissió informativa d’ahir la secretari va haver d’aclarir al regidor Pepe Garcia que el procediment incorrecte fou el que va utilitzar en l’edició passada del festival la Srta. Estrany.

Avui després de parlar amb la Secretària han publicat la següent rectificació.

NOTA: Quan un fa articles, dóna informació per tal de comunicar a la ciutadania quina és la realitat del nostre municipi, té la possibilitat d’equivocar-se sobretot per mals entesos o males interpretacions. Una gran professional com na Mònica Tarribes ens va recordar al Club Pollença que equivocar-se és una característica molt humana, i que el fet de rectificar dóna credibilitat al mitjà que així ho fa.
Així doncs volem manifestar que quan en l’article vàrem escriure ” la secretari va dir que el procediment era incorrecte” hauríem d’haver escrit que la secretari va manifestar, que si l’any passat no d’hagués justificat l’exclusivitat del senyor Valent com a director del festival, també s’hauríen d’haver presentat tres propostes com s’ha hagut de fer aquest any.
Tot i això seguim pensant que els únics responsables d’aquesta situació són la exregidora de cultura, per no haver deixat preparat el festival 2013 i que s’en pogués fer una promoció en temps i forma com cal, i per altre banda el senyor batle que no sabut gestionar aquesta nova situació d’una manera més àgil i eficaç.
Esperam tenir un bon festival, gaudir-ne i millorar aquetes situacions en un futur perque Pollença s’ho mereix .
I demanam públicament disculpes a la secretaria per no haver plasmat l’explicació que ella va donar.

ojoaldato

Re: Festival. El que diuen els informes

ojoaldato | 05/06/2013, 08:35

Festivalero, no seas tan inocente. No ves que Valent no tendrá ninguna competencia? un músico, un director de teatro y un escritor. Los 3 candidatos para dirigir el festival de música. Adivinen quien va a ganar...

G

Re: Festival. El que diuen els informes

G | 04/06/2013, 21:07

El batlle fa aixó perque guanyi en Valent. Aixo i la corrupció no estan gaire lluny, o m'equivoc?

Festivalero

Re: Festival. El que diuen els informes

Festivalero | 04/06/2013, 20:22

Aixo si que es un bon festival.
Un director de teatre? un escriptor? aixo de fer un festival multidisciplinari s'arribara a carregar la vertadera anima del festival que es la musica. Si el batle convida a directors de teatre i escriptors sembla que el que menys importància te es la part musical.

Miliki

L'estreta linea que separa el nyarro del nyap...

Miliki | 04/06/2013, 17:35

I passam al "nyap" d'enguany després del "nyarro" de la contrqactació de l'any passat... quest ajuntament és un Circ, que també icumpleix la normativa municipal perquè va ple d'animals, ases, porcs, lloros i ximpances!

Pepe

El nyap

Pepe | 04/06/2013, 16:57

Els dos convidats al negociat express per dirigir el Festival han estat un director de teatre; Ferran Madico Rodriguez i un escritor que va participar al Festival de l'any passat; Malcom Otero Barral i que segon la wikipèdia és "director literari del Festival de Pollença".

Marieta

Re: Festival. El que diuen els informes

Marieta | 04/06/2013, 14:53

Vull donar el meu suport als de la birreria, que no es deixin trepitjar per aquets ( no se com nombrar-los sense insultar) de can teresa i du bar plaça, que se volen fer la plaça seva. Tot fa molta pudor! Anims i seguirem venint a la birreia, i no tornare a posar un peu al bar plaça perque aixo no se fa, no s'ha de se tan egoista.

Pepe

Re: Festival. El que diuen els informes

Pepe | 04/06/2013, 12:43

Finalment a aquest tema el batle ha decidit continuar la seva guerra personal i s'ha botat l'acord del ple per fer el negociat per decret de batlia, ni tan sols s'ha votat a la Junta de Govern.

Només ha acceptat algunes coses de pura lògica que l'haviam proposat:

- Introduir la programació del Festival com objecte del contracte (només es parlava de direcció, gestió i coordinació).

- Que l'Associació d'Amics del Festival comptés amb representació i supervisió municipal. També es podran realitzar directament amb l’Ajuntament les aportacions dels patrocinadors.


Ha fet un negociat convidant a dues persones més de Barcelona (els ha donant cinc dies) però ni ha consensuat els noms ni l'ha fet per un any.

A aquest tema era fàcil fer les coses bé fa molt de mesos però al final com a altres temes es fa un nyap amb l'excusa d'una urgència forçada.

Pepe

Re: Festival. El que diuen els informes

Pepe | 03/06/2013, 17:03

Al batle li interessen bàsicament els temes d'urbanisme. Un problema evident és que són sis regidors no troba altre partit que vulgui governar amb ells, no ha fet les delegacions d'àrees oficials i a les extraoficials no ha delegat res a la regidora d'eu moll... I clar no pot arribar a tot. A aquest cas ell pensava que ja el tenia resolt des de la reunió amb Valent; negociat en exclusivitat i punt.

Pdt. Amb el tema de la benzinera et refereixes als remors d'un projecte de muntar una benzinera al costat de la zona humida de l'Ullal?

Pedro M.

VALENT

Pedro M. | 03/06/2013, 14:44

Bon dia, jo únicament vull fer una reflexió.
Li interessa al batle el festival? Li interesa alguna cosa de cultura de la qual ell no hi tregui cap tipus de rendiment de res?
A ell el que li interessa és el negoci, montar una benzinera tal vegada??

El festival ja va acabar el dia que van fitxar a en valent.

Salut

Preocupat

Re: Festival. El que diuen els informes

Preocupat | 03/06/2013, 10:49

Tanta sort que hi ha partits com voltros que controlau el que fan perquè sino.....
Enhorabona per la vostra feina!

Alternativa per Pollença

Diario de Mallorca

Alternativa per Pollença | 03/06/2013, 09:11

Una danza que vale su peso en oro
La gran cantidad de joyas que lucieron las Águilas fueron prestadas por varias familias locales
www.diariodemallorca.es/part-forana/2013/06/03/danza-vale-peso-oro/850202.html

Alternativa per Pollença

Ultima Hora

Alternativa per Pollença | 03/06/2013, 09:10

Las Àguiles del Corpus bailan por última vez en Pollença antes de su restauración
h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/aguiles-del-corpus-bailan-por-ultima-vez-antes-restauracion.html

Toni Pitoni

Re: Festival. El que diuen els informes

Toni Pitoni | 03/06/2013, 00:09

Per lo que he vist i he sentit tornam a tenir el tema calentet de l'ocupacio de la via publica de plaça. N'hi ha que nomes se saben mirar la seva guixa!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb