URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Al·legacions als preus de la Residència

Alternativa | 14 Agost, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

 La setmana passada vam presentar al·legacions al'ordenança fiscal reguladora de la taxa per la prestació dels serveis assistencials del Patronat Social Patronat Social Santo Domingo de Pollença. Com ja vam dir al seu dia estam d'acord amb el sentit general de l'ordenança de la que es va parlar molt a la passada legislatura però mai es va arribar a presentar al ple. Pensam que aquesta ordenança ajudarà a millorar l'equitat en el pagament de les places i garantir millor la seva sostenibilitat, sempre que el PP no deicideixi llevar. Procurarem presentar al·legacions per millorar-la ja que és una aprovació inicial.  En aquest moment es proposa que els residents facin un reconeixement de deutes i  si no tenen cap bé són places concertades per l'Ajuntament però si tenen béns haurien de pagar la plaça completa.

- Ordenança Fiscal.

- Memòria econòmica.

- Informe Intervenció.

 Les al·legacions que hem presentat són prou concretes i senzilles:

En relació a l'article 5 Quota tributària al seu punt 1 afegir el que indiquem en negreta : on diu " S'entén com a persona vàlida, aquella que és capaç de realitzar per si sola les activitats quotidianes i habituals" La qualificació de la validesa i dependència a efectes d'establir la quota mensual corresponent es determinarà pel personal tècnic qualificat de la Residència o dels Serveis Socials de l'Ajuntament. "

En relació a les quanties de les taxes cal aclarir si s'hi ha d'afegir l'IVA o no.
 
- En relació a l'article 6. Exempcions i bonificacions canviar el punt 2 d'exempcions tributàries (en negreta el canvi)"Els contribuents la mitjana d'ingressos mensual dels quals en el període anual no arriba a la xifra de 150 euros i , a més els substituts dels quals manquen de béns i d'ingressos(...)

Així mateix, s'ha de garantir que, una vegada deduït l'import esmentat de la quota que s'ha d'abonar, l'usuari disposa al manco de 150€ mensuals o 5 € diaris  per afrontar les despeses personals. (...)

- En relació a l'article 9. Regularització de Quanties. Consideram que l'actualització anual s'ha de fer atenent a la variació del IPC de les Balears no nacional.

 

Serveis com la Residència perillen amb la recentralització pepera.

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb