URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L'alternativa

Alternativa | 02 Gener, 2014 00:01 | facebook.com twitter.com

El passat mes de novembre Alternativa per Pollença va celebrar el seu segon congrés. Per a un partit polític un congrés és la reunió més important que es celebra. En el nostre cas, és una eina que ens permet no només debatre idees, sinó també discutir sobre qui som, quin tipus d’organització volem ser i quins projectes ens han d’ocupar en el futur. Es tracta de què allò urgent deixi pas a allò imprescindible.

“Malgrat no ser polítics professionals, estam implicats en la política”        

     I no és que el nostre partit no es reuneixi en altres ocasions. Som un partit de clara vocació assembleària. Tenim una trobada mensual, on la forma més primitiva –i tal vegada la més pura i la més difícil– de democràcia es manifesta. Tothom és benvingut, les decisions se prenen per majoria i el vot de tothom val igual. No tenim òrgans de govern, llevat d’un coordinador que fa feina perquè tot funcioni, i aquest és exactament l’esquema que hem traslladat als nostres congressos. El que diferencia l’assemblea del congrés és, com ja s’ha dit, que la reflexió ha pogut ser més profunda i meditada.

     Quan un mira la fotografia que il·lustra el congrés, el que es pot veure és que som un partit que combina experiència i joventut. Malgrat no ser polítics professionals, estam implicats en la política, perquè no concebem passar per les circumstàncies en què vivim com si tot ens fos aliè, bé perquè no es pot fer res, bé perquè no ens interessa. Per a Alternativa per Pollença, la política és imprescindible, nosaltres pensam que sí se pot. El món que ens ha tocat viure ens interessa ara i també com a projecció de futur.

     Estam especialment orgullosos de comptar amb gent que s’implica, que es banya, com s’ha demostrat amb el conflicte que està sacsejant el món educatiu de les nostres illes. Deixant palès que l’única lluita que es perd és la que s’abandona, tenim gent que ha donat una passa endavant per denunciar que el que estan fent als nostres nins i joves és absurd, un barbaritat perpetrada per una administració que trepitja (sí, trepitja) el futur dels alumnes sense escoltar-los ni a ells, ni als seus pares ni als professionals que els imparteixen classes. Per cert, el batle de Pollença ha donat l’esquena als pollencins en aquesta qüestió i, en una actuació vergonyosa que el perseguirà durant el que queda de legislatura i, a ben segur, a les properes eleccions, ha demostrat que no ens representa.

     El comportament del batle, arrodonit pel seu vot irònicament de qualitat durant el ple que l’havia de reprovar, no és més que una altra fita en aquesta legislatura tan convulsa per a Pollença, amb canvis de regidors, de sigles, de pactes i fins i tot de principis. Alternativa per Pollença, pel contrari, ha donat la imatge del que som: un partit en què es pot confiar, com es demostra cada vegada que una persona, aliena a la nostra formació política, s’atraca a un de nosaltres i ens fa arribar una queixa, un suggeriment o una observació perquè sap que ens la prenem de forma seriosa i que no només els escoltam, sinó que també intentam donar respostes i, sempre que és possible, solucions.

“Hem demostrat que sabem fer política sense voler viure de la política”

     Alternativa per Pollença té vocació́ de govern. Hem demostrat que sabem fer política sense voler viure de la política i sabem que la gent de Pollença ens veu així. Seguirem fent feina des de l’oposició constructiva però ferma durant el que queda fins a les eleccions, amb la convicció que, el maig de 2015, les idees que representen les persones que surten en la fotografia seran considerades per als pollencins com una opció real de govern municipal.

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb