URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Preguntes octubre

Alternativa | 29 Octubre, 2013 09:22 | facebook.com twitter.com

A aquest ple presentam una bona quantitat de preguntes que s'uneixen a les que ja vam plantejar al darrer ple i no es van contestar. Si ens voleu fer arribar precs i preguntes el podeu fer a aquest bloc, al nostre perfil de facebook o a alternativaperpollenca@gmail.com

- A l'anterior ple havia un punt al que es donava coneixement al ple de les resolucions del Batle en matèria de cessaments i nomenaments de, membres de la Junta de Govern Local, com també de les delegacions de Batlia conferides respecte àrees de gestió. Aquest punt no s'hauria d'haver posat a aquest ple?

- No hem detectat les noves formes d’actuar de consens i diàleg de l'equip de govern amb l'oposició que CiU va dir que faria a l'entrar a l'equip de govern. Ens poden explicar en que consisteixen aquestes noves formes?

- Segon el batle el canvi del representant de l'oposició a la Junta de govern responia a l'acord amb UMP per l’aprovació inicial del pressupost al mes d'abril. El text d'aquell pacte és prou clar i diu que "es valoraria el canvi previ consens amb la resta de grups" . Es poden explicar els portaveus de PP, Lliga, CiU i UMP  quina valoració van fer per realitzar el canvi? Per què no han complit el seu acord de cercar el consens amb la resta de grup i ni tan sols ha hagut cap tipus de conversa amb la resta de grups. 

- Defensant el que s’ha aprovat a dos plens i al Consell Municipal Escolar, el batle defensarà a l'Assemblea de Batles del 8 de novembre l’oposició a l’aplicació del Tractament Integrat de Llengües (TIL)? - Com expliquen que un Bé d'Interès Cultural com la fabrica de Can Morató no es trobi al Catàleg de Patrimoni. Els grups que van votar a favor de l'aprovació inicial del catàleg tenien coneixement d'aquest fet?

- Ja s'està fent feina al recurs de reposició que hem presentat els grups de l'oposició contra el decret de Batlia 649,  mitjançant el que els regidors de l'equip de Govern amb dedicació exclusiva, es beneficiaran de que l'Ajuntament els pagui tota una sèrie de despeses de caràcter personal?

- Al ple de juliol el batle va dir que els informes que s'havien de fer respecte a l'auditoria, aprovats per unanimitat al ple de febrer ja es trobaven en marxa. Segon CiU al mes d'agost, fer aquests  informes a la màxima brevetat possible era imprescindible per pactar amb el PP. Ja han passat vuit mesos des de l'aprovació de la moció i tres mesos des de que CIU va entrar a l'equip de govern però continuam esperant aquests informes. Ens poden explicar com és possible aquest retard a un tema tan greu? Ens pot explicar CiU com han pactat  amb el PP sense aquests informes i que encara no s'hagin fet? Ens poden donar una data concreta de realització d'aquests informes?

 

- Hi ha molt de brutor acumulada als torrents del municipi i a llocs com la sèquia de Siller que recull l'aigua de les finques i de la muntanya. Ens poden informar  quines actuacions es pensen fer des de la Conselleria o l’Ajuntament per netejar torrents i sèquies.

 

- Radio Taxi Pollença, de l'Associació de Taxistes, s'anuncia a internet com un servei oficial de l'Ajuntament. Saben que tant a l'Associació com a la Ràdio tenen vetada l'entrada d'una sèrie de taxistes?  Saben que tampoc deixen publicitar-se al taxistes que no pertanyen a l'Associació a les "parades" i la única publicitat que hi ha és la de l'Associació? Si és un servei oficial de l'Ajuntament per què a la seva pàgina només s'utilitzen el castellà i l'anglès? Per finalitzar els demanem que cerquin solucions a tots aquests temes.

- Per què no es va convidar a Mallorca Refugi Pont Romà Presentació del projecte de Turisme Ornitològic a Pollença? Per què no es va fer una convocatòria pública als mitjans de comunicació de l’Ajuntament? A partir d’aquest moment serà l’habitual fer les convocatòries municipals bilingües?

- Què passarà amb el Centre de Turisme Ornitològic de la Gola? L’obrirà la Conselleria, l’obrirà l’Ajuntament? Quins dies amb qué horari?

- Ens poden informar del conveni de cessió d'ús de material turístic entre l'Ajuntament de Pollença, l'AHP i les VTV?

- Una ciutadana ens ha informat que el passat dijous es foradava sense miraments la volta  barroca de l’església del Convent per penjar una decoració suposam que per la Fira? Només es feia malbé tota la volta sinó que  tots els retaules barrocs s’omplien de pols. Es poden confirmar  la veracitat d’aquests fets i explicar aquesta irresponsabilitat?

- Amb qué criteri i amb qué permís es permet col·locar  exemplars de la publicació gratuïta “auidò!” a aquest Ajuntament al costat de les instàncies?

- Amb que criteri s’ha traslladat a una treballadora (personal laboral des del centre cultural al registre? Són conscients que està ocupant un lloc que correspon a un funcionari? Amb aquest canvi el Centre Cultural de Matí no té cap persona a recepció i al registre el personal laboral no pot compulsar.

- Per què les subvencions  de l’àrea d’esport no inclouen les activitats realitzades en octubre i novembre?

- Quan pensen fer la reunió per valorar el Festival?

- És possible publicar els decrets de batlia a la pàgina de l'Ajuntament? Ens podiam enviar els decrets als regidors?

- Què opina la regidora del Port de Pollença sobre la sol•licitud de
a terrassa i embarcador, formulada per Capuccino Puerto Pollença, S.L.?

- Davant de la residència d'eu moll s'han rebaixat les voreres però no s'ha pintat cap pas de vianants per poder creuar.  Poden pintar o demanar que es pinti aquest pas?

Assistiu de verd a l'inici del ple municipal el dimarts 29 d'octubre a les 19:50. per recordar que continuam lluitant per l'escola pública de qualitat.


 

Comentaris

Paco

Re: Preguntes octubre

Paco | 07/11/2013, 10:01

y que criterio sigue el ayuntamiento para colaborar con la iniciativa privada?
colaborará de igual manera con todo aquel que vaya a pedir algo semejante?
por cierto, cuanto nos ha costado esta colaboracion?

La Paca

Re: Preguntes octubre

La Paca | 06/11/2013, 22:02

Paco que pasa, que no pudiste ir a la fiesta y te mueres de rabia? A ver que me entere el problema qual es? Que el ayuntamiento ha colaborado en una iniciativa privada? Pues como en tantas otras. Repasemos unas cuantas, fira del vi, se lucran las bodegas que venden vino, el ayuntamiento colabora, la feria lo mismo incentiva el comercio y promociona a los artesanos que tambien se lucran,... Y asi un largo etc, si el ayuntamiento no respaldara a iniciativas privadas este pueblo estaria muerto. Y al menos un fin de semana que la gente salió y tambien hicieron su caja otros negocios.

Paco

Re: Preguntes octubre

Paco | 06/11/2013, 17:37

es para partirse de risa
ahora resulta que la oktoberfest esa debia celebrarse al aire libre, pero mira por donde que estaban ahi los musicos con una carpa que les habia cedido el concejal de turno (pero a costa nuestra), para ...para... para?

Pepe

Re: Preguntes octubre

Pepe | 05/11/2013, 23:09

Pues igual Paco, por algo ninguna de las amenazas de denuncias o denuncias que han puesto contra nosotros han prosperado. El ritmo del trabajo político no es de las críticas en la barra del bar.

Paco

Re: Preguntes octubre

Paco | 05/11/2013, 19:24

y si el organizador, presuntamente favorecido por el ajuntament, hubiese sido el de can teresa o el del juma?

Pepe

Re: Preguntes octubre

Pepe | 03/11/2013, 23:06

Paco no hay nada que perdonar, hisciste una pregunta y a pesar de que ya era imposible plantearla en el pleno se la planteamos previamente al concejal responsable que nos respondió y te trasmitimos su respuesta. Por lo que veo de momento somos los únicos que hemos contestado y que hemos dado información de éste tema, a pesar de que hay otros que evidentemente pueden y deben saber más. Respecto a meter caña tenemos la sana costumbre de hacerlo cuando tenemos toda la información contrastada, cosa que no siempre es fácil, pero si que es necesario.

Joan CC

Re: Preguntes octubre

Joan CC | 03/11/2013, 12:35

Paco, estamos en ello, hemos pedido al consejal información i que nos argumentase los motivos o los criterios en los que se basava esta actuación. Nosotros seguiremos insistiendo i cuando tengamos la información valoraremos. De momento Pepe ja te ha dicho lo que sabemos.

Paco

Re: Preguntes octubre

Paco | 03/11/2013, 11:09

os pregunte a vosotros porque erais los que dabais mas caña, y esperaba os interesaseis mas por algo que me parece un trato de favor
gracias y perdonad

Pepe

Re: Preguntes octubre

Pepe | 02/11/2013, 17:45

M' he perdut.

L.A.T.

Re: Preguntes octubre

L.A.T. | 02/11/2013, 16:59

"Los lameculos del alcalde ternellenc" es un club que tiene muchos beneficios para sus miembros en Pollensa.
Aunque lo lleve a escondidas, Pepe hace mucho que pertenece a el tambien.

jrv

Bierlieber

jrv | 02/11/2013, 13:10

Certament que aquest blog està a dispossició de tot hom, no faltaría mes...la qüestió susrealista està en que totes les preguntes referides a abusos, suposats abusos, endemesses, manies persecutories...és dirigeixin a Alternativa, a Pepe...que no ha governat mai ni governa, sembla que sigui ell el Batlle. Vol dir això que la desconfiança cap als restants regidors, és a dir, PP, PI, que GOVERNEN, UMP, que està al limb oposicional, no adscrits noLLIga, etc, no son regidors i están al Plé, a les dedicacions exclussives "d'oyentes" cobratius??
Quanta mediocritat!

birrero

Re: Preguntes octubre

birrero | 02/11/2013, 08:44

pepe se os ve el plumero

Pepe

Re: Preguntes octubre

Pepe | 01/11/2013, 13:44

Paco la respuesta que nos dió el concejal es que sólo pagaron la carpa. Tal vez los socios de gobierno del PP sepan más y te puedan contestar en su bloc.

Paco

Re: Preguntes octubre

Paco | 01/11/2013, 10:35

ademas de no cobrar la ocupacion de la calle, el ayuntamiento solo pagó la carpa de la oktoberfest, o algo mas?
de donde tomaron la corriente?

okto

Re: Preguntes octubre

okto | 31/10/2013, 18:07

Como publicaron los litros vendidos, se calcula una facturacion de unos 10000 o 12000 euros. Eso es lo que facturaron, en tres dias. Pero como son gente guai y enrollada, no pasa nada.

Joan CC

Re: Preguntes octubre

Joan CC | 31/10/2013, 15:04

Jo no he dicho que me parezca bien ni mal, primero tendria que saber cuales són las condiciones i los beneficios que genera para poder valorar si compensa o no. También pienso que hay necesidades más importantes.

Paco

Re: Preguntes octubre

Paco | 31/10/2013, 13:08

pues claro que curraban, solo faltaba que también les hubiesen enviado un par de trabajadores de la brigada ...
debo entender, pues, que te parece bien este (a mi parecer) trato de favor?

Joan CC

Re: Preguntes octubre

Joan CC | 31/10/2013, 12:56

Hombre Paco, así como lo cuentas da la sensación de que se han hecho millonarios por la cara, jo los vi currando dos dies . La qüestión es que estas cosas se hagan de forma transparente para que podamos valorar que el Servicio que dan se corresponde con lo que se llevan. También cuando hay una triatlon por ejemplo hay una empresa que gana dinero organizando una actividad en un espacio público. La pena es que nos tengas que preguntar a nosotros i no puedas hacerlo directamente al ajuntamiento

Paco

Re: Preguntes octubre

Paco | 31/10/2013, 12:26

a ver si lo entiendo:
unos particulares se lucran gracias a que el ayuntamiento les cierra y cede una calle entera, y además les paga una carpa para resguardarse?

jrv

Oktoberfest

jrv | 30/10/2013, 11:44

Votant David Alonso a favor de les tèssis repressores contra una regió española, se justifica la seva dedicació exclusiva tal volta, perque pel demés, no veig la seva utilitat( la despesa de la dedicació exclusiva, me refereixo)

Pepe

Re: Preguntes octubre

Pepe | 29/10/2013, 21:29

Paco he preguntado antes de comenzar el pleno (no creó que dé tiempo de preguntarlo al final del pleno) al concejal de Fiestas y me ha dicho que efectivamente la Carpa la ha pagado el Ayuntamiento.

jrv

Aquests catalans!

jrv | 29/10/2013, 17:00

NOTICIA PUBLICADA A "EL PAÍS": Cataluña PROHIBIRA A LOS CIRCOS , ACTUACIONES CON ANIMALES, PARA EVITAR SU SUFRIMIENTO...
Acuara la Caverna pepera de Madrid i altres indrets, contra aquesta mostra de civisme, o actuarà com amb els toros?

Paco

Re: Preguntes octubre

Paco | 29/10/2013, 16:31

el pasado fin de semana asistimos al exito de la primera oktoberfest pollensina
pero podriais informarme de si la organización partió de unos particulares, que se lucraron con ella gracias a la aportacion desinteresada del ajuntament que pago la infraestructura del evento?
gracias

Garci

Re: Preguntes octubre

Garci | 29/10/2013, 13:10

Gràcies pel vídio Joan. 5 minuts que valen molt la pena per entendre com funciona la democràcia.

Joan CC

Re: Preguntes octubre

Joan CC | 29/10/2013, 12:35

Val la pena escoltar la intervenció de Quim Arrufat en referencia a la privatització del sector elèctric. Escarrufa escoltar la llista de polítics que treballen per les companyies elèctriques. Així s'entén tot.
h ttp://www.youtube.com/watch?v=qNDCwrY5qRE&feature=youtu.be

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb