URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Tristesa

Alternativa | 29 Novembre, 2013 12:50 | facebook.com twitter.com

 Al ple d’ahir el batle va evitar la reprovació del ple per la seva absència a l'assemblea de batles, gràcies al vot dels regidors del PI (Lliga i CiU), l’abstenció d’UMP  i utilitzant el seu "vot de qualitat", una ironia més d’aquest procés que ha deixat la qualitat democràtica del ple municipal pels sòls. Si un ple municipal no reprova a un batle que l’ha deixat sense representació poc podem esperar ja de la democràcia municipal.

 ____________________________________________________

A Alternativa per Pollença consideram que la moció de la Lliga i CiU havia estat pactada amb el PP (com va demostrar la votació) per tancar  en fals el tema de la no assistència del batle ni de cap representant de Pollença a l'assemblea de batles. La  moció de la Lliga i CiU no feia una altra cosa que reiterar la posició de l’Ajuntament de Pollença i instar al Batle  a que la pròxima vegada manifesti i voti d’acord amb la postura expressada pel Ple.... Com si hagués possibilitat de tornar a fer una assemblea de batles.  Per a la resta de grups de l'oposició (excepte UMP)  això no és suficient, el que va passar és molt greu, de fet pensam com vam demanar que el batle hauria de dimitir per la seva covardia  al no anar a l’assemblea de batles a defensar el que el mateix havia votat al ple municipal. A més a més consideram que la seva responsabilitat no només era amb els ciutadans de Pollença (que ja era molta) sinó també amb tota la comunitat educativa ja que s’havia convertit en la veu pública del batles disconformes amb l’aplicació del TIL, apareixent  com tal  tan als mitjans de premsa illencs com estatals.  La seva actitud d’amagar-se com un estruç i no anar a l’assemblea resumeix l’estafa democràtica que han perpetrat tots els batles del PP que no van defensar el sentit dels seus pobles a l’assemblea. El 8 de novembre el batle va demostrar que l’educació l’importava un pebre.

També lamentaml’actitud dels regidors del PI (Lliga i CiU) a Pollença, socis del govern del PP, que no van ser capaços o no van voler  pressionar al batle perquè fos a l’assemblea o perquè delegués en ells.  I ahir una vegada més van posar la seva cadira per damunt de les seves teòriques conviccions. Pensam que és inadmissible, poc seriós i totalment incoherent que el PI tingui una postura a aquest tema segon quina sigui la seva situació de poder; als llocs que governa sense el PP o està a l’oposició a favor de la moció de l’assemblea de batles i reprovant als batles del PP (Sa Pobla i Llubi) i on governa amb el PP evitant la seva reprovació (Sineu i Pollença).  Al cas de Pollença a més a més tenim l’agreujat de que dos dels regidors del PI són directors d’escola. Ahir no només van vendre per una cadira als seus ciutadans sinó també als seus companys.

Igualment penosa va ser l’abstenció d’UMP i el discurs del seu regidor al ple. Un partit municipal al qual no li importa que els acords del ple siguin trepitjats no té cap sentit. Unió Mollera Pollencina ha d’entendre que la política és alguna cosa més que fer pistes de paddel i asfaltar carrers. El tema encara és més greu quan les tensions i angoixes, provocades per l’aplicació del TIL a l’Institut Clara Hammerl del Port de Pollença, estan fent patint molt a docents i familíes del Port de Pollença fins el punt de ser notícia diferents dies a la premsa.

En aquest moment ja més que indignació sentim tristesa per veure com es pot pervertir la democràcia d’aquesta forma. Si un ple municipal no reprova a un batle que l’ha deixat sense representació poc podem esperar ja de la democràcia municipal.


1.- Aprovació, si procedeix, de l’expedient núm. 4/2013 de reconeixement extrajudicial de crèdits.

Aprovat. A favor: 9, PP, PI, UMP - En contra: 2, Alternativa – Abstencions: 6, PSOE, PSM, Esquerra i No adscrits

2.- Aprovació, si procedeix, de l’ampliació del termini d’informació pública de l’expedient relatiu al Catàleg de Protecció del Patrimoni Històric Artístic Arquitectònic i Paisatgístic (Expedient núm. 5611).

Aprovat per unanimitat.

3.- Aprovació, si procedeix, de l’addenda al conveni signat dia 3 de gener de 2011 entre la Conselleria d’Educació i Cultura i l’Ajuntament de Pollença per al finançament de les obres d’ampliació de l’IES Guillem Cifre de Colonya.

Aprovat per unanimitat.

4.- Ratificació, si procedeix, del conveni entre l’Ajuntament de Pollença i la propietat en execució de l’acord adoptat per l’Ajuntament Ple, en sessió celebrada dia 29 de novembre de 2012, respecte l’aprovació definitiva del procediment de desafectació del tram del camí núm. 73 Camí de Cala Bóquer, als efectes de formalitzar la seva permuta amb tram alternatiu.

Aprovat. A favor: 9, PP, PI, UMP - En contra: 6, Alternativa, PSOE, PSM, Esquerra, – Abstencions: 2, no adscirts

5.- Moció presentada pel grup municipal CiUxP de suport de l’Ajuntament a una educació de qualitat i compromís dels representants municipals per defensar aquesta postura

Aprovada. A favor: 8, PP, PI – Abstencions 9; Alternativa, PSOE, UMP, PSM, Esquerra i No Adscrits.

6.- Moció presentada pels grups municipals PSOE, A, PSM-EN, ERAM i Regidors no adscrits de suport de l’Ajuntament a una educació de qualitat i contra l’aplicació del TIL i compromís dels representants municipals per defensar aquesta postura

Rebutjada en segona votació pel vot de qualitat del batle A favor: 8;Alternativa,PSOE, PSM, Esquerra i No Adscrits – En contra: 8, PP, PI. Abstencions: 1, UMP.   

7.- Aprovació, si procedeix, de la designació de representant municipal membre de l'òrgan rector de l'entitat Urbanística Col·laboradora de Conservació del sector UP-3 del PGOU Golf de Can Porquer i de la constitució en escriptura pública de l'esmentada entitat (Expedient núm. 236/05).

Aprovat. A favor 12: PP, PI, UMP, Esquerra i No adscrits. 5 Alternativa, PSOE i PSM

8.- Aprovació, si procedeix, de l'acord extrajudicial envers el recurs contenciós administratiu interposat per l'entitat Proyectos Urbanísticos DUVA S.L. (Actuacions judicials P.O. 43/2013) – (Expedient núm. 5524).

Aquest punt es va retirar esperam que s’ens donen més explicacions i informació d’aquest tema i que en Miquel Ramón assumeixi les seves responsabilitat polítiques al mateix.

 

Comentaris

maki

Política , es todo...

maki | 30/11/2013, 18:34

Bueno, el TIL és una decisión y una medida política, no hay que escurrir el bulto, no creo que sea decisión del espíritu santo...los políticos que lo aplican tienen nombre, apellido i son el PP , hay que llamar a las cosas por su nombre...

Pepe

Re: Tristesa

Pepe | 30/11/2013, 17:35

Como te podrás suponer ni la consellería ni el ayuntamiento nos han invitado a asistir a ninguna reunión y en el caso del ayuntamiento no se nos ha informado de las mismas. Mi recriminación al concejal d'UMP pienso que está perfectamente fundamentada (si oíste el pleno creó que quedó bastante clara su posición respecto a este tema, si no puedes leer el debate que tuve en su perfil de facebook).
El enfrentamiento entre docentes y padres lo he sacado de la descripción que me hicieron compañeros del día que "estalló" el tema y de comentarios que me han hecho padres más críticos con los profesores que con la única responsable de esta situación que es la Consellería de Educación.

El TIL es una chapuza fundamentalmente por qué es una decisión política que no responde a ningún criterio pedagógico lógico. Y después de todo lo que ha pasado (17 días de huelga, manifestación de 100.000 personas, movilización social y política como nunca se había conocido...)pienso que la única solución pasa por apartar a sus responsables del poder en las próximas elecciones.

Entiendo perfectamente que para ti en estos momentos lo primero sea solucionar el problema concreto de primero de ESO del instituto,o que espero se solucione, pero el problema va más allá de esa situación concreta y de este curso.

padre ies

para pepe

padre ies | 30/11/2013, 16:05

hola pepe, si no hemos pedido ayuda es por que no queremos politizar mas el tema , en mi caso soy uno de los padres que he asistido a todas las reuniones con conselleria, instituto ,ayuntamiento , defensora del menor, padres ect..... no tengo constancia de ninguna pregunta ni colaboración voluntaria al respecto por vuestra parte, pero yo no me quejo de esto ,es que usted le recrimino al señor del moll (que no se quien es) que no se había preocupado,
y no se de donde sacais que los docentes y padres estamos enfrentados .
nuestra queja siempre y por encima de cualquier cosa es la chapuza del TIL ,pero ahora y viendo lo politizado que esta el tema (se que lo vas a negar) de momento y prioritario es que los alumnos de primero de la eso de nuestro ies tengan los mismos derechos que los demás que están cursando el TIL con solo una asignatura en ingles y no troncal .queremos que de momento les quiten una de las dos (están haciendo matemáticas y c naturales en ingles)
hasta ahora donde hemos ido ,nunca nos hemos quejado de ningún docente al contrario los henos defendido.
ESPERO QUE ENTENDAIS NUESTRA LUCHA,

Pepe

Re: Tristesa

Pepe | 30/11/2013, 09:57

Me tendrías que especifica a que te refieres exactamente cuando dices que "no nos hemos preocupado". Porqué preocupar evidentemente nos hemos preocupado; he tratado el tema tanto con padres como con docentes del Instituto y lo que más me preocupa es la división que ha conseguido crear la Consellería con su experimento político. La solución ideal al problema del Puerto evidentemente es la que hemos pedido en tres plenos diferentes; la no aplicación del TIL por la que políticamente estamos haciendo todo lo que está en nuestras manos. Como es evidente que la Consellería no cederá considero que en estos momentos lo más importante y que está a nuetro alcance es que padres y docentes del instituto actuéis de manera conjunta y unida frente a la Consellería. Si tú consideras que nosotros podemos ayudar de alguna manera a conseguir esa unidad de acción o que podemos ayudar de otra forma estoy a tu disposición. Sólo tienes que ponerte en contacto con nosotros.

Padre íes port

Para pepe

Padre íes port | 29/11/2013, 20:06

Pepe , ayer en el pleno le recordaste al no político ( no se qué representa si no se considera político, cuando yo voto en unas elecciones municipales pienso que todos son políticos ,no estoy votando al presidente de mi comunidad) de unión mollera que no se han preocupado de los padres/madres del ÍES de puerto ,y yo te pregunto ,vosotros que defendéis todo y si sois políticos o por lo menos si hacéis política por que tampoco os habéis preocupado .

Margalida Amengual

Tristesa

Margalida Amengual | 29/11/2013, 18:23

Sempre ho he dit i ho torn a dir ara: no es pot confiar en el PI, de cap de les maneres, i ara ho acaben de demostrar. Ara, no deixa d'esser decepcionant veure que docents com en Joan Ramòn o en Martí Roca en lloc de defensar l'educació de la que tant s'omple la boca el ditxòs PI, s'estimen més una CADIRA que el futur dels seus alumnes.

de PPena

(in)cultura

de PPena | 29/11/2013, 18:12

La (I)responsable de les qüestions educatives del Govern parlà almenys dues vegades de "trepitja" en comptes de PISA, tal com es pot escoltar en l'enregistrament de la intervenció de Camps, ella com a Consellera, és una bona mostra del baix nivell de la nostre comunitat...

Pepe

Re: Tristesa

Pepe | 29/11/2013, 17:08

Demana el portaveu de CiU al seu bloc si ens haguéssim
estimat més una reprovació sense les declaracions fetes pel batle?

El primer que ens haguéssim estimat és que el senyor batle hagués anat a Palma a defensar el decidit als plens, al consell municipal o que l'havien demanat totes les apimes de Pollença.

El segon que ens haguéssim estimat és que els seus socis de govern, teòricament d'un partit que defensa la llengua i l'educació, quan van saber que no anava a l'Assemblea (fet que desconeixiam la resta de grups) l'haguessin pressionat per anar o enviar en el seu lloc al primer tinent de batle, regidor d'educació i director de col·legi senyor en Martí Roca.

El tercer que ens hagués agradat és que el batle hagués reconegut que s'havia equivocat de bons i de veres i després hagués dimitit el mateix divendres. Durant dies només vam escoltar excuses i cap disculpa ni per part d'ell ni per part del regidor d'educació. És més es vam permetre fer unes declaracions penoses a la ràdio municipal contra l'assemblea de docents.

El quart que ens hagués agradat és que una vegada que no havia dimitit, el mateix ple municipal del que s'ha rigut a cara alta l'hagués reprovat. El que només era una mínima estirada d'orelles davant el que havia fet deixant orfes als seus ciutadans i a tots els mallorquins que havian confiat en ell com veu pública dels batles del PP descontents amb l'aplicació del TIL.

Pels regidor del PI és suficient amb les disculpes del batle i l'escrit que va fer el batle (13 dies després dels fets)!

El regidor d'educació va dir que " a toro pasado" és fàcil veure que s'havien equivocat, el que ja ens sembla de traca. Qualsevol persona sabia l'important que era que l'assemblea de batles aprovés la moció en defensa de l'educació pública. Per alguna cosa es va convocar aquell dia vaga i la meitat dels docents la vam fer.

A vegades he agafat a un alumne copiant a un examen i l'he posat un 0. Alguns després demanen perdó per haver copiat, els perdon però evidentment no els llevo el 0.

Alternativa

Ara

Alternativa | 29/11/2013, 13:20

El Pi salva el batle de Pollença de la reprovació.

www.arabalears.cat/premium/tema_del_dia/Pi-salva-batle-Pollenca-reprovacio_0_1038496306.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb