URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Pollença contra la imposició defensem l'educació

Alternativa | 27 Setembre, 2013 12:00 | facebook.com twitter.com

És complicat fer una primer valoració breu del ple d’ahir. Va tenir un punt molt positiu que va ser l’aprovació de la moció contra el TIL amb una sala plena de gent reivindicant una educació pública de qualitat.... i un desenvolupament posterior lamentable amb un batle que va perdre totalment els nervis amb atacs personals constants als portaveus dels grups de l’oposició. Avui parlarem només de l’aprovació de la moció contra el TIL que va ser aprovada per 15 vots a favor i dues abstencions; UMP (el seu regidor, en Nadal Moragues va explicar que ell personalment estava a favor de la moció però el comitè d’UMP va votar abstenció)  i en David Alonso (regidor del PP, el batle va donar llibertat de vot ).

Abans de començar el ple el batle va fer lectura d’ un escrit de totes  les APIMAS  dels centres escolars públics del municipi. A l’escrit s’expressa  el descontent i preocupació de les APIMAS  pel desgavell del començament de curs, la inquietud i preocupació per l’actitud i falta de diàleg de la Conselleria d’educació, el  desconcert per la no aplicació de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de suspensió cautelar d’aplicació del Decret i la preocupació perquè la Conselleria usurpa la competència d’aprovar el Projecte Lingüístic del Centre que per llei correspon als Consells Escolars. A l’escrit es demana al batle que intercedeixi i doni trasllat de les nostres peticions

Una vegada iniciat el ple  el nostre portaveu va demanar el canvi de l’ordre del dia i que el primer punt de l’ordre del dia fos la moció presentada pels grups municipals PSOE; A, Regidors no adscrits, ERAM i PSM-EN en relació al TIL. El batle va acceptar el canvi però va aprofitar per retreure-nos que no l’haguessin avisat abans... Com va dir el portaveu d’Esquerra aquest tema l’haviam comentat el dia abans amb el regidor del PI, en Joan Ramon, i pensàvem que ja l’havia informat, és més pensàvem que el mateix canviaria l’ordre del dia sense que fer falta cap tipus de petició.

Al debat els grups que presentàvem la moció vam argumentar la mateixa i explicar com s’havia arribat a aquesta situació.

Per la nostra part vam argumentar com s’havia arribat a aquesta situació recordant les retallades que ha patit l’educació pública a la legislatura passada i totes les mobilitzacions que va haver ja al curs passat (quatre dies de vaga, tancaments, manifestacions...). També vam recordar en que aquesta vaga no era només pel TIL i que la majoria de les peticions de la negociació tenen a veure amb la defensa d’una educació pública de qualitat (beques de transport i menjadors, programa de reutilització de llibres, substitucions, atenció a la diversitat)  i democràtica (retirada del de decret de Convivència, Llei de símbols i LOMCE, expedients sancionadors als directors de Menorca...). També vam recordar com al ple de l’Ajuntament ja es va aprovar en juny una moció contra el TIL.

Igualment vam remarcar tots els suports que ha tingut aquesta vaga que alguns s’empenyen en dir que és política (en aquest sentit ens van sorprendre negativament les paraules del regidor de la Lliga, en Martí Roca) a pesar de que la mateixa té el suport de tots els sindicats amb representació a l’educació, pares, mares i professors de diverses ideologies, UIB, inspectors, directors, jutges, ajuntaments de diferent color polític, escola catòlica, bisbe... Tots estam units contra una minoria, que per desgràcia són els que ens governen, que a més de no importar-les res l’educació pública tenen una greu patologia contra la llengua catalana.

El govern està experimentant a les Balears el que es vol imposar amb la LOMCE a tot l’estat; una educació centralitzada d’ordeno i comandament, sense democràcia i sense llibertat de catedra on directors, professors, pares i mares serem convidats de pedra.

Al debat el batle va demanar la retirada del punts 5, va dir que ja es feia (per tant no entenem per què va demanar la seva retirada):

5- L’Ajuntament de Pollença es posa a disposició dels convocants de la vaga oferint-los la seva col·laboració d’acord amb les seves possibilitats, com per exemple la cessió d’espais municipals per la realització d’assemblees o actes a favor de la vaga.”

I la retirada del punt 6 , el batle va argumentar que no podia demanar la destitució de companys del seu partit a altres organismes i especialment de la seva companya na Bel Cerdà (va dir que no havia estat en cap negociació del TIL cosa que no és certa) . En Martí Roca de la Lliga també va dir que no comprenia aquesta petició i que pensava que els que havien fet el desgavell l’havien de solucionar. Nosaltres a l’igual que la FAPA; consideram que després de dues setmanes de vaga  de la qual són directament responsables aquests càrrecs que fins ahir vam demostrar una capacitat nul·la de negociació han de ser destituïts

6.- L´Ajuntament de Pollença demana al Govern la destitució de la Consellera d’Educació, Cultura i Universitats, Sra. Joana Maria Camps; del Secretari Autonòmic d’Educació, Sr. Guillem Estarellas; i de la Directora General d’Ordenació i Innovació, Sra. Isabel Cerdà de la que depèn el Servei de Tractament Integrat de Llengües.

Els grups signants de la moció vam demanar al batle que voliam alguna cosa més que paraules i el seu vot favorable a la moció per retirar aquests punts. Li vam demanar convocar a tots els batles i regidors del PP que són contraris a l’aplicació del TIL i que es reuneixi amb els convocats de la vaga i representants dels pares. La seva resposta va ser que transmetria les nostres peticions als seus companys i que es reuniria amb tot el que li demanés, amb la qual cosa vam acceptar l’esmena de retirar aquests dos punts i afegir un en el sentit indicat. Consideram que el més important ara no és guanyar una moció a Pollença sinó el compromís dels militants del PP en fer feina per qué torni el sentit comú al Govern i aturar l’ataca al sistema educatiu públic.

En definitiva estam molt satisfets de que el ple i el poble hagin mostrat aquesta unitat i força contra la imposició i en defensa de l’educació.

Tothom a Palma el diumenge

 

 

Comentaris

Anonim

Re: Pollença contra la imposició defensem l'educació

Anonim | 30/09/2013, 11:52

El que s'esta comentant d'en Marti Roca, pel que fa a la gestió de les àreas de las que es regidor demostra un desconeixement total de l'eficiència en la feina que es fa.... Sembla que aqui es parla de manera molt gratuïta i el que es pitjor desinformada....
Potser heu de ser més educats i respectuosos i mirar més pel bé del poble...

Bolero

Cantamañanas

Bolero | 28/09/2013, 08:55

No importa fer elucubracions psicológicas, en Martí Roca, com qualcú ha pauntat per aquí, és simplement u8n folkloric, però amb menys autenticitat que Martí Ochogavia, que ho partava als gens...
Roca, un vulgar cantamañanas...

Pepe

Re: Pollença contra la imposició defensem l'educació

Pepe | 27/09/2013, 18:41

Al ple en Nadal només va dir això de que no entenien el fill de la moció. He de dir que m'havia oferit per anar al comitè d'UMP i donar-lis totes les explicacions que necessitassin sobre el tema però no em van demanar res.
A mi personalment la intervenció d'en Martí Roca no em va agradar gens ni mica i més tenint en compte que és el regidor d'educació i director d'un col·legi. Alguna de les frase que va dir són les que utilitza l'ala extrema del PP per desprestigiar-nos. Molt trist.

Pern

Re: Pollença contra la imposició defensem l'educació

Pern | 27/09/2013, 18:29

Diuen que en Roca es en Martí Ochogavía en jove.

Caganxo

Roca

Caganxo | 27/09/2013, 17:51

Es el mes penós de tots els regidors, a la brigada están ferts d'ordres contradictories i electoralistes, perque ha posat el personal laboral al servei de contentar posibles vots, i no d'una funció metódica i racional d'aquests empleats municipals...

Toni

Re: Pollença contra la imposició defensem l'educació

Toni | 27/09/2013, 16:03

Ara s'enten perquè va haver-hi una divisió dins la Lliga. El que hauria d'haver fet en MartíRoca era haver partit amb el PP.

Joan CC

Re: Pollença contra la imposició defensem l'educació

Joan CC | 27/09/2013, 14:27

El que va ser un paperillo en tota regla va ser la intervenció d'en Roca. Més Pepero que els propis peperos.

Joan CC

Re: Pollença contra la imposició defensem l'educació

Joan CC | 27/09/2013, 12:59

Crec que sols dues abstencions es un bon resultat. M'agradaria saber les raons per les quals UMP no dona suport a aquesta moció. Les de n'Alonso me les imagino.
Tot i que li demanàvem més crec que el vot en contra del TIL del Batle es prou important. Però no crec que es molesti a pressionar massa més als seus companys de partit.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb