URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El batle ha de dimitir per la seva actitud covarda i antidemocràtica

Alternativa | 09 Novembre, 2013 01:23 | facebook.com twitter.com

L'Assemblea de Batles va rebutjat ahir la moció en suports dels docents. Dels batles del PP només la batlessa d'Alcúdia,  Coloma Terrassa, va votar a favor de la moció en suport dels docents, complint el que s'havia votat fins a dues vegades el seu ple (amb el seu vot en contra). Com bé ha declarat la batlessa va actuar en representació de l'Ajuntament  i va complir el deure de defensar allò que s'havia aprovat al seu municipi per "sentit democràtic", encara que ella és favorable al TIL.  O sigui que ha actuat de forma totalment diferent al nostre batle que ni tan sols ha assistit a l'Assemblea,  a pesar de haver-se abstingut i votat a favor en les dues mocions aprovades contra l'aplicació del TIL al ple municipal, i a pesar de que el Consell Municipal Escolar també s'havia declarat contrari a l'aplicació del TIL i  les retallades en educació. Només dos batles, el nostre i el d'Alaró, no han anat a l'Assemblea, ni han enviat a cap delegat. A Pollença el més normal és que hagués delegat en el primer tinent de batle, regidor d'educació i director de col·legi senyor Martí Roca (Lliga). Una actitud covarda i profundament antidemocràtica. El batle ha preferit amagar-se com un estruç abans que anar a Palma a defensar el que demanavam els  ciutadans al que teòricament representa.

Pares, docents i regidors hem demanat a la inauguració de la Fira explicacions al batle sobre la seva absència a l'Assemblea. Les seves explicacions han estat que la moció que es presentava a l'assemblea  no era igual que les que s'havien aprovat a Pollença, que els batles  que l'han presentat no han cercat el consens i inclòs ha tingut la barra de culpar-nos als grups municipals de l'oposició de no haver cercat aquest consens, quan ni tan sols ens havia comunicat que no estava d'acord amb el que es proposava a l'Assemblea, i evidentment nosaltres no tenim veu a la mateixa assemblea. També ha dit que no servia de res el que s'hagués aprovat o no a l'assemblea de batles !!!

En referència a la moció cal dir que va en la línia de de les aprovades a Pollença; demanava la retirada del projecte de Tractament Integrat de Llengües, respectar l’autonomia dels centres i la represa del diàleg per trobar una sortida consensuada al conflicte.

En referència al consens cal dir que el Partit Popular no ha demostrat cap intenció de cercar el consens a aquest tema: la resposta del PP a la petició d'una convocatòria urgent de l'Assemblea de , que es va fer a principi d'octubre, va ser convocada un mes més tard (esgotant el termini donat per la llei). I quan a l'Assemblea  s'ha demanat un recés per debatre una posició que pogués facilitar un acord el PP no l'ha acceptat. A més a més s'ha d'afegir que ha el PP ha vetat l'accés a l'Assemblea d'un representat de la FAPA.

Sigui com sigui totes les explicacions que ens ha donat el batle les hauria d'haver donat a l'Assemblea, és allí on hauria d'haver fet feina  per traslladar i complir els manaments del Ple i del Consell Municipal Escolar.  És a l'Assemblea  on Tomeu Cifre hauria d'haver fet feina. Ningú millor que ell, que s'havia convertit en la veu pública dels regidors teòricament disconformes amb l'aplicació del TIL, per tendir ponts i cercar el consens però va preferir amagar-se a Pollença i no assumir les seves responsabilitats. El que ha demostrat el batle és que ja ens temíem, i que alguns en havien criticat a aquest bloc; totes les seves declaracions i els seus vots als plens no eren més que fum.

Tampoc  podem oblidar a CiU i Lliga, socis de govern del PP. Aquests haurien de reflexionar sobre una de les coses que va dir del batle a les seves explicacions. El batle va justificar el vot a favor de la moció de la  batlessa d'Alcúdia dient que si no el feia perillava la seva cadira. És clar que el batle no té por de que CiU i la Lliga tanquin el pacte de govern per la seva no assistència a l'assemblea.

Fins i tot a al diari ara es pensen que el PP a Pollença té majoria absoluta; "Entre els populars, hi havia també absències significatives com les del batle de Pollença, Tomeu Cifre, i el d'Alaró, Joan Simonet. De fet, tots dos municipis governats amb majoria absoluta pel PP..."

Ahir els portaveus de CiU i Lliga es van posar al costat del batle mentre donava les seves explicacions sense dir res, abans havien dit simplement que lamentaven que no hagués  participat a l'Assemblea i que esperaven que tingués motius de pes per justificar l'absència. Ara veurem que opinen, ens imaginam que a l'igual que el batle demostraran una vegada més que la seva defensa de la llengua, l'educació pública i la seva oposició al TIL no són més que fum, i que s'estimen més mantenir la cadira que tancar el seu pacte de govern.

A Alternativa per Pollença una vegada escoltades les explicacions del batle el tenim clar; Tomeu Cifre no representa als ciutadans de Pollença i el que ha de fer és dimitir.

 

Comentaris

Garci

Re: El batle ha de dimitir per la seva actitud covarda i antidemocràtica

Garci | 10/11/2013, 14:39

Miquel C, si el que ens demanes es una moció de censura, ja se t'ha explicat el perque no ho farem.
També comentar-te que nosaltres tenim la nostra visió i opinió de com han de ser les coses i així ho expressam i defensam. Cosa normal, crec jo.
per altre banda, i ja que treus el tema, l'assemblea d'EU va estar contra un pacte amb UM. El temps ens ha donat la raó. I personalment no crec que hi hagi hagit un govern d'esquerres a aqiestes illes. I ho dic perque un govern dirigit per un partit liberal com es el PSOE i segrestat per la dreta (UM) no pot dir-se ni progressista ni d'esquerres.
De tota manera. Voler culpar a Alternativa del mal govern és una opinió prou complicada de mantenir. Sobretot quan tenim dos regidors i encara més quan és el PI qui possibilita el govern del PP.

JRV .

omnipresent

JRV . | 10/11/2013, 10:11

Miquel, pensaba que UM era cosa del passat, però veig que hi ha una "remake", una repossició trasnochada...
Sempre m'ha sabut greu que l'opció política, ben legítima i fins i tot convenient, de centre regional-nacionalista no sigui present a la vida política de les balears, llàstima que majorment estigui amb mans de cantamañanas i aprofitats, quan no covards, és una vertadera tragedia...

JRV .

Marejar la perdiu...

JRV . | 10/11/2013, 10:06

Molt ilustrativa la fotografía de Balears digital, parla per si sola. El Batlle intentant explicar la qüadratura del cercle, o que la terra és plana, els que escolten intentant vencer el lògic excepticisme...és mal de fer convertir la merda en òr.

Miquel C.

Re: El batle ha de dimitir per la seva actitud covarda i antidemocràtica

Miquel C. | 10/11/2013, 09:57

Veig que no voleu entendre. Sou com el capellans que predicau lo que no creis. Jo només dic que eu fet vosaltres per canviar la situació, no xerr de majories, en dues ocasions a les Balears han governat els partits d'esquerrans sense tenir cap majoria aixo si amb una cosa que ara deis que no vos agrada, però EU, que alguns de vosaltres, com en Pepe en formava par, gràcies a UM.
Però retornant al meu argument per vosaltres a lo facil, criticar i dir als altres lo que han de fer!!! Ara jo no no faré res per canviaró, ni tan sols cedir una mica.

JRV .

Assessors.

JRV . | 10/11/2013, 09:30

Miquel C., moltes gràcies per el teu "assessorament " de franc, però la veritat és que els teus consells no s'aguanten drets, no van ni anirien enlloc, les normes son les normes, ens agradin o no, i les de règim local nosaltres no les podem canviar, siguin o no siguin justs.
D?aquest debat, un opinador ha escrit una gran veritat: en aquest moment, i al consistori, tan sols hi ha coerència i i sentit de poble sobirà al PSM i alternativa, malhauradament veig molta politiqueta cantonera a bona part dels demés, i no vull dir que aquets dos partits psm i alternativa sempre encertin, també s'equivoquen, però saben rectificar.
Pocs, PERÔ BONS.

Pleno

Re: El batle ha de dimitir per la seva actitud covarda i antidemocràtica

Pleno | 10/11/2013, 06:52

El pueblo es el pleno cuando interesa. En el caso del Parlament por ejemplo, ahi no interesa y 'no nos representan'. Caso Palma que no se aprobó, medio millon de personas, ahi tampoco. Vaya democratas de 'pa amb fonteta' Se dice asi?

Tolo

Re: El batle ha de dimitir per la seva actitud covarda i antidemocràtica

Tolo | 10/11/2013, 01:09

Porque no defiende lo que la mayoría del pleno ha votado. Por eso no representa al pueblo.

Profeta pepe

Re: El batle ha de dimitir per la seva actitud covarda i antidemocràtica

Profeta pepe | 09/11/2013, 21:47

I perque t'hem de creure a tu quan dius que no representa el poble? D'on ho has tret? Te ha sido revelado?

Pepe

Re: El batle ha de dimitir per la seva actitud covarda i antidemocràtica

Pepe | 09/11/2013, 21:41

Pens que els que han de fer autocrítica són els que han donat ales a una persona que no representa al seu poble però comanda.

Boc

Re: El batle ha de dimitir per la seva actitud covarda i antidemocràtica

Boc | 09/11/2013, 21:29

No esta be que xerreu en nom dels ciutadans de Pollença. Que sabras tu del que pensam els altres? Xerra per tu i pels teus xotets, pero no per jo

Idò

Re: El batle ha de dimitir per la seva actitud covarda i antidemocràtica

Idò | 09/11/2013, 19:00

Pepe al més estil PP PSOE. Autocritica 0. Quan me demanen pq faig o deix de fer, sempre responsable posant el que fan o deixen de fer els altres...

Pepe

Re: El batle ha de dimitir per la seva actitud covarda i antidemocràtica

Pepe | 09/11/2013, 16:45

O sigui que ser minoria és una excusa? Doncs ja em diràs com es presenta una moció de censura legalment, igual tu tens un reglament que desconeixem.
Et respondre amb preguntes:
tu eres a Pollença a la passada legislatura? tu has vist qui anava a la llista de CiU?, tu has vist el darrer extrajudicial?, ha escoltat el tema dels contractes "orals de les piste de tennis? Saps per qué haurem d'invertir milers d'euros als camps de futbol? els regidors de CiU, per poder aconseguir una altra majoria de govern? Has fet cap pasa ara o quant hi va haver la crisis de gover quant na Malena s'han va anar per aconseguir una altre majoria?
Com dius el moviment es demostra caminant i el primer que han de fer CiU i Lliga és ser coherents amb el que defensen i no governar amb qui governen.

Tomeu

Re: El batle ha de dimitir per la seva actitud covarda i antidemocràtica

Tomeu | 09/11/2013, 15:57

Miquel. Yo, visto lo visto y si fuera de Alternativa, no pactaba para gobernar. Estás exigiendo una moción de censura que conlleva un gobierno con los molleros (gente de derechas y cortos de miras), con el mismo Psoe que hace dos años hizo un desastre de legislatura, con el iluminado de ERC, que no hace sino hablar de que Madrid nos roba.
Tu querrías gobernar con estos socios si fueras Alternativa? Si el único que se salva es el PSM y Alternativa!

Miquel C.

Re: El batle ha de dimitir per la seva actitud covarda i antidemocràtica

Miquel C. | 09/11/2013, 15:14

Pepe l'excusa de que només sou 7 a mi no hem serveix. Voldria que hem contestis les següents preguntes. Per que quant se negociava la formació del govern no volguereu Reunir-vos amb els regidors de CiU, per poder aconseguir una altra majoria de govern? Has fet cap pasa ara o quant hi va haver la crisis de gover quant na Malena s'han va anar per aconseguir una altre majoria? Has convocat a qualque reunió als representants de CiU per veure si hi ha cap posibilitat de canvi ? Ja te he dit que, el movimiento se demuestra andando, si realment trobes que lo que hi ha ara es tan dolent fe qualque cosa per canviaró, o no te interessa, es mes fàcil fer comunicats i fer potadetes que assumir responsabilitat, fins que no facis pases per aconseguir una moció de censura no trendras la meva consideració, que supòs que poc et deu importar, però som un posible votant. I no val excuses de altres partits, a mes vaig llegir a aques blocs, que hi va haver un moment que s'oferiren a donar supor desde defora.

Joan CC

Re: El batle ha de dimitir per la seva actitud covarda i antidemocràtica

Joan CC | 09/11/2013, 14:14

Antitil molt bona la teva argumentació , ara resulta que el batle es voti les seves obligacions com a representant del poble es culpa de docents i d'alternativa per exigir coherència. El batle el que ha fet es seguir les ordres de Palma, el PP ha demostrat sempre que son una guarda d'ovelles que voten el que els diu l'aparell del partit i els es igual el que diguin els ciutadans (llevat això si de les eleccions). No saben ni volen saber el que significa democràcia. I el que fan els regidors del PI es amagar el cap com una estruç i parlar de la fira i de la pluja.

Pepe

Re: El batle ha de dimitir per la seva actitud covarda i antidemocràtica

Pepe | 09/11/2013, 12:30

"demos" el senyor batle no va votar res perquè no va anar, i això demostra la seva preocupació per l'educació. Només DOS BATLES es van amagar i no van anar a l'assemblea on es podia parlar i debatre sobre el conflicte que patim a educació. Conec gent valent que dona la cara i gent covard que s'amaga al anonimat o com una estruç quan ha d'anar a defensar als seus ciutadans davant el seu partit.

Tomeu

Re: El batle ha de dimitir per la seva actitud covarda i antidemocràtica

Tomeu | 09/11/2013, 12:26

Este alcalde no nos representa. Se ha pasado por el forro lo que se decidió en el pleno. Que se vaya.

demos

Re: El batle ha de dimitir per la seva actitud covarda i antidemocràtica

demos | 09/11/2013, 11:45

I per tu que cadascu voti el que creu convenient tampoc te va bé, molt democràtic.
I tu que saps el que els importa als demés l'educació, perquè tu siguis mestre te creus que pots dir a qui i a qui no li importa l'educació. Conec mestres bons, però en conec que l'educació dels nins se la passen pel forro. I en conec d'altres, i saps de que xerr, que el que els importa es que surtin ben "educadets" segons el que jo pens. Ensenyar a pensar, si, ensenya a pensar COM JO.
A tu quan un organ politic fa el que t'interessa treus la democracia, i quan no aprova el que t'interessa, xerres de demoacracia corrupta.

Pepe

Re: El batle ha de dimitir per la seva actitud covarda i antidemocràtica

Pepe | 09/11/2013, 11:15

Molt educativa la teva "argumentació?", o sigui que per tu convocar un organisme democràtic com l'assemblea de batles és "donar per cul".
El que és important és l'educació a tots els nivells i al nostre batle en particular i al PP en general no els importa res.

anti TIL pero no perroflauta

Re: El batle ha de dimitir per la seva actitud covarda i antidemocràtica

anti TIL pero no perroflauta | 09/11/2013, 11:10

Heu posat traves fins que han dit basta. No podieu sofrir tenir gent del PP que donàs suport a postures anti TIL, i heu dat per cul fins que s'han cansat. Si votaven que si, no bastava, havien d'entregar el carnet. Si se votava al ple, no bastava, assemblea de batles. Al final ho heu aconseguit, heu perdut el suport no només dels batles, sinó de molts de ciutadans del PP anti TIL que s'han cansat que els fiqueu el dit dins l'ull. Au, ara vos arreglau amb el que hi ha, a veure com vos va la lluita.
Els professors son importants, però haurien de pensar en deixar de creure's la guixa del mon.

Margalida Amengual

Batle dimissió

Margalida Amengual | 09/11/2013, 10:56

Totalment d'acord amb en Pepe. Francament del batle m'ho esperava, no m'ha vengut gens de nou, el PP es com una secta, si no fas el que diuen els d'alt te prenen la cadira. I segur que en Tomeu no la vol perdre i a més deu haver de fer punts per un càrrec més important a les futur es eleccions. Ara veurem de quin peu es calça el Pi, o molt m'equivoc o tot seguirà igual

Alternativa per Pollença

Ara Balears

Alternativa per Pollença | 09/11/2013, 10:24

L'article de l'Ara Balears coincideix amb nosaltres en que no es sosté l'argument del batle de la diferència de les mocions:
"Tomeu Cifre, primera vara pollencina, s'excusà dient que "nosaltres votàrem un text que no tenia res a veure amb la moció que es presentava". La diferència és subtil: el text al qual havia donat suport a Pollença demanava paralitzar el calendari d'aplicació del TIL i elaborar una nova norma consensuada, i la moció votada ahir instava el Govern a retirar el decret i el decret llei del TIL i consensuar "els instruments necessaris per a l'aprenentatge de l'anglès".

www.arabalears.cat/balears/batles-PP-TIL-voten-Palma_0_1026497527.html

Pepe

Re: El batle ha de dimitir per la seva actitud covarda i antidemocràtica

Pepe | 09/11/2013, 10:14

Miquel C. si us molesten les nostres opinions us aguantau, que la llibertat d'expressió encara no l'haveu suprimit. Continuarem dient que és una VERGONYA tenir un batle que, com li van dir ahir mares i mestres (no només regidors), no ens representa. I continuarem dient que és una VERGONYA que un partit que diu que defensa l'educació pública i la llengua governi amb el PP i amb aquest batle que ahir es va riure del poble.
Respecte a la moció de censura a veure si us informau d'una vegada; els regidors no adscrits no poden signar ni votar una moció de censura per tant entre tota la resta dels partits de l'oposició sumam 7 regidors davant dels 8 del PP, CiU i LLiga.

Miquel C.

Re: El batle ha de dimitir per la seva actitud covarda i antidemocràtica

Miquel C. | 09/11/2013, 06:18

Jo crec que ja està be de dir als altres lo que han de fer, el movimiento se demuestra andando, vosaltres com a partit mes votat de l'oposicio lo que eu de fer si sou realment seriós, es presentar una moció de censura, ja se que direu que tot sols no poreu, però si la poreu liderar, es molt fàcil criticar i demanar als altres que facin aixo o allò, ara si realment sou una Alternativa ho eu de demostrar i aixo pasa per que sigeu valents i lidereu de una vagada una moció de censura, si no demostrareu que només serviu per criticar i fer oposició.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb