URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Suport al documental "Mort accidental d'un immigrant"

Alternativa | 30 Juny, 2013 00:01

Estimats amics i amigues,

Alpha Pam moria el passat mes d'abril d'una tuberculosi,  a causa de l'exclusió sanitària provocada per les polítiques d'austeritat que pateix l'Estat espanyol. Però el cas d'Alpha Pam no és excepcional. Per aquest motiu, un grup de professionals del sector audiovisual hem posat en marxa un documental per contar la seva història i que aquest tipus de successos no tornin a repetir-se. Veure vídeo.

Aquest documental és una crida a la societat  en el seu conjunt. La mort d'un ciutadà jove, fort i vital d'una malaltia curable ens obliga a fer una profunda autocrítica. El cas d'Alpha Pam ha aixecat una polseguera política i social a Balears, i en bona part de l'Estat, que poc a poc va amainant. Amb el temps, tot tornarà a una "normalitat" que, al nostre parer, no és tal. Aquest treball vol lluitar contra l'oblit d'un succés gravíssim que s'ha d'investigar a fons. També esdevenir una eina de divulgació i de denúncia en mans d'aquelles organitzacions i ciutadans que treballen en el camp social. En aquest sentit, el documental es certificarà amb una llicència oberta perquè pugui distribuir-se de manera lliure i gratuïta. 

"Mort accidental d'un immigrant" pretén, a través de l'història d'Alpha Pam, posar cara a la falta d'assistència que pateixen milers de persones a l'Estat espanyol des que la promulgació del Decret llei per part del govern de Rajoy els ha retirat la targeta sanitària. I per poder fer-ho amb l'autonomia i llibertat de criteri que proporciona la independència econòmica, hem habilitat un crowdfunding a Goteo: 

http://goteo.org/project/muerte-accidental-de-un-inmigrante 

i un compte a Caixa Colonya:

2056 0004 44 4102006252. 

La veu de Kalidou, amic d'Alpha Pam, i d'altres persones relacionades amb aquest cas, donaran a conèixer el que ha passat i intentaran trobar resposta als interrogants que envolten aquesta tragèdia. Amb el cas d'Alpha Pam com a exemple recent i proper, aquest documental analitzarà la situació que els immigrants sense papers viuen des de que els va ser retirat el dret al lliure accés a la sanitat pública i gratuïta. Un drama que dia a dia segueix afectant a un bon nombre de ciutadans.

Els promotors d'aquest documental porten la seva motxilla carregada d'experiències d'àmplia repercusió com "Memòria i Oblit d'una guerra", "Estat d'Exili" i "Monstres de ca meva", entre d'altres. Un equip unit per una irrefrenable inclinació cap a la temàtica social i format per Javier González, Magdalena López-Baisson, Núria Abad, Nofre Moyà, Alberto Jarabo i Pedro de Echave. 

Si us plau, ajuda'ns a difondre aquest projecte entre els vostres contactes.

GRÀCIES. PROJECTE ALPHA. proyectoalphapam@gmail.com

Més informació:

Facebook: https://www.facebook.com/ProyectoAlpha

Twitter: https://twitter.com/ProyectoAlpha1

Blog: http://alphadocumental.wordpress.com/

 

 

 

 

Comentaris

Alternativa

Re: Suport al documental "Mort accidental d'un immigrant"

Alternativa | 30/06/2013, 09:52

"A la punta avançada no hi ha posidònia"
Els veïns contraris a la taxa es plantegen denunciar la Conselleria de Medi Ambient
www.arabalears.cat/balears/punta-Avancada-no-ha-posidonia_0_947305432.html

Alternativa

Re: Suport al documental "Mort accidental d'un immigrant"

Alternativa | 30/06/2013, 09:51

La rebelión de las barcas en Punta Avançada.
www.diariodemallorca.es/part-forana/2013/06/30/rebelion-barcas-punta-avancada/856690.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb