URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La Conselleria d'educació ha de negociar no expedientar.

Alternativa | 04 Setembre, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Davant dels atacs per part del govern central i autonòmic a l’educació ; retallades, degradació laboral i social del docent, segregació de l'alumnat, atacs al català, menyspreus...i que tan bé resumia el vídeo fet per l'Assemblea de docents

 

 El curs passat va haver tres vagues en educació (a les que hem d’afegir una general), dues manifestacions per l'Educació i mes de deu concentracions a les que va participar activament la comunitat educativa de Pollença (tancades , manifestació a la Plaça Major...)

 

 

Davant de totes aquestes protestes  la Consellera d’Educació, que no sap res d'educació com ella mateixa va reconèixer, no va obrir cap  procés de diàleg i negociació... tot el contrari ha actuat com vertadera piròmana obrint expedients i cessant a tres directors d'instituts a Menorca quan els seus Consells Escolars de Centre, s'oposaven a l’aplicació del TIL (pels més interessats al tema mereix la pena llegir els antidemocràtics arguments de la Conselleria al BOIB; al que s'ha afegit la provocació final de suspendre als mateixos en la seva labor de professors. Una iniciativa que la Consellera ha tingut que admetre ha estat política.

Davant de la passivitat o  la tíbia resposta dels sindicats al passat curs, els docents es van anar organitzant de forma assemblaria i van crear l’Assemblea de docents que s’ha convertit en l’avantguarda de la lluita i les reivindicacions educatives.

Només el dilluns de matí la Conselleria després de mesos d’autoritarisme va convocar als sindicats obviant a l’Assemblea de docents, que al llarg de l’estiu ha demanat en diverses ocasions reunir-se amb la mateixa. A la reunió la Conselleria no va proposar cap iniciativa tangible respecte al TIL o a retirar els expedients polítics als directors de centre i va ser simplement l’escenificació d’una reunió sense contingut real. Davant d'aquesta irresponsable actitud el mateix dilluns d’hora baixa les assemblees de l’STEI, sindicat majoritari a l’educació van aprovar la convocatòria de vaga indefinida, a la que s'ha adherit Comissions Obreres i la CGT.

Ningú desitja una vaga, i molt menys en l'educació, però la vaga indefinida en educació  arriba davant d’una actitud totalment autoritària i irresponsable per part de la Conselleria que encara es troba a temps d'obrir una negociació de bons i de veres amb a partir del demanat per l’Assemblea de docents:

1-Retirada del decret de TIL
2-Retirada del projecte de decret de Convivència i la Llei de símbols.
3-Beques de transport i menjador efectives i convocades en el temps i la forma adient. Dotació suficient i eficient perquè es pugui dur un bon pla de reutilització de llibres.
4-Recuperació de les plantilles, del professorat d'Atenció a la Diversitat i de les ràtios anteriors a les retallades.
5-Substitucions immediates de les baixes.
6-Baixes 100% remunerades.
7-Contractació dels interins durant els mesos de juliol i agost.
8-Recuperació dels complements perduts i reconeixement de nous sexennis des de l'1 de juny de 2012 i acompliment de l'acord salarial de 2008 per l'escola concertada.
9-Petició a la Conselleria d'Educació que insti al Govern Central a retirar la LOMCE.
10-Suspensió de tots els expedients sancionadors que s'iniciïn amb clara intenció repressiva prèviament i durant la vaga.

Aquestes inclouen drets dels alumnes, i per tant les famílies, i dels docents. Només recordar que el dilluns la Conselleria va oferir als sindicats negociar millores salarials i poca cosa més, i això ens va indignar molt als docents. Senyora Consellera, encara que li costi creure-ho, els docents d'aquestes illes SÍ ENS PREOCUPAM PEL PRESENT I EL FUTUR DE L'EDUCACIÓ.
Avui l'Assemblea de docents segueix amb la preparació de la vaga indefinida, com estava planificat i acordat si un procés negociador real no ho aturava i es fan les assemblees de votació de la vaga  a les quatre illes. Ahir ens comunicaven que ja disposaven de 4.200 signatures superant les 4000 que eren necessàries per poder convocar la vaga indefinida si així ho decideix l'assemblea.

- A la pàgina de l’Assemblea de docents trobareu molta informació i enllaços sobre el tema.

- A aquest mateix blog podeu llegir l’article; “Consens contra el TIL. No als experiments ideològics en educació.” on ja vam explicar la normativa del TIL i les opinions d’experts sobre els mateixos.

A tot aquest procés a més a més s'ha demostrat com les estructures de partits i sindicats creats al segle XIX són superades per moviments assemblearis com l'Assemblea de Docent.

 Un article de Guillem Barceló molt recomanale sobre l'Assemblea de docents.

 

 

Comentaris

Alternativa

Re: La Conselleria d'educació ha de negociar no expedientar.

Alternativa | 06/09/2013, 20:26

Sobre la Suspensió Cautelar de l'Annex del Decret TIL i el nou Decret del Govern

Des del Comitè de Vaga de l'Assemblea de Docents volem deixar constància de la nostra determinació de no fer ni una passa enrera en la convocatòria de la vaga indefinida convocada per al dilluns dia 16. Si bé ja manteníem aquesta opinió davant la suspensió cautelar de l'annex del TIL, la maniobra autoritària del govern, aprovant un decret per saltar-se una decisió dels tribunals, és una provocació que no fa res més que encendre més els ànims del col·lectiu docent i dificultar qualsevol procés de negociació. També volem reiterar, com ja sabeu, que la vaga indefinida està motivada per altres qüestions al marge del TIL, com l'augment de ràtios i la reducció de plantilla, que han provocat una minva en l'atenció a l'alumne, en els suports individualitzats i en definitiva en la qualitat de l'ensenyament. Tenim 9 punts en la taula reivindicativa que volem que el govern escolti.

Amb un govern cada vegada més atrinxerat, i amb una LOMQE a punt de ser aprovada, el moviment de lluita dels docents no pot fer més que intensificar-se.

NI UNA PASSA ENRERA!

Alternativa

Re: La Conselleria d'educació ha de negociar no expedientar.

Alternativa | 06/09/2013, 15:25

El Govern imposa el TIL per decret llei
www.arabalears.cat/balears/PP-anuncia-imposara-TIL-decret_0_988101377.htmll
La prepotència del PP no té límits.

Alternativa per Pollença

Diario de Mallorca

Alternativa per Pollença | 05/09/2013, 11:46

S'ha de llegir l'entrevista a Pere Rios Martorell. President de la Associació d´Inspectors d'educació.

No se puede dirigir un sistema educativo desde la fuerza y la imposición de hechos.

www.diariodemallorca.es/mallorca/2013/09/05/dirigir-sistema-educativo-fuerza-imposicion/872503.html

jrv

Frivolitats educatives

jrv | 05/09/2013, 11:13

A Cosé Ramon Bausà li importa un ràvec l'ensenyament i la educación dels nostres infants i dels nostres joves, la falsa "unitat indisoluble d'Espanya" está per damunt, si per aconseguir el blindatge del centralisme cavernari cal produir generacions d'analfabets balears, doncs endavant.Igualment si importa un ravés el coneixament i domini de la llengua anglessa, ells en son exemple vivent.
La clau, el "leit motiv" de José Ramon Bausà esta en una frase d'un comentarista:
"EL TIL ES EL CANÓ DE PROA PER BRAVEJAR A MADRID D'ANTICATALANISME".
Per a mi, des de poc després d'iniciar JRBausà la legislatura, me va quedar clar que per a ell la presidencia d'aquesta comunitat autónoma era poca cosa,miseria, ell vol un ministerio a Madrid...i sinó, al temps...
Si Matas fou Ministre de Medi Ambient, sense tenir-ne ni idea, a Bausà el poden fer el que sigui.

Pepe

Re: La Conselleria d'educació ha de negociar no expedientar.

Pepe | 05/09/2013, 11:04

Evidentment els professors no volem fer vaga però hem aguantat de tot durant un curs sencer i hem arribat a un punt insostenible amb l'intent de la Conselleria d'aplicar el TIL per damunt dels Consells Escolars i amb un calendari totalment impossible.
És la primera vegada que a educació es convoca una vaga indefinida per part dels treballadors i els pares han de valorar que els motius principals de la mateixa no tenen a veure amb els nostres interessos econòmics sinó amb l'educació dels seus fills.

unanime

Re: La Conselleria d'educació ha de negociar no expedientar.

unanime | 05/09/2013, 00:35

96%, assemblea variadeta
Ara veurem la vaga

Garci

Re: La Conselleria d'educació ha de negociar no expedientar.

Garci | 05/09/2013, 00:11

Enhorabona companys, heu pres una decisió encertada. Pot ser que sigui la única forma de fer entendre a qui pertoqui que les coses no tenen ni han de ser així.

Pepe

Re: La Conselleria d'educació ha de negociar no expedientar.

Pepe | 04/09/2013, 22:34

Resultat del recompte d'@Assembleadocent :
862 SÍ Vaga indefinida
32 NO
1 NUL
Gràcies a l'Assemblea de Docents per aconseguir unir-nos i donar-nos força per lluitar per la dignitat de l'educació. Vaga Indefinida convocada pels treballadors.

Pepe

Re: La Conselleria d'educació ha de negociar no expedientar.

Pepe | 04/09/2013, 17:02

Carta de Francesc Anglada sobre els directors. A l'igual que Francesc pens que els directors han de dimitir en bloc.

Directors que sí i directors que no
Ser director d'un IES és una tasca difícil, de molta responsabilitat, mals de caps, etc. Per aquest motiu, són pocs els docents que s'hi ofereixen. Almenys això era el què sabíem fins ara.
Doncs, si la tasca directiva és tan ingrata en temps "normals", no s'explica la bona disposició a aguantar, a més a més, en aquests moments, les múltiples impertinències d'aquest Govern.
Un cop descartat l'argument de la responsabilitat, el qual converteix en irresponsables els directors dimissionaris, queda clar que hi han d'haver altres motius per a aferrar-se al càrrec. Passi el que passi, qualsevol cosa abans que acceptar un hipotètic retorn a les aules. Amb el benentès que la dimissió dels directors pot no ser acceptada per la Conselleria. Però tothom entén que és molt diferent ocupar el càrrec de forma obligada, quan s'ha deixat constància del desacord, que seguir calladament en el càrrec com si res hagués passat.
El TIL és el canó de proa per a bravejar a Madrid d'anticatalanisme. És la versió hispano-balear del "conmigo o contra mi" del Sr Aznar. No hi ha lloc per a la indefinició. Col·laboracionistes o resistents. La magnitud de l'atac no permet minimitzar-ne els efectes, ni fer els ulls grossos ni llevar-li importància, sense prendre'n part.
És el PP qui comptabilitza com a propis el silencis de la "bona gent" davant aquesta endemesa. Per tant, seran tots els "bons directors silenciosos", que amb el seu consentiment, permetran l'aplicació de la major agressió a l'educació i a la nostra cultura en democràcia. El mateix tipus de silenci que permeté les atrocitats del feixisme, ara permet les d'aquest Govern. S'entén, perfectament, que no es pugui renunciar a tan alt honor.

Alternativa per Pollença

Re: La Conselleria d'educació ha de negociar no expedientar.

Alternativa per Pollença | 04/09/2013, 10:21

Mereix la pena llegir el que diu un cos tècnic com el dels inspectors d'educació sobre el TIL.

TIL: UN CONVIT AL SENY
És el clima de confrontació entre els equips directius, els professors i la Conselleria d’Educació el millor escenari per què els alumnes milloren la seva educació?
L’Associació d’Inspectors d’Educació de les Illes Balears (ADIDE-Balears) davant la situació de confrontació actual, amb l’objectiu de no perjudicar els processos d’educació i formació de l’alumnat de l'ensenyament no universitari de les Illes Balears, vol manifestar una sèrie de reflexions amb la finalitat d’apel·lar al diàleg i al seny.
Per tal de garantir el dret a l’educació de tots els ciutadans de les Illes Balears no podem deixar d’esmentar alguns eixos bàsics del sistema educatiu que conformen factors clau en la millora de la qualitat de l'educació: professorat, equips directius i els inspectors d’educació, entre d’altres (Llei Orgànica d'Educació -LOE-).
A partir d’aquests eixos, el govern té el dret de regular i aplicar les normes legals, però també té l’obligació d’aconseguir que la seva aplicació es faci en les millors condicions per tal de garantir la millor formació dels alumnes. I això requereix seny, diàleg i flexibilitat en l’elaboració i aplicació de les noves normes.
El professorat és factor fonamental en tots els processos educatius i molt més quan es vol introduir una innovació de l’abast del Tractament Integrat de Llengües (TIL). El professorat requereix una formació que li permeti afrontar amb seguretat els processos didàctics. La impartició de matèries no lingüístiques en alguna llengua estrangera s’ha anat ja fent a la nostra comunitat des de l’any 1994, i les experiències han estat, en general, satisfactòries i no han creat problemes. Per tant, podrien orientar la implantació generalitzada d’aquesta innovació. És de lloar la tasca desenvolupada per molts de professionals de l’educació de la nostra comunitat en l’esforç de formació i d’implementació d’un model que afavoreixi la competència lingüística de l’alumnat en una llengua estrangera sense alterar la convivència pacífica de les llengües oficials.
Però no podem defugir d’algunes preguntes que preocupen al col·lectiu en relació al TIL:
- Els alumnes de tots els centres tenen les mateixes característiques sociolingüístiques?
- No seria convenient que el projecte de TIL s’adaptàs a les característiques de l’alumnat de cada centre per aconseguir que, al final
de l’educació secundària obligatòria, l’assoliment de la competència lingüística en les dues llengües oficials sigui similar?
- És el moment oportú per a què s’imparteixin matèries instrumentals a primer d’ESO en llengua anglesa a alumnes que no han rebut ensenyament en anglès a l’educació primària tal i com exigeix l’aplicació de les Instruccions del secretari autonòmic d’educació?
- I a l’educació primària, la impartició en anglès de les àrees instrumentals, fins i tot quan el professorat no té la formació ni l’experiència ni les estratègies metodològiques?
- Es pot garantir que la competència de les matèries instrumentals impartides en una llengua estrangera tendrà com a mínim el nivell de coneixements, comprensió i ús que en el moment actual, tenint en compte que es preveu una revàlida a finals de l’educació secundària a nivell estatal?
Els equips directius dels centres de les Illes Balears, tant de centres públics com de concertats i privats, són un dels pilars bàsics de l’estructura educativa de la nostra comunitat i a més són un altre factor clau per a la millora del sistema. Entre altres funcions són els responsables de materialitzar l’aplicació de les normes establertes pel govern als centres que dirigeixen. Han de complir la normativa i fer-la complir, i alhora garantir la seva adequació a les característiques socials dels alumnes del centre, tot dins un marc d’un bon clima de centre per tal d’assegurar l’eficàcia dels processos d’ensenyament-aprenentatge.
Per poder dur a terme l’aplicació en òptimes condicions, defugir d’improvisacions i fer aplicables les normes que dicta la Conselleria, es fa necessari que els equips directius disposin d’un temps suficient que faciliti la viabilitat de les seves actuacions.
Els terminis en els quals han hagut de presentar els projectes de tractament integrat de llengües han dificultat la posada en marxa de processos que facilitassin el consens desitjable de la comunitat educativa envers una qüestió tan transcendent com és el TIL. L’adequació de la norma a la realitat de cada centre i l’aprovació del projecte, és competència del Consell Escolar, òrgan col·legiat de govern del centre on hi la representació de tots els sectors de la comunitat educativa. En qualsevol cas, tots els centres presentaren el seu projecte de tractament integrat de llengües en el termini previst. No hi ha hagut cap insubordinació ni rebel·lia per part dels equips directius, que han actuat amb professionalitat absoluta.
Com a inspectors d’educació coneixem la seva professionalitat i el treball responsable que desenvolupen per organitzar i gestionar els centres educatius. En aquest sentit, resulta totalment necessari reiniciar un diàleg compartit entre la Conselleria i els directius per restablir el clima de convivència necessari per poder implantar el TIL en les condicions adequades per a la millor formació dels alumnes de les Illes Balears.
Per altra banda, els inspectors d’educació som els encarregats, així ens ho encomana la LOE i la normativa autonòmica (Decret 36/2001), de vetlar pel compliment de les lleis i la normativa amb respecte als principis constitucionals i estatutaris per tal d’assolir les finalitats de la Inspecció educativa: millora permanent del sistema educatiu, emparar els drets de la ciutadania pel que fa a una educació de qualitat, i assegurar l’aplicació adequada de les normes jurídiques que regulen el sistema educatiu.
Pel que fa al TIL i a les normes que el desenvolupen, la Inspecció educativa no ha participat en el procés de planificació ni en el calendari d’implantació ni ha estat consultada tècnicament en cap moment del procés ni tampoc en la proposta d'obertura d'expedients disciplinaris a directors. La nostra actuació s’ha limitat a l’elaboració d’un informe obligatori d’adequació del projecte de cada centre a la normativa, això és al Decret i a les Instruccions de desplegament del secretari autonòmic d’educació. En aquest sentit, no ens pertoca a nosaltres la valoració jurídica d'aquesta normativa ja què altres instàncies tenen encomanada aquesta tasca.
Pensam que el TIL podria haver-se implantat i aplicat sense problemes excessius si no haguessin existit unes Instruccions als inspectors que impliquen l’exigència d’un increment en hores a impartir en llengua castellana i en llengua anglesa sense tenir en compte la realitat sociolingüística de cada centre escolar, i en darrer terme, l’aprovació del projecte per part del Consell Escolar, tal i com es preveu en la Llei d’educació vigent (LOE).
En aquests moments el malestar és manifest i l’Associació d’Inspectors d’Educació vol fer un convit al diàleg i a la negociació de les condicions d'aplicació del TIL. No podem permetre que els perjudicats d’aquesta confrontació siguin els que no hi tenen res a veure: els alumnes.
PER ADIDE-BALEARS
El president, Pere Rios

Palma, 1 de setembre de 2013

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb