URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Carretera Vella de Lluc, el defensor del poble espera documentació

Alternativa | 03 Agost, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Des de la Plataforma pro camins públics i oberts ens informen que han rebut notificació del defensor del poble en resposta a la seva petició sobre l’estat dels trams que no s’han recuperat de la carretera vella de Pollença a Lluc. En aquest cas, demanaven per les finques que desprès de l'execució de la recuperació, desprès del acord del consell, encara romanen tancades.
 
Un petit resum de tot el procés:
 
S'havia d’executar l’acord del ple del Consell, publicat al BOIB núm. 76 del 29-05-2012,  referent a la recuperació d’ofici del camí per part del Consell. Cal recordar que aquest conflicte està provocant demandes de diferents associacions ciutadanes que reclamen la recuperació d’aquest camí-carretera des del desembre de 2005, i que de moment, encara no s’ha resolt completament segons enten la Plataforma pro camins públics i oberts.

- El 18 de desembre de 2007 es publicava al BOIB núm. 187 la inclusió de la carretera Vella de Lluc a Pollença en el conjunt de camins titularitat del Consell de Mallorca, a més d’iniciar-se l’expedient per promoure i executar la delimitació.

- El 24 d’abril de 2009 es va aprovar l’inici de la delimitació de la carretera, un any i sis mesos per iniciar una delimitació que a dia d’avui està feta però que encara no s’ha executat. Per tant la carretera Vella de Lluc a Pollença hauria de ser transitable en tot el seu traçat, i el Consell Insular hauria de garantir el dret de pas de tots els ciutadans.

 Com podeu veuré al text adjunt, de momento el Consell Insular de Mallorca, no ha remés la documentació requerida al defensor del poble.

 

 

 

Comentaris

Pepe

Re: Carretera Vella de Lluc, el defensor del poble espera documentació

Pepe | 05/08/2013, 14:50

Gràcies per l'aportació Joana

Joana F

Doctor Carretero

Joana F | 05/08/2013, 11:49

JVR, totalment d'acord amb tu.
Salutacions.

JRV

Debat, banhaja qui l'encen.

JRV | 05/08/2013, 11:22

Estic ben d'acord a l'otorgament de la distinció al DR. Carretero i la recolzo, però me sembla, Joana, que no he vist opossició, simplement gent que se vol informar dels motius pels que els seus representants a l'Ajuntament l'han otorgat, fins aquí, tot ben normal.
Fins i tot si hi hagués oopossició, ho veuria ben normal. Son les regles del joc i drets democràtics, que si s'exerceixen des de el respecte, son legítims i convenients.
Jo com molts altres molleros i pollencins, hem estat beneficiats per la presencia i activitat sanitaria del Dr. Carretero , en una época en que la S. Social era molt deficient, i pesava mes una elitista "Certamen d'Arts plàstiques," tot i la seva trascendèncía, que no la salut i la seguretat dels habitants del nostre municipi.
Record la dessesperació i la indignació del mateig homenajeat, en ocassió de la mort d'una partera mollera per mor de no dispossar del mes elemental dispositiu metge al Moll...

Joana F

Doctor Carretero

Joana F | 05/08/2013, 10:41

Quant vaig veure que l'Ajuntament volia donar una de les distincions de la Patrona al "Doctor Carretero" vaig estar molt contenta, ja que apart de haver estat pacient seva, va fer molt de be per els "molleros" i la seva Sanitat, per tant no entenc aquest "debat" que s'ha montat.Per els "molleros" va esser un molt bon metge, no crec que les importas si era militar, "fan d'en Franco" o lo que li volgueu dir.Vivia a un pis a la plaça (Avui hi ha "Sa Nostra") i tenia la consulta a una habitacio de ca seva.Hi podies anar a cualsevol hora, i la seva dona o mado Maria, que hi feia feina, sempre te rebien molt be, i si el metge no hi era, podies esperar o elles te veniem a cercar a ca teva cuant ell arribava.
Tots aquest que criticau aquesta distincio... ¿El conexeu?Jo si, i molts de nins i nines de la meva generacio (50 anys)tambe.Quant hi havia un part, ames de la comara "Tossera" ell tambe hi era, i si duia medicaments de la Base ¿Que pasa?Crec que hi ha gent que com deim en bon mallorqui "troba lleu als hosos".Quant el varen destinar a Madrid, i nomes venia cualque temporada, se de molts dels seus paciens que no anaven a cap metge, i esperaven quell venges al Moll, a pesar de no tenir ja consulta, les rebia a la casa que tenia a dins la Base.Sincerament, crec que ha estat una de les distincions mes merescudes, igual que (si no la te)l'haurien de donar a titol postum al metge Llopis (un altre militar)tenia la seva clinica al Moll, i venia gent de tot Mallorca perque les curas dels seus problemes d'hosos.Les distincions de la Patrona haurien d'esser per recordar els merits que fan els nostres veinats per el be de Pollença (Cavallets, cabalgata d'els reis,Vi primitiu....)independentment de la seva ideologia politica i qui no es capaç d'entendre aixo....... crec que te un problema.

jr

Metge

jr | 04/08/2013, 09:43

"Mursiano", el Dr. Carretero fou, i afortunadament és sobretot, METGE.
Abans que militar,fou metge i la seva tasca amb els civils, especialmente amb les persones de pocs recursos econòmics del Moll fou exemplar. Moltissims pacients seus no hagueren de pagar, ni les visites, i molt sovint tampoc els medicaments.
Es ben cert que els militars recolzaren el règim den Franco, però dins els estaments militars, especialmente l'exercit de l'aire, hi havia militars que no estaven d'acord amb el règim dictatorial.
En quan al Batlle Siquier, tot i els seus encerts, que hi son, i el seu enfrontament que durà anys, amb un dels cacics locals, i que provocà la seva destitució, que no la seva dimissió, era el "Jefe >Local del Movimiento", cal que els democrates no ho oblidin...

Pepe

Re: Carretera Vella de Lluc, el defensor del poble espera documentació

Pepe | 04/08/2013, 01:17

Va ser batle entre 1964 i 1969, principalment es va comentar el mèrit de ser l'impulsor del Certamen Internacional d’Arts Plàstiques i el Festival de Musica clàssica.

Toni

Distincion

Toni | 03/08/2013, 23:51

Quin merit recollia el batle Siquier? ès que no ho sé, em sap greu

Pepe

Re: Carretera Vella de Lluc, el defensor del poble espera documentació

Pepe | 03/08/2013, 23:25

Al tema de les distincions sempre s'ha cercat la unanimitat dels grups i s'ha evitat fer del tema un debat polític però és clar que alguns pensen que no ha de ser així. Segueix pensant que és de mal gust però no m'amagaré.
Simplement dir que al cas del Doctor Carretero, se l'ha distingit per la seva feina com metge i cap persona de la nostra assemblea ha opinat en contra, tot el contrari he escoltat un bon grapat de testimonis sobre la seva feina excepcional i altruista.
Respecte al batle Siquier,la nostra assemblea no estava d'acord i vam escoltar testimonis de que es va beneficiar del seu càrrec dins la dictadura.
Ni a Alemanya ni a Itàlia es plantejarien fer un reconeixement a cap batle dels règims feixistes a no ser que hagués salvat vides humanes, que no és el cas.

Miquel Sánchez

Re: Carretera Vella de Lluc, el defensor del poble espera documentació

Miquel Sánchez | 03/08/2013, 22:56

Perdón, "es" buena persona (fail)

Miguel Sánchez

Re: Carretera Vella de Lluc, el defensor del poble espera documentació

Miguel Sánchez | 03/08/2013, 22:55

El Doctor Carretero era buena persona #findelacita

murciano

Re: Carretera Vella de Lluc, el defensor del poble espera documentació

murciano | 03/08/2013, 22:44

Carretero era franquista o militar en tiempos del franquismo?
Es que no lo se.

Miguel Sánchez

Re: Carretera Vella de Lluc, el defensor del poble espera documentació

Miguel Sánchez | 03/08/2013, 22:15

Porque el alcalde ya se cuidó que solo fuera su hotel el que tuviese piscina en primera linea, difícil de demostrar si es verdad o es mentira, pero como la persona que me lo dijo es de mi confianza, por lo tanto no es oro todo lo que reluce

Paco

Re: Carretera Vella de Lluc, el defensor del poble espera documentació

Paco | 03/08/2013, 22:09

seria interesante saber porque se puede distinguir a un militar franquista y no a un alcalde franquista

siquier

Re: Carretera Vella de Lluc, el defensor del poble espera documentació

siquier | 03/08/2013, 19:46

Que el Batle Siquier no recollia mèrits per una distinció? L'únic argument en contra va ser haver estat batle amb en Franco, però arguments en tenia de sobres.

toni

distincions

toni | 03/08/2013, 19:07

jo entenc que el Batle Siquier no recollia els merits per tenir una distinció, però ja dira quins merits tè segons en Miquel F....

Miquel F.

Re: Carretera Vella de Lluc, el defensor del poble espera documentació

Miquel F. | 03/08/2013, 18:44

Ara que ja ha passat vos vull donar l"enhorabona, per haver votat a favor de donar la distinció de la patrona al doctor Carretero, per haver sabut valorar mes la seva tasca, que no que hagués estat militat durant el règim franquista, cosa que amb el cas del batle Siquier no ho vàreu saber fer.

Alternativa per Pollença

Re: Carretera Vella de Lluc, el defensor del poble espera documentació

Alternativa per Pollença | 03/08/2013, 11:41

Gabriel Estarellas: «Estoy del lado de los músicos de la Simfònica»
h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/cultura/guillem-estarellas-estoy-del-lado-musicos-simfonica.html

Alternativa per Pollença

Re: Carretera Vella de Lluc, el defensor del poble espera documentació

Alternativa per Pollença | 03/08/2013, 10:11

El adjudicatario propone instalar 30 boyas en Punta Avançada para residentes
La asociación de amarradores rechaza que los fondeos sean de pago y reivindica la gratuidad.

www.diariodemallorca.es/part-forana/2013/08/03/adjudicatario-propone-instalar-30-boyas/864972.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb