URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

PP i Turisme ornitològic?

Alternativa | 11 Octubre, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

A la darrera Junta de Govern que va assistir el nostre portaveu (16 de juliol)  vam aprovar per unanimitat l'adjudicació del contracte de servei per a la realització d'un catàleg d'espècies d'ocells d'interès pel turista i  disseny de rutes i itineraris d'interès ornitològic. S'havien presentat tres pressuposts i es va triar l'oferta econòmica més avantatjosa que era la de l'entitat INSULA per import de 6.655 IVA inclòs.  Un catàleg on es reflecteixi l’estudi de les àrees d’importància ornitològica, la definició de les espècies, rutes i itineraris d’interès ornitològic i elaboració d’una proposta de punts i àrees on es pot desenvolupar el turisme ornitològic.

En relació a aquest catàleg el passat dilluns a la sala de plens es va fer la presentació per part de  Samuel Pinya Fernández (empresa Insula) del projecte de Turisme Ornitològic a Pollença. Una presentació que anava dirigida al teixit econòmic i turístic del municipi a la qual vam assistir més regidors que empreses. Havia representació de l'associació hotelera, empreses d'activitats a la natura, navegació... No va assistir cap representant dels habitatges vacacionals.

A Pollença tenim una gran  varietat d’hàbitats (costa, muntanya, zones humides...) , fet que propicia una elevada diversitat d’espècies d’ocells. Hi ha 369 espècies enregistrades (treball de camp  i bibliografia), el 83% de les espècies citades a l'arxipèlag balear.  Amb llocs únics a les Illes Balears, com són l’Albufereta o la península de Formentor.

A la xerrada es van destacar les espècies que podien ser més atractives pels turistes com l'àguila peixatera, la gavina roja, el virot petit...  i què els mesos més atractius per aquest tipus de turisme (primavera - tardor)  podien permetre allargar les temporades També es van explicar altres iniciatives de turisme ornitològic com Birding Calvia, Birding in Extremadura... o com un país com Costa Rica ha fonamentat el seu turisme en el turisme de natura. Igualment ens van explicar les formes de promoció d'aquest tipus de turisme als mercats internacionals; publicacions especialitzades, fires, entitats conservacionistes...

Per desenvolupar aquest tipus de turisme cal l'adhesió del teixit socioeconòmic al mateix i a la xerrada es va parlar de la necessitat d'adaptar els serveis turístics  per atraure aquest tipus de turisme (lloguer de material òptic i guies, berenar matiner, formació del personal...).

En definitiva és un tema molt interessant però que necessita una implicació tan de les empreses privades com de les institucions públiques i de moment no podem ser gaire optimistes a aquest tema quan l'Ajuntament ha estat incapaç de crear el Consorci de Turisme, i sobre tot quan  el govern del PP el que ha tancat un actiu tan important com era el Centre de Turisme Ornitològic de la Gola i ha suprimit la plaça de directora de la la Reserva Natural de l'Albufereta. 

Si realment es vol apostar pel turisme de natura abans de fer coses noves, que es fan més per propaganda que per convenciment, el que cal és tenir cura del que ja tenim. Fer catàlegs d'ocells mentre es redueixen els mitjans a les dues nostres principals zones humides sembla una broma de mal gust i un insult a la inteligència.

Albercocs i cireres

 

Comentaris

Alternativa per Pollença

Re: PP i Turisme ornitològic?

Alternativa per Pollença | 13/10/2013, 11:35

Alternativa demana que es reobri el Centre Ornitològic de la Gola
www.arabalears.cat/xarxa_local/Alternativa-reobri-Centre-Ornitologic-Gola_0_1009699164.html

Alternativa per Pollença

Re: PP i Turisme ornitològic?

Alternativa per Pollença | 13/10/2013, 11:34

Alternativa pide recursos para promocionar el turismo basado en la ornitología
www.diariodemallorca.es/part-forana/2013/10/12/alternativa-pide-recursos-promocionar-turismo/881495.html

Alternativa per Pollença

Ultima Hora

Alternativa per Pollença | 12/10/2013, 10:24

Pollença diseña nuevas rutas turísticas ornitológicas pese al cierre parcial de la Gola

h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/pollen-disena-nuevas-rutas-turisticas-ornitologicas-pese-cierre-parcial-gola.html

Alternativa per Pollença

Re: PP i Turisme ornitològic?

Alternativa per Pollença | 11/10/2013, 15:52

El Ajuntament no cataloga Can Morató pese a que es Bien de Interés Cultural.
h
ttp://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/part-forana/ajuntament-cataloga-can-morato-pese-bien-interes-cultural.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb