URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El PP ha de rectificar. Sí a la política municipal, sí als docents, sí als fondeigs gratuïts...

Alternativa | 28 Juny, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Al ple va faltar la regidora no adscrita, na Malena Estrany, per malaltia.

Estam satisfets amb l'aprovació de la moció que presentavam en contra de l’avantprojecte de llei per a la racionalització i la sostenibilitat de l’administració local (veure moció), i de les que hem signat amb altres grups: moció de rebuig a la implantació obligatòria del decret sobre el tractament integrat de llengües TIL als centres educatius (som el primer municipi en donar suport a la vaga indefinida proposada per l'Assemblea de Docents contra el TIL),  i la moció d'urgència sobre la defensa del fondejo gratuït a la punta de l'Avançada que amb l'aprovació l dels preus del Festival amb estat els punts més debatuts i polèmics del ple.

1.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària celebrada dia 26 de març de 2013. Aprovada per unanimitat.

Vam demanar un petit canvi a la pàgina 7 de l'acta on parla de regularitzar el manteniment dels pous, realment hauria de dir de les bombes impulsores del Port de Pollença. 

2.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió extraordinària celebrada dia 7 de juny de 2013. Aprovada per unanimitat.

3.- Pressa de possessió del Sr. Francisco Javier Barba Martín del càrrec de regidor d’aquest Ajuntament.

Va prendre possessió el regidor del PSOE que sustitueix a na Mª del Mar.

4.- Resolució d’al·legacions i aprovació definitiva, si procedeix, de l’expedient de  desafectació parcial de l’edifici del centre de dia de Pollença. Aprovada per unanimitat.

Només s’ha presentat una al·legació ; l'edifici no està a l'inventari de bens municipal, cal recordar que aquest  està aturat des de 1989. Precisament una de les nostres peticions, que va ser acceptada, a la negociació dels pressuposts del 2013 va ser posar una partida per realitzar aquest inventari de bens i que posar una partida. L’al·legació es rebutja amb un  informe de la Secretària (podeu llegir l’informe). Vam donar les gràcies a la Secretària i al ciutadà que ha al·legat ja que la feina d'una i d'altre deixa en evidència la necessitat de millorar aquest tema i a la fi tenir un inventari de bens municipals actualitzats.

5.- Aprovació, si procedeix, de la imposició i ordenació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per la prestació de serveis assistencials Patronat municipal Residència Social Santo Domingo. Aprovada per unanimitat. Aprovada per unanimitat.

 Una ordenança important de la que es va parlar molt a la passada legislatura però mai es va arribar a presentar al ple. Vam donar l'enhorabona a l'equip de govern per donar aquest pas que ajudarà a millorar l'equitat en el pagament de les places i garantir millor la seva sostenibilitat. Procurarem presentar al·legacions per millorar-la ja que és una aprovació inicial.

6.- Aprovació inicial, si procedeix, de la modificació puntual de l’ordenança reguladora del preu públic per assistència als concerts Festival internacional de Música de Pollença. Aprovada amb els vots a favor de PP, Lliga, CiU i UMP. La resta de regidors ens vam seure entre el públic.

Al mateix inici del ple  ens ha donat la proposta dels concerts del Festival, una proposta ben trist; cinc concerts:

- Dos concerts de l' Orquesta Sinfònica Balears: Estarellas i Cinema.

- Història d'un soldat.

- The World Orchestra Amor Brujo.

- Claudi Arimany (Trio). 

Els preus proposats entre 35 i 20 euros només amb dues categories; primeres files i la resta al centre, es llevaria la categoria de les cadires laterals.

 Estam d'acord amb la rebaixa de preus al Festival però tal com el batle ha fet les coses, de forma autoritària i d'esquenes al ple, és impossible votar a favor. Els set regidors d'Alternativa, PSOE, PSM. Esquerra i en Tome Fuster ens hem assegut al públic per no votar. En principi haviam decidit votar en contra però després de parlar amb els altres grups de l'oposició hem considerat que era millor no votar ja que realment estam a favor de reduir el preu de les entrades que és el que es proposava però voliam protestar per les formes del batle a aquest tema. Ara el més important és que era una aprovació inicial i intentarem consensuar unes al·legacions amb la resta de grups de l'oposició per millorar els preus.

7.- Moció d’Alternativa, PSOE, PSM i Esquerra en contra de l’avantprojecte de llei per a la racionalització i la sostenibilitat de l’administració local (veure moció). Aprovada amb els vots a favor de Lliga, Alternativa, PSOE, CiU, PSM, Esquerra i Tomeu Fuster i abstenció de PP i UMP.

L'Avantprojecte ha anat millorant des de la seva presentació inicial en febrer però no deixa de ser un pas més en l'ofensiva neoliberal del PP que vol disminuir el sector públic a la seva mínima expressió, desmantellant aquelles estructures que no resulten econòmicament rendibles i disposant el trasllat a mans privades, de totes aquelles que resulten rentables a interessos econòmics. A la moció vam introduir un punt pràctic  que és elaborar un informe de com afectaria l'aplicació d'aquesta llei, en el seu redactat actual, a l'Ajuntament, inclòs el seu personal, i per a la ciutadania

8.- Moció d’Esquerra i PSM sobre l’exercici de la sobirania fiscal a l’Ajuntament de Pollença (veure moció). Rebutjada amb els vots en contra de PP i PSOE, abstenció de Lliga, Alternativa, CiU i UMP i vots a favor d'Esquerra, PSM i Tomeu Fuster.

Un informe previ  de l'interventor indica que a data d'avui, no existeix cap delegació que permeti a l'ATIB participar en la gestió o recaptació de l'IVA o IRPF. Per tant, qualsevol ingrés efectuat per l'Ajuntament a l'ATIB per aquest concepte, no tindran els efectes liberatoris establerts en la normativa tributària. L' Interventor  va participar al ple i va dir que encara que s'aprovés el no faria el que demana la moció ja que no és legal. A més a més va afegir  que  es podria considerar deutor a l'Ajuntament i per tant deixar de rebre ajudes, subvencions per part de l'estat.

Estam d'acord amb el sentit de la moció d'aconseguir una fiscalitat més justa per les Balears, com ha dit el nostre regidor en Miguel no n'hi ha dret a que mentre l'Estat inverteix 1.920  milions d'euros en estalviar 50 minuts en tren entre Madrid i Alicante a Balears ens trobem amb les mancances actuals. Però no tenia massa sentit aprovar una moció que a la pràctica podria perjudicar als ciutadans de Pollença.

9.- Moció presentada per PSM. CiU, Lliga, Alternativa i PSOE de rebuig a la implantació obligatòria del decret sobre el tractament integrat de llengües TIL als centres educatius. (veure article). Aprovada amb els vots a favor de Lliga, Alternativa, PSOE, CiU, PSM, Esquerra i Tomeu Fuster i  l'abstenció de PP i UMP

No trobareu cap docent que defensi ell Decret del tractament integrat de les llengües (TIL), ni tan sols al PP. El mateix batle va acceptar que el govern del seu partit havia actuat amb una improvisació total i que havien donat lloc a una tensió i un enfrontament absurd, S'ha d'escoltar als professionals i els del PP són els primers responsables d'evitar la imposició d'aquest Decret. Som el primer municipi en donar suport a la vaga indefinida dels docents, si el govern no rectifica, i esperam no ser els darrers.

10.- Propostes/Mocions d’urgència

Moció d'urgència sobre la defensa del fondeig gratuït a la punta de l'Avançada presentada per Alternaiva, PSOE, CiU, UMP, PSM, Esquerra i Tomeu Fuster . Aprovada amb els vots a favor d'Alternativa, PSOE,CiU, UMP, PSM, Esquerra i Tomeu Fuster i l'abstenció de PP i LLiga.

A la moció demanam:

Primer.- Demanam al batle que encarregui via urgència d’un informe tècnic i jurídic amb l’objectiu de poder fer ús de la via administrativa i/o judicial amb l’objectiu de garantir el fondeig gratuït a la Punta de l’Avançada a boies correctament instal·lades o de forma  controlada i vigilada a zones d'arena disponibles. En tot cas evitant en qualsevol cas el fondeig sobre posidònia o sobre els esculls o altines.

Segon- Notificar per via d’urgència a la Conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears que aturi de manera immediata el cobrament de l’esmentada taxa als fondejos de la Punta Avançada i que es permeti el seu fondeig gratuït.

Tercer- Demanar a la Conselleria de Medi Ambient que s'abordi la problemàtica dels fondejos d'una manera global, considerant les actuacions a realitzar a tota la badia, considerant la preservació mediambiental i l'atractiu turístic i evitant l'afany recaptatori en les mesures que es prenguin.

Un llarg debat; el batle ha dit que estava d'acord amb el sentit de la moció, encara que ens va demanar la seva retirada... que era un tema social... bla, bla, bla... La qüestió és que el seu partit va ser el que va posar el fondejo de pagament al 2001, un regal que ens va fer en Jaume Matas quan era ministre de Medi Ambient, i ara el seu partit ens posa el fondejo de pagament a la Punta Avançada. És el PP el que fa un negoci amb l'excusa d'una protecció a la que no creu.

II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

Es van fer les 00:00 sense arribar a aquest punt. Portam dos plens sense precs i preguntes.

1.- Informació/ Dació de comptes de Batlia

2.- Precs i preguntes.


 ENCARA PODEU VOTAR AL PLESBISCIT CIUTADÀ.

 


 

 

Comentaris

Pepe

Re: El PP ha de rectificar. Sí a la política municipal, sí als docents, sí als fondeigs gratuïts...

Pepe | 29/06/2013, 13:50

Crida l'atencióque el portaveu de CiU centri un comentari en el que hem dit altres partits de l'oposició i no faci cap referència a les que segon CiU són declaracions falses del batle tan al diari Última Hora com Punt Informatiu dient que el pacte estava pràcticament fet i que el PP ja havia acceptat les condicions de CiU.
També crida l'atenció que parlen de que volen donar estabilitat a l'equip de govern que és un desgavell però durant mesos no hagin publicat pràcticament res sobre el desgavell del que parlen.
Estic expectant esperant veure que diuen de la programació del Festival i del que diu la premsa avui d'estendre el Festival de Pollença a Alcúdia.

sisi

sisi

sisi | 29/06/2013, 10:11

Si, la posición que ocupa cadascu...

Que veniem d'amoretes

Re: El PP ha de rectificar. Sí a la política municipal, sí als docents, sí als fondeigs gratuïts...

Que veniem d'amoretes | 29/06/2013, 01:01

Anònims que ves a saber si son realment de CiU o alternatius disfressats que d'això en saben molt... (vaga i no en feim, no feim anònims i les xarxes plenes...) Però el pitjor de tot és que membres d'A amb nom i llinatge dia rere dia indulten a persones que estan darrera unes sigles i als seus regidors amb faltes de respecte i befes com les del darrer comentari d'en PePe. Crec que tota aquesta voragine de resentiments i anònims, d'un i altre costat que quedi clar, ha fet perdre els papers al portaveu i cap de llista d'Alternativa i això és un greu error per part seva. Ja que és un representant del poble fent befa d'altres representants del poble, cal saber cada un la posició que ocupa, per lo bo i per lo xarec.

Jo i un Pastor.

ja ho val

Jo i un Pastor. | 28/06/2013, 21:10

Pels comentaris d'aquests dies als diferents blogs de partits que tenen els comentaris oberts, deduesc que els militants de CIUP han decidit fer la feina bruta al PP, atacant als partits de l'oposició...

ido

Gran notícia

ido | 28/06/2013, 21:07

Torna UM amb el nom de PI i alguns rebotats del PP...

Alternativa per Pollença

Re: El PP ha de rectificar. Sí a la política municipal, sí als docents, sí als fondeigs gratuïts...

Alternativa per Pollença | 28/06/2013, 09:27

El Consell d'Administració de Ports IB autoritza dos convenis de col•laboració per al control de l'estacionament i el manteniment de les zones enjardinades dels ports de Pollença i Porto Cristo.
www.caib.es/pidip/comunicats/com-ficha.do?lang=ca&codi=8588680

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb