URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Hem de defensar una educació democràtica i plural

Alternativa | 20 Setembre, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Ahir la sala del Club Pollença va quedar petita a l'acte organitzat per les AMIPAS del centres escolars públics de Pollença i escoltar les  explicacions  dels ponents (Fapa Mallorca, Assemblea Docents Illes Balears ) i moltes propostes de les famílies sobre la vaga indefinida d'educació.

A la xerrada es va parlar de com ajudar als docents (a l'article "avui no és un dia normal podeu trobar algunes) que han de notar el suport i solidaritat de la gent per mantenir aquesta vaga. Cal omplir Pollença de verd, cal omplir la Conselleria d'educació de cartes demanant negociació, cal col·laborar en la Caixa de resistència, cal participar en les mobilitzacions i accions que s'organitzen; el dissabte pujar al Puig i si no podeu al manco anar a Plaça, el dijous es va parlar de fer un pa amb oli solidari, aquest mateix dia us proposam després anar al Ple on l'oposició presentam una moció en referència, diumenge 29 anar a la macromanifestació de Palma (les APIMAS organitzaran autobuses per anar).

Una idea que pot ajudar molt a la butxaca dels docents per mantenir la vaga és que els pares es coordinin i no portin als seus fills un dia o dos de la setmana que ve als centres escolars, d'aquesta forma els professors podien deixar de fer vaga aquests dies.

 

 

Cada vegada és més clar que la protesta s’escapa de les mans del Govern i que aquesta no és només cosa dels docents. Ahir va ser clar que molts pares, mares donen suport als docents i han assumit que aquesta no és només una vaga contra el TIL sinó contra les formes autoritàries del govern del PP i la seva manca de capacitat d’escoltar i negociar (a no ser que siguis amb hotelers o empresaris).

Els professors són la punta de llança d'un malestar general contra un govern que s'ha dedicat durant tota la legislatura a retallar brutalment l'educació pública i que amb la imposició del TIL ha donat un pas més no només per disminuir la presència del català a l'ensenyament (l'anglès és una cortina de fum com és Gibraltar per en Rajoy) sinó sobre tot per demostrar que es pot passar per damunt dels consells escolars, organisme democràtics dels centres on participen docents, pares, mares i alumnes.

Ens agradi o no estam a una lluita històrica i del que passi amb aquesta vaga  indefinida depèn el futur no només de l'educació sinó de la democràcia a aquest país. Alguns ens diran exagerats, als mateixos els diria si pensaven que era possible que un govern fes un decret llei en unes hores per saltar-se una sentència del Tribuna Superior... Això no es va improvisar i estava més que meditat. Com es va dir a la xerrada d'ahir; el PP està testant a les Illes el model que pretén posar en marxa amb la LOMCE a tot l'Estat. Una educació centralitzada on tot es decideix per part del govern (des dels projectes educatius als llibres de text) convertint als directors i docents en meros executors dels seus decrets i lleis. Una educació on la llibertat de càtedra desapareixeria i no es tendria per res en compte la idiosincràsia de cada comunitat, municipi o centre docent vital per una bona educació . Per defensar el model d'educació democràtic i plural actual mereix la  pena perdre unes classes i uns doblers.

Evidentment els primers preocupats  amb aquesta situació són els docents que cada dia es deixen el sou i el cor en aquesta vaga, i els pares i mares que ven com passen els dies sense començar el curs. Qualsevol Govern a qualsevol país democràtic del nostre entorn s'hagués reunit amb els convocants de la vaga i no s'hagués aixecat de la reunió  fins trobar una solució. Què és el que ha fet el Govern del PP? Primer intentar ficar la por al docents expedientant a tres directors, després negar-se a reunir amb l'Assemblea de Docents i  reunir-se amb  els Sindicats simplement per cobrir l'expedient. Com van dir ahir; com seria la darrera reunió ...que després de la mateixa el sindicat ANPE es va decidir a unir-se a la convocatòria de vaga. El divendres que s'iniciava el curs van fer com si tot fos normal (na directora del TIL, na Bel Cerdà sembla que encara es troba a aquesta etapa) i quan la vaga ha estat un èxit l'han intentat ocultar, han continuat la seva campanya de mentides i  desprestigi dels docents, han utilitzat a associacions que no representen a ningú (i a les que els mitjans de comunicació donen un espai inexplicable)  per dir bestieses, amenaçar ...i per desgràcia ja s'ha utilitzat la violència contra els menors que diuen defensar (us recomanam llegir; Carta del pare d’un dels estudiants represaliats aquest matí mentre participava de la Vaga Indefinida). Ahir es van amagar i els docents es troben amb un mur que es nega a qualsevol tipus de diàleg i que simplement espera a que la vaga s'apagui per esgotament econòmic. Ahir mateix no van contestar al rector de la Universitat, en Llorenç Huguet que es va oferir com a mediador.

Avui a les 13h hi ha convocada davant la Conselleria d’Educació a Palma.

 

 

Comentaris

jrv

Cavernaris

jrv | 21/09/2013, 20:57

Tot un rector d'Universitat no serveix, quan no és vol dialogar la gent de seny fa nosa...

Pepe

Re: Hem de defensar una educació democràtica i plural

Pepe | 21/09/2013, 11:33

Aqui teniu un model de sol·licitud d'empar a les autoritats municipals amb el tema de la vaga.
h
ttps://app.box.com/s/7nr179cdgybr8bh32lmh

Pepe

Re: Hem de defensar una educació democràtica i plural

Pepe | 20/09/2013, 18:22

Una demostració més de que experimenten amb l'educació. Paraules d'en Bauzá a la radio: "El TIL no tiene garantía de éxito, pero si no funciona ya lo dirán las aulas o las urnas y se quita y ya está"

Pepe

Re: Hem de defensar una educació democràtica i plural

Pepe | 20/09/2013, 17:26

El Govern ha rebutjat avui l'oferiment del rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet, per fer de mitjancer entre l'Executiu i els docents en el conflicte educatiu. "No necessitam mitjancers per negociar"

NO VOLEN NEGOCIAR

Alternativa

Re: Hem de defensar una educació democràtica i plural

Alternativa | 20/09/2013, 17:19

Escoles buides en solidaritat amb els docents
Les associacions de pares cerquen solucions imaginatives per no desgastar els mestres

www.arabalears.cat/balears/Escoles-buides-solidaritat-docents_0_996500470.html

Alternativa

Important

Alternativa | 20/09/2013, 16:29

COMUNICAT URGENT DE LA PLATAFORMA CRIDA

No necessitam anar a Ses Voltes
perquè el poble ens escolti

Assabentats de l’acte polític que el Partit Popular de José Ramón Bauzá ha organitzat avui a l’espai públic de Ses Voltes (Palma), des de la Plataforma Crida volem deixar clar que NO convocam ni donam suport a cap de les concentracions que proposen assistir-hi en senyal de protesta.

Que el Partit Popular necessiti organitzar aquest acte ja serveix per demostrar que la primera setmana de lluita ha estat exitosa i efectiva. Cinc dies de vaga i el clam del carrer han aconseguit afeblir un partit que comprova amb preocupació com les seves bases i els seus batles han de reclamar seny i diàleg als dirigents. Aquesta divisió interna és la vertadera raó de l’acte que s’organitza per transmetre unitat i reforçar la imatge del seu líder.

No necessitam anar a Ses Voltes a cridar perquè el poble ens escolti. La gent de les Illes Balears ha demostrat aquesta setmana a qui vol escoltar. Per això, demanam a la nostra gent que no caigui en provocacions i no vagi a l’acte. Guardem forces per les properes convocatòries de protesta.

Aprofitam aquest comunicat per felicitar als docents de Balears per la seva valentia i dignitat en la defensa de l’educació pública. També volem donar l’enhorabona a les famílies i a l’amplíssim moviment social de suport, mai vist a les nostres Illes. Finalment, destacar els missatges de solidaritat que ens arriben de tot l’Estat i de l’estranger.

Com hem cantat junts aquests dies: segur que tomba i ens podrem alliberar.

Plataforma Crida

Joan CC

Re: Hem de defensar una educació democràtica i plural

Joan CC | 20/09/2013, 14:00

Tant de bo tanta prepotència els hi acabi passant factura. El temps dirà....

Margalida Amengual

Vaga

Margalida Amengual | 20/09/2013, 13:32

Tot això és una vergonya. No ens mereixem uns dirigents tan..., no sé com definir-los, només me surt la paraula fatxes. I a més covards, no compareixen a cap lloc a on puguin ser interpel.lats. Si jo fos un d'ells i estigués tant convençuda del que volen imposar com pareixen estar no tendría cap problema a sortir en públic i donar explicacions a qui les me demanàs. Idò, que vol dir això? Que ho fan pels seus nassos i se'n foten de la ciutadania, se'n foten sobretot d'un col.lectiu tant vulnerable com són els alumnes i que estàn perdent dies de clase per la seva caparrudesa i, per descomptat, se'n foten dels professors i profesores d'aquesta comunitat, és més, se'n riuen i abusen d'ells de mala manera. Jo crec que ara és l'hora de resistir i de demostrar a n'aquets pocavergonyes que están equivocats i que els ciutadans en general no som xotets de corda, que pensam i que sabem millor que ells que és lo millor pels nostres fills. No soc mestra però sí mare, i com a mare, persona humana i ciutadana d'aquestes illes només puc estar agraïda de l'educació que ha rebut la meva filla fins ara, esper que la pugui seguir rebent amb la mateixa qualitat. També vull dir que crec que és un sentiment general de la ciutadania de que ja no podem més, no els podem aguantar més, ni les seves mentides, ni el seu autoritarisme ni la seva falta de consciència social i moral, ni la seva falta de respecte per les decisions judicials, ni mil coses més. Maldament estiguem preocupats com a pares, els qui no som docents hem de fer un esforç i entre tots ajudar a aquest disbarat s'acabi.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb