URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Suport real a la vaga en educació.

Alternativa | 09 Setembre, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

 Al ple del mes de juny es va aprovar la moció presentada per PSM. CiU, Lliga, Alternativa i PSOE de rebuig a la implantació obligatòria del decret sobre el tractament integrat de llengües TIL als centres educatius amb els vots a favor de Lliga, Alternativa, PSOE, CiU, PSM, Esquerra i Tomeu Fuster i  l'abstenció de PP i UMP.  (article)

A proposta d’Alternativa a la moció havia un punt que era donar suport a la vaga indefinida proposada per part de l'Assemblea de docents i que té com punt de partida aconseguir la derogació del decret del TIL.

Des de l'aprovació de la moció la Conselleria no només no ha negociat sinó que ha actuat d'una forma que podem qualificar de dictatorial. Per començar va expedientar a tres directors d'instituts de Menorca simplement per opinar el mateix que després ha corraborat el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears:"El fi no justifica els mitjans en un estat de dret", afirmen els magistrats, que recorden al govern del PP que en aquest procediment no ha permès a la comunitat educativa participar i opinar sobre la implantació del TIL i que ha  obviat passes obligatòries i imprescindibles com "la manca d'un informe de la Universitat de les Illes Balears" o tenir el compte el dictamen del Consell Consultiu.

La reacció de l'Executiu de fer un decret llei per esquivar aquesta suspensió cautelar és totalment contrària al que és un estat de dret.

El decret llei que el govern ha aprovat per mantenir l'aplicació del TIL

Ara una vegada que la vaga indefinida ha estat convocada per l’Assemblea de docents i els sindicats STEI i CCOO consideram que el que es va aprovar a la moció no pot ser simplement una declaració d’intencions sinó l’Ajuntament s’ha de posar en contacte amb els convocant de la vaga i oferir-les la col·laboració que necessitin i sigui possible. Per exemple la cessió d’espais municipals per a la realització d’assemblees o actes a favor de la vaga...

 

 

Comentaris

Pepe

Re: Suport real a la vaga en educació.

Pepe | 15/09/2013, 23:28

Les diferències ideològiques les accepto i puc comprendre encara que no comparteix que hi hagi gent que defensi el TIL. Però defensar l'aplicació del mateix com ha fet el govern saltant-se la llei i amb l'opinió en contra de tots des de Perera a la CNT... Això és transpassar un límit que no puc acceptar.

Garci

Re: Suport real a la vaga en educació.

Garci | 15/09/2013, 22:58

Ja se que les posicions i declaracions de Toni i Bel son diferents. Pero ambdós s'han posicionat a favor del TIL, que es el que he dit.
I estic d'acord en el que comentes de la carrera política. Pero que na Bel sigui pollencina o no, a mi tant me fa.

Pepe

Re: Suport real a la vaga en educació.

Pepe | 15/09/2013, 22:42

Garci no estic d'acord, sent els dos del PP els matisos són prou importants. La postura a aquest tema d`en Toni Martorell i Bel Cerdà han estat prou diferents. Na Bel defensa l'ìndefensable no només el TIL sinó inclús el calendari d`aplicació del mateix que fins i tot el Tribunal va considerar contrari a l'estat de dret . Aquest calendari només es defensat pels "apaniaguats" del PP. Evidentment Bel d'aquesta forma pujarà a un partit com el PP i consolidarà sou; si un dia torna a la docència cobrarà tota la seva vida com directora .
Toni Martorell a totes les seves declaracions ha denunciat el calendari d'aplicació del TIL , avui mateix ha denunciat al Última hora la política repressiva del govern i amb el seu sindicat s'ha sumat a la vaga indefinida. Tos això suposa que el seu futur a aquest PP és nul i que tornarà al Institut amb el sou que li correspon com professor.

Per altra part comparteix en certa forma el que diu Pere C, a mi em fa més mal veure defensar aquest disbarat per una persona que coneix que per Estarellas.

Garci

Re: Suport real a la vaga en educació.

Garci | 15/09/2013, 14:03

Hostia, pere, la decepció és perque sigui pollencina?
A Pollença n'hi ha molta de gent així. Inclús un ex-regidor, president d'un pseudo-sindicat, és favorable al TIL.

jrv

mestres per damunt el nivell d'obligació

jrv | 15/09/2013, 12:57

Ho puc repetir cada día i no me cansaré: els Mestres i professors acuen amb una valentía, responsabilitat i amor a la seva veina d'ensenyants i educadors que feia molts anys que no és veía per aquestes terres balears, en contra de les deries i fanatisme d'un Bausà que fins i tot dins el seu partit és objecte de critiques...

Por el imperio al presipisio

Fanàtica

Por el imperio al presipisio | 15/09/2013, 11:28

Qui l'hagui tinguda de mestra sap que el per el grau de militancia nacionalcatòlica, Bel Cerdà està a la seva salsa...

Pere C.

TIL

Pere C. | 15/09/2013, 11:05

Quina decepció tenir a una pollensina al govern, na Bel Cerdà, que defensi el TIL. Lo que és capaç de fer una cadira!!!

Alternativa per Pollença

Re: Suport real a la vaga en educació.

Alternativa per Pollença | 10/09/2013, 18:09

Segon ens han comentat i es publica avui al diari Ara, ahir a una entrevista a la cadena SER el batle va reconèixer i denunciar el malestar que hi ha entre les bases del PP sobre la gestió del TIL.També ens consta el descontent d'en Antoni Martorell Canaves president d'ANPE i secretari del PP a Pollença. Aquest malestar contrasta amb el posicionament de na Bel Cerdà Moragues responsable i defensora de l'aplicació irracional i autoritària del TIL que es fa en aquests moments. Esperam que el malestar indicat s'expressi d'una forma més rotunda i que facin rectificar a un govern.

Alternativa per Pollença

Re: Suport real a la vaga en educació.

Alternativa per Pollença | 10/09/2013, 10:04

Recordau que avui la Confederació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Balears (COAPA) ha convocat una assemblea informativa a Inca a les 20,00 hores al CEIP Ponent (Avinguda del Raiguer s/n) per explicar a pares i mares l’actual situació provocada per “la incapacitat de la Conselleria d’Educació i dels seus responsables per arribar a punts de consens amb la comunitat educativa, la imposició dels projectes lingüístics fins al punt de cometre irregularitats legals o vulnerar els nostres drets fonamentals i els atacs continus a l’educació pública, tot plegat, ens ha precipitat a una situació que NO és adequada per a l’inici d’un nou curs, inclosa la vaga indefinida de la qual també n’és responsable l’administració”.

Alternativa

Re: Suport real a la vaga en educació.

Alternativa | 09/09/2013, 17:37

Juana Mari (un poema d'amor)

Amb l’estil més caspós i casernari,

amb ínfules de xèrif tavernari

i amb enyor del passat autoritari,

rifant-se el tribunal que els és contrari,

han fet un decret-llei rudimentari,

un bunyol normatiu estrafolari.

Olé, na Juana Mari!


Podeu llegir la resta al bloc de Miquel Àngel Llauger
h
ttp://miquel-angel.balearweb.net/post/116180

Alternativa per Pollença

Diario de Mallorca

Alternativa per Pollença | 09/09/2013, 00:23

El juez decidirá el día 17 si mantiene la multa coercitiva impuesta al alcalde
El Ayuntamiento ya ha adjudicado a una empresa la demolición de la vivienda ilegal del Calvari

www.diariodemallorca.es/part-forana/2013/09/08/juez-decidira-dia-17-mantiene/873132.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb