URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El prestigi del Festival mereixia una contractació ben feta

Alternativa | 27 Juny, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Nota de premsa conjunta d’Alternativa, PSOE, UMP, PSM i no adscrits:  El prestigi del Festival mereixia una contractació ben feta

Els grups Alternativa, PSOE, UMP, PSM i no adscrits denunciam l’actitud antidemocràtica  i irregular del batle que s’ha botat l’acord del darrer Ple a l'hora de fer la contractació del director artístic del Festival, a l’hora fent una contractació més que criticable, manipulant el negociat amb un únic objectiu, contractar al senyor Valent per demostrar que ell pot fer el que vol, ja que el que menys sembla que l’importi és el festival. Davant aquesta actitud demanam que delegui l’àrea de cultura en un altra regidor pel bé de la cultura a Pollença. 

__________________________________________________

Al ple de maig es va aprovar la moció que presentàvem de forma conjunta (Alternativa, PSOE, UMP, PSM, Esquerra i No adscrits) demanant que el batle tingués  en compte l'opinió de la majoria del Ple a l'hora de fer la contractació del director artístic del Festival. Una moció que ja vàrem presentar en el mes d’abril per urgència i que per manca de temps no va poder ser debatuda. Durant el debat el batle no va informar que ja havia fet un decret de batlia el mateix matí del ple per fer la contractació del director artístic del Festival, un decret que es botava el que li havíem demanat per escrit els grups de l’oposició un mes abans del darrer ple. Una actitud antidemocràtica i poc responsable ja que la seva intenció ha quedat molt clara fent un decret el mateix dia del ple, d’aquesta manera s’assegurava no haver de complir la moció ja que amb els 9 vots dels regidors que la presentàvem s’hagués aprovat.  Per tant, ha actuat d’esquenes i el resultat ha estat cap consens amb els 9 regidors de l’oposició. Entre d’altres coses ni va consensuar els noms de les altres dues persones, a més d’en Joan Valent, a les que s’havia de convidar al contracte negociat, ni el contracte ha estat per un any, sinó per dos prorrogables fins a tres. A més a més tampoc ha tingut en compte les advertències i recomanacions dels informes tècnics de l’any passat.

 

Una vegada més el batle ha actuat de forma autoritària menyspreant a la majoria del ple. Per si no fos ja suficientment greu saltar-se la voluntat democràtica del ple, la convidada a les altres dues persones ha estat una manera de vestir l’expedient per sortir-se’n amb la seva. Els dos convidats al negociat sense publicitat express (només se’ls ha donat cinc dies per contestar) per dirigir el Festival han estat un director de teatre; Ferran Madico Rodriguez i Malcom Otero Barral, un escriptor. Dos perfils allunyats del que ha de ser el director artístic d’un Festival que fins l’any 2012 havia estat només musical i al 2012 essencialment musical.  A més a més sembla que els dos noms han estat suggerits pel propi Valent i el seu entorn, de fet l’escriptor Malcom  Otero  va dirigir el cicle de literatura, per tant, és evident el seu grau de proximitat a ne’n Joan Valent, i per aquest any el mateix Sr. Otero ja s’anuncia com a coordinador del cicle de literatura emmarcat dins del festival d’aquest any, un festival que segons el batle encara no te cap informació, no obstant haver-hi cartells i informació que ha sortit en alguns mitjans de comunicació. Respecte a Ferra Madico alguna de les seves obres ha estat produïda per Elsinor, productora amb la qual Joan Valent va organitzar el darrer Festival.

 

En definitiva, es va fer un negociat totalment manipulat per facilitar la direcció d’en Joan Valent del Festival 2013 i 2014 amb la possibilitat de fer-ho també al 2015, i per tant, sense cap voluntat de fer el millor pel festival cercant la millor oferta. De fet només en Joan Valent s’ha presentat al negociat.

Ja és ben hora que el batle faci autocrítica i assumeixi la deixadesa intencionada que ha tingut en relació en aquest tema (en varies ocasions ha arribat a dir que aquest tema no li interessa) ja que s’han passat 4 mesos sense fer res amb el festival i ara no fan res més que lamentar-se cercant excuses i dient que l’oposició posam pegues. El que hem demanat aquests quatre mesos ha estat una reunió. Si això és posar pegues què pretén aquest equip de govern? Tenir una oposició que diu amen a tot, inclús a les coses mal fetes?.

La nostra responsabilitat com a regidors és fer complir la llei no només en el cas del festival sinó en tots els contractes de l’Ajuntament. En les dues darreres edicions del festival cap de les contractacions va contar amb cap informe tècnic negatiu i l’única cosa que esperam és seguir per aquest camí. No podem tolerar una passa enrere en aquest sentit. Consideram que la salvaguarda del prestigi del Festival mereixia que el director artístic fos contractat amb totes les garanties legals necessàries i amb la màxima transparència, condicions que no s’han complit a causa de les decisions preses per l’equip de govern amb el Batle al capdavant.

L’equip de govern és qui té la competència de gestionar el festival i és lamentable trobar-se a més a més a finals de juny sense una programació, un reflex dels quasi 5 mesos d’inoperància i deixadesa amb aquest tema.

Rectificar és de valents i convindria que el batle tingués més valentia en aquest sentit assumint la seva falta de capacitat per gestionar l’àrea de cultura, especialment el festival, i delegant aquesta àrea en un altra regidor que tingui més interès i que per tant dediqui més hores de les que hi ha dedicat el batle, que amb la situació que tenim podem dir que han estat ben poques, tot i tenir dedicació exclusiva.A veure si som capaços de portar aquest vaixell a bon port.

 Organitzar bé un Festival és alguna cosa més que fer uan reunió precipitada i fer-se la fotografia.

 

Comentaris

Maria A.

Re: El prestigi del Festival mereixia una contractació ben feta

Maria A. | 28/06/2013, 12:57

Gracias por la info.

Altenativa

Re: El prestigi del Festival mereixia una contractació ben feta

Altenativa | 28/06/2013, 10:35

Si no vam errats és en Àngel Domínguez director d'Elsinor -Fiordiligi la productora amb la que fa feina en Valent.

www.elsinor.info/index.html#eventosrealizados

Maria A.

Festival

Maria A. | 28/06/2013, 09:34

Está claro que al alcalde no le importa el festival. No solo hay que pedir que delegue en otro cultura lo que hay que pedir es su DIMISÓN YA por pasar olímpicamente del resto de partidos. Así no se puede gobernar un pueblo donde solo se hace lo que uno quiere.
Por cierto, quien es este que esta en la foto y que no es un regidor ni Valent?

Alternativa

Re: El prestigi del Festival mereixia una contractació ben feta

Alternativa | 27/06/2013, 20:13

A punt de començar el ple que podeu escoltar a Ràdio Pollença , la votació la comentarem al facebook.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb