URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

S'autoajuden per decret

Alternativa | 25 Setembre, 2013 00:44 | facebook.com twitter.com

Nota de premsa de tots els grups de l'oposició que representam a la majoria dels ciutadans de Pollença.

REBUTJAM QUE L'AJUNTAMENT S'HAGI DE FER CÀRREC DE DESPESES DE CARÀCTER PARTICULAR DELS REGIDORS AMB DEDICACIÓ EXCLUSSIVA

 

En la comissió Informativa d'aquest dilluns el batle Tomeu Cifre Ochogavia ha confirmat -contestant a preguntes de l'oposició- que ha signat un decret mitjançant el que els regidors de l'equip de Govern amb dedicació exclusiva (ell mateix, la Sra. Maria Petra Buades i el Sr. David Alonso), es beneficiaran de que l'Ajuntament els pagui tota una sèrie de despeses de caràcter personal. Es tracta de despeses mèdiques (dentista, pròtesis, ulleres i similars...) fins a un màxim de 1.200 € anuals i altres despeses com el pagament d'estudis de familiars directes sense cap límit de despesa.

El batle ha justificat l'atorgament per mitjà d'un decret d'aquests beneficis argumentant que es tracta d'estendre els beneficis acordats amb el personal funcionari i laboral també als regidors de l'equip de govern que cobren una nòmina de l'Ajuntament.

Realment es tracta de casos radicalment diferents. El personal funcionari i laboral té dret a aquestes ajudes denominades “socials” en funció del seu conveni. En canvi els càrrecs polítics amb dedicació exclusiva tenen una legislació que regula la seva activitat totalment diferent i que no recull aquest tipus d'ajudes.

Resulta totalment xocant que per la via del decret es puguin auto-atorgar uns beneficis que, en el cas dels polítics, pot ser considerat com una remuneració en espècie que no ha estat aprovada per l'òrgan competent, el Ple de l'Ajuntament.

També consideram especialment greu és el fet que l'actual Equip de Govern, el qual ha criticat dura i reiteradament que els funcionaris gaudissin d’aquestes ajudes, ara les facin extensives als regidors amb dedicació exclusiva.

Es una contradicció que amb l’entrada de Convergència dins l’equip de govern, aquests justifiquin que no tenen cap dedicació exclusiva per una qüestió d’austeritat, però en canvi donin suport, tant ells com el regidor de la Lliga (junts formen el PI),  a que els regidors amb dedicació exclusiva, tots tres del PP, gaudeixin d’aquestes ajudes que no pertoquen als càrrecs polítics.

Aquest fet suposa una mala utilització de la figura de la dedicació exclusiva pels càrrecs polítics, que en aquest cas s'aprofita per obtenir majors remuneracions en espècie a costa de tots els ciutadans, en el que és una pujada de sou encoberta, i en un context de greu crisi econòmica.

Vist que en la Comissió Informativa no s'ha volgut negociar aquesta qüestió i com a única resposta hem tingut que ja en entrar un altre consistori es podran retirar aquestes remuneracions en espècie als polítics, els regidors de l'oposició ens reservam la possibilitat d'emprendre les mesures que considerem oportunes per corregir aquesta  actuació que consideram una malversació del doblers públics i una mostra de la manera autoritària amb la que s'està exercint el govern a Pollença.

Els portaveus d'Alternativa, PSOE, PSM, UMP, ERC i els 2 regidors no adscrits.

 

 

 

Comentaris

Pepe

Re: S'autoajuden per decret

Pepe | 26/09/2013, 00:09

No és de rebut que el batle es salti en fons i forma mitjançant un decret la llei (us sona la idea). És el ple qui ha de votar les remuneracions del batle i regidors. La situació i el règim laboral del batle i regidors amb dedicació exclusiva no és la dels funcionaris ni personal laboral.

JRV

too pa mi

JRV | 25/09/2013, 22:12

tal VOLTA ELS REGIDOPRS I REGIDORES AMB DEDICACIÓ EXCLUSSIVA TAMBÉ VULGUIN ROBA DE FEINA( TRAJE DE FAENA A LA MILI) I ELS VEGEM A PARTIR D'ARA AMB GRANOTA I SABATES DE SUGURETAT...

Toni

Re: S'autoajuden per decret

Toni | 25/09/2013, 21:20

Convergència i la Lliga hauran d'explicar molt bé perquè donen suport a que tots haguem de pagar aquestes despeses als regidors amb dedicació exclusiva.

jrv

Demagogia

jrv | 25/09/2013, 21:16

Ja ha començat la demagògia barata a costa dels de sempre, els empleats públics.
El pagament en espècie és tan antic com l'anar a peu,fa mes de 100 anys, i si s'ha negociat i obtingut, com a moltissims ajuntaments, empreses publiques i PRIVADES, és perque diferents regidors de diferents consistoris, de diferents partits polítics (TOTS)aixì ho varen acordar als treballadors. No cal donar la culpa a Francisca Ramon, i que consti que no soc votant seu, des de el Primer Conveni l'any 1989 , al que després és varen afegir els funcionaris hi ha hagut ajudes socials, talment EMAYA, GESA, Aigües de Barcelona, Canal d'Isabel II, etc. etc.talment Alcudia, Talment Calvià....
Es poc pactar un sou mes baix i a canvi tenir aquestes ajudes SOCIALS, talment els jubilats tenien les medicines de franc, o viajes a preu de patató a l'Inserso, o anar a la Base a pasar vacances practicament de franc, ...
Només falta que és criminalitzi als treballadors, un pacte o contracte sempre és entre dos, al manco, i els convenis, tan d'Emser, com la Residencia, com l'Ajuntament, com amb els funcionaris, s'han aprovat casi sempre per unanimitat i amb bon criteri...que després l'Ajuntament no funcioni no és culpa dels "mandaos"

dentadura

Re: S'autoajuden per decret

dentadura | 25/09/2013, 18:40

A alguien le han hecho dentadura nueva y no te digo lo que debe haber costado, tu presupuesto no basta paná.
Lo que no tengo claro es si entra la ortodoncia del nene, que eso si que sube

Rogelio

No es justo

Rogelio | 25/09/2013, 17:42

Las de sus hijos y las suyas propias se deberian de pagar, que fuerte me parece esto, asi que se les paga todo eso con dinero del ayuntamiento? es alucinante.
Tengo un presupuesto yo del dentista que sube a 5.000 euros, si trabajase en el ayuntamiento me lo pagarian todo? No me creo que sea asi la verdad....

Implants a carrec de la caixa, no gracies

Re: S'autoajuden per decret

Implants a carrec de la caixa, no gracies | 25/09/2013, 15:21

Bona jugada, obrir el debat per treure aquest privilegi vergonyos a tots. Cadascú que pagui les ortodoncies dels fills de la seva butxaca

Y mas

Re: S'autoajuden per decret

Y mas | 25/09/2013, 15:14

Funcionarios y familiares. Algun conyuge se ha puesto dentadura nueva. Y gafas, las que quieras

Rogelio.

No es justo.

Rogelio. | 25/09/2013, 14:45

Es verdad que les pagamos las dentaduras, las gafas, etc.. a todos los funcionarios del ayuntamiento?

Si es verdad me parece muy mal, tanto que los regidores tengan ese derecho como que lo tengan los funcionarios, no hay derecho... que cada uno se haga cargo de lo suyo, como el resto de los mortales.

un

Re: S'autoajuden per decret

un | 25/09/2013, 14:31

segons tenc entès aquestes barbaritats les va concedir na Francesca Ramon als funcionaris de l'ajuntament, sense tope de despesa i per a qualsevol mebre de la familia, siguent batlesa i poc abans de les eleccions. Possiblement els Socielistes que firmen aquest comunicat tenen més informació, de fet na Francisca anava encare ara a les seves llistes.

di això per una banda hem pareix bé 1. equiparar el personal amb els funcionaris i que es posi almanco un tope de despesa. No se si també el posen al cercle familiar?

El que no trob de rebut és ampliar-lo als regidors en nomina.

Barrams

Re: S'autoajuden per decret

Barrams | 25/09/2013, 13:50

I si sabessim els barrams de funcionaris que hem hagut de pagar quedariem amb els cabells drets. I baratos, no ho son. Aqui cadascu que se pagui lo seu

Andreu

Re: S'autoajuden per decret

Andreu | 25/09/2013, 13:34

I les operacions de miopia, que tècnicament es consideren cirurgia estètica.

Increible

Re: S'autoajuden per decret

Increible | 25/09/2013, 12:51

Ara els pollencins haurem de pagar el dentista i l'oculista del batle i dels altres dos regidors?

tolo

de PPena

tolo | 25/09/2013, 10:18

lista de traïdors, botxins i botiflers de les Illes Balears i les Pitiüses, a dia 24 de setembre de l'any 2013 de l'era de nostre senyor Jesucrist:

Molt hble. molt traïdor José Ramón BAUZÁ I DÍAZ
Hble. traïdora Ana Maria AGUILÓ I GARCÍAS
Hble. traïdora. María José BAUZÁ I ALONSO
Hble. traïdora Rosa Maria BAUZÀ I COLOM
Hble. traïdora Lourdes BOSCH I ACARRETA
Hble. traïdora Margalida CABRER I GONZÁLEZ
Hble. traïdor José María CAMPS I BUENAVENTURA
Hble. traïdor Antoni CAMPS I CASASNOVAS
Hble. traïdora Margalida DURÁN I CLADERA
Hble. traïdor Jaime FERNÁNDEZ I JUAN
Hble. traïdor Óscar FIDALGO I BESTARD
Hble. traïdor Llorenç S. GALMÉS I VERGER
Hble. traïdor Miquel Àngel JEREZ I JUAN
Hble. traïdora Eulàlia E. LLUFRIU I ESTEVA
Hble. traïdora Maria Virtudes MARÍ I FERRER
Hble. traïdor Gabriel José MARTÍ I BALLESTER
Hble. traïdor Francisco MERCADAL I ALABERN
Hble. traïdor Manuel José MONERRIS I BARBERÁ
Hble. traïdora Catalina PALAU I COSTA
Hble. traïdor Pere PALAU I TORRES
Hble. traïdora María Asunción PONS I FULLANA
Hble. traïdora Margarita PROHENS I RIGO
Hble. traïdor Pere ROTGER I LLABRÉS
Hble. traïdor Fernando RUBIO I AGUILÓ
Hble traïdora Maria SALOM I COLL
Hble. traïdor Alejandro SANZ I BENEJAM
Hble. traïdora Margalida SERRA I CABANELLAS
Hble. traïdor Vicent SERRA I FERRER
Hble. traïdora Misericordia SUGRAÑES I BARENYS
Hble. traïdor Santiago TADEO I FLORIT
Hble. traïdora Carolina TORRES I CABAÑERO
Hble. traïdor Josep TORRES I CARDONA
Hble. traïdora Antònia VALLÈS I RAMIS
Hble. traïdor Carlos Luis VERAMENDI I MESTRE

Que Déu els faci pagar tot el mal que han infligit al poble català de les Illes Balears.

Amén!

PS: la Juana Maria no hi apareix perquè ningú l'ha triada democràticament com a diputada, per tant no té veu ni vot. És una amigueta que en Joserra a triat per a l'equip de govern per a legislar, no per a ratificar o aprovar les lleis absurdes que s'inventa. Això ho fan els seus legionaris del partit al parlament, és a dir, el que sí que hi apareixen, els darrers còmplices i responsables.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb