URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Absurds en torn a la nostra llengua

Alternativa | 07 Agost, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Avui un article del nostre amic Mariano Moragues. Si voleu escriure o que publiquem alguna cosa, només ho heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail

Així com el foc ha cremat un bon tros del territori més preuat de la nostra illa, per imprudència i no tenir l’esment necessari dels boscos, així també es destrossa irresponsablement un altra bé tan preuat como el territori, com és la nostra  la llengua, font de cultura i signe d’identitat per excel·lència.

És absurd que el govern d’un territori lingüístic ataqui la llengua pròpia d’aquest territori. El normal seria que el nostre govern apostàs, defensàs i potenciàs la llengua pròpia. A més de ser una llengua sense estat, som una llengua amb un govern i estat en contra, que per més inri el pagam i per cert, més que ningú en tot Espanya.

És absurd que els que parlam el català de les Illes dins ca nostra, haguem de sortir al carrer per defensar la nostra llengua i ens puguin multar per posa un símbol de la llengua pròpia a les escoles.

És absurd que a les nostres Illes no es pugui viure en tota circumstància en la nostra llengua i sí en la llengua forana imposada.

És absurd que els colonitzadors lingüístics es presentin com a víctimes de discriminació i d’imposició  del català.

És absurd que els que ens han anormalitzat lingüísticament, s’oposin a la normalització, robant-li àmbits: legals, educatius, de mitjans de comunicació, propagandístics...

És absurd que el PP segueixi el pensament de Franco: “El caràcter de cada región serà respetado, però sin perjuicio para la unidad espanyola, que la queremos absoluta, con una sola llengua, el castellano, y una sola personalidad, la española”.

Albercocs i cireres

 

Comentaris

Pepe

Re: Absurds en torn a la nostra llengua

Pepe | 11/08/2013, 00:06

Pere
h
ttps://sphotos-a-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/969830_565072263528083_1686614465_n.jpg

Pepe

Re: Absurds en torn a la nostra llengua

Pepe | 11/08/2013, 00:04

En realitat tenia un pacte secret amb Tomeu del PP, jo li donava estabilitat, em sacrificava pel bé del poble... A canvi entrava a l'equip de govern i em pujaven el sou... Però no sé que ha passat al final que han preferit altres socis de govern.

Pere

Re: Absurds en torn a la nostra llengua

Pere | 10/08/2013, 23:54

El que hauries de explicar Pepe esxquin pacte havies arribat amb na Malena, ex-UM, membre del seu consell politic,.... Pel qual vos tenieu que repartir la batlia icque el membre de ERC vos va desberetar, ho expliques?

Enllaçat

PIx2

Enllaçat | 10/08/2013, 23:45

Brutal el Pi, em sap greu, però sembla neixer amb la mateixa dinámica que tenia UM...
així no Anam enlloc.

Pepe

PPI

Pepe | 10/08/2013, 23:30

Un els pots demanar als teus socis de la Lliga o el PP, i després el publicau. Sou millors que el PP amb Gibraltar.

Un

Re: Absurds en torn a la nostra llengua

Un | 10/08/2013, 22:48

Pero que dius Pepe, si fins ara tu has tebgut un pacte amb el Pp i la Lliga per el qual estaves a la junta de govern!,

Pepe

Re: Absurds en torn a la nostra llengua

Pepe | 10/08/2013, 22:24

Per començar veig que us sentiu tan orgullosos dels vostre pacte amb el PP que preferiu opinar des del anonimat.Després parles de que a Palma s'ha fet un decret com si l'hagués fet no se sap qui.
El TIL fet pel govern del mateix PP amb el que governau és un pas més de tota una sèrie de polítiques que situaria a qualsevol partit defensor de la llengua i la cultura a l'oposició des de Palma a Manacor. Mentre hi ha directors d'escola destituïts per resistir altres col·laborau amb el PP. I ser resistent o col·laborador és molt diferent.
El TIL ens afecta a tots i està a punt de provocar el major conflicte que ha hagut en un tema tan important com l'educació a l'illa.
I si a la resta de temes estau d'acord amb el PP... El tendreu ben complicat per vendre la moto de que mereix la pena votar-vos abans que el PP.El que per mi és una gran desgràcia.

motos i mes motos

Re: Absurds en torn a la nostra llengua

motos i mes motos | 10/08/2013, 20:53

A mi que em vulguin vendre la moto que a un poble com Pollença un pacte amb el PP s'ha d'evitar perquè a Palma s'ha fet un decret amb el que no hi estic d'acord, em sembla voler vendre motos, però bé, com que ningú les compra perque mes que motos son potadetes. Igual mos volen fer creure que en pactar amb un partit has d'estar d'acord 100% amb les seves politiques, una altra moto que volen vendre segons convengui. Se veu que quan volien pactar amb la Lliga, UMP, ERC, etc tot era una bassa d'oli

Enllaçat

Sense esTIL

Enllaçat | 10/08/2013, 19:07

A mi que em vuilguin vendre la moto que amb un pacte a un municipi com Pollença, el Pi influirà positivament en les políotiques lingüísitques del PP, em sembla voler vendr emotos, el que queda clar, ès que alguns davant poder tenir càrrec, el tema de la llengua no els preocupa tant...

Pepe

Re: Absurds en torn a la nostra llengua

Pepe | 10/08/2013, 17:06

Joan C governar amb el PP és tot el contrari que "manifestar per activa i per passiva la discrepància amb el TIL" significa col·laborar amb el partit que està perpetrant el major atac contra el català que ha patit aquesta comunitat en democràcia. I això el fa un partit com el PI que teòricament té com signe d'identitat la defensa de la llengua i la cultura pròpia.
Aquesta és la trist realitat que no us agrada que us recordem.

jrv

cans a l'aigua

jrv | 10/08/2013, 14:03

Personalment, a m i me fa mes manía saber que estic nedant , a la badia de Pollença, entre les restes de milenars de pixerades i cagarades dels ocupants dels iots ancorats, encara que menjin llagosta cada dia, que un canet noble i amistós nedi vora meu...

JOan C.

Re: Absurds en torn a la nostra llengua

JOan C. | 10/08/2013, 12:22

D´una any cap en aquesta part les coses tenen una curiosa perspectiva. La demagogia i la hipocrasia van fora corda. Dos regidors del PI, que se dona la curiositat que son directors de centres educatius,que han manifestat per activa i per passiva la seva discrepancia amb el TIL i s´han postulat i participat en totes les reaccions i manifestacions contra les reformes educatives.......ara sortiu i deis el contrari del que fan perquè a Pollença están dins un govern amb el PP? ...., si per això enteneu que ja recolzan les iniciatives legislatives del PP, com avaluau el recolzament a n´Estrany (i abduit)) i a Nen Tomeu del JUma els dos primers anys de legislatura? o la vostra participació a la JUnta de Govern? o com formau part del Grup de l´OPosició amb en Toni Cànaves, regidor del PSOE, que ni s´ha manifestat i manco participat en cap manifiestació o reivindicación contra els atacs a la nostra educació, llengua i cultura?.

Vacances¡¡.....que siguin bones i que disfruteu d´elles, els que en tengueu, el millor posssible.

Pepe

Hipocresia

Pepe | 09/08/2013, 19:10

Governar amb un PP com l'actual no es pot justificar de cap de les maneres. Com es pot dir que la política educativa del Govern és impositiva, intervencionista, intolerant i regressionista... i governar amb ells?

Margalida Amengual

TIL

Margalida Amengual | 09/08/2013, 14:58

Totalment d'acord amb enllaçat. Es una vergonya que dos mestres donin suport al PP. Si hi arriba a haver vaga, que faràn ells? Vaga i alhora governaràn amb qui els va en contra? o no faràn vaga i se passaràn pel forro tot el que prediquen desde el Pi? Van molt malament, molt malament el Pineros! Ara que vegent qui són els caps d'aquest partit tampoc m'extranya gens, la veritat, ja ens ho podiem esperar.

enllaçat

TIL

enllaçat | 09/08/2013, 14:42

Veure que el PI a Pollença tè com a regidors dos directors de centre que acaten sense fer renou les barbaritats del govern del PP, no deixa de ser decepcionant.

Pere C.

Re: Absurds en torn a la nostra llengua

Pere C. | 09/08/2013, 12:00

Els de CXI haurien d'haver esperat aquesta legislatura abans de tornar a entrar a governar. No sen donen compte que el poble aquesta legislatura els volien a l'oposició? haguessin donat una lliçó si "pel bé del poble" haguèssin donat suport a un equip de govern, si era això el que volien, pero sense entrar a governar, sense càrrecs, sense sous, sense figurera....
Com han dit per aquí no han pogut aguantar ni 4 anys.

Pepe

Re: Absurds en torn a la nostra llengua

Pepe | 08/08/2013, 20:25

Bones Margalida, la veritat que tenir com columnistes a Mariano és un luxe.
Al començament de la legislatura una persona de l'executiva d'UM-CiU-PI em va dir que els esperava una llarga travessa pel desert... Es veu que ha pogut més l'ambició d'alguns que el que van dir les urnes i el que diu el sentit comú.
Com bé dius el millor pel poble no és que governi el PP sinó que se vagin.

Margalida Amengual

Llengua

Margalida Amengual | 08/08/2013, 15:20

Molt bo aquest article, diu el que pensam molts a n'aquestes illes. El PP ha perdut els papers, és patètic el que volen fer amb el català si tenim en conta que la majoria són illencs; això demostra el que estimen aquesta terra, gens! Ja que per aquí ha sortit el Pi, no se com no els hi cau la cara de vergonya d'haver pactat amb un partit que s'ha carregat la cultura, la llengua, la sanitat, l'educació, el treball i els drets dels treballadors, les petites empreses, els autònoms, se carregarà les pensions, etc., etc. i que dona suport només als rics i a la banca. Ja sé que diuen que es pel bé del poble idò jo els hi dic que el bé del poble no és que governi el PP, és que el PP se'n vagi d'una p... vegada. I xerrant de moros i cristians, estic d'acord amb en Pepe, si només poden esser moros o cristians els residents o nascuts a Pollença idò que feien aquets per Pollença vestits de moros i algún més de cristià? Els qui ens representen a l'Ajuntament són els primers que han de donar exemple, idò què? Ens han confirmat que molts polítics fan el que volen sense respectar les normes. I si només fos amb això rai! Que no faràn en altres qüestions! Això és l'exemple que donau, Pineros.

Pepe

Re: Absurds en torn a la nostra llengua

Pepe | 08/08/2013, 12:27

Tomeu és una tàctica habitual dels nostres amics trolls quan es veuen estrets... ataquen i és que hi ha coses difícils de defensar amb arguments.

Tomeu Cifre B.

Re: Absurds en torn a la nostra llengua

Tomeu Cifre B. | 08/08/2013, 09:29

Perdona company opinadors d'aquest blog. Però que hi té a veure el PSM amb aquesta discussió sobre qui es vesteix de moro? Ja es pitjor que alguns que sempre posen emperons al PSM faci el que faci o no faci el que no faci.

Alternativa per Pollença

Re: Absurds en torn a la nostra llengua

Alternativa per Pollença | 08/08/2013, 01:35

Un accidente obliga a cortar durante cuatro horas la carretera del Port de Pollença
Un camión cargado de gasolina ha chocado con un vehículo, lo que ha obligado a activar el Plan Especial de Riesgo para el Transporte de Mercancías Peligrosas
www.diariodemallorca.es/sucesos/2013/08/07/accidente-obliga-cortar-carretera-une/866063.html

Pepe

Re: Absurds en torn a la nostra llengua

Pepe | 07/08/2013, 21:22

No sóc jo qui ha de dir o diu qui pot participar o no al simulacre,això fa anys que l'Ajuntament l'ha fet... però m'ha fet gràcia com han defensat alguns els tema.
Patente de PI es diu?

politica per tot

Re: Absurds en torn a la nostra llengua

politica per tot | 07/08/2013, 20:29

Sempre has de ficar per tot la cunya politica? Ja es pijor que el PSM, que sempre té un emperò. Si trobes que no s'han de vestir, ho dius, però no se a que ve el comentari del pacte, que se veu que t'ha fet mal perque no te'l treus del cap.

Pepe

Re: Absurds en torn a la nostra llengua

Pepe | 07/08/2013, 19:50

Pel que veig els predicadors diuen que com fa molt d'anys que fan el que no poden fer tenen més drets que alguns residents... Igual ara que són a l'equip de govern canvien les normes i en comptes de poder participar els residents caldrà ser simpatizant del PI per participar. Tot es possible.

Prediquen el que no creuen

Re: Absurds en torn a la nostra llengua

Prediquen el que no creuen | 07/08/2013, 18:51

Una falta de respecte al poble de Pollença que es vestesquin de moro en Josep Melià, en Toni Amengual, en Joan Carles Verd i companyia quan només es poden vestir els residents a Pollença majors de 16 anys!!

Alternativa

Re: Absurds en torn a la nostra llengua

Alternativa | 07/08/2013, 17:09

L'Ajuntament reobre amb restriccions la zona de bany per animals de Llenaire .

A partir de demà dijous 8 d'agost es tornarà a obrir al públic la zona de bany per animals amb una sèrie de restriccions per garantir la seguretat dels animals i usuaris de la zona.

Les recomanacions marcades per l'Ajuntament són les següents:
• No permetin que els animals estiguin lliures: s’han donat dos casos d’enverinament intencionat.
• Duguin els seus animals amb morrió per evitar que puguin ingerir alguna substancia indesitjada.
• No deixin els seus animals sense vigilància en cap moment i mantinguin-los aprop.
• És responsabilitat dels usuaris seguir aquestes directrius per evitar danys als animals.
• En cas d’observar algun comportament sospitós informin immediatament a la Policia Local: 971530437

Per altra banda, des de l’Ajuntament s’han pres mesures per tornar a netejar la zona i especialment reforçar la vigilància, mesures que no es detallen per no restar efectivitat a les mateixes. No obstant, entre aquestes, s'ha sol·licitat autorització per a la instal·lació de càmeres de seguretat a la zona habilitada per animals i al passeig adjacent, així com l'ús d'altres recursos de vigilància camuflada.

Cal destacar que la investigació penal respecte dels dos animals morts intencionadament continua el seu curs.

Seguint els consells donats per l'Ajuntament es redueix molt sensiblement el risc pels animals. Es demana als usuaris que continuin usant amb precaució la zona habilitada per animals i no cedir a la coac ció d'un o pocs individus autors dels enverinaments.

Alternativa

Re: Absurds en torn a la nostra llengua

Alternativa | 07/08/2013, 17:07

Cerrado un tramo entre Alcúdia y Port de Pollença a causa de un accidente
://www.mallorcadiario.com/cerrado-un-tramo-entre-alcudia-y-port-de-pollenca-por-accidente/

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb