URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Avui no és un dia normal

Alternativa | 13 Setembre, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

 Avui no és un dia normal, avui comença el curs escolar 2013-2014 amb una vaga indefinida convocada per tots els sindicats d'educació, l'Assemblea de docents i amb un allau de suports, inclós el de l'Ajuntament de Pollença. Feim una crida a la societat civil a fer costat als docents, els quals estan disposats a fer una vaga indefinida i perdre una part important del  seu sou  per defensar una educació de qualitat Les demandes dels docents són més que assenyades i en la seva majoria compartides per les famílies, ja que van més enllà d’allò estrictament laboral amb una majoria de temes exclusivament pedagògic:

1-Retirada del decret de TIL
2-Retirada del projecte de decret de Convivència i la Llei de símbols.
3-Beques de transport i menjador efectives i convocades en el temps i la forma adient. Dotació suficient i eficient perquè es pugui dur un bon pla de reutilització de llibres.
4-Recuperació de les plantilles, del professorat d'Atenció a la Diversitat i de les ràtios anteriors a les retallades.
5-Substitucions immediates de les baixes.
6-Baixes 100% remunerades.
7-Contractació dels interins durant els mesos de juliol i agost.
8-Recuperació dels complements perduts i reconeixement de nous sexennis des de l'1 de juny de 2012 i acompliment de l'acord salarial de 2008 per l'escola concertada.
9-Petició a la Conselleria d'Educació que insti al Govern Central a retirar la LOMCE.
10-Suspensió de tots els expedients sancionadors que s'iniciïn amb clara intenció repressiva prèviament i durant la vaga.

A aquest conflicte a un costat hi ha un Govern i una Conselleria, que ni tan sols tenen el suport de tot el seu partit, i per l'altra som; la majoria dels docents siguin de l'educació pública, concertada, cooperatives o privada, la FAPA, tots els sindicats, els inspectors, la Universitat, 32 Ajuntaments de Mallorca (inclòs el de Pollença), tots els partits excepte el PP, els juristes, l'OCB, nombroses associacions ...

La societat civil no pot ser la majoria silenciosa, de la que parla el PP, que no faci ni digui res davant d'un govern que fa lleis educatives a mida dels seus interessos partidistes, sense consens, d'esquena a l'opinió dels docents i  tècnics, que s'ha negat a dialogar i que ha actuat de forma totalment antidemocràtica .

La Conselleria no farà res i el curs escolar no començarà si la societat civil no es mou i força a  la Conselleria a negociar. Si volem que el nostres fills o filles no perdin massa dies del curs escolar, hem d'ajudar que la vaga sigui un èxit perquè el Govern reculi.

 

Què podem fer els que no som professors (idees tretes de la Plataforma Crida i Contrainfo):

 

1.- Procureu estar ben informats; ser crítics, demanar, qüestionar la propaganda del govern, informar-vos de totes les activitats que es facin. Estam segurs que si us informeu us convencereu de que la vaga és justa, necessària i ineludible.  Podeu començar per el fulletó explicatiu Per què feim vaga? que ha fet l’Assemblea de Docents.

- Federació d'Associacions de Pares i Mares.

- Plataforma Crida.

- Assemblea de docents de les Illes Balears.

- Assemblea educativa de Pollença(facebok)

2.- Mostreu públicament el vostre suport als docents, reivindicant una educació de qualitat.

- Penjant al balcó, al cotxe, portant... una camiseta, una tela, una cartolina, una xapa... de color verd. Possant al vostre perfil de facebook, whatsapp... una imatge verda de suport.

3.- -Participeu dels actes que s'organitzen en suport de la vaga, organitzeu actes de suport a la vaga  a través de la vostra AMPA o Associacions. Els alumnes es poden sumar a les vagues estudiantils que s’estan organitzant, crear assemblees d’estudiants al  centre  escolar per promoure accions de cara a la vaga.

Dilluns 16 de setembre a les 12h ja hi ha convocada una concentració davant el Consolat de Mar a Palma.

4.- Signau fulls  explicant els motius d'aquesta situació i recriminant a la Conselleria d'Educació un començament conflictiu del curs escolar degut a la seva política educativa. 

FULL DE SIGNATURES PER IMPRIMIR

SIGNATURES VIA change.org

5.- Pressioneu al Govern i al Partit Popular amb escrits  perquè deixi la seva actitud despòtica i es faci enrere.

Podeu presentar a la Conselleria d'Educació (c/ d'Alfons el Magnànim, 29, Palma, 07004. Telèfon 971 17 65 00) a títol individual, una carta de protesta, cada dia que puguis, demanant que comencin les classes i exigint que s'inicien negociacions amb els docents. Caldria sempre enviar còpia a plataformacrida@gmail.com

Podeu escriure cartes a diaris, a perfils de facebook, twiter, blocs i pàgines web de membres del PP, especialment de la Conselleria d'educació. Argumentant, raonant de forma educada però demanant una negociació real amb els convocants de la vaga:

Govern

Twiter de la Consellera

Twiter de la diputada Ana María Aguiló (que ha destacat pels seus atacs als docents)

Populars de Pollença (facebook)

Bel Cerdà Moragues (facebook)  Directora General de Ordenació Innovació i Formació Professional de la que depen el departament TIL

6.-Podeu fer un donatiu a la caixa de resistència de l’Assemblea de Docents. El número de compte és 2056-0009-74-4102003418, de Caixa Colonya (està a nom de l’Obra Cultural Balear). Aquestes diners aniran destinats a pagar despeses de l’organització de la vaga, possibles despeses legals o de defensa jurídica i ajudes econòmiques a vaguistes que ho puguin necessitar (consulteu l’Acta assemblea 30 d’agost).

Finalment, informa’n, parla’n, opina’n, xerra’n a amistats, familiars, persones desconegudes… Difon el missatge. Que tothom n’estigui assabentat. És una qüestió que no només afecta el col·lectiu docent, sinó tota la societat en el seu conjunt. Una educació de qualitat per als nostres infants i joves es tradueix en un benestar per a les següents generacions.

LA ÚNICA LLUITA QUE ES PERD ÉS LA QUE S'ABANDONA

Pancarta a l'IES Guillem Cifre de Colonya.

 

Comentaris

Alternativa per Pollença

Re: Avui no és un dia normal

Alternativa per Pollença | 16/09/2013, 11:17

La Vaga a Pollença:

-Costa i Llobera: només hi ha els serveis mínims, la resta fa vaga.

-Joan Mas: vaga de tots els mestres menys els serveis mínims.

-IES Clara Hammerl: 100% de seguiment.

- IES Guillem Cifre: 100% de seguiment. Només 5 professors de serveis mínims.

Pepe

Re: Avui no és un dia normal

Pepe | 15/09/2013, 23:42

Aquests dilluns hi haurà piquets informatius a tots els centres escolars públics del municipi.
I a les 12:00 serem al Consolat de Mar de Palma

Joan CC

Re: Avui no és un dia normal

Joan CC | 14/09/2013, 13:57

És molt trist que els nous membres de l'equip de govern no aprofitin que tenen un bloc obert per informar als ciutadans.
Un bloc no ha de servir sols per fer tractar els temes que interessen al propi partit sinó per informar del que pot interessar als ciutadans

Alternativa per Pollença

Re: Avui no és un dia normal

Alternativa per Pollença | 14/09/2013, 11:45

La mateixa instància millorada
Jo…………… com a pare/mare de l’alumne…………….. escolaritzat al centre …………. del municipi de ………… , amb DNI…………. i adreça al C/………….. nº……… de ………………. i en resposta a la seva comunicació rebuda per correu electrònic el passat 12 de setembre.

EXPOSO:

Que les constants reduccions del pressupost destinats a educació s’han traduït en una minva de recursos que afecta directament a l’aprenentatge dels nostres fills.

Que la Conselleria d’Educació no ha procedit de manera legal en la implantació del Decret TIL i no ha consultat a la comunitat educativa tal i com manifesta l’auto emès per el TSJIB on és proposa la suspensió cautelar del calendari d’aplicació del Decret.

Que els centres docents no disposen dels recursos necessaris per dur endavant el Decret TIL en el poc temps de que s’estableix per a la implantació del Decret.

Que aquesta situació ha dut als docents a la convocatòria d’una vaga indefinida que ens perjudicarà a tots.

SOL·LICITO:

Que la Conselleria d’Educació rectifiqui la seva postura i intenti arribar a acords que acabin amb aquesta vaga.

Que es recuperin els recursos humans i econòmics que es destinaven a educació abans de les retallades dels darrers anys: beques de menjador i de transport escolar, reforços educatius, etc.

A més que es respecti la decisió del TSJIB en quant a l’aplicació del TIL.

Quedant a l’espera de la seva resposta rebi una cordial salutació.

................, a xx de setembre de 2013.

Gabinet de la consellera d'Educació, Cultura i Universitats
CONSELLERIA DE EDUCACIÓ, CULTURA I UNIVERSITATS
ENVIAR A: conselleria.educacio@caib.es / educarenfamilia@caib.es / infotil@caib.es

Alternativa per Pollença

Re: Avui no és un dia normal

Alternativa per Pollença | 13/09/2013, 17:58

Jo…………… com a pare o mare de l’alumne…………….. escolaritzat a …………. del municipi………… , amb DNI…………. i adreça al C/………….. nº……… de ……………….

EXPOSO.

Que les constants reduccions del pressupost destinats a educació s’han traduït en una minva de recursos que afecta directament a l’aprenentatge dels nostres fills.

Que la Conselleria d’Educació no ha procedit de manera legal en la implantació del Decret TIL i no ha consultat a la comunitat educativa tal i com manifesta l’auto emès per el TSJIB on és proposa la suspensió cautelar del Decret.

Que els centres docents no disposen dels recursos necessaris per portar endavant el Decret TIL en el poc temps d’implantació del Decret

Que aquesta situació ha portat als docents a la convocatòria d’una vaga indefinida que ens perjudicarà a tots.

SOL·LICITO.
Que la Conselleria d’Educació rectifiqui la seva postura i intenti arribar a un acord que acabi amb aquesta vaga.
Que es recuperin els recursos humans i econòmics que es destinaven a educació abans de les retallades dels darrers anys: beques de menjador i de transport escolar, reforços educatius, etc
A més que es respecte la decisió del TSJIB en quant a l’aplicació del TIL.

Quedant a l’espera de les seves noticies rebin una cordial salutació.
ATT. CONSELLERA DE EDUCACIÓ, CULTURA I UNIVERSITATS

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb