URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El batle ha de revocar el decret d'autoajudes

Alternativa | 11 Desembre, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

DEMANAM AL BATLE QUE REVOQUI EL DECRET PEL QUE L'AJUNTAMENT ES FA CÀRREC DE DESPESES DE CARÀCTER PARTICULAR DELS REGIDORS AMB DEDICACIÓ EXCLUSIVA

Nota conjunta dels grups de l'oposició: Alternativa, PSOE, PSM, UMP, ERC i els 2 regidors no adscrits.

En el darrer Ple Ordinari el batle Tomeu Cifre Ochogavia va confirmar -contestant a preguntes de l'oposició- que fa comptes “deixara sense efecte” el decret mitjançant el que els regidors de l'equip de Govern amb dedicació exclusiva (ell mateix, la Sra. Maria Petra Buades i el Sr. David Alonso), es beneficien de que l'Ajuntament els pagui tota una sèrie de despeses de caràcter personal. Es tracta de despeses mèdiques (dentista, pròtesis, ulleres, operacions de miopia i similars...) fins a un màxim de 1.200 € anuals i altres despeses com el pagament d'estudis de familiars directes sense cap límit de despesa.

Des dels partits de l'oposició celebram que finalment l'Equip de Govern hagi entrat en raó i torni enrere en una decisió que ja en el seu moment vàrem considerar com a completament errònia.

Aquestes “ajudes socials” auto-atorgades suposaven un mal exemple d'austeritat, a banda d'una il·legalitat, a criteri nostra i de l'advertiment de secretaria que ja figurava damunt el decret. Per tant creiem que és bò que s'hagi rectificat, tot lamentant que en el seu moment es decretàs sense cap tipus d'informació a la oposició, fet que ens hauria estalviat les tensions i discussions que aquesta decisió unilateral va provocar.

Al mes d'octubre vàrem presentar un recurs de reposició contra l'esmentat decret, recurs que fins a dia d'avui encara no ha estat contestat, ultrapassant el termini màxim d'un mes per donar la resposta. Per això reclamam que el batle sigui respectuós amb els partits que hem presentat aquest recurs seguint la legalitat, i que, més enllà d'anunciar-ho de paraula, formalitzi la revocació del recurs definitivament. També reclamam que, cas d'haver-se passat cap factura per aquest conceptes, siguin els propis regidors que renunciïn al seu cobrament o restitueixin els imports cobrats.

Articles anteriors:

- S'autoajuden per decret.

- PP-PI d'esquenes al ple 2.

- Recurs de reposició contra el decret d'autoajudes.
Comentaris

jrv

Sou en especies

jrv | 13/12/2013, 10:03

ês legitim opinar sobre el sou dels altres, però ho és molt més, expresar l'opinió i crítica amb dades objectives, amb la mà.
El que deis "ajudes", i fins i tot algún, priviègi, son simplement part del sou, a canvi d'un sou base mes baix, i foren, inicialment, una compensació per els treballadors i treballadores que tenen mes càrregues familiars, despesses del metge que la Seguretat Social no cobreix, etc. Son compensación que un Estat amb sensibilitat social hauria de cobrir, però que molt sovint, els negociadors de la part social,els REPRSENTANTS dels treballadors opten en un acte de responsabilitat envers els mes dessafavorits, en un exercici de solidaritat generalment.
I les negociacions no les fan tots sols, naturalment, enfront tenen representants polítics elegits per el poble, que negocien i s'han de suposar entesos i responsables dels dobers que gestionen.
Malhauradament,de cada vegada el sentit de la justicia social és mes rar entre els regidors, esencialment de la dreta, i per qué no dir-ho, també entre bastants treballadors que , com tot hom, reben les consignes consumistes i insolidaries des de fa molts anys, i n'estan influits..

Garci

Re: El batle ha de revocar el decret d'autoajudes

Garci | 12/12/2013, 09:28

Bernat, tant de bo tots els treballadors del món tinguessin aquests "privilegis". Aquests, i molts més. Per cert, aquestes "ajudes" no són més que un complement al salari, que com saps, és baix.

Bernat

Re: El batle ha de revocar el decret d'autoajudes

Bernat | 12/12/2013, 08:27

Si cobren un sou, aquestes "ajudes" estan de mes. Pero s'ha de dir tot: aquestes ajudes les tenen tots els treballadors de l'ajuntament, un privilegi per sobre de la resta de treballadors que amb els impostos els hem de finançar.
Podríeu fer extensiva la Reclamacio contra tots els privilegis

Alternativa

Re: El batle ha de revocar el decret d'autoajudes

Alternativa | 11/12/2013, 18:10

El batle de Pollença retira el decret d'ajuts per a despeses personals
Afirma que ni ell ni els regidors que hi tenen dret n'han fet ús

www.arabalears.cat/xarxa_local/retira-decret-dajuts-despeses-personals_0_1045695514.html

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb