URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Dissidències. Història i “Cultura Obrera” a la Mallorca contemporània.

Alternativa | 10 Desembre, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

 Desafortunadament, la presentació del llibre: Dissidències, "Història i Cultura Obrera a la Mallorca Contemporània" que es tènia que fer demà dia
11 a les 20h a n'Es Cultural, no es podrà realitzar a causa d'alguns
problemes.
Disculpeu les molèsties. Salut.Col·lectiu Arrels

El Col·lectiu Arrels us convida a la presentació del llibre:

Dissidències. Història i “Cultura Obrera” a la Mallorca contemporània.

La presentació tendrà lloc dimecres dia 11 a les 20:00 al bar “Es Cultural” de l’avinguda Portugal de Manacor.

El llibre l’han editat conjuntament el Grup d’Estudis llibertaris Els Oblidats, i la llibreria de Ciutat Transitant. Llibres i línies de fuga, com a número 1 de la seva nova col·lecció editorial Resistències.

Que hi podem trobar? Tota una sèrie d’articles sobre la història del moviment obrer i llibertari de Mallorca, agrupats en capítols com Dones, feminismes i anarquismes; La Cultura, l’Educació i les Solidaritats llibertàries; Revoltes, protestes i acció directa, l’anarcosindicalisme i les seves practiques; Cultura política i pràctiques ideològiques. Uns capítols que conten la història dels dissidents, la història robada, la que no surt als llibres, la d’aquells homes i dones que s’organitzaren, que lluitaren, que intentaren viure una vida millor i, sobretot, crear un futur millor. Unes històries que foren recuperades a les pàgines del periòdic Cultura Obrera en la seva darrera època i que mereixien ser agrupades i posades a l’abast de qui les vulgui llegir o rellegir.

I per exemplificar més si cal el bon fer dels protagonistes de les històries aquí descrites, s’inclouen tota una sèrie de textos antics que originàriament foren escrits per militants mallorquins i publicats en mitjans de comunicació propis, ja sigui al Cultura Obrera (1919-1936), El Rayo (1912-1914), La Revolución Social (1871), El Obrero (1869-1870), Acció Directa (1977) i un llarg etcètera de publicacions de contrainformació i reflexió que varen veure la llum al llarg del segles XIX i XX. Textos que testimonien que al llarg dels més de 140 anys de dissidències, Mallorca no ha estat una excepció i no ha viscut al marge. Ans al contrari, els esforços i les seves lluites sindicals, socials i culturals, dels mallorquins i mallorquines i la seva creació literària no són gens menyspreables.

Us hi esperam a totes, Salut.

http://collectiuarrels.wordpress.com/

http://elsoblidats.wordpress.com/

http://www.transitant.net/

 

 

Comentaris

jrv

sentit del comú

jrv | 11/12/2013, 18:58

Doncs sí, si cada ciutadà que tingués un element comú, arquit`ctonic, una Font, una creu, una señal de trànsit, un ròtul indicador o informador, a la seva façana, i procedís com ha procedit el vivales de can teresa, això seria la selva urbana. Afortunadament la gran majoria de ciutadans priman la convivencia davant l'egoïsme barroer...

jrv

LLoc comú que vol ser sentit comú...

jrv | 11/12/2013, 18:53

Deplorable la teva "opinió", sentit? comú.
I surrealista...des de el teu anonimat, per començar, ..."si tu fossis l'APAELLADOR )genial aquest substantiu, pot ser utilitatzat a la propera campanya electoral pel PP o qualsevol cosa d'aquestes populista que també en diuen !"partit").
Així que si tu fossis l'apaellador, o l'arquitecte, anirias al jutge.A que fer, a entonar el "mea culpa"? Doncs no m'ho crec de cap manera, sobretot de una persona com tú que demana al altres valentía, quan ell afirma, textualment, que "QUI ÉS RESPONSABLE DE TOT AIXÒ, QUE M'HEN GUARD DE DIR EL SEU NOM"....SONA A covardia i hipocfressía, ni mes ni manco. Per a mí, els anomenats, especialmente l'arquitecte, en son responsabvles, i ten en compte que entenc a "l'apaellador" com a simple vivales aprofitadet,( uno de tantos) ell no cobra un sou públic per defensar els interessos públics...l'arquitècte, SI.
I per favor, di el seu nom de una P. vegada, que jo no en conec d'altres que els citats, mes un que l'altra, més el donador del favor que el que el va rebrer...

Pepe

Re: Dissidències. Història i “Cultura Obrera” a la Mallorca contemporània.

Pepe | 11/12/2013, 17:10

Gràcies per la teva raonada aportació "sentit comú" com diu Margalida no veig cap contradicció entre el que jo dic i el que comentes tu ( de manera detallada i completa).

Els dos coincidim en que la clau és que el propietari de l'obra no tenia cap requeriment de deixar espai per la font.

Responsable? El seu amic; l'arquitecte municipal senyor Rafel Balaguer. Mesures que ha pres l'Ajuntament contra aquest arquitecte municipal al que haurien de jubilar, cap ni una. Igual que no es va prendre cap mesura contra ell quan va denunciar a un regidor i va intentar coac cionar a un altre.
La diferència és que tu especifiques que la por és a una reclamació del propietari de Can Teresa amb moltes possibilitats de prosperar o a anar per via judicial.

La meva pregunta és per què no s'ha actuat i no s'actua contra un arquitecte que ha fet mal la seva feina? Por, conveniència o convivència? Quina és la teva opinió?

Margalida Amengual

La Font

Margalida Amengual | 11/12/2013, 12:36

Jesús Déu meu sentit comú, això se diu explicació! De totes maneres i sense desmerèixer la teva explicació que me pareix que està fantàsticament ben raonada, crec que en Pepe el que volia dir és més o manco lo que tu has dit, és a dir, por a denúcies per part den Morro per mala col.locació o per lo que sigui, que aquest home és un expert en aquests temes.

sentit comu

Re: Dissidències. Història i “Cultura Obrera” a la Mallorca contemporània.

sentit comu | 11/12/2013, 09:07

Pepe, tant rigor per segons que a l'hora de contestar, telefonant per amunt i per avall, bla, bla, bla, i ara amolles el que te convé.
Joan Martorell, només aplicant sentit comú i sense haver de xerrar amb regidors amb els que desgraciadament no tenc linia directa, com en Pepe, te puc dir que no es comparable un senyal de tràfic perquè aquest afecta a la seguretat i l'organització. Per exemple, al carrer tothom pot aparcar si no hi ha un senyal de tràfic que ho reguli. Igualment tots els carrers son de circulacio permesa si no ho regulen els senyals. Per tant és imprescindible la seva instal·lació. Si un senyal s'ubica a un lloc que molesta a un veí, aquest pot demanar la seva reubicació sempre que no sigui imprescindible l'emplaçament original.
Per altra banda, el propietari de l'obra no tenia cap requeriment de deixar espai per la font. Per tant, ja se'n va cuidar ell d'omplir la façana d'elements com respiraderos, endolls, etc. -tu mateix ho pots comprovar-Ubicar la font tapant un d'aquests elements hauria estat motiu de reclamació amb moltes possibilitats de prosperar davant un jutge, per tant, supòs que per evitar això, s'ha posat a aquesta distància. Una altra via hagues estat que l'ajuntament hagués instat al propietari a reubicar aquests elements, finalment per via judicial també, però crec que això hagués duit a instal·lar la font d'aquí tres o quatre anys.
I JRV, si jo fos un d'aquests batlles, però sobretot l'apaellador o l'arquitecte, t'instaria a que demostrassis això davant un jutge. No se pot anar pel mon escampant merda de tothom, perquè te poses a l'alçada de qui realment és responsable de tot això, que me'n guard de dir el seu nom. Que no el mencionis a ell a la teva crítica, ja ho diu tot.

JRV .

Mangarrufes

JRV . | 11/12/2013, 08:22

La historia de la Font, o millor dit, el trist culebrón amb uns actors péssims, passarà a les històries tristes i grolleres de Pollença, com una historia d'incivisme de dos batlles, un aparellador aprofitadet, i un arquitècte venal...

Pepe

Re: Dissidències. Història i “Cultura Obrera” a la Mallorca contemporània.

Pepe | 10/12/2013, 23:39

Només s'entén des de la por que ha tengut sempre l'Ajuntament al propietari de Can Teresa que a més sempre ha contat amb ajudes dins el propi Ajuntament. Un exemple seria la surrealista denúncia que em va posar l'arquitecte municipal Rafel Balaguer.

A un municipi normal la font s'hagués tingut en compte a la llicència i la seva retirada i reinstal·lació (al mateix lloc per suposat) hauria d'haver anat a compte del responsable.

Joan Martorell

Consulta damunt La Font de Plaça

Joan Martorell | 10/12/2013, 20:12

Pepe, una cosa que no entenc referent a la colocació de la famosa Font de Plaça. Si l'Ajuntament vol posar una señal de tráfic, per exemple, a la teva façana, la posa i ja está, clavada, empernada o com sigui, sense demanar la autorització de la propietat. Com es que la Font, esta 30 cm. desplaçada de la façana?. Sas perqué.
Joan Martorell

Alternativa per Pollença

Re: Dissidències. Història i “Cultura Obrera” a la Mallorca contemporània.

Alternativa per Pollença | 10/12/2013, 17:30

ALTRA CONVOCATÒRIA Plataforma Usuaris TIB

Bones.
Per la present CONVOCAM a tots el usuaris afectats pel deficient servei públic de transport regular per carretera (el bus tib, vamos), als interessats en intentar millorar el servei, a una reunió el proper DIVENDRES DIA 13 DE DESEMBRE, a les 15 hores, A L'ESTACIÓ INTERMODAL DE PALMA, a l'espai que hi ha damunt les escales mecàniques que baixen als autobusos, allà on hisenda va posar la renda àgil, devora les bicicletes.
Ordre del dia:
1.- Aspectes pevis, explicació dels motius de la proposta de
constitució de l'associació.
2.- Constitució de la associació
3.- Aprovació, si cal, dels estatuts.
4.- Proposició de la junta directiva.
5.- Proposta d'objectius a assolir, full de ruta de l'associació.
6.- Pregs i preguntes.-

PREGAM ASSISTÈNCIA, .....MOU-TE PELS TEUS DRETS!!!!!

Alternativa

Re: Dissidències. Història i “Cultura Obrera” a la Mallorca contemporània.

Alternativa | 10/12/2013, 17:28

Gràcies per la informació. Esperam que es pugui fer altre dia i que també es pugui fer a Pollença.

Alternativa per Pollença

Re: Dissidències. Història i “Cultura Obrera” a la Mallorca contemporània.

Alternativa per Pollença | 10/12/2013, 16:49

En referència a l'article d'avui ens comuniquen el següent:

Desafortunadament, la presentació del llibre: Dissidències, "Història i
Cultura Obrera a la Mallorca Contemporània" que es tènia que fer demà dia
11 a les 20h a n'Es Cultural, no es podrà realitzar a causa d'alguns
problemes.
Disculpeu les molèsties.
Salut.
Col·lectiu Arrels

Alternativa per Pollença

Re: Dissidències. Història i “Cultura Obrera” a la Mallorca contemporània.

Alternativa per Pollença | 10/12/2013, 10:06

El Ayuntamiento restituye la fuente de la plaza cerca de su ubicación original
Alternativa expresa su "satisfacción" por la medida y reclama que se haga lo mismo con otros elementos

www.diariodemallorca.es/part-forana/2013/12/10/ayuntamiento-restituye-fuente-plaza-cerca/895983.html

Alternativa

Re: Dissidències. Història i “Cultura Obrera” a la Mallorca contemporània.

Alternativa | 10/12/2013, 10:05

Vam demanar pel tema al darrer ple, després d'una llarga explicació el batle no va contestar a la nostra pregunta que era ben simple; Quin cost tenia ajustar el rellotge del campanar per part d'un rellotger professional ?A pesar del que diu a la premsa ja havien decidit retirar la maquinària del rellotge si ara rectifiquen ens sembla bé.

Alternativa

Diario de Mallorca

Alternativa | 10/12/2013, 10:00

La intención municipal de reformar el antiguo reloj de la iglesia topa con la oposición
El PSM rechaza la posible sustitución de la maquinaria original, una "joya patrimonial", y el alcalde asegura que aún no se ha tomado una decisión

www.diariodemallorca.es/part-forana/2013/12/10/intencion-municipal-reformar-antiguo-reloj/895986.html

Alternativa

Comparativa

Alternativa | 10/12/2013, 09:36

Avui al Diario de Mallorca parla de pagar per casar-se a l'Ajuntament de Manacor, podeu comparar amb el que proposen PP i PI a Pollença i han aprovat inicialment amb el suport d'UMP.

A Manacor a l'Ajuntament; 61,80 euros els no residents i 30,90 euros, els residents. (A Torre dels Enagistes; 83,65 i 41,83 euros) A Pollença; 200 euros els no residents i 100 els residents.

www.diariodemallorca.es/part-forana/2013/12/10/bodas-low-cost-empadronados-manacor/896002.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb