URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Suport a l'assemblea de docents

Alternativa | 11 Agost, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

 El ple de Pollença va aprovar al ple de juny una moció de rebuig a la implantació obligatòria del decret sobre el Tractament Integrat de Llengües (TIL) als centres educatius donant suport a la vaga indefinida proposada pel 13 de setembre per part de l'Assemblea de docents i que té com punt de partida aconseguir la derogació del decret del TIL (article)

NOTA DE PREMSA PER L'INICI DE LA RECOLLIDA DE SIGNATURES PER LA CONVOCATÒRIA DE L'ASSEMBLEA DEL 30 D'AGOST.

L'Assemblea de Docents
inicia un procés de recollida de signatures per una convocatòria legal de votació sobre la vaga indefinida.

De la reunió de l'Assemblea de Docents de dimarts passat se n'ha xerrat en quant que s'acordaren les reivindicacions per la vaga indefinida -que en definitiva són els objectius d'aquesta- i també perquè en aquella assemblea s'acordà sol·licitar una reunió a la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats per tractar d'arribar a una sortida abans de l'inici de la vaga.

Aquesta reunió es demanà dijous passat.
Arribats a aquest punt, des del Comitè de Vaga veiem que és el moment de desenvolupar un altre dels acords que sortiren de l'assemblea de dimarts 30 de juliol: assegurar la convocatòria de la vaga indefinida.


Segons el Real Decret-llei 17/1977 que regula el dret de vaga, una vaga pot ser convocada pels representants legals dels treballadors o pels treballadors mateixos (article 3). Si traslladam aquesta afirmació a la vaga indefinida que l'Assemblea de Docents promou pel 13 de setembre, tenim que la vaga la poden convocar tant els sindicats d'educació com la pròpia assemblea de treballadors.

Des de fa setmanes, a les diferents assemblees es repeteix la voluntat i l'esperança de tothom de què els sindicats convocaran aquesta vaga. D'altra banda, també a les assemblees, s'ha apuntat diferents vegades a la necessitat de fer culminar aquest moviment assembleari en la vaga. És per això que dimarts passat s'acordà seguir les passes per a fer efectiva una convocatòria legal de vaga indefinida des de l'assemblea de treballadors. En aquest sentit, volem que la convocatòria de vaga indefinida es faci per les dues vies: la sindical i la via directa des de l'assemblea de treballadors.


Seguint aquesta línia de treball, l'Assemblea de Docents ha de convocar una assemblea en què es faci una votació secreta en la qual es decidirà per majoria simple si anar a la vaga.
Per la seriositat de tot aquest assumpte, aquesta assemblea per la votació s'ha de convocar dins de la màxima oficialitat. Evitarem qualsevol errada que pugui posar en qüestió la legalitat d'aquesta vaga.


Així, per la convocatòria d'aquesta reunió "oficial" hem trobat dues vies basant-nos en l'article 46 de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic: Que convoqui l'assemblea la Junta de Personal Docent o que la convoquin directament els propis treballadors. La sol·licitud a la Junta de Personal Docent per a què convoqui una reunió el 30 d'agost en la qual fer la votació respecte a la vaga indefinida ja ha estat entregada, amb la signatura de més d'un centenar de docents.


D'altra banda, des de la voluntat d'assegurar-nos la convocatòria de la vaga, l'Assemblea de Docents de dimarts passat també va decidir començar un procés de recollida de signatures que asseguri el requisit de l'esmentat article 46 de tenir el suport del 40 % dels treballadors convocats per poder convocar una assemblea "oficial".


Aquest és un requisit que trobam desproporcionat, però a la vegada factible. Som un col·lectiu mobilitzat, ens trobam forts i l'ambient en el nostre sector està cada vegada més crispat a l'hora que cada vegada s'entén millor la vaga indefinida com a proposta de lluita efectiva per aconseguir les nostres reivindicacions.


Per poder aconseguir el suport del 40 % del docents de l'escola pública, des d'avui mateix iniciam un procés de recollida de signatures entre els nostres companys i companyes. L'Assemblea de Docents és una assemblea de treballadors i tenim una gran xarxa de contactes als nostres centres. És aquesta xarxa la que ens facilitarà aconseguir els suports necessaris.
Així les coses, convé aclarir que el que es demana a les treballadores amb les signatures no és si estan a favor o en contra de la convocatòria d'una vaga indefinida. El que es sol·licita signant els fulls que avui començam a distribuir és la celebració d'una assemblea per votar si anam a la vaga indefinida.


Tot i que podem considerar aquest requisit d'un suport del 40 % com un veritable entrebanc, ja a la reunió de dimarts es va apuntar que era una oportunitat per mobilitzar als docents i per mostrar en públic el suport a la l'Assemblea de Docents -l'assemblea dels treballadors- i la implantació d'aquesta.


Per acabar, volem tornar a remarcar que la unitat d'acció és un objectiu de l'Assemblea de Docents i què aquest treball per convocar la vaga des de tots els fronts no és més que la posada en pràctica dels nostres drets democràtics.

 

Per això iniciam aquesta recollida de firmes amb el full que podeu imprimir descarregant la imatge.
 
Respecte al full de signatures haveu de tenir en compte que:
1-Qui firmi ha de ser mestre o professor en actiu dins el sistema públic no universitari.
2-Firmar no implicar estar a favor de la vaga, sinó simplement que vols que puguem celebrar una assemblea vàlida davant l'administració.
3-Tots els fulls de firma han de dur l'encapçalament.
4-Entrega dels fulls: quan tengueu fulls plens de firmes us podeu posar en contacte amb nosaltres per a què els recollim.
5-Ja sabeu que paral·lelament hem fet una petició a la Junta de Personal Docent per a que ens convoqui a una Assemblea vàlida per al mateix dia 30.
 

Comentaris

Un

Re: Suport a l'assemblea de docents

Un | 13/08/2013, 09:21

I els curts i mal lletats tambe

Deep Throat

Donant la nota

Deep Throat | 13/08/2013, 09:01

No és necessari anar tan enfora. Per Pollença n'hi ha molts que han sopat escoltant el saxofó d'un corrupte pollencí i no els ha caigut malament el sopar. Els corruptes, vistos de prop, ho semblen menys.

Fumbolero

Ignorants esquerranossos

Fumbolero | 12/08/2013, 09:28

Toda esta gente que se dice de izquierdas, que dice defender una lingua y el futuro de la sosiedad para que sepan mas y sean mas cultos i inteligentes(?), no saben enseñiar que el futuro de mas adelante està en la vender solares y aser dinero, vender chaletes, urbanizar, hacer prestamos para pagar, que la gente del banco mos ayuda mucho, menos mal.
Spero el gobierno del PP da mas importancia a Gibraltar, que esta en Inglaterra, però es nuestro porque lo compraron los reies católicos, al fútbol, és porque es lo que necesita la gente, distracción, relajacion, no tanto hacer guelgas total pera aprender que los niños tienen que aprender a trabajar, la escuela no da probecho si el maestro no enseña cosaspara aser dinero, que és lo que necesitamos los padres.
Menos mal Que Baúsa pone orden.

jrv

Rebuig

jrv | 12/08/2013, 09:15

Sincerament, a mi me repugnaría nedar vora un corrupte com en Matas, o na Munar, o en Camps, o en Cardona, etc. no fos cosa que se m'encomenes la seva cleptomanía i avaricia , o nedar vora en Corque Campos, no fos cosa se m'encomenés el seu fanatisme i intolerancia.
Fixeu-vos que no hi ha cap cà que tingui aquestes tares, tan "humanes"...

Alternativa

Re: Suport a l'assemblea de docents

Alternativa | 11/08/2013, 23:36

Ens informen que els mestres o professors en actiu dins el sistema públic no universitari podreu signar entre demà dilluns i el divendres 16 a Pollença a l'Herbodietetica Natura c/ placeta Martorell nº 1, en horari comercial.
Recordau que firmar no implicar estar a favor de la vaga, el que es sol·licita signant els fulls és la celebració d'una assemblea per votar si anam a la vaga indefinida.

Joan C C

Re: Suport a l'assemblea de docents

Joan C C | 11/08/2013, 16:26

Ca Palut tal vegada el que convenia protegir era espais naturals no de les pixerades dels cans sinó de 4 cutres especuladors que fan negoci del patrimoni de tots. Així tal vegada els Pollencins i no Pollencins podríem gaudir de més espais emblemàtics

Alternativa per Pollença

Re: Suport a l'assemblea de docents

Alternativa per Pollença | 11/08/2013, 12:06

Necessitaríem que algú oferís un lloc a Pollença i un altre al Port de Pollença fix per recollir signatures.
Per exemple a altres llocs s'han oferit per fer recollides permanents:

Estanc de s'Estanyol (fins dimarts 13 d'agost).
Algaida: Papereria Sol Naixent de 8 a 13:30

Divendres 9 d'agost

Portocolom (Bar Sa Cova dets Ases - Plaça de Sant Jaume): De 10 a 11:30 i de 19:30 a 21 hores.
Petra: A partir de les 21 hores al Sopar Solidari.
Lloseta: A la primera part del concert d'Ona Mediterrània.

Diumenge 11 d'agost

Sa Ràpita: A les 18 hores al Mosaic humà de Salvem sa Ràpita.

Dilluns 12 d'agost

Sa Cabaneta. Marratxí: De 20 a 21:30 a la Pizzeria Sant Marçal (C/Casa del Poble 3).
Manacor. De 10 a 13 h al bar Can Lliro.

Dimarts 13 d'agost

Inca. Bar Antony's de 18 a 21 hores.

Dimecres 14 d'agost

Llucmajor: D'11 a 12:30 a Can Ramis.

Divendres 16 d'agost

Binissalem: A la plaça de 18 a 21 hores.

Pepe

Re: Suport a l'assemblea de docents

Pepe | 11/08/2013, 12:02

Molt recomanable l'article de l'Ara Balears, si voleu saber més sobre el TIL.

Un sistema educatiu enlaire a un mes de l'inici de curs
Un terç dels centres de Balears no sap en quines llengües impartirà les classes

www.arabalears.cat/balears/sistema-educatiu-enlaire-linici-curs_0_972502865.html

On també podeu llegir l'opinió d'en Miquel Segura que ha estat professor l'institut de Pollença:

"La improvisació és total i ha faltat més diàleg"
www.arabalears.cat/balears/improvisacio-total-faltat-mes-dialeg_0_972502867.html

Alternativa

DdM

Alternativa | 11/08/2013, 10:52

Amb protagonistes de Pollença:

La difícil tarea de desvincular ANPE del PP.

www.diariodemallorca.es/mallorca/2013/08/10/dificil-tarea-desvincular-anpe-pp/866666.html?fb_action_ids=4637340791564&fb_action_types=og.recommends&fb_source=other_multiline&action_object_map=%7B%224637340791564%22%3A150764491793580%7D&action_type_map=%7B%224637340791564%22%3A%22og.recommends%22%7D&action_ref_map=%5B%5D

Enllaçat

Un govern sense esTIL

Enllaçat | 11/08/2013, 01:06

La situació viscuda aquesta darrera setmana a l’àmbit educatiu és digne d’una pel·lícula de Berlanga. Docents, pares i alumnes estenen la mà a la Conselleria d’Educació per mirar de negociar el TIL i altres mesures que afecten el bon funcionament dels centres i la resposta del Govern Bauzá és la suspensió de feina i sou de tres directors menorquins.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb