URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Un Festival multimunicipal?

Alternativa | 01 Juliol, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Al darrer ple es va aprovar inicialment la modificació puntual de l’ordenança reguladora del preu públic per assistència als concerts Festival internacional de Música de Pollença. Aprovada amb els vots a favor de PP, Lliga, CiU i UMP. La resta de regidors ens vam seure entre el públic.

Com us vam informar a la comissió informativa (el divendres anterior al ple) haviam demanat  conèixer abans del ple el programa del Festival (a la premsa ja s’havia anunciat alguns concerts)  per saber de què fixam els preus.

Just al moment d’arribar al ple s’ens va donar un trist paper amb una proposta només de cinc concerts, i al qual es suprimien les 150 localitats per la tarifa C (localitats amb visibilitat reduïda) que si que s’havien previst a  l’ Estudi econòmic. previ. Una mostra més de l’improvisació amb la que s’està actuant al Festival. Només es consideren dues categories de preus; de 238 localitats per la tarifa A (files 1 a 7), 334 localitats per a la tarifa B (files 8 i següents)

Tres es consideren categoria 1 o sigui  35-30 euros:


- Dos concerts de l' Orquesta Sinfònica Balears: Estarellas i Cinema

 

- The World Orchestra Amor Brujo.

 

Un categoría 2. 30-25 euros:


- Història d'un soldat.


I l’altre categoría 3. 25-20 euros


- Claudi Arimany (Trio).

   Al ple el batle es va dedicar bàsicament a atacar als grups de l’oposició afirmant com també  ha declarat a la premsa de que no col·laboràvem i només posàvem traves  al Festival. Això no és veritat  com li vam dir al ple i és pot demostrar fàcilment. Com ja vam resumir a l’article “Festival del 2012 al 2013. Conèixer el passat”. Després de la reunió express entre  PP-Lliga i CiU i Joan Valent, la resta de partits (9 de 17 regidors) vam registrar la petició d’una reunió per explicar-nos la nova documentació presentada pel Sr. Valent i l’informe tècnic al respecte. Reunió que mai s’ha fet.

Posteriorment (com vam explicar a l’article “El batle es va burlar del ple i la llei. Per entendre el present. Festival 2013” )tots els grups de l’oposició excepte CiU a més de presentar una moció vam registrar un document demanat millores al plec de condicions del negociat. No es van recollir les postres principals peticions (contracte d’un any i noms dels convidats negociats) però sí alguna de les mateixes. Una forma estranya de no col·laborar i posar traves al Festival no?

Per protestar contra les formes autoritàries i mentides del batle al ple els set regidors; d'Alternativa, PSOE, PSM. Esquerra i en Tomeu Fuster ens vam seure al públic.

Cal dir que a l’ordenança també es proposa delegar en la Junta de Govern la fixació o modificació de la quantia dels preus públics, punt amb el que no esta d’acord ja que el ple és un organisme més plural i democràtic que la Junta de Govern.

Pensavam que la setmana ja havia esgotat els disbarats de l’equip de govern en referència al Festival, quan el dissabte ens sorprenia la notícia al diari Última Hora de que el Festival de Pollença s’ estenia a Alcúdia on actuaria el compositor Michael Nyman dins el programa del Festival de Pollença! Quan nosaltres proposavam com alternativa a l'auditori d'en Moneo coordinar amb Alcúdia la programació del seu auditori no pensavam en el Festival que precisament és especial entre altres coses per l'entorn del claustre.

A la premsa també s’informava de que repetiria l’escriptor Eduardo Mendoza al cicle literari i que a la secció de cine es comptaria amb el director Juan Antonio Bayona (el orfanato i impossible). Igualment s’anunciava que enguany no hi haurà la participació de diversos patrocinadors a través de l’Associació d’Amics del Festival. Segon la notícia a final de setmana tendrem el programa complet del Festival que es concentrarà en agost.

Una vegada més els regidors que representam la majoria dels ciutadans, ens hem d’assabentar dels temes del Festival a partir de la premsa.  De moment amb la informació que tenim sembla que en Joan Valent  va esgotar en gran mesura la seva agenda a la passada edició del Festival. No entenem com volen convertir al Festival de Pollença en un Festival multimunicipal i dona la impressió que simplement es vol aprofitar la presència de Nyman a Alcúdia per omplir un programa de concerts molt curt i sense gran noms. Un programa que encara  no coneixem de forma completa i  ja estam a juliol...

 Per la nostra part ara ens centrarem en continuar aportant idees per millorar el Festival i intentarem consensuar al·legacions amb l'ordenança de preus amb els altres grups de l'oposició que ens coordinam 

 

L'Orquestra Sinfònica de Balears en vaga aquests dies ha fet dos concerts reivindicatius a la Plaça Major de Palma, on van interpretar música de cinema;Indiana Jones, La Pantera Rosa o Star Wars...

 

 

 

 

Aquesta és la informació que s'ens a donar a la Comissió Informativa sobre l'Ordenança

- Ordenança Fiscal.

- Memòria econòmica.

- Informe Intervenció.

A l’ Estudi econòmic. que s’ens va facilitar  indicava que els ingressos previstos a l’estudi econòmic del 2012  varen ser de 140.770 euros i les despeses previstes de 185.700 euros, però la realitat va ser ben distinta atès que les despeses totals del Festival, incloent la despesa relativa a la Direcció Festival varen ser de 223.604,57 € i els ingressos recaptats en concepte de venda de localitats de 69.760,75 €, assumint l’Ajuntament una despesa de 153.813,82 €.

Al 2013 les previsions són unes despeses totals del festival de 249.750 euros i d’ingressos 70.000 euros, assumint l’Ajuntament una despesa de 179.750 €.

L’estudi econòmic s’ha realitzat tenint en compte l’ocupació màxima del Claustre de Sant Domingo,  essent aquesta de 238 localitats per la tarifa A (files 1 a 7), 334 localitats per a la tarifa B (files 8 i següents) i 150 localitats per la tarifa C (localitats amb visibilitat reduïda) i proposava  un retall del 30 % del cost de les entrades del Festival, cosa que suposarà una assumpció major de despesa per part de l’Ajuntament o el contrari si com a conseqüència de la retallada es produeix una major assitència, i per tant, una major venda d’entrades.

A l’ Ordenança. que s’ens va facilitar a la comissió els preus eren els següents:

 

 

TARIFES A

TARIFES B

TARIFES C

CONCERTS CATEGORIA 1

35

28

21

CONCERTS CATEGORIA 2

31,5

24,5

17,5

CONCERTS CATEGORIA 3

21

17,5

14

CONCERTS CATEGORIA 4

14

10,5

7

Amb les següents reduccions:

a)            Gaudiran d'una reducció del 25 per 100 de l'import dels preus, les persones que acreditin ser titulars del "Carnet Jove", els menors de 14 anys gaudiran d´una reducció del 50% de la tarifa

b)            L´Ajuntament de Pollença posarà a la venda ABONAMENTS per l´assistència als concerts del Festival de Pollença, l´import de l´abonament resultarà d´aplicar les següents reduccions als preus dels concerts:

- Abonaments de 2 a 4 concerts...........Reducció del15%

- Abonaments de 5 a 7 concerts...........Reducció del 20%

- Abonaments de 8 o mes concerts.......Reducció del 30%

c)             Els residents al municipi de Pollença gaudiran d´una reducció del 10% de la tarifa del concert, en tot cas aquesta condició s´haurà d´acreditar correctament.

d)            Els alumnes i professors de l´Escola de Música de Pollença, així com els integrants de la banda de música, gaudiran d´una reducció en el preu del 25%.

Comentaris

Pepe

Re: Un Festival multimunicipal?

Pepe | 03/07/2013, 17:47

Un exemple de la desastrosa gestió del Festival es que podran presentar al·legacions a l'ordenança del preu de les entrades del concerts fins el 7 d'agost. Com el faran?

jrv

Anònims

jrv | 03/07/2013, 11:51

Es clar que és poden dir coses certes des de l'anonimat, encara que això no sigui freqüent, però no deixa de perdre credibilitat i l'efecte és que qui escriu és un embullós/a poc credible...

Pepe

Re: Un Festival multimunicipal?

Pepe | 02/07/2013, 21:49

La immensa majoria podiau utilitzar els vostres noms. No passa res per tenir opinions diferents i el debat crec que milloraria.

Jo si som de CiU!

Re: Un Festival multimunicipal?

Jo si som de CiU! | 02/07/2013, 20:13

I perquè ho faci des d'un anònim és menys cert el que he dit?
Com així no fas la mateixa pregunta a L'Ermità? Que pot ser el coneixes?

L'Ermita

Re: Un Festival multimunicipal?

L'Ermita | 02/07/2013, 13:47

Es el mateix que passaba amb UM. Tothom era apolitic a Pollença, pero els que podien, vinga a fer paelles i vinga a vendre loteria pel partit, i a canvi tal o cual feina comenada. Pero de donar la cara, res.

Pepe

Re: Un Festival multimunicipal?

Pepe | 02/07/2013, 09:42

I això mateix no el pots dir sense amagar-te

Jo si som de CiU!

Re: Un Festival multimunicipal?

Jo si som de CiU! | 02/07/2013, 08:32

No t'equivoquis Pepe. CiU exigeix noves formes d'actuar al PP si aquest vol pacte, per això ara no hi ha pacte.
I no crec que CiU utilitzi ni controli els trolls que en principi pugui pareixa que van a favor seu, a vegades crec que aconsegueixen l'afecte contrari. O pot ser tots els que diuen barbaritats a favor d'Alternativa els controlau i manejau des de la vostra formació? Jo no ho crec.

Pepe

Re: Un Festival multimunicipal?

Pepe | 01/07/2013, 22:56

Si CiU vol noves formes d’actuar, més consens, més diàleg, amb tots els partits polítics... Pensam que el camí no és cercar un pacte amb el PP i el camí tampoc és trolear amb el meu nom.

Alternativa per Pollença

Re: Un Festival multimunicipal?

Alternativa per Pollença | 01/07/2013, 00:09

Ens continuen informant del Festival a la premsa (Elena Vallés al Diario de Mallorca)a la part literària:
l'historiador Paul Preston, el periodista Jon Lee Anderson i el escriptor Andrés Trapiello.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb