URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Modificació de la Llei d’Arrendaments Urbans, “Ni si, ni no, ni tot el contrari”, però els pollencins principals perjudicats

Alternativa | 10 Juny, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Com tots sabeu una gran part de pollencins tenen com una font d’ingressos l’arrendament d'habitatges a visitants que no desitgen passar les seves vacances a un hotel o un establiment similar per causes diverses: no estar sotmesos als horaris dels hotels, poder “sobreocupar” l’habitatge sense donar comptes a ningú,  la privacitat i  no haver de compartir zones comuns amb una gran quantitat de gent i darrerament. segons paraules d’alguns visitants, per la degradació que ha hagut a molt d’establiments hotelers amb “el tot inclòs”, que ha convertit l’hora de berenar al matí en“una pel·lícula d’indis”, sense parlar del perjudici que ha suposat per restaurants i bar.

Dimecres 5 de juny es va publicar al BOE la modificació de la LAU (Llei d’Arrendaments Urbans) que deixa en la il·legalitat la majoria dels arrendaments que es fan a Pollença durant l’època estival amb una gran ambigüitat. Mitjançant aquesta modificació i la Llei Turística promoguda pel Conseller Delgado (els dels collons al cap) sembla que el Partit Popular vol destrossar l’economia pollencina .

La modificació de la LAU (modificación de la Ley 29/1994, de 24 de noviembre, de Arrendamientos Urbanos) que afecta als arrendaments d’estiu és la segúent:

Se añade una letra e) al artículo 5   d'arrendaments excluïts de l'aplicació de la llei, amb la següent redacció:

«e) La cesión temporal de uso de la totalidad de una vivienda amueblada y  equipada en condiciones de uso inmediato, comercializada o promocionada en  canales de oferta turística y realizada con finalidad lucrativa, cuando esté sometida  a un régimen específico, derivado de su normativa sectorial.»...

I aquí és on comença l’ambigüitat ja que els que arrenden el seu habitatge a amics no capten aquest en canals d’oferta turística, o mitjançant immobiliàries regentades per “API’s” que per res són canals i ni promotors d’oferta turística, però anem a veure dos articles de la Llei Turística aprovada el passat estiu i que encara no té reglament:

Article 28 Activitat clandestina i oferta il·legal

1. La publicitat per qualsevol mitjà de difusió o la realització efectiva d’una activitat turística sense haver presentat la declaració responsable d’inici d’activitat té la consideració d’oferta il·legal o activitat clandestina i implica la incoació del corresponent expedient sancionador amb subjecció al que disposa aquesta llei.

2. Es prohibeix la utilització de denominacions de qualsevol activitat turística que puguin induir a error sobre la classificació, les categories o les característiques de l’activitat. Es prohibeix que els allotjaments no inscrits en els registres d’empreses, activitats i establiments turístics utilitzin les denominacions ‘de vacances’, ‘turística’ o similars.

3. Es consideren oferta i activitat il·legal la publicitat o la comercialització d’estades turístiques en habitatges, de les previstes en aquesta llei, no inscrites i que no compleixin els requisits que s’estableixen en el capítol IV del títol III d’aquesta llei.

Article 50 Comercialització

 1. Es poden comercialitzar estades turístiques de curta durada en habitatges unifamiliars sempre que es dugui a terme pel propietari de l’habitatge o es faci per mitjà d’operadors o qualsevol dels canals de comercialització turística i sempre que s’ofereixi amb els serveis turístics a què es refereix l’article següent.

2. Sens perjudici de l’apartat anterior, s’entén que hi ha comercialització d’estades turístiques en habitatges quan no es pot acreditar, d’acord amb la normativa aplicable, que la contractació efectuada és conforme a la legislació sobre arrendaments urbans, rústics o a una altra llei especial. 

3. Les estades que es comercialitzin turísticament han de consistir en la cessió temporal del dret d’ús i gaudi de la totalitat de l’habitatge per períodes de temps no superior a dos mesos. No es permet formalitzar contractes per habitacions o fer coincidir al mateix habitatge usuaris que hagin formalitzat diferents contractes.

 4. Reglamentàriament es poden desenvolupar els requisits, les condicions, els límits i el contingut de l’activitat de comercialització d’estades turístiques enhabitatges. 

Per tant, si l’arrendament es fa mitjançant una Immobiliària on un “API” és present no importa sigui el titular de la mateixa. Jo personalment no entenc que s’hagi de derivar a la llei turística ja que les immobiliàries no són per res subministradors de serveis turístics, encara  que la tasca d’una immobiliària és vendre i arrendar immobles.

Si teniu pensat arrendar la vostra propietat l’estiu a visitants (obviarem el terme “turistes” per raons que s’entenen) tot  i estar subjecte a les interpretacions que es facin de les dues lleis és convenient:

-          Que una empresa dedicada als arrendaments  posi la vostra propietat a pàgines web de caire turístic (puertopollensa.com, ownersdirect.com, homeway.es, niumba.com, etc).

-          Que sigui una immobiliària qui posi a les vostres propietats cartells amb “SE ALQUILA” als balcons o finestres.

-          Si contracteu un intermediari, que aquest tingui una oficina física, ja que en cas d’inspecció serà l’empresa intermediari qui respongui de l’arrendament, ja que aquesta demostrarà la captació no haurà estat per un “canal turístic”.

-          Els preus s’han d’oferir per mesos, que és el normal als arrendaments “no turístics”, indicant que els períodes d’ocupació són negociables.

-          Poseu al mercat la vostra propietat els 12 mesos de l’any, no tot just a l’estiu i evitar els calendaris d’ocupació a les vostres planes webs personals, ja els posaran les immobiliàries si ho troben adient.

-          Eviteu fer vosaltres les neteges “entre setmana”, contracteu una empresa de neteja i que  la factura oficial sigui a nom dels “inquilins”.

-          Heu de fer un contracte de lloguer com cal amb l’inquilí, remarcant amb negreta si fa falta les despeses estimades d’electricitat i aigua que haurà al preu final. 

       Aquestes recomanacions poden ajudar a l’hora de fer interpretacions però el que heu de tenir en compte és que teòricament s’ha acabat l’arrendament com ara els coneixeu, malgrat la Conselleria de Turisme no tindrà per falta de pressupost una legió d’inspectors pentinant Pollença, però si han dit que seran implacables amb les denúncies, que la majoria són de les mateixes Comunitats de Propietaris de l’edifici.

També la fiscalitat canvia i molt però aquest tema el tocarem a una segona part d’aquest article.

 

(*) Miquel Sánchez a més de regidor és també l’interventor d’una empresa immobiliària.

 

Comentaris

Xisco

Re: Modificació de la Llei d’Arrendaments Urbans, “Ni si, ni no, ni tot el contrari”, però els pollencins principals perjudicats

Xisco | 17/06/2013, 00:20

A n'aquest senyor X de can morrongo li importa la plaça de Pollença dos ràvecs. Vendria sa mare si fes falta per treure quatre duros. I tanmateix u seu mal no s'arregla amb doblers.

Can lletrero

Re: Modificació de la Llei d’Arrendaments Urbans, “Ni si, ni no, ni tot el contrari”, però els pollencins principals perjudicats

Can lletrero | 15/06/2013, 17:33

El temps que treu tots els trastos damunt plaça ja li ha passat mig demati. Que ven vi, o pissarres? El que se les llegeixi totes ja haura mort de fam. Quina manera de degradar un espai com la plaça, l'ha deixat a nivell de Magaluf, i no crec que hagi tocat sostro.

Raspuntin amb IVa

Senyor 3,1416

Raspuntin amb IVa | 15/06/2013, 14:49

Sabeu si en Morro ja ha tornat la Font?

Raspuntin amb IVa

Senyor 3,1416

Raspuntin amb IVa | 15/06/2013, 13:56

Senyor X alomillor el poble no sabra qui és, però els seus comentaris no deixaran de ser pobres, pobres, pobres...

Señor Y

Señor X, espia de pa amb fonteta

Señor Y | 15/06/2013, 00:48

Señor X, que ara es dedica a visitar blogs de grups polítics que no li riuen les gracietes, escampant merda arreu. Que ara es dediqui a vendre vi no l'obliga a beurer-se vostée mateix la bodega ni a escriure els comentaris sota els efectes de l'alcohol.
S'enten que vegi perillar les mangarrufes que fins ara li han proporcionat pingues beneficis gràcies a la connivència d'algun funcionari municipal, pero no es posi nerviós, amb un parell de taules més damunt la plaça ja rescabelarà els guanys.

maki

Coca i vi

maki | 14/06/2013, 19:49

Senyor x, tot hom sap qui son a Alternativa, però crec que ens morirem i ningú sobra qui ha dit tantes pardalades en tan poques paraules....ara entenc perque no vols que se sapiga...
Be segueix degustant la coca, que t'aprofiti el vi.

ganso

Re: Modificació de la Llei d’Arrendaments Urbans, “Ni si, ni no, ni tot el contrari”, però els pollencins principals perjudicats

ganso | 14/06/2013, 18:18

Señor X, un claro caso de "xerrar per boca de ganso". Mare meva no n'has encertat ni mitja.

Joan CC

Re: Modificació de la Llei d’Arrendaments Urbans, “Ni si, ni no, ni tot el contrari”, però els pollencins principals perjudicats

Joan CC | 14/06/2013, 17:30

Sr X sense sortir d'aquest bloc pots comprovar tot el que hem denunciat aquests anys. No crec que s'ens pugui recriminar manca de coratge Es molt fàcil denunciar les coses anònimament, fer-ho com ho feim nosaltres ja es una altra cosa.
Si tens informació de qualque actuació il·legal o il·legítima del batle no dubtis en compartir-la a nosaltres que farem la nostra feina.

Pepe

Morro & Cabrer

Pepe | 14/06/2013, 17:27

Señor X que no és tan X comprenc que la nostra feina l'hagi fastiguejat alguns bons negocis que tenia a l'Ajuntament i que això l'enterboleixi el sent.

Respecte a la utilització de la finca de la família
del batle vora la rotonda del gall per part de l'empresa que fa l'accés a la Rotonda la informació que jo tinc és que la família del batle no cobra res per aquesta utilització de la seva finca.

Si s'ha fet alguna mangarrufa als concursos que ha guanyat Amer ningú l'ha detectat si tens informació que desconeixem la pots posar en coneixement nostro, dels altres vuits partits de l'oposició, de la guàrdia civil o de fiscalia.
La vox populis igual que fer comentaris anònims (o no tant) és molt fàcil el que no l'és tan és demostrar les coses.

Als mafiosos supòs que us sap molt de greu que jo no tingui cap xalet fora d'ordenació per amenaçar-me i fer-me callar que hem de fer, mala sort m'haureu d'aguantar uns anys més.
Al vostre cas ja hi ha molt de gent que sap com sou.

pdt. el batle mai ha estat regidor d'urbanisme.

señor X

Re: Modificació de la Llei d’Arrendaments Urbans, “Ni si, ni no, ni tot el contrari”, però els pollencins principals perjudicats

señor X | 14/06/2013, 17:00

En el vostre cas potser te alguna cosa que veure amb que el xalet ilegal de la finca de la sogra den Pepe prescrigués durant el mandat del batle com a regidor d'urbanisme, o enteniments mes secrets a EMSER del batle amb el vostre guru en Juan Ramon Bosch, defensor del comu de cara a la galeria pero no de portes endins.

Arribarà el dia que el poble sabrà qui sou...

señor X

Re: Modificació de la Llei d’Arrendaments Urbans, “Ni si, ni no, ni tot el contrari”, però els pollencins principals perjudicats

señor X | 14/06/2013, 17:00

Assombrosa la estampa de la finca del batle vora la rotonda del gall, les maquines d'amer a dins la finca, autollogada a l'ajuntament pel mateix batle, i una pancarta ilegal d'amer plantada allà, fent apologia de l'amiguisme i pagant a la familia del batle en reton. Dos ocells d'un tret, diners entrant cap al batle per dues vies distintes (si no hi ha una tercera) gracies a la seva posició. Curiosament amer rep tota la obra publica de Pollença. El que és més assombrós encara, és que amb la varietat de partits que estau a l'oposició, ningú tengui el coratge, o a ningú li convengui, treure aquestes coses a la llum, perque son vox populi els tejemanejes del batle, i això només és una de moltes. Deis que feis oposició per xerrar de pardalades com 4 animals morts a la carretera vella de lluc, pero allò que realment importa, alla on de veres s'està fotent al poble, tots feis de no veure-ho.

jrv

pell comu, al lloc comú

jrv | 13/06/2013, 17:33

Cap problema, JoanCC, ja vaig expresar la meva opinió merescuada als anònims insultants i amb falsetats, així que ja ho veus, "pelcomú", al lloc comú. A mes, es contradiu constantment i no aporta res a no sr fòbies personals...miseria.
I per així segueixo insistint en la questió dels llogers, i del que considero d'interés per tots i totes.
La questió en relació al "castig" als mallorquins, o ciutadans de l'estat español que lloguin propietats aquí,aquest no arriba als ciutadans d'altres paisos que tinguin vivendes en propietat aquí , les lloguin pels periodes que els hi doni la gana,i com els hi doni la gana des de allà al seu país, cobrant al seu país, i fent tot el tracte des de el seu país.
Així que si el pretenia el PP de Delgado era una mesura que obligués a aflorar els ingresos obtinguts per la via dels lloguer a extrangers-visitants(el que me semblaria just i normal, però que s'està demostrant que tan sols és vol eliminar una competencia legal als hotelers)en el cas de propietaris extrangers no será així, tots els llogaters serán "convidats del propietari extranger " i ja ho aniran a cercar per Europa o fora d'Europa.
L'unic que tal volta és consegueixi, será perjudicar als propietaris d'aqui, empobrir-los, anant el guany degut al nostre clima i paissatge a mans, una vegada mes, extrageres. Això si, les nostres dones podrán anar a fer net i els homes a cuidar el jardí... i cobraran mitjançant envió postal des de Alemania o Inglaterra o de Madagascar.
En honor a la veritat, certament aquests extragers propietaris varen fer una aportació monetaria aquí a Espanya quan varen comprar les propietats, però així será una aportació que a la llarga repercutirà negativament en la economía local.
Es asombrós com havent estat a Cuba fa uns anys, país que reb critiques constantment per la seva economía dirigidad per l'estat, el lloguer d'un dormitori i fins i tot vivenda , sigui permés, i aquí, el paradís "demócrata i lliberal" estigui tan controlat...pels de sempre, els hipòcrites de la dictadura del capital...

Joan CC

Re: Modificació de la Llei d’Arrendaments Urbans, “Ni si, ni no, ni tot el contrari”, però els pollencins principals perjudicats

Joan CC | 13/06/2013, 12:50

Un , a mi em sembla que el que es fan alguns anònims amb JRV no es precisament una crítica constructiva. El que normalment fan es intentar desqualificar-lo ja sigui directament amb insults o amb indirectes que no cerquen en cap cas una aclaració ,sinó que volen crear dubtes de la seva honradesa i que es fonamenten en una fòbia personal. I segurament que en JRV no és cap Déu i que segurament qualque pic s'ha equivocat en qualque actuació o ha pagat qualque factura sense IVA, com tots els humans... Però això no li lleva el seu dret com a ciutadà a opinar de com es gestionen els diners públics i a opinar de com podem millorar les nostres institucions.

pelcomu

Re: Modificació de la Llei d’Arrendaments Urbans, “Ni si, ni no, ni tot el contrari”, però els pollencins principals perjudicats

pelcomu | 13/06/2013, 10:31

En JRV tot ho fa pel comú. "Pel com u" faig per no declarar, "pel com u" faig per quedar com un progre, en definitiva "pel comu-nisme".

Miguel Sánchez

Re: Modificació de la Llei d’Arrendaments Urbans, “Ni si, ni no, ni tot el contrari”, però els pollencins principals perjudicats

Miguel Sánchez | 13/06/2013, 10:25

Del tema d'hisenda em parlarem un altre dia, perquè també escarrufa

jrv

Camins

jrv | 12/06/2013, 23:03

El que tampoc tinc, es cap cami públic tancat, si també ho sospitaves.

jrv

UN d'aquets

jrv | 12/06/2013, 22:57

Doncs no tinc perque donar explicacions a un vulgar i covard anònim, però sapigues que l'unic apartament de LA MEVA propietat, no està llogat...fins i tot m'atreveixo a tenir casa própia, no se si aixó te disgusta.
EN TOT CAS, I COM EN MOLTA LÒGICA ET DIU EN JOAN CC, MEAM SI EN PODEM PARLAR PERSONALMENT, tal volta tins qualque àtom de constructiu en tu que pot motivar una conversa....
Fins i tot POTS VENIR DISFRESSAT DE CIRINEO,o de busso si TENS POR DE QUE ET CONEIXIN I SAPIGUEN EL TEU RERAFONS.
En tot cas, la llei o norma feta per el faxa, no deixa de ser una putada per a majoria dels pollencins,i mes balears i està feta per afavorir el gremi de grossos (grans seria fals) hotelers aprofitats, tal volta ets un d'ells, no sé, vista la teva reacció...?
En tot cas, SOSPÌTO ets incapaç de qualsevol pensament que no vagi lligat al profit personal i egoísta, vist que l'expressat al meu comentari adreçat al comú no mereix la teva atenció.En quan a opinar, ho faig , donant la cara i en molts temes diversos , perque ho considero convenient i en tinc ganes...Ja se que els que pateixen patología antidemocrática això no ho poden païr, però us haureu d'aguantar...

Un

Re: Modificació de la Llei d’Arrendaments Urbans, “Ni si, ni no, ni tot el contrari”, però els pollencins principals perjudicats

Un | 12/06/2013, 18:23

Joan cc, es de destacar el teu paper de "celestina". , no sabia jo que aquest paper estava reservat al coordinador de alternativa, pero be enhorabona i que te surti tot be.
Pero en jrv participa i dona les seves idees, critica a vegades aporta, i a vegades no, .... Per aixo es important que sabis que a ell el poden criticar, de manera com dirieu vosaltres constructiva, i no per aixo se li vulgui demanar cita. De totes formes en jrv te apartaments al moll i les lloga a turistes, com ho fa no me importa, pero ho fa, i per aixo supos que esta preocupat com molts de pollencins ja no tant per les Etv, que pareix que no tendran massa peoblemes, sino pel lloguer de apartaments a turistes que pareix que si tendran mes problemes, sobre tot aquells que no tenguin la qualificacuo de sol turistic al POOT.

Joan CC

Re: Modificació de la Llei d’Arrendaments Urbans, “Ni si, ni no, ni tot el contrari”, però els pollencins principals perjudicats

Joan CC | 12/06/2013, 13:45

Pep, veig que tens molt d'interès en la figura d'en JRV. No és estrany ja que és una gran persona. Si vols et puc passar el seu telèfon i quedes amb ell. Ara mateix no se si sentimentalment està compromès però mai se sap.

Pep

PAITSSAGE

Pep | 12/06/2013, 13:11

JRV, veig molt interès per part teva en el tema dels lloguers d'habitatges particulars a turistes. No seras tu JRV un d'aquests que lloguen apartaments i no ho declaren a Hisenda? Imagino que no, amb el legal que ets tu en tot, i només mires pel bé comú i mai pel teu propi.

jrv

Paissatge

jrv | 12/06/2013, 10:15

Certament que hi ha innombrables edificacions ilegals que pertorben el paissatge.
Perà encara son molt, molt pitjors edificacions "legals" aberrants, tan sols a Pollença:
Començem??
- El xalet d'en Cortina a Formentor.
- El Puxet de Gotmar
- El Vilar.
- La Font.
- Club del Sol.
- Edificacions noves dins la Base.
I mes que m'en deixo, que rompen el paissatge i comprometen l'atractiu paissatgistic i mediambiental. No estic d'acord amb la destrucció del paissatge, part consubstancial del nostre futur, però la destrucció és fa, s'ha fet, amb mes acarnissament des de les institucions, amb mes irresponsabilitat, doncs així no esperem que els particulars que poden augmentar el seu estatus econòmic fent un poc del que de forma "legal", però també encaminada a la especulació, es fa des de organismes públics...hi ha mil exemples des de fora de Mallorca.
A mes de que no hi ha hagut dellonses d'aturar les petites construccions ilegals, per pur i dur electoralisme o motius mes inconfessables.
No crec que cap casa ilegal provoqui l'impacte brutal de l'Hotel Don Pedro, per exemple, exemple de corrupción continuada, per que d'això se tracta corrupción lligada a la insensibilitat...
Poca cosa vol dir la paraula "legal" quan es tracta d'urbanisme a aquest país, legalitat massa sovint dessastrosa..

casa de figueral

Re: Modificació de la Llei d’Arrendaments Urbans, “Ni si, ni no, ni tot el contrari”, però els pollencins principals perjudicats

casa de figueral | 11/06/2013, 20:42

Jajajaja, ple de cases il·legals llogades i ara no destrueix el paissatge, jajajaja. Treu la traca que encendrem la metxa.

Un

Re: Modificació de la Llei d’Arrendaments Urbans, “Ni si, ni no, ni tot el contrari”, però els pollencins principals perjudicats

Un | 11/06/2013, 20:26

Uhh!! Jrv....."no destrueix el paisatge....", uhhhhh! Qui ho hagues dit,......

jrv

Conseller al servei dels hotelers

jrv | 11/06/2013, 16:59

Tenim, votem i paguem un conseller de turisme, al servei únic i exclussiu al servei de les grans cadenes hoteleres i contra la clase mitja i baixa de les Balears. I als grans hotelers de Balears, de Mallorca especialmente, ja els coneixem de fa dècades:
no els importa arruinar el paissatge de les nostres illes, no els importa arruinar altres comerços, no els importa manipular les institucions amb tal d'enriquir-se.I invertir, afora...
Si per això han de lluitar contra l'ecotassa, o han de reduir un parc natural al 10% del que era, cap problema.
Abans varen encumbrar el corrupte de Jaume Matas, ara Callos Delgado Truyols.
El lloguer de vivendes i cases es un sistema que dona satisfacció als visitants que cerquen precissament això, ajuda a repartir mes equitativament el benefici turístic i no destrueix el paissatge, i beneficia l'oferta complementaria fins a l'infinit...
però el PP-Hotelers son com els eucaliptus o les alzines, no deixen creixer res davall...

Joan CC

Re: Modificació de la Llei d’Arrendaments Urbans, “Ni si, ni no, ni tot el contrari”, però els pollencins principals perjudicats

Joan CC | 11/06/2013, 11:26

Gràcies per la teva aportació CM. Em sembla molt interesant aquesta reflexió general que fas.

CM

Re: Modificació de la Llei d’Arrendaments Urbans, “Ni si, ni no, ni tot el contrari”, però els pollencins principals perjudicats

CM | 10/06/2013, 20:54

Me preocupa en gran medida de las decisiones que se están realizando en este país. Las decisiones que son cortos de vista, que pueden aparecer en la superficie a servir al presente están haciendo la vida más difícil para las personas en el futuro. Es difícil imaginar otra generación tan estrecho de miras en su intención de protegerse mientras quitando las oportunidades para su descendencia. El desprecio por las futuras generaciones es como un país en forma amplia asfixia de abuso doméstico.

La demanda de alquileres privados está aumentando en todo el mundo y los países deben aceptar esta con los brazos abiertos. Sí, el poder de las empresas hoteleras hacen que sea difícil para los políticos de ignorarles, pero con un poco de objetividad y perspicacia los políticos deben ser capaces de ver los beneficios de las alquileres privados que le dará no sólo las futuras generaciones, pero ellos, también, y ahora.

El crecimiento de alquiler de vacaciones está sucediendo debido a la creciente disponibilidad de información sobre el viaje a través de Internet. Ya no es necesario estar en poder de la mano de algunos operadores turísticos personas. Se puede planear sus vacaciones exactamente cómo lo quieren, y hacerlo con un sentido de la facilidad que está creciendo cada año. Lo que esto produce es una clientela turística que no se limita a la de 'todo incluido' puesta en marcha de los hoteles donde el turista hotelera contribuye muy poco a la economía del país visitando cuando este allí, debido al hotel, por lo que es 'todo incluido' . Por el contrario, los turistas que alquilan las propiedades privadas compran sus alimentos en los supermercados, comen en los restaurantes, descubren, a sí mismos, actividades para hacer y pueblos para visitar, invirtiendo dinero en la economía del país a medida que pasan sus vacaciones.

Al igual que lo que la industria de la música trató de hacer con el Internet, haciendo caso omiso de la ola de la demanda y la evolución de los mercados debido en gran parte a la tecnología es a la vez arrogante y auto-destructivo. Al igual que con muchas de las decisiones de política de España que se han hecho últimamente, la ingenuidad en la creencia de que ellos tienen el poder para cepillar bajo al alfombra el cambio global y, además, el cambio en la conciencia nacional a fin de servir a sus maneras egoístas y formas anticuadas, hecha en el nombre de lo que creen que la democracia puede salirse está profundamente preocupante. ¿Es que no entienden la historia europea? Sólo la del siglo 20 va a hacer. ¿Es que no se preocupan por la generación que viene detrás de ellos?

Parece casi cómico de vincular esta tema con el objeto de alquileres de vacaciones pero estas cositas son las semillas. Estos son los cambios en las políticas aparentemente insignificantes que expresan una filosofía anticuada y arrogante de la política que se filtra en todos los aspectos del gobierno y obstaculiza el potencial de cualquier cosa que la pone en su camino.

Como está sucediendo en todo el mundo, como nuestro mundo social crece, ya que la información es más fácil de compartir, el mercado de la villa privada y alquiler de apartamentos va a crecer y con ello más dinero se pondrá de nuevo en la economía a través de los individuos y la pequeña empresa, en parte también a la inversa conectado a la popularidad de 'todo incluido' paquetes de hotel decreciente.

Un país puede optar por aceptar esta y ganar o prefieren ignorar y perder. Siempre habrá ganadores y perdedores.

Alternativa per Pollença

Re: Modificació de la Llei d’Arrendaments Urbans, “Ni si, ni no, ni tot el contrari”, però els pollencins principals perjudicats

Alternativa per Pollença | 10/06/2013, 09:03

Alcaldes de Mallorca se oponen a que declaren ilegal el alquiler de pisos a turistas
"En el municipio hay malestar porque es una fuente de ingresos adicional para los particulares", dice el edil de Pollença.

www.manacornoticias.com/comunicat.php?id=6795

Alternativa per Pollença

Ultima Hora

Alternativa per Pollença | 10/06/2013, 08:59

El Port de Pollença acogerá en octubre una feria náutica a beneficio de los pescadores.
h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/port-pollen-acogera-octubre-feria-nautica-beneficio-pescadores.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb