URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Liquidant irregularitats

Alternativa | 05 Novembre, 2013 00:01

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

Al darrer ple es va aprovar un reconeixement extrajudicial de crèdits amb  9 vots  a favor de PP, Lliga, CiU i UMP, 5 abstencions; PSOE, PSM, ESQUERRA i Tomeu Fuster, i els nostres 2 vots en contra.

El que s'ens va presentar al ple és el resultat d'un desgavell de gestió que sempre hem denunciat i que encara avui en dia no s'ha acabat de corregir.  Un desgavell del que va ser responsable, entre altres, en Miquel Ramon, el regidor de CiU. A continuació podeu llegir la informació i respostes del batle i del regidor en Miquel Ramon a les nostres preguntes. Segon els seus companys del PI l'únic error d'en Michel va ser; "no haver fet la pressió necessari als seus antics companys per tal que aquestes qüestions haguessin quedat resoltes dins la passada legislatura." No sabem si en Michel va fer pressió o no, públicament tenim clar que no el va fer, tampoc entenem que volen dir amb "resoldre aquestes qüestions". Per a nosaltres "aquestes qüestions mai haurien d'haver existit i  el que no hauria d'haver fet ni en Michel, ni cap dels seus companys, és gestionar els doblers públics d'una forma tan irregular i desbaratada com van fer. El més normal és que si  Michel no compartia les formes dels seus companys hauria d'haver dimitit al seu moment. Les urnes van donar un missatge prou clar als partits governants a l'anterior legislatura però això no ha estat suficient per evitar que en Miquel Ramon torni a un equip de govern.

Per què les factures d'aquest extrajudicial no s'havien presentat abans? Aprovar aquest reconeixement extrajudicial, amb les discrepàncies que planteja l'interventor al seu informe, ens demostra que al nou pacte de govern entre PP-PI  s’ha inclòs liquidar les irregularitats de la passada legislatura sense demanar cap tipus de responsabilitat.   Han estat suficients cent dies de Convergència i Unió a l'Ajuntament per treure-se de damunt tot un grapat de factures irregulars...

En un principi l'extrajudicial que s'ens va presentar a la comissió informativa era per valor de 59.089,93 euros però al mateix ple es van afegir dues factures d' Electrica Bahia S.L. per un total de 27.700 euros  (col·locació de cables en camp de futbol i poliesportiu de Pollença) i uns 20.000 euros de factures a la Societat General d'Autors i Editors d'actuacions des de 2005, si haveu llegit bé estam fent pagaments a l'SGAE vuit anys després. Aquestes factures formen part d'un lllistat més ampli de factures que totalitzaven un total de 100.420,91 euros que no han estat signades pels responsables polítics corresponents. Destaquen les factures del 2009 dels honoraris dels tècnics directors del Pavelló Poliesportiu de Pollença.

Pel que fa a les factures d'Electrica Bahia SL; en Miquel Ramon va dir que s’haurien d’haver declarat com a obres d’urgència però que no es van fer i que no varen ser comanades per ell. Respecte a les factures de l'SGAE va dir que no tenia constancia de les mateixes. Una resposta més que sorprenent; o sigui el que era el regidor de Festes no sabia  que havia que pagar a l'SGAE per concerts realitzats durant la seva gestió. On s'amagaven aquestes factures? Qui les va amagar?

Si parlam de les factures que es van aprovar l' informe intervenció. parla de diferents irregularitats:

- Set factures de Musica i Complements S.L i Mallorca SO SA per un valor total de 42.906 euros amb imports superiors a 1.500 euros que es van aprovar prèviament el pressupost (com s'havia de fer segon les bases d'execució del pressupost), cosa necessària entre altres coses per assegurar-se que la despesa estava ajustada a preus de mercat. Quants de doblers ens ha pogut costar als ciutadans aquestes irregularitat ? mai el sabrem.  

Respecte a  aquestes factures en Miquel Ramon va dir que no totes eren de las seva àrea, que la culpa era del retard amb el que es presentaven els pressuposts i que no era habitual complir el que marcaven les bases d'execució del pressupost. O sigui excuses ben pobres; quan nosaltres denunciàvem aquests temes als plens en Michel mai va dir que era conscient de que les coses es feien mal i que calia canviar... Per exemple el regidor del PSM si que va reconèixer a més d'un ple el disbarat que suposava aprovar amb tan de retard els pressuposts.

-  De les anteriors hi ha dues factures de març de 2010 “Montatges escenaris Diada” i de 11 d’agost de

2010 “Montaje escenarios “ de l’entitat MUSICA I COMPLEMENTS S.L. per imports de 3.132 euros i 5.317,08 €, respectivament que no queda acreditat adientment el destí de la despesa atès que la descripció de les factures són pràcticament iguals, considerant per part del interventor que no consten totes les dades necessàries per determinar el cost del servei.

En Miquel Ramon  va explicar que eren serveis diferents però el cert és que les factures no s'han fet de forma correcta.

- Igualment l'interventor al seu informe indica que hi ha una factura de data 31 de març de 2012 per import de 756,14 € presentada per l’entitat CUXACH S.A. al que no correspon a l’Ajuntament abonar la mateixa, atès que es tracta d’una despesa originada per una ordre d’execució que hauria d’haver fet front la propietat de l’edifici. L’administració no té l’obligació de suportar una despesa per inactivitat del propietari i/o omissió dels requeriments efectuats per l’Ajuntament. Per aquesta factura consta informe emès per l’arquitecte on es posa de manifest aquest fet.

El batle va explicar les dificultats de que els responsables paguen aquestes despeses i que no es renunciava al seu cobrament. El que és cert és que s'ha fet un pagament que no correspon a l'Ajuntament

-En relació a la factura amb núm. de registre 1937 de data 31/12/2012 per import de 700 € presentada de les classes de teatre d'adults , dir que té un defecte de forma i que s’incompleix el disposat a l’article 23.3 del TRLCSP atès que es tracta d’una prestació que es repeteix any darrera any eludint els requisits de publicitat i/o els relatius al procediment d’adjudicació.

El batle va explicar que s'està fent feina per regularitzar-ho.

L'interventor finalitza  el seu informe dient que fiscalitza favorablement l'expedient "sense perjudici de les discrepàncies observades".

Nosaltres vam considerar que les discrepàncies eren més que suficients per votar en contra de l'aprovació de les factures i consideram vergonyós que  un dels responsables torni a estar a l'equip de govern.

 

Comentaris

Pepe

Re: Liquidant irregularitats

Pepe | 08/11/2013, 00:41

Estic d'acord és un tema que hem comentat moltes vegades a comissions, juntes i plens no només a aquest tema sinó també a altres (impremtes, jardineria, fotografia...) El continuarem fent

cansat

liquidant irregularitats

cansat | 07/11/2013, 23:29

Tot això que dieu em queda més o manco clar ( més o manco i no del tot...)
Però la resta de feines que es necessiten fer, per què no es reparteixen?
No tenen res a veure amb enllumenat públic.
No és justificable que sempre les donin als de l'Elèctrica Bahia

Pepe

Re: Liquidant irregularitats

Pepe | 07/11/2013, 23:22

És cert que s'ha regularitzat el manteniment de l'enllumenat del Port de Pollença com diu en Miquel però també és cert com dius en cansat que a una de les darreres juntes de govern que vaig estar present es van presentar unes despeses extres que no vaig considerar normal i així el vaig dir a la Junta i aquest bloc.
També és cert que falta un control dels treballs realitzats, cosa que hem demanat a més d'un ple.

Miquel Sánchez

Re: Liquidant irregularitats

Miquel Sánchez | 07/11/2013, 23:11

El tema dels extres ho vàrem consultar i si vaig entendre bé i si no en Pepe t'ho aclarira millor, els extres no eren manteniment si no substitucions d'elements o nous elements, aquí hi ha una errada al plec de condicions que es subsanarà a un proper concurs. A Pollença ho ha la brigada que fa la quasi totalitat de les feines.

cansat

liquidant irregularitats

cansat | 07/11/2013, 19:35

Miquel... El manteniment del Port de Pollença està dins la "legalitat".
Però saps massa bé, que dins aquest manteniment es presenten despeses extres que suposen molts diners. És això normal?
Qui ho controla?
Es revisen els treballs realitzats?
Ho controla algú amb coneixements adequats per a poder valorar-ho?
A més, també deus saber que totes les feines d'electricitat els hi donen als d'Elèctrica Bahia.
Com es justifica tot això?
Per què no es reparteixen entre tots els electricistes del municipi?
Què passa? Per què continua igual que abans?
És una vergonya!!!!

JRV .

Ladran, luego...

JRV . | 07/11/2013, 17:24

Estic content que aquest blog, després de devers 8 anys, sigui el mes animat i on hi hagui mes debat i animat de tot el municipi, i, sobre tot, MES LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ. Soc el primer sorprés d'aquesta continuitat i força, ewstava molt acostumat a veura moltes arrencades de cavall i arribades d'ase.
La força que poden tenir les conviccions democràtiques i humanistes!!
A mes, un blog a prova de mallletats, caciquets de pa amb fonteta amb molt de morro, trolls cutres, etc. etc.
ENHORABONA

Miquel Sánchez

Re: Liquidant irregularitats

Miquel Sánchez | 07/11/2013, 06:59

Cansat, ara sí Electrica Bahía va guanyar el concurs públic pel manteniment de "Eu Moll", en aquest cas al manco tot és correcte.

cansat

liquidant irregularitats-elèctric

cansat | 07/11/2013, 00:26

Això d'Elèctrica Bahia segueix fent mala olor. Algú s'ha plantejat el perquè, totes les feines elèctriques que es donen a una empresa privada, els hi segueixen donant a ells...
Així es feia amb l'anterior consistori i així segueix.
A Pollença hi ha altres electricistes. Lo normal seria repartir la feina i més tenint en compte els temps actuals. La feina ha baixat i totes les empreses elèctriques de Pollença s'han de guanyar les sopes.
Què en deuen pensar el senyor regidor de Serveis i el càrrec de confiança que gestiona l'Àrea? Perquè aquesta fixació en afavorir als de l'Elèctrica Bahia?
Aquí passa alguna cosa.
Cal que ho solucioneu ben aviat.
Això no es pot consentir, és vergonyós.

Pepe

Re: Liquidant irregularitats

Pepe | 06/11/2013, 18:15

Anònim si per tu no és suficient prova l'informe d'interventor és que no tens ni idea d'administració pública.
Si penses que és casualitat que als 100 dies d'estar al govern CiU hagi un extrajudicial amb factures irregulars del senyor Miquel Ramon ets un ingenu.
I si hagués possibilitat de portar el tema a la justícia no dubtis que el fariam però no és el mateix una irregularitat més que demostrada i que ens ha costat doblers a tots els ciutadans de Pollença que un delicte.

anònim

Re: Liquidant irregularitats

anònim | 06/11/2013, 10:28

Qui acusa sense proves, com molt bé dius tu mateix, sou els alternatius...
tot i que en un comentari recent el vostre lider diu "Respecto a meter caña tenemos la sana costumbre de hacerlo cuando tenemos toda la información contrastada, cosa que no siempre es fácil, pero si que es necesario"
Una prova més de que intenta enganyar i mentir a la gent.

maki

Amonim

maki | 06/11/2013, 10:12

ANônim, si tens una mica d'ètica, denuncia tu mateix, que tens mes dades, i denuncia les mangarrufes dels "teus" . Si ho haghuessiu fet així al seu moment amb Na Munar, Buils, Oliver, Vicenç, quanta vergonya us haguessiu estalviat...

anònim

Re: Liquidant irregularitats

anònim | 06/11/2013, 09:44

Pensen els alternatius que tots son de la seva condició.
El titula d'avui de l'Ultima Hora és impresentable i indigne d'una formació política que predica tenir un minim d'ètica.
Si teniu la certesa de l'acusació que feis crec que el que heu de fer és denunciar-ho davant la justicia i no fer comunicadets de premsa.
Almenys els partits que comparteixen oposició amb vosaltres s'han mostrat més prudents.

electric

Liquidant irregularitats

electric | 05/11/2013, 20:10

Tant de bo qualque persona amb possibilitat de fer-ho pogués analitzar les factures d' Electrica Bahia i veure si realment les factures que presenta a l'Ajuntament se corresponen al preu de mercat. Jo ja dic que no

Xavier

Re: Liquidant irregularitats

Xavier | 05/11/2013, 19:07

Ja, ja, ja... "rompre la disciplina d'oposició". Un nou concepte del diccionari pinero sobre política pollencina. On a les baixades de calçons les anomenam 'seny', a les girades de camia els deim 'acte de responsabilitat' i a les mangarrufes les anomenam 'gestió'.

Pepe

Cortines de fum

Pepe | 05/11/2013, 14:26

És clar "disciplina" que a alguns no us interessa parlar de la gestió d'en Michel a les passades legislatures, que explicada o no,no deixa de ser nefasta. I explícitament és clar que en part els convergents sou conscients de que la seva gestió va ser nefasta sinó no s'entén que no sigui el regidor d'esport quan tenia una àmplia experiència al tema.

Convergent

Tòpic convergent

Convergent | 05/11/2013, 13:51

Ahí le has dado disciplina! Segons tinc entès els responsables eren en Pepe i na Malena que embruixaven al pobre Michel perquè fes el que no havia de fer i així poder criticar-lo injustament!!

disciplina

Re: Liquidant irregularitats

disciplina | 05/11/2013, 12:52

Uiiii a part de tot el que deis, i qe en Miquel ja va argumentar, i pot agradar més o menys lesseves argumentacions... Com així vareu rompre la disciplina d'oposició en aquesta votació? o varen ser els altres? Perquè es varen bstendre sabent que amb el seu vot podrien ajudar a l'aprovació? oculten alguna cosa? Segur que tot és culpa d'en Michel!

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb