URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El TIL, els alumnes, els mestres i el compliment de les lleis.

Alternativa | 17 Agost, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Avui un article del nostre company Mariano Moragues. Si voleu escriure o que publiquem alguna cosa, només ho heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail 

Quedi clar d’arrancada que tots el pares i mestres de les Illes desitgen que els al·lots dominin idiomes, com més millor i especialment l’anglès. Però qualsevol pare, mestre o pedagog, una mica informat sap que com es vol dur endavant el TIL fort i no et moguis,  sap que es un desbarat pedagògic sense cap ni peus, que té una clara intenció política del Govern Bauzà i que durà a un augment del ja gros fracàs escolar. Per tant, el delegat de “Instituto Política Familiar en Baleares”  quan posa els alumnes com escut davant els mestres que precisament els defensen de com es vol fer aquesta animalada pedagògica, administrativa i a més, política,  que mostra el llautó; el delegat també demana a la Consellera d’Educació que faci complir una llei impossible de complir amb responsabilitat i eficàcia tal como està plantejada perquè no hi ha prou professors per oferir un 30% d’hores lectives en anglès, que va contra els alumnes i en lloc d’esmolar fa osques minvant la qualitat educativa. Ben segur que no trobarien en tot el món un vertader pedagog que avalàs la manera d’anar cap el desitjable trilingüisme que proposa el TIL. El delegat de “Política Familiar del Govern” i la Consellera d’Educació i el propi Govern, són els culpables de sembrar, per interessos polítics i fòbies malaltisses, conflictes innecessaris dins l’escola i de empitjorar l’educació, amb capbuitades pedagògiques. Fins i tot, es va contra la LOE que diu que el Consell Escolar ha d’aprovar el projecte lingüístic del centre.  No trobin estranyes les turbulències del començament del curs escolar. A ningú li agrada haver de protestar i si es fa és per defensar als alumnes, la raó pedagògica i l’harmonia dins l’escola. El TIL es posar un mal pegat a un banc i la collita es veurà el fesol.

 


 

Comentaris

munarista

Ehem

munarista | 18/08/2013, 13:11

El secterisme de UM reconvertit en PI...

ehem

Re: El TIL, els alumnes, els mestres i el compliment de les lleis.

ehem | 18/08/2013, 12:59

No miram a ningú, Pepe...

jrv

Preparació

jrv | 18/08/2013, 10:15

El TIL és una mala moto que vol vendre el PP, al que li importa un ràvec el nivell d'ensenyament a que arribin els nostres fills i nets, per ells, els castellanistes fanàtics, amb un poc de "Formación del Espiritu Nacional" ja ni hauría prou.
No tan sols en anglés la major part de Mestres no están preparats, fins i tot alguns no han arribat al nivel convenient de català...

Margalida Amengual

TIL

Margalida Amengual | 17/08/2013, 15:54

No pot esser més cutre i patètic que ens vulguin vendre la moto del trilingüisme. La gent no és tonta senyors del PP, estam informats i sabem de sobres que els professors d'aquestes illes no están preparats per donar classes de matèries com mates, ciències, història, etc. amb anglès. El trilingüisme a les escoles no es pot fer un dia per l'altre, necessita un procés, com tot, i això ho sab el més beneït de qualsevol poble. El que voleu fer és carregar-vos el català i no sabeu com ho heu, així li llevau hores lectives i estau la mar de contents. I una altra cosa, primer haurieu d'ensenyar a parlar bé l'anglès als vostres dirigents abans de voler implantar la TIL aquesta. perquè cada vegada que he sentit un Peperín parlar amb anglès per la tele a mi me cau la cara de vergonya (léase Aznar i compañía)

Alternativa per Pollença

Re: El TIL, els alumnes, els mestres i el compliment de les lleis.

Alternativa per Pollença | 17/08/2013, 13:48

Nou intent de reunir-se amb la Consellera d’Educació.

El passat dia 1 d’agost, l’Assemblea de Docents sol·licità una reunió amb Joana Maria Camps, Consellera d’Educació a fi de negociar les reivindicacions del col·lectiu docent de cara a l’any que ve. Quinze dies després, encara no hi ha hagut resposta. Així, que davant la nul·la resposta per part de la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats, per segona vegada, l’Assemblea de Docents ha sol·licitat la reunió al registre de la Conselleria...
h
ttp://contrainfo.cat/temes/drets-basics/nou-intent-de-reunir-se-amb-la-consellera-deducacio/#facebook

Alternativa per Pollença

Re: El TIL, els alumnes, els mestres i el compliment de les lleis.

Alternativa per Pollença | 17/08/2013, 12:13

Si voleu reutilitzar els llibres de text dels vostres fills, us podeu apuntar a aquesta proposta al facebook d'intercanvi de llibres a Pollença.

www.facebook.com/groups/513377425426566/?ref=notif&notif_t=group_added_to_group

Pepe

Re: El TIL, els alumnes, els mestres i el compliment de les lleis.

Pepe | 17/08/2013, 11:02

Un excel·lent article d'en Mariano que sintetitza perfectament l'essència del conflicte del TIL. No es tracta d'un tema pedagògic, ni d'aprendre anglès, és tracta simplement d'una imposició política que es vol fer de forma totalment barroera.
Fins i tot l'ANPE, presidit per en Toni Martorell del PP ha rebutjat la imposició del TIL

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb