URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Trilingües

Alternativa | 08 Setembre, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

 Reflexió i dibuix original del nostre amic en Miquel Trias. Ja sabeu que si voleu escriure algun article només ens l'heu d'enviar a alternativaperpollenca@gmail

D'on ens surten ara aquests desenfreïts de santinbanquis de la il·legalitat educativa? Vol dir que els tribunals els prohibeixen una mangarrufa centralista i malfactora de l'ensenyament i ells ho arreglen amb un decret embullós com els del claudillo!!! I ara veurem els jutges que en diran, meam si es deixaran safalcar per la caverna pepera.

 

 

CAIXA DE RESISTÈNCIA DE L'ASSEMBLEA DE DOCENTS

Feim públic el número de compte corrent de la Caixa de resistència per a la VAGA INDEFINIDA. Les regles del seu funcionament es varen aprovar a l'assemblea de dia 30 d'agost i ho podeu llegir consultant l'acta.
El compte l'hem pogut obrir amb l'ajuda de l'Obra Cultural Balear que ha posat a la nostra disposició el seu CIF. Per tant, els ingressos s'han de fer a nom de l'OBRA CULTURAL BALEAR (sobre tot si són transferències electròniques).

2056-0009-74-4102003418
Caixa Colonya

 

 
 

 

Comentaris

Miquel Sánchez

Re: Trilingües

Miquel Sánchez | 09/09/2013, 17:14

Avui, per la TV ha sortit un "tirador d'esgrima" on comentava que sense les olimpiades de Madrid no hi ha "PLAN ADO", el que es patètic és que una olimpiada es prepari segons on es faci, que té més aquí o a Tokio

Garci

Re: Trilingües

Garci | 09/09/2013, 17:04

Realment pensau que l'esport a aquests nivells (això és el que he dit) no és un divertiment i que les Olimpiades no son un cop d'efecte per desviar l'atenció del que realment està passant al nostre voltant?
Jo no he parlat de l'esport amateur, ni de l'esport base, ni de les necessàries instal·lacions que fan falta perquè la gent dels pobles puguin anar a fer un partit de tennis, de futbet o del que sigui.
Però convindreu amb mi que és molt trist, però molt, que el Marca i l'AS siguin els diaris més llegits. Que la gent sàpiga que costa en Bale, però no que ens costa la monarquia, l'església, el sistema de partits i sindicats o que ens costa, per posar un exemple més, mantenir a en Rajoy.
Darrera l'excusa de l'impuls de l'esport que suposen uns Jocs Olímpics, hi ha especulació (que li demanin a les persones qeu varen veure les seves cases arrassades a la Xina per fer les "necessàries infraestructures").
Més valdria que els milions els destinin a coses realment importants, i no a crear estadis monumentals que després costen encara més de mantenir.

Alternativa

Re: Trilingües

Alternativa | 09/09/2013, 16:06

AIXÒ ÉS EL QUE DIU UNA ALUMNA DE 1ER DE BATXILLER:

Falten set dies perquè començi el meu any lectiu al Berenguer d'Anoia, públic, primer de batxiller. La incertesa enguany és diferent: no em preocupa saber qui em donarà Català, ni Anglès,... Em preocupa més saber amb quin decret atacaran la meva educació, amb quina excusa acabaran amb ella.
El que m'enseyen de mentre, a part de que val més estalviar per uns JJOO i no pel meu futur, és que la democràcia com a tal no existeix. Si ni amb el diàleg ni la via legal no podem reivindicar el nostre dret a una educació digne i de qualitat, vivím tiranitzats els que no vam poder votar? Només tenc clar que la meva educació no es ven, es desfensa davant una band d'inúTILs que em mal-goveren.
A través de la Plataforma Crida, d'associacions, de docents, d'equips directius,... Farem força, i seguirem cridant prou clar quins són els drets de nostra educació!

Alternativa per Pollença

Ara

Alternativa per Pollença | 09/09/2013, 16:00

La UGT s'afegeix a la vaga indefinida de professors

El sindicat se suma a la convocatòria que ja havien fet l'Assemblea de Docents, l'STEI-i i CCOO

www.arabalears.cat/balears/UGT-safegeix-vaga-indefinida-professors_0_989901159.html

Pepe

Re: Trilingües

Pepe | 09/09/2013, 15:58

Margalida no tinguis cap dubte de que pensam als alumnes. Estam parlant d'una vaga d'educació i per l'educació, només cal llegir les nostres peticions de negociació. Aquesta vaga només té una possibilitat d'èxit si la gent es creu realment que tenir una bona educació és imprescindible i es mobilitzà conjuntament amb professors i alumnes.

Margalida Amengual

Vaga

Margalida Amengual | 09/09/2013, 14:29

Volia dia que estic totalment d'acord amb la vaga de professors però demanaria que es pensàs també en els alumnes; per exemple, els que están al batxiller i que es juguen molt perque han d'anar a selectivitat i el curs dura molt poc ja en circumstàncies normals, imagina't el que durarà si la vaga s'allarga. Es veritat que la vaga no es fa només per reivindicacions que afecten als professors sino per tota la comunitat educativa, en som ben conscient, però també crec, i molt de greu que en sap, que no servirá de res perque, per desgràcia, vivim a una dictadura i no a una democràcia. L'únic que deman és que s'hi posi, a n'aquesta vaga, seny, molt de seny.
En quant a lo de Madrid, a mi no m'importa gens que no hagui guanyat però si em sap greu pels esportites, no pels Messis i demés sino pels esportistes pobres, que n'hi ha molts, i que amb aquestes olimpiades tenien esperances per seguir endevant i que els ajudassin un poquet. També li volia dir a n'en Garci que s'ha passat un poc amb això de que l'esport és l'opi del poble. L'esport és important, molt important perque anima a mols de joves a fer-ne i moltes vegades els allunya de problemes precisament d'opi. Tampoc hem d'esser tan radicals, Garci, es vera que el més important ara és el menjar, la sanitat, l'educació... però la cultura i l'esport també ho són, no tot és futbol i carreres de cotxos i motos, també hi ha atletisme, natació i molts altres que no tenen un duro i que no es mereixen que estiguin tan abandonats.

Joan CC

Re: Trilingües

Joan CC | 09/09/2013, 14:05

Hola UN, respecte a les Olimpíades estic bastant d'acord en Joan Martorell. Respecte si estic d'acord amb el que diu Garci, en certa forma també. Tots aquests grans esdeveniments com Olimpíades o mundials de futbol, etc generen grans despeses que pagam entre tots i grans beneficis que ja no es reparteixen de forma tan equilibrada.
Quan es tracta de vendre l'oportunitat de presentar la candidatura a unes Olimpíades sempre es parla de lo bo que és per impulsar l'esport base i es posen d'exemple el model de Barcelona. ÉS cert que en aquell moment va suposar un punt d'inflexió en la manera de tractar els esports. Però el que jo em demano és si és necessari unes olimpíades per invertir en esport de base? Bé com que es un tema molt complicat crec que me donarà per un article. Salut

Pepe

Un

Pepe | 09/09/2013, 13:29

Quan s'han fet unes olimpiades normalment el que s'ha fet són unes despeses brutals en grans infraestructures. Per exemple a Londres 2012 va haver unes despeses de 9.000 milions d'euros dels quals 8.316 milions van ser per infraestructures de les quals normalment no es beneficia l'esport base. L'esport base normalment es fa en infraestructures municipals i gràcies a la voluntat i el voluntarisme de gent que ama l'esport.
Si que és cert que un aspecte positiu de les Olimpíades es que es dona ajudes a esportistes d'esports no professionalitzats que normalment tenen molts de dificultats. Però no crec que per fer això calgui fer unes Olimpíades.

Un

Re: Trilingües

Un | 09/09/2013, 12:07

Garci, segons tu i per la mateixa regla de tres, no necessitam teatres, cines, concerts,.....un esportista d'elit representa lo mateix que un music d'exit, o un actor de prestigi,.....per la mateixa regla podries parlar d'opi del poble a la musica, al cine, al teatre,...a la musica tambe hi ha especulacio ( hi ha musica molt comercial, menys comercial i gens comercial) igual que a l'esport, idem sl cine, literatura,......d'esports ni hi ha de molts comercials i ni hi ha de gens comercials. Que vols dir amb lo de donar menjar, destinar recursos per exemple dedicats a la literaturA,....
En JCC pensa igual que tu de l'esport?

Garci

Re: Trilingües

Garci | 09/09/2013, 09:23

L'esport a aquests nivells també és especulació i "opi pel poble" com es deia un temps. Quants milions ha costat la candidatura? I les passades? Quants hospitals s'han privatitzat?
Madrid no necessita uns jocs, necessita cases per qui viu al carrer, menjar per qui té gana...

Un

Re: Trilingües

Un | 09/09/2013, 07:54

Pepe estic i no estic d'acord amb tu, hi estic anb el sentit que se necessita inversions en sanitat , educacio,..., pero crec que sempre que s'han fetes unes olimpiades a un pais s'ha incrementat l'ajuda a l'esport base , s'han fetes noves instal.lacions, s'ha potenciat als esportistes, .....Pepe l'esport es cultura, es educacio, i potenciar-lo a tots els nivells tambe es potenciar la cultura i educacio d'un pais

Un

Re: Trilingües

Un | 09/09/2013, 07:54

Pepe estic i no estic d'acord amb tu, hi estic anb el sentit que se necessita inversions en sanitat , educacio,..., pero crec que sempre que s'han fetes unes olimpiades a un pais s'ha incrementat l'ajuda a l'esport base , s'han fetes noves instal.lacions, s'ha potenciat als esportistes, .....Pepe l'esport es cultura, es educacio, i potenciar-lo a tots els nivells tambe es potenciar la cultura i educacio d'un pais

Pepe

Re: Trilingües

Pepe | 09/09/2013, 00:29

Joan gràcies per l'aportació que comparteix totalment, el millor regal d'aniversari que vaig tenir ahir va ser l'eliminació de Madrid. Necessitam inversions en sanitat, educació, serveis socials... i en esport, però en esport de base no en aquest immens negoci per alguns que són els Jocs Olímpics

Joan Martorell

Madrid 2020

Joan Martorell | 08/09/2013, 22:51

MADRID 2020

La nit dia 7 de setembre, el Comitè Olímpic Internacional (COI), va rebutjar la candidatura de Madrid per organitzar els mundials del 2020.
Aquesta noticia va provocar una gran decepció dins tots els estaments politics i esportius de la nostra Espanya plural.
Tothom estava segur de que érem els millors, teníem les infraestructures fetes amb un percentatge molt elevat. L’equip responsable del l’organització havia recorregut milers de kilòmetres per convèncer a tothom de la idoneïtat de la “capital de Espanya” per dur endavant el projecte dels Jocs Olímpics.
Varen esser eliminats a la primera, mes fracàs no es possible, mes derrotats no podrien quedar.
El 6 de juliol del 2005 la candidatura de Madrid va patir la primera derrata, essent Batlle de Madrid, l’ actual ministre de Justícia, Sr. Ruiz Gallardón i President del Govern, el Sr. Rodriguez Zapatero, la actual Batllessa de Madrid, la Sra. Botella, va dir “..Madrid resultò perjudicada por el desplante de Zapatero a la Bandera de los EEUU, todo tiene sus consecuencias...” i el Sr. Rajoy, actual President de Govern,va criticar la incapacitat de Zapatero per recavar suports dins el C.O.I.”
I ara, de qui es la culpa ?, del perfecte domini del Anglès que demostraren els representats de la candidatura, Sra. Botella i cia.?. Que no varen comunicar amb els membres del C.O.I.?.
Del espinós assumpte de les borses de sang adulterada, amb sentencia que segons els mitjans, no reflexa la gravetat del fet?.
Com abanderat de la candidatura, el màxim exponent de la Monarquia parlamentaria, el Príncep Felip de Borbón, fill del caçador de Botsuana, cunyat del Sr. Urdangarín, processat per el cas Noos.
Amb tots els valedors relacionats, qui, amb dos dits de seny, mos fiarà l’organització de un esdeveniment de aquestes característiques ???. El C.O.I, a lo vist , NO.
A tots els motius relacionats abans, segons qui subscriu, afegiria els que considero mes importants, els que realment els membre del C.O.I., han valorat i actuat en conseqüència.
Son dos:
1.- La situació econòmica, malgrat el Sr, Rajoy, vagi pregonant que tenim la “prima de riesgo” controlada, li recordaré que per exemple Itàlia amb un endeutament del 130% del P.I.B (Espanya tenim el 90,33% del P.I.B.), té la prima de Risc mes baixa que nosaltres, com s`explica, Sr. Rajoy?.Fàcil, els mercats se fien més de Itàlia que de nosaltres. Per lo tant, un País endeutat com Espanya, un País insolvent, un País on no se sap qui comanda, on els programes electorals s’han incomplert sistemàticament, on se retallen diàriament els drets de la ciutadania, en benefici dels amics dels Governats (privatització de la Sanitat Pública a Madrid,per exemple).
2.- La ben merescuda fama de comissionistes, de emprar les institucions i els vots dels ciutadans, en benefici propi. No oblidem que als jutjats han de fer hores extres per tirar endavant els casos denunciats per frau a l’administració, connivència, etc. O sigui cas “Bárcenas, Palma Arena, Cedib, Ordinas, Cardona, els màxims responsables del C.I.M. (Sra. Munar, etc.), empresonats, etc. etc. No es precisament una bona carta de presentació aquesta.
Aquesta es la meva opinió,i perquè no dir-ho, la nit de la “desgràcia”, vaig dormir molt tranquil, ja sempre he considerat que dins la crisi econòmica que patim, lo que no convenia era organitzar uns Jocs Olímpics, ara.

Joan Martorell Campomar
Pollença, 08 de setembre del 2013

Garci

Re: Trilingües

Garci | 08/09/2013, 22:13

Juan, estás ben convidat a escriure i dibuixar el que vulguis. A slguns si que ens agraden els dibuixos de Trias.

Pepe

Re: Trilingües

Pepe | 08/09/2013, 22:12

El que tenim "casposo" és el govern

Juan riutort

Trías no porfía

Juan riutort | 08/09/2013, 21:48

No tenéis un dibujante un poquito menos casposo, esta un poquito demodé.

jrv

Llibertat

jrv | 08/09/2013, 16:52

Jo entenc que una persona que ha delinquit, ha sigut jutjada i ha pagat la pena que li han impossada, pot fer el que vulgui dins les normes de convivencia .
I sapiguent que es inteligent i preparada, malgrat no del tot, anirà ben alerta a no tornar aplegar-se amb cantamañanas barroers , alguns del quals encara pasturen per qualque partit mal reciclat.

jrv

Aportació pel futur

jrv | 08/09/2013, 16:32

I per això, pensó fer una aportació a la Caixa de ressistencia dels Mestres en una vaga que jo en diría de responsabilitat i sacrifici pels nostres fills, una responsabilitat que els nostres governants d'aquesta comunitat autónoma no tenen en absolut, sempre será mes útil i profitós que qualsevol dels impostos que me veig obligat a pagar i del que també viuen a cos de rei molts polítics indignes fins i tot de cobrar el salari mínim...

JRV

El bessó de la qüestió...

JRV | 08/09/2013, 16:26

Coincideixo plenament amb el que expressa el mestre, Pepe, per a mi i crec que per a tots els ciutadans i ciutadanes que segueixin amb interés el conflicto entre Mestres i Conselleria, el que me preocupa és el rerafons de pejudici, en moltissims casos de per vida, que afectara a tot l'alumnat, és a dir el futur d'aquesta societat balear, alegre perque ha sigut, una vegada mes, una bona temporada turística, victimes d'un experiment antipedagógic, i no antipedagògic per un suposat ensenyament de l'anglés, que tan de bò tots els dominessim com al castellà, antipedagògic ho és perque el decret i el redecret s'han fet des de unes premisses mes propies del nacionalcatolicisme que tant ens perjudicà en el passat i que encara arrossegem, i del que els nostres governants en son mostra vivent i cotidiana orgullossos de la seva incultura i intolerància, que no amb un vertader interés de que els nostres fills i nets siguin mes cults, mes instruits i mes preparats pel futur..."por el Imperio al precipicio"...

Pepe

Re: Trilingües

Pepe | 08/09/2013, 13:21

M'ha arribat el següent escrit d'un mestre i us deman que dediqueu un minut a la seva lectura.
M'agrada la capacitat que té el facebook de posar-nos en contacte i compartir. M'agrada llegir els vostres comentaris, veure les vostres imatges, enriquir-me amb la varietat d'enllaços que compartiu... I aquests dies, observant totes aquestes imatges, ha anat agafant cos (paraules) una idea que al principi es presentava confusa, inconcreta. Cada vegada que veia una fotografia dels vostres fills, feliços, somrients, capaços com ningú de contagiar-nos les ganes de viure, no podia evitar pensar en el futur. Perquè ells, més que ningú, representen aquest futur.
La meva professió de mestre em concedeix el privilegi d'estar la majoria dels dies en contacte amb molts d'aquests infants, amb part d'aquest futur. I en uns dies com els que ara vivim els mestres, amb incerteses, amb atacs, amb intents de desprestigi, amb mobilitzacions, assemblees i demés, doncs no puc deixar de pensar en les fotografies que veig dels vostres fills que juguen, que riuen i que creixen. Perquè, al cap i a la fi, els que més perjudicats sortiran d'aquest desgavell -fins i tot tirania- dels governants, d'aquests decrets imposats, sense consultes, sense consens, no som els mestres que ara protestam i ens mobilitzam, no: són els vostres fills, són els meus alumnes i els de tants i tants d'altres mestres i professors.
El nou decret llei aprovat pel govern, a banda de burlar una sentència judicial emesa poques hores abans, és una declaració clara i contundent que allò que importa als actuals governants no és el futur dels vostres fills, no és la implantació d'uns projectes lingüístics que millorin els que hi ha ara. L'objectiu és la destrucció, la invalidació i persecució de tota la feina que s'ha fet a les escoles aquests darrers anys.
És clar que tot és millorable, és clar que hem d'aprendre -com a mínim- tres llengües, és clar que els resultats obtinguts en algunes matèries han de provocar una reflexió i un debat continu. Però algú de vosaltres pensa que amb un decret llei imposat amb unes intencions tan clarament ideològiques i tan pobrament pedagògiques millorarà el rendiment escolar dels vostres fills? Algú de vosaltres pensa que amb la reducció de professorat de suport i l'augment de les ràtios per grup classe els vostres fills aprendran més llengües? Algú de vosaltres pensa que es pot millorar l'aprenentatge de l'anglès en una classe de trenta alumnes, dintre de la qual el mestre ha d'atendre la diversitat de necessitats educatives de cada un d'ells? Algú pensa que capgirant de dalt a baix a les escoles un model lingüístic sobre el qual hi ha hagut un gran consens els darrers vint anys es solucionaran les mancances del sistema educatiu?
Per això, aquests dies, quan veig les fotografies dels vostres fills, nebodes, cosins, filloles, i gaudeixo del seu somriure, de la seva felicitat, de la seva capacitat per transformar-ho tot en bellesa, no puc deixar d'estar preocupat per ells i per vosaltres, els seus pares i les seves mares, que no mereixeu -no mereixen- un futur tan incert i un engany tan flagrant.
I no vull acabar amb derrotisme, no vull acabar sense animar-vos a reflexionar, a informar-vos, a assistir a les assemblees informatives dels vostres representants (La Federació de pares i mares d'alumnes), a fer un front comú en benefici dels vostres fills i filles, i a comprendre que aquells mestres i professors que a partir de dia 16 farem vaga, protestarem per totes aquestes imposicions del govern, no ho feim ni per caprici ni pel nostre propi benefici (ja podeu veure quin benefici que ens descomptin cent euros cada dia), sinó que ho feim perquè volem una escola i un futur millor pels vostres fills.

Toni P.

Aprendre ingles

Toni P. | 08/09/2013, 10:13

Si voleu aprendre ingles, a pollença un ex-corrupte, obrira una academi de ingles i de idiomes, enseñaran llengos perque es el futur, un homo que diu que es innocent, cosa que no es del tot cert perque hi ha sentencis que el declsren culpable, ara te llibertat per montar una academi. Sabeu qui es?
preus populars

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb