URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Un bon grapat de temes interessants. Respostes al precs i preguntes d'abril.

Alternativa | 11 Juny, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

Una eina important per controlar l'acció de govern sòn els precs i preguntes al ple. Us recordam que ens podeu fer arribar els vostres precs i preguntes a aquest blog, al nostre perfil de facebook, a la nostra pàgina web o a alternativaperpollenca@gmail.com. Al darrer ple de maig es van contestar alguns dels precs i preguntes pendents del ple d’abril

PRECS

- Demanam  que s'amplien les rutes de biodiversitat i que es facin cartells i fulletons de promoció de rutes  tan clàssiques i sol·licitades com  la de Ternelles, i la del Coll de Síller. A aquesta darrera ruta a més a més demanam que es recuperin els cartells de fusta que indicaven l’inici del camí i que han desaparegut.

Sense cap comentari per part de l’equip de govern.

Una mostra del poc interés real per part de PP i la Lliga de promocionar el turisme de senderisme de bons i de veres.

- Demanam que ja que s’aplica un pla d'estalvi energètic;  es controli millor els llums de les zones esportives, es llevi llums a l’aparcament de la Gola i es tingui en compte al nou aparcament del pavell.

Sense cap comentari per part de l’equip de govern.

El pla d’estalvi energètic ha de ser global, no té cap sentit deixar a les fosques llocs del Port de Pollença quan ja havia turistes i després no controlar aquests llocs que indicavam al nostre plec.

- Al Consell d’administració d’EMSER i al darrer ple la regidora d’EMSER en resposta a preguntes nostres ha considerat que l’encarregat de Residus Sòlids Urbans era  un càrrec de confiança. Recordam a la regidora que el personal denominat generalment de confiança es troba regulat a l’article 104 de la llei de 1985 i al 176 del Decret 896/2001 i que el treballador senyalat en cap cas pot ser considerat personal de confiança per tant insistim en l’aplicació de l’article 51 del conveni d’EMSER.

Sense resposta al ple.

A la Junta d'EMSER la regidora de personal va explicar que no es pot treure la plaça a promoció interna per que el conveni no permet botar-se dos nivells, i els criteris per que continuï són els mateixos dels darrers deu anys.

- Ja que al conjunt de dependències municipals hi ha un nombre elevat d'extintors, demanam unificar les revisions dels mateixos.

Va contestar el batle que ja es fa

PREGUNTES

S’ha fet ja el pla d’usos del Claustre de Sant Domingo? Si és el cas ens poden facilitar una còpia? A efectes de seguretat quines diferències consideren que hi ha entre la Fira del Vi  i la festa de disfresses? Quins canvis van fer per assegurar la seguretat de la Fira? No era possible haver fet el mateix a la festa de disfresses?

Va contestar Miquel Llobeta; s'ha posat en marxa. No és la mateixa seguretat la de la Fira del vi i de la festa de disfresses. A la Fira del vi havia  sortides a l’esglèsia, oficina festival i cap a la residència. El regidor va dir que si feim un pla de seguretat ens quedariem molt limitat, aplicaran el seny segon la festa. Va concloure dient que la festa de disfresses té més complicació ja que hi ha més trull.

Al final pensam que tot és un tema de voluntat, el que si que que consideram és que cal descarregar d’activitats el claustre, i que s’aprofiti més Can Escarrintxo

- Tenen alguna idea concreta de que pensen fer amb l’herència del  bar Caty? Pensen tractar el tema amb els grups de l’oposició?

Va contestar el batle que encara no tenen idees concretes sobre el tema

- Ha començat la temporada i continuam sense la nova ordenança d’ocupació de la via pública que es va aprovar inicialment de forma urgent fa un any, teòricament per posar-la en marxa la temporada passada... La darrera reunió sobre el tema la vam fer en novembre de l’any passat. Com pensen regular l’ocupació enguany?

Va contestar el batle es manté el sistema de l'any passat.

O sigui que a l’igual que va passar a la passada legislatura, PP i Lliga s’han acovardit i aquella ordenança que havia que aprovar per urgència a principi del 2011 dormirà com l’anterior projecte d’ordenança de la passada legislatura.

- Ja han passat dos mesos i encara no s’han  fet els informes respecte a l’auditoria aprovats al ple de febrer. Una feina que hauria de ser prioritària per aclarir les greus irregularitats assenyalades en la mateixa. Què esperen?

Va contestar el batle que es faran.

Un tema molt seriós que sembla que no interessa posar en marxa ni a PP ni a Lliga. Tres mesos i encara ni han comanat la feina que ha de fer personal de l’Ajuntament.

-Respecte al Festival no ens han contestat preguntes que els van enviar fa més d’un mes:

   - Després de la reunió amb Valent s'ha fet qualque informe? contracte?

   - També ens agrairia saber les explicacions que ha pogut donar del director del festival respecte a  les 325 entrades de protocol que va utilitzar, explicacions respecte a per què no va contestar als requeriments d'informació que se li van fer des de l'Ajuntament. També voldriam còpia d'aquests requeriments i respostes.

El batle va contestar que pensa que no hagut mal us de les entrades. Va afegir que nguany volen posar preus més assequibles.

Ens agrairia saber en que fet objectiu o document es fonamenta el pensament del batle. Respecte a la rebaixa de les entrades ens sembla més que necessària.

  - Quantes vegades s’ha requerit per escrit a Demarcació de Costes que actuí als fondejos irregulars de la Badia?

Va contestar el batle; una o dues.

O sigui confirmam que a pesar de fer projectes de pantalans i pressupostar 25.000 euros per projectes de fondejos s’ha fet poca feina en demanar a l’administració responsable solucions al tema

- Respecte a les ovelles mortes del batle aparegudes a la Carretera vella de Lluc quina de les dues versions que ha donat el batle a la premsa és vertadera; les havia enterrar i van aparèixer al camí o van morir al mateix? Si segon va declarar el batle  fa dies sabia que es trobaven mortes al camí, una de les rutes de la biodiversitat que van presentar fa poc, perquè no les va retirar  immediatament.? Si el Batlle no te res a veure amb l’abandonament dels animals morts, per què ha parlat de persecució política? Per què no s'alegra que hi hagi ciutadans que denuncien fets que al cap i a la fi ens perjudiquen a tots?

El batle es va aturar de llegir i respondre les nostres preguntes just a l'arribar a aquesta. Per què no vol aclarir al ple tot el que ha anat dient a la premsa sobre aquest tema?

Comentaris

Pepe

Re: Un bon grapat de temes interessants. Respostes al precs i preguntes d'abril.

Pepe | 14/06/2013, 16:04

Bones Pedro, cada vegada que denunciam un comportament irregular o mangarrufa a l'Ajuntament i fa ja uns quants anys que el fem s'ens acusa d'atacs o manies personals, ja estam acostumats és una feina ingrata a la que estam poc acompanyats però que consideram que ha ajudat a regularitzar unes quantes situacions a l'Ajuntament i a millorar la gestió pública.
Alternativa ha lluitat i lluita per una Empresa Pública millor i això inclou complir el que marquen els convenis i la llei.

Pedro

emser

Pedro | 14/06/2013, 14:56

Me perdonareis si escribo en castellano, però el mallorquin, aunque lo entiendo, no lo se escribir.
si me lo permitiis, rompere una lanza en favor del encargado de emser, al que conozco, como creo que lo conoce todo el pueblo, por varios motivos.
El primero y mas importante, es que esta mas que claro que esto es motivo de una persecución personal, no se si política, o individual, y de eso se esta dando cuenta todo el mundo, o por lo menos las persones con quien he estado hablando.
Hay otros trabajadores en situaciones similares, y nadie dice nada, o sea que esta clarísimo que van a por el, se ve que aquí donde està, a alguien le molesta, o alguien quiere su sitio.
Resulta curioso que despues de unos 15 años (no conozco la fecha exacta) de desempeñar un trabajo, con una trayectoria ascendente que todo el pueblo conoce, ampliando Servicios, organizando el Trabajo de una flota de vehiculos, taller mecanico, y una plantilla de trabajadores................ ahora tiene que demostrar que sabe hacerlo, mediante pruebas selectivas ?????
Totalmente surrealista.
Cosas como estas, son las que hacen que las administraciones públicas funcionen.....Perdón, que no funcionen.
Si una cosa funciona bien, y además va mejorando, dejalo, no lo toques, a no ser que tu intención sea destructiva.
y por lo que veo, Alternativa, o a alguien de alternativa, le molesta que emser funcione.
En cuanto al "Tofol" solo le pediré que se autoconteste una pregunta.
Si fueras empresario y tuvieras un trabajador que hiciera exactamente lo que haces tu. Le pagarias la nomina ????
Contéstate sinceramente

jrv

anònims

jrv | 13/06/2013, 09:44

Certament és així Pepe, però evidentment no ofen qui vol, per mi el mes lamentable és que majorment els anònims no aporten res pel comú, tan sols excepcionalment, lo negatiu està en que s'esforçen, dins les seves limitacions, en convertir un blog de prestigi i lloc de trobada i diàleg, en una especie de llooc on amollar cotorrades i denostar altres conciutadans...però on no ni ha, no ni cerquis..

Pepe

Re: Un bon grapat de temes interessants. Respostes al precs i preguntes d'abril.

Pepe | 13/06/2013, 00:26

És menyspreable com alguns utilitzen l'anonimat per insultar a membres de la nostra assemblea, el que demostra la seva falta d'arguments.

jrv

Surrealisme...

jrv | 12/06/2013, 10:41

El "debat" que jo en diría discussió descalificadora sobre les proves sel·lectives a Emser, i per això perd rigor, no hi veig profit col·lectiu:
- No se en que ni on el conveni col·lectiu impedeix fer proves de promoció interna, quan és tot el contrari i no infringeix cap llei o dispossició superior .
En tot cas, el conveni és un acord entre dues parts, un contracte col·lectiu al cap i a la fí, i ja fa estona que s'hauria d'haver negociat el nou d'haver volutat de millorar i fer feina. I tinc entés que si no se negocia no és per culpa dels representants dels treballadors, ans al contrari.
En quan a l'expressió de "Tòfol" que que "qualsevol persona amb els estudis necessaris", jo diría mes be" Qualsevol persona amb els coneixements i l'aptitud òptima per la feina a fer i tasques a dessenvolupar" que massa sovint els que determinen les proves i examens no en tenen ni p. idea.
Encara que qualcú califiqui a "Tofol" de inútil, amb el que no estic en absolut d'acord, i és injust i innecessariament ofensiu, hi ha gent a aquest Ajuntament amb molts de tìtols , però amb capacitat mes que dubtosa i activitat i utilitat laboral casi nula de profit pel poble,(per ells si, clar) i inclosos molt sovint regidors i regidores, d'ara i d'antes que no saben de que van, però la seva vanitat i soberbia els inpedeix assessorar-se o demanar als que consideren de nivel mes baix...
Com va dir va molts anys un regidor al dimitir oiat de no poder fer casi res de profit davant el mur d'ineptitut política i de gestió:
Don les gracies al personal d'aquest Ajuntament, que fa que el desgavell no sigui tan manifest"

Pep

RESPOSTES

Pep | 12/06/2013, 08:51

Tofol, imagino que no estàs interessat en presentar-te a les proves selectives? Només faltaria que la teva inutilitat manifesta en el area de serveis la volguessis traslladar a EMSER, una de les coses que millor funciona l'Ajuntament.

Pepe

Re: Un bon grapat de temes interessants. Respostes al precs i preguntes d'abril.

Pepe | 11/06/2013, 23:35

Sabem que ha hagut al manco una reunió entre representants d'un dels bandols i l'Ajuntament però no ens han informat de res més, tot d'una de saber alguna cosa us informarem.

tofol plomer

respotes

tofol plomer | 11/06/2013, 23:26

Es molt curios que l‘Ajuntament, o el regidor responsable d‘EMSER, es recolzi en que no pot fer oposicions internes per cobrir una plaza d‘encarregat del fems per culpa del conveni. Si no es possible fer proves internes es poden fer externes i donar oportunitat a qualsevol persona amb els estudis necessaris per obtenir la plaza. Tampoc es excusa el dir que el govern no permet proveir places, ja que aquesta va caducar ja fa sis anys quant la prohibicio es d‘enguany. No sera que hi ha altres interessos?

Cavall fort

El Club Equitació Pollença ha de complir el conveni.

Cavall fort | 11/06/2013, 20:05

¿que heu sabut res més, del club equitació Pollença?

Alternativa per Pollença

Re: Un bon grapat de temes interessants. Respostes al precs i preguntes d'abril.

Alternativa per Pollença | 11/06/2013, 10:28

Ens sembla totalment lamentable que el batle encarregui informes tècnics en referència a la Carretera Vella de Lluc i els presenti al Consell sense informar ni consultar als partits de l'oposició com és el seu deure.

Alternativa per Pollença

Ultima Hora

Alternativa per Pollença | 11/06/2013, 09:07

El Ajuntament invertirá 150.000 euros en el edificio Guillem Cifre de Colonya
A cambio, la caja de ahorros cederá el uso del inmueble veinte años más.

h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/ajuntament-invertira-150-000-euros-edificio-guillem-cifre-colonya.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb