URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Pagar sense responsables. Ple extraordinari de desembre.

Alternativa | 23 Desembre, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Resultat i primera valoració del ple extraordinari. Va faltar de forma justificada la regidora no adscrita, na Malena Estrany

El ple va estar marcat per un llarg i dur debat sobre el pagament a Duva de 45.560 euros per evitar el contenciós que han posat de 124.000 euros  + interessos + costs per l'arrendament totalment irregular amb un acord oral de tres pistes de tennis al període 2006-2011. Tots els ciutadans  pagarem sense que cap dels polítics que van fer aquest disbarat hagin assumit la seva reva responsabilitat. Nosaltres consideram que com mínim en Miquel Ramon hauria de dimitir.

- Ratificació urgència sessió

Aprovada amb l'abstenció de PSM i Esquerra.

- Resolució de reclamacions/al·legacions i, en conseqüencia, aprovació definitiva, si procedeix, de la modificació de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa pel servei de recollida domiciliària i tractament de fems i residus. 

Aprovada amb els vots a favor de PP, Lliga, CiU i UMP. Abstenció del PSOE i Tomeu Fuster. Vots en contra d'Alternativa, PSM i Esquerra

L'equip de govern ha presentat una esmena de tal forma que un negoci que tanqui de forma definitiva no hagi de pagar tot l'any de fems i residus sinó nomes sis mesos. Fora de l'equip de govern només el PSM i nosaltres hem presentat al·legacions a aquestes taxes que no han estat acceptades (veure proposta regidor)amb l'argument de falta de temps per aplicar-les. Aquest és el consens anunciat per CiU quan va entrar a l'equip de govern; presenten unes taxes sense parlar amb l'oposicio, unilaterals i tard, i després diuen que no hi ha temps per aplicar els suggeriments de l'oposició.  L'equip de govern ha preferit vendre una rebaixa de taxes mínima (menys d'un euro anual de mitjana pels negocis) que no compensa la pujada de l'any anterior  i no han volgut fer feina a unes taxes més exactes i justes al 2015 (veure article).

- Ratificació, si procedeix, de la resolució de Batlia núm.1194/2013 d'ampliació del termini d'exposició pública de l'ordenança municipal de seguretat i convivència ciutadana (Expedient núm 5648).

Aprovada per unanimitat 

Com vam demanar al darrer l'equip de govern ha ampliat el termini d'exposició pública de l'ordenança de convivència. Ara esperam que la ciutadania presenti al·legacions a una ordenança que els afectarà directament. Per a nosaltres aquesta ordenaça s'ha de retirar i si cal millorar l'ordenança ja existent, de Policia i Bon Govern, de forma consensuada i amb un procés participatiu. Consideram que per fomentar la convivència i la cohesió social cal apostar per la mediació social i posar en marxa projectes transversals a partir de la comissió d’avaluació i seguiment de la crisi.

Articles anteriors

-  "Argumentant contra l'ordenança de seguretat i convivència". 

-  Argumentant... 2.

- Qué no et robin el carrer

PODEU FER AL·LEGACIONS

- Com podeu presentar al·legacions.

- Aprovació, si procedeix, de l'acord extrajudicial envers el recurs contenciós administratiu interposat per l'entitat Proyectos Urbanísticos DUVA S.L  (Actuacions judicails P.O. 43/2013)- (Expedient núm 5524).

Aprovada amb els vots a favor de PP, Lliga, CiU i UMP. Abstenció d'en Tomeu Fuster. Vots en contra d'Alternativa, PSM i Esquerra.

 S'ha aprovat l'acord amb la propietat de DUVA perque retirin un contenciós-administratiu on demanaven a l’Ajuntament 124.000 Euros + interessos + costs per l'arrendament de tres pistes de tennis al període 2006-2011.A l'acord el tema resta tancat econòmicament amb el pagament a DUVA de 45.560 Euros IVA INCLOS. 

Un llarg debat sobre un disbarat més de la gestió de les passades legislatures on és evident la responsabilitat del que era regidor d'esports, en Miquel Ramon, a l'igual que a algunes de les irregularitat que mostrava l'auditoria (sobre la qual es continuen sense fer els informes aprovats al ple)  o l'extrajudicial de fa dos mesos. A més més els dos protagonistes de l'acord oral, el regidor en Miquel Ramon i l'anterior batle (en Joan Cerdà) ,  han estat imputats i ha anat a declarar, juntament amb aquests darrers dies en referència a unes factures pagades a l'anterior legislatura. 

A un Ajuntament normal Miquel Ramon no podria estar ni un minut més de regidor, o bé hauria dimitit o bé el batle l'hagués cessat després de demanar-li les responsabilitat corresponents. 

 - Resolució de reclamacions/al·legacions i , en conseqüència, aprovació definitiva, si procedeix de la modificació del reglament municipal del servei públic de transport de viatgers en automòbils de turism (annex Expedient núm 3840).

Aprovada per unanimitat 

Al setembre de 2012 es va aprovar aquesta modificació amb el nostre vot en contra ja que es permet donar de baixa el servei en temporada baixa (de novembre a març) i tot just deixar el 15% dels taxis en servei,  que després no apareix com no sigui un servei a l’aeroport o semblant.

L'aprovació definitiva es presenta amb un any de retard. Com vam dir a aquell ple; els serveis públics no poden ser de temporada i una reducció del servei tan dràstica podia significar la seva absència alguns dies d’hivern. Finalment el temps ens ha donat la raó i la modificació que pretenien fer no es farà ja que va contra el RD 763/197 que assenyala que es retirarà les llicències en el cas de:

" b) dejar de prestar servicio al público durant treinta días consecutivos o sesenta alternos durant el perído de un año, salvo que se acrediten razones justificadas y por escrito ante la Corporación Local. El descanso anual regulado en la Ordenanza Local estarà comprendido en las antedichas razones, no pudiendo encontrarse al mismo tiempo de vacaciones más dle 10% de los titulares de licencias." Avui a les 9:00 Ple extraordinari. Al finalitzar el ple publicarem el resultat i primera valoració del mateix que podeu seguir a nostre perfil de facebook i a Ràdio Pollença

 

L'equip de govern ens dona a triar entre un contenciós de 124.000 Euros + interessos + costs o  el pagament a DUVA de 45.560 euros, mentre en Miquel Ramon, un dels responsables d'aquest degavell no assumeix cap responsabilitat. 

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb