URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L' estudi de mobilitat per a la semipeatonalització

Alternativa | 12 Juliol, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

El 12 de juny s’ens va presentar l’estudi de mobilitat per a la semipeatonalització del front marítim del Port de Pollença realitzat per l’empresa cinesi.

A l’estudi s’ha fet un treball de camp al mes de maig un dia laboral (entre les 9 i les 11), segon el qual els vehicles que arriben al Port de Pollença

Origen: Alcúdia. Total: 843 vehicles.

Direcció ronda: 49% Direcció primera línia: 51%

Origen: Pollença. Total: 961 vehicles.
Direcció ronda: 31%Direcció primera línia: 69%

A la zona estudiada hi ha 2.519 places d’aparcament. Un tema que es va destacar a la reunió és que la mitjana de cotxes per ciutadans a Pollença és superior a la de les Balears i que el volum de vehicles  ha crescut en número superior a les persones.

L’estudi aposta per la ruptura en els sentits de circulació per afavorir  la reducció del nombre de vehicles circulant en primera línia, a més de reduir la velocitat mitjana.

 

Les seves conclusions són:

- S’aconsegueix un ús més compartit i racional de l’espai públic, ordenant els diferents usos segons el mode de transport, tot donant més espai als vianants i als ciclistes. S’amplia la vorera al costat dels edificis, hi haura un carril bici i aparcaments en bateria diagonal.

- A més, es garanteixen itineraris de vianants accessibles per a Persones amb Mobilitat Reduïda, fins a la platja.

- La circulació de vehicles es pacifica, limitant la velocitat màxima a 30km/h, amb elements pacificadors. Tots els passos de vianants de primera línia seran elevats Es recomana la seva ubicació a prop de cruïlles. A més, d’aquesta manera es garanteix l’accessibilitat a les Persones amb Mobilitat Reduïda en igualar la cota del pas per a vianants i la vorera.

- Les bicicletes gaudeixen d’un espai reservat i degudament senyalitzat. pel costat del mar en ambdós sentits de circulació, deixant un carril reservat (no pintat) delimitat amb línia discontínua de dos metres d’amplada. Un dels temes que no ens va convencer va ser aquesta proposta de no pintar el carril bici i separar-ho amb discos incrustats en el sól . Guapo  però poc pràctic ja que no facilita que el carril sigui respectat.

La proposta per marcar el carril bici seria similar a aquesta:

 

- Es garanteix la circulació i accessibilitat del transport públic a primera línia i principals zones hoteleres i residencials.

- Per tal d’assegurar l’efectivitat de la proposta, és del tot necessari desplegar un pla integral de senyalització que orienti als no residents en funció de la seva destinació (platja, centre, port, hotel, etc.).

Temes que ens preocupen i  dels qual vam parlar a la reunió és el tràfic que hi haurà d’absorbir el carrer del bot, que es troba a una unitat d’execució que ha de realitzar l’hotel Pollença Park. També tenim dubtes sobre el model de fanals  de fusta que s’ha triat de moment. La fusta és molt guapa però si el manteniment no és l’adient  la imatge és penosa...

De moment és clar que les coses s’estan fent millor que el nyap que es va fer  a la passada legislatura, esperam que hagi més reunions per tractar i consensuar  el tema.

La visió general de la primera línia del Port de Pollença seria similar  a la de Lloret de Mar

 

Comentaris

Alternativa per Pollença

Re: L' estudi de mobilitat per a la semipeatonalització

Alternativa per Pollença | 16/07/2013, 16:34

Avui al diari Última Hora; "UMP se opone a las reformas circulatorias que prevé la peatonalitzación" (el podeu llegir als perfils d'UMP i nostro de facebook.

En aquest moment el més important és iniciar les obres enguany al finalitzar la temporada. Respecte al pla de mobilitat; una vegada que es va fer la circumval·lació, l'objectiu és afavorir la reducció del nombre de vehicles circulant en primera línia, a més de reduir la velocitat mitjana. Cal veure com funciona abans de criticar-ho.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb