URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

2013. Un any mes a mes

Alternativa | 03 Gener, 2013 00:01 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

GENER

- VAM DEMANAR LA DIMISSIÓ O CESSAMENT DE LA REGIDORA DE CULTURA, Malena Estrany, després de dies de polèmica pública amb l’ex-director del Festival, que era defensat pel batle.

FEBRER

- ES VA FER PÚBLICA LA SENTÈNCIA SOBRE EL CAMÍ DE TERNELLES. Una sentència que consideram errònia quan diu que no hi ha camins públics dins la Vall de Ternelles, encara que sí reconeixia la servitud de pas.

- ES VA PUBLICAR EL PACTE DE GOVERN ENTRE EL PP I LA LLIGA. Un pacte que s'havia signat el 10 de juny de 2011 i pel qual des d’Alternativa per Pollença havíem demanat des del principi de legislatura sense resultats fins a la crisi de l'equip de govern.

- ELS REGIDORS NO ADSCRITS VAN ABANDONAR L'EQUIP DE GOVERN. Malena Estrany i Tomeu Fuster van abandonar l'equip de govern que va quedar en minoria, amb els cinc regidors del PP i en Martí Roca de la Lliga.

MARÇ

- REUNIÓ EXPRESS AMB  L'EX-DIRECTOR DE FESTIVAL. Una convocatòria que ens va arribar amb menys de 24 hores d’antelació i sense disposar de la nova documentació aportada pel director del Festival.

- ESPECULACIÓ URBANÍSTICA A L'ULLAL. Es va fer pública l’especulació urbanística que hi ha a la zona humida de l’Ullal, projecte de la promotora Ullal Park S.L. d’un hotel de 14.000 metres quadrats  a la zona humida de l’Ullal.  El que fins ara es venia com una forma de traslladar l’edificabilitat de Cala Carbó a l’Ullal ara es mostra realment com una especulació pura i dura.

- EL RUS NO ES CONTEMPLAVA A TURISME. A la reunió sobre el pressupost del 2013 que vam tenir a principi d'any, la regidora de turisme ens va explicar que havia incorporat un nou idioma al material turístic del municipi... el francès. El rus no es contemplava a pesar del creixement del turisme d'aquesta nacionalitat.

ABRIL

- DAVANT DE L'APLICACIÓ DE LA ZONA BLAVA al Port de Pollença vam demanar el Pla d’Implantació complet, inclosa una zona verda pels residents.

- APROVACIÓ DE LA NOVA ORDENANÇA MUNICIPAL D’ANIMALS DE COMPANYIA que incloïa una zona de platja i bany per als animals, com havíem demanat cinc mesos abans.

MAIG

- DENUNCIAM L'INCOMPLIMENT DEL CONVENI ENTRE L'AJUNTAMENT I EL CLUB D'EQUITACIÓ que s'havia signat el 14 d'octubre de 2005. L'Ajuntament cedia al Club un solar al Polígon  i a canvi el Club es comprometia a portar a terme tota una sèrie d'activitats per l'Ajuntament que no s'havien fet.

JUNY

- CONTINUAVA EL DESASTRE AL FESTIVAL. Els grups de l'oposició vam denunciar l’actitud antidemocràtica  i irregular del batle que es va botar l’acord del darrer ple a l'hora de fer la contractació del director artístic del Festival, manipulant el negociat.

- ES PUBLICAVA LA MODIFICACIÓ DE LA LLEI D’ARRENDAMENTS URBANS que deixa en la il•legalitat la majoria dels arrendaments que es fan a Pollença durant l’època estival.

JULIOL

- EL BATLE NO DISTINGUEIX ENTRE PRIVAT I PÚBLIC. El batle va reconèixer al ple que al seu horari laboral, i del personal d'EMSER, es va dedicar a arreglar el motor de la seva barca a les instal•lacions i amb el material de l'empresa pública EMSER.

- ES VA CONFIRMAR EL NOU  PACTE DE GOVERN PP-PI amb l'entrada dels dos regidors de CiU a l'equip de govern.

- EL BATLE VA CESSAR EL NOSTRE PORTAVEU COM A REPRESENTANT DE L'OPOSICIÓ A LA JUNTA DE GOVERN, substituït pel regidor d'Unió Mollera Pollencina. Es veu que érem massa molestos.

- ES VA FER PÚBLICA LA MULTA DE 1000 EUROS A REPETIR CADA 10 DIES que el Tribunal Suprem va posar al batle per no complir una sentència de novembre 1993 i no executar l' enderrocament d'un habitatge en el carrer Bonavista, cantonada Creus.

AGOST

- RECONEIXEMENT A DUES DONES EXCEPCIONALS. A la fi es complia una de les nostres demandes i Clara Hammerl va ser nomenada filla adoptiva de Pollença i es va dedicar a Margalida Comas Camps un carrer al Port de Pollença, dos exemples de dones independents i avançades al seu temps.

SETEMBRE

- VAM DENUNCIAR EL DECRET D'AUTOJUDES. L’Ajuntament pagarà als regidors amb dedicació exclusiva les despeses mèdiques (dentista, pròtesis, ulleres i similars) fins a un màxim de 1.200 € anuals i altres despeses com el pagament d'estudis de familiars directes sense cap límit de despesa.

OCTUBRE

- ES VA APROVAR UN CATÀLEG D'ESPÈCIES D'OCELLS D'INTERÈS PER AL TURISTA I DISSENY DE RUTES I ITINERARIS D'INTERÈS ORNITOLÒGIC. Mentre el Centre de Turisme Ornitològic de la Gola continuava tancat i es va cessar a la directora de la reserva natural de l'albufereta. Tota una contradicció.

NOVEMBRE

- ES RECUPERA EL RANCI COSTUM DE POSAR PLAQUES COMMEMORATIVES AMB ELS NOMS DELS POLÍTICS DE TORN QUAN S'INAUGURA UN NOU EQUIPAMENT. En aquest cas al Centre de Dia. I és que per desgràcia hi ha molts de  responsables públics que es pensen que són mecenes o faraons quan l'únic que han fet és la seva feina per la qual se'ls paga.

- DEMANAM LA DIMISSIÓ DEL BATLE  per amagar-se com un estruç i no anar a l'Assemblea de batles  per traslladar i complir els manaments del Ple i del Consell Municipal Escolar en referència a la defensa d'una educació pública i de qualitat.

- SE SEGUEIXEN SENSE PUBLICAR ELS INFORMES DE L'AUDITORIA mentre es presenten extrajudicials de factures irregulars i pagaments de contractes orals... El nou pacte PP-PI "neteja, fixa i dóna esplendor" a l'anterior legislatura.

DESEMBRE

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb